ciasto orzechowe - 7759 przepisów (strona:135/518)

Czekoladowe tartaletki z krakersami i masłem orzechowym (bez pieczenia) 82

amerykańskimi Drożdżówki z agrestem i kruszonką Szwedzkie bułeczki kardamonowe Bułeczki cynamonowe Faworki z piekarnika Ciasteczka imbirowe, golden gingerbread Bułeczki czekoladowo-cynamonowe Róże z jabłka w cieście francuskim Czekoladowe tartaletki z krakersami i masłem orzechowym Proporcje na 4 foremki o średnicy12 cm Czas przygotowania: 30 minut + czas oczekiwania Składniki Spód: 170 g krakersów 50 g roztopionego masła 1 łyżka kakao Masa(...)foremki. Wkładamy do lodówki. W garnuszku podgrzewamy śmietankę wraz z połamaną czekoladą. Gdy czekolada się rozpuści, garnuszek zdejmujemy z kuchenki i dodajemy masło orzechowe. Dokładnie mieszamy, a gdy masa zacznie gęstnieć wylewamy na foremki z ciastem. Wkładamy do lodówki na 2-3 godziny. Przed podaniem wyjmujemy z foremek i folii, ozdabiamy krakersami. Czekoladowe tartaletki z krakersami i masłem orzechowym

Kulinarne przygody Gatity
Rogaliki z masą orzechową 209

Rogaliki te są wyjątkowo delikatne, dzięki dodaniu do ciasta jogurtu, a nadzienie orzechowe, którym wypełnione są po brzegi, zachęca do chrupania :) Składniki: - 250 g margaryny - 200 g jogurtu naturalnego - 350 g mąki nadzienie - 300 ml mleka - 100 g cukru pudru - 300 g mielonych orzechów włoskich - 2 łyżki rumu Przygotowanie: Mleko zagotowujemy z cukrem, wsypujemy mielone orzechy i gotujemy(...)małym ogniu, aż masa zgęstnieje. Pod koniec doprawiamy rumem i odstawiamy do schłodzenia. Margarynę siekamy z mąką i jogurtem. Następnie zagniatamy ciasto, które rozwałkowujemy na kształt cienkiego koła. Koło kroimy w trójkąty, na dłuższy bok kładziemy nadzienie i składamy rogaliki. Pieczemy je w 180 C przez około 20 minut

Zainspirowana w kuchni
Ciasto Soczysta Wiśnia 164

ochotę na naprawdę tortowe , słodkie ciacho- zapraszam . Soczysta Wiśnia to przekładaniec skłaniający się strukturą i smakiem w kierunku tortu. Bardzo wilgotny , nawiązujący smakowo do popularnych czekoladek: orzechowej Ferrero i wiśniowej Mon Cheri. Ciasto najlepiej podawać mocno schłodzone- jest niezwykle miękkie i przez to nieco trudniej je ukroić zachowując idealną linię warstw. Składniki na biszkopt: 6 jaj szklanka cukru szklanka mąki(...)wody gorącej 3 łyżki cukru brązowego   Dodatkowo: wiśnie z likieru lub kandyzowane polewa deserowa WYKONANIE: blat biszkoptowy + nasączenie+ krem orzechowo- czekoladowy    krążki biszkoptowe   wiśnie   krem waniliowy blat biszkoptowy polewa     Uwaga- ciasto należy schłodzić przed podaniem i ze względu na jego niesamowicie   kremową konsystencję- kroić ogrzanym w gorącej wodzie nożem  Smacznego

Domowe ciasta
Naleśniki bananowo-jaglane 204

same. Nie dość, że nadziewać możemy je różnymi farszami - słodkimi i słonymi, to jeszcze dobrze smakują z każdym dżemem, konfiturą, marmoladą oraz ze słodkimi kremami czekoladowymi, masłem orzechowym....oj długo by wymieniać. Ciasto naleśnikowe też nie zawsze musi być takie samo. Nie trzymajmy się tylko i wyłącznie klasycznego przepisu na domowe naleśniki. Czasem warto pokombinować i zrobić naleśniki w nieco(...)płynnych składników i raz jeszcze dobrze zmiksować całość. Na patelni rozgrzać około 1/3 łyżeczki oleju kokosowego. Wlewać porcję ciasta i smażyć z każdej strony po około 1-1,5 minuty. Naleśniki dobrze smakują same, ale ja najbardziej lubię z masłem orzechowym i kwaśnym dżemem. Smacznego

kolorowotorcikowo
Ciasto cappuccino z orzechami 67

Pyszne ciasto na dwóch rodzajach biszkoptów - jeden z cappuccino, a drugi z orzechami. I do tego masa cappuccino. Efekt końcowy bardzo zadowalający. Zapraszam do wypróbowania przepisu. Składniki:  Biszkopt cappuccino: 4 jajka 3/4 szklanki cukru szczypta soli 2 łyżki oleju 1 łyżeczka octu 4 łyżki wody 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki dowolnego proszku cappuccino(...)proszek cappuccino. Na koniec dodać tężącą galaretkę i zmiksować. Masę włożyć do lodówki i kontrolować jej konsystencję. Jak zacznie tężeć, wyłożyć na ciasto (4 łyżki masy odłożyć na wierzch). Przełożyć ciasto: biszkopt cappuccino, połowa masy, biszkopt orzechowy, połowa masy, biszkopt cappuccino. Na wierzch wyłożyć resztkę masy, całość posypać tartą czekoladą. Wstawić ciasto do lodówki.  Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Ciastka owsiane z masłem orzechowym – bezglutenowe 157

Dawno nie było na blogu ciasteczek. Dzisiaj więc to nadrabiam. Nie dość że są smaczne, to jeśli użyjecie płatków owsianych bezglutenowych będą idealne dla osób na

Polska Zupa
Ciasteczka owsiane z bananami 269

jednych i drugich za niesamowitą kreatywność! Uwielbiam przeglądać przepisy wege i fit, bo za każdym razem jestem zaskoczona z czego jeszcze można upiec ciasto. Dziś mam dla Was przepis na owsiane ciasteczka z bananami i masłem orzechowym. W zależności od tego jak bardzo dojrzałe macie banany (im bardziej tym słodsze) można nieco zmodyfikować ilość cukru w przepisie. Składniki: 2 szklanki(...)czekolada Płatki owsiane miksujemy na proszek w blenderze lub młynku do kawy. Banana rozgniatamy drobno widelcem lub miksujemy blenderem. Do zmiksowanego banana dodajemy jajko i masło orzechowe. Dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Do ciasta dodajemy dropsy czekoladowe lub pokrojoną na kawałki czekoladę. Z ciasta kulamy nieduże kulki i układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Zgniatamy kulki szklanką

Ciastkozercy
Snickers z masą budyniową 171

Miodowe placki przełożone masą budyniową, a na wierzchu to co lubię najbardziej, czyli orzechowy krokant! Wszystkich łasuchów zapraszam na przepis :-)  Składniki: ciasto: mąka pszenna 45 dag, margaryna 3/4 kostki, jajko 1 szt, cukier puder 0,5 szklanki, miód 2 łyżki, śmietana 2-3 łyżki, soda oczyszczona 1,5 łyżeczki, masa: mleko 1 litr, budyń waniliowy 2 opakowania, cukier(...)łyżek, masło 250 g, orzechowy krokant: orzechy włoskie 250 g, cukier 0,5 szklanki, miód 2 łyżki, Sposób przygotowania: Ciasto: Mąkę przesiewamy i siekamy nożem razem z margaryną, dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Dzielimy na 3 równe części. Ciasto rozwałkowujemy na wielkość blaszki i wykładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę. Na jedną część ciasta przygotowujemy krokant. Masło rozpuszczamy

kulinarne odsłony pati
Bananowo - kokosowe batoniki owsiane w polewie czekoladowej 162

masłem orzechowym. Niestety masła została mi tylko resztka, więc musiałam urozmaicić je o tahini. Można więc zrobić je w takiej wersji jak ta lub dać samo masło orzechowe. Początkowo miało być to ciasto, ale nie wyrosło ono zbyt duże, więc bardziej pasowała mi na to nazwa batoniki. W smaku na pierwszy plan zdecydowanie wybija się banan, ale wyczuwalny jest(...)Wsypać do miski, dodać proszek do pieczenia oraz wiórki kokosowe i wymieszać. W blenderze umieścić banany, tahini oraz masło orzechowe i wszystko zblendować na gładką i kremową masę. Przelać masę do miski z suchymi składnikami i dokładnie wymieszać. Przelać ciasto do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 25 minut. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej z kilkoma łyżkami mleka kokosowego. Polać

Healthy food explorer
Tarta jabłkowa- Rose 146

pszennej mąki a zamiast zwykłego, drobnego cukru użyjecie cukru pudru – będzie delikatniejsze – możecie wtedy łatwo ozdobić przed ponownym schłodzeniem jego brzeg (pamiętajcie że obrazek poniżej można powiększyć). Ciasto z dodatkiem mąki orzechowej, takie jak ja zrobiłam, jest tak kruche że nawet mocno schłodzone ciężko uformować. Przygotujmy nadzienie. Jabłka wybieramy jak najdorodniejsze – mocno czerwone, nie obite i nie podziurawione. Dokładnie(...)zrobiłam mandoliną. Sok z cytryny mieszamy ze szklanką wody i gotujemy plasterki jabłek na wolnym ogniu tylko do czasu do czasu jak zmiękną. Będą się dały dobrze formować. Ciasto wyjmujemy z lodówki i podpiekamy 10 minut w nagrzanym na 190⁰C piekarniku. Jeśli pieczecie w formie ceramicznej, wyjmijcie ciasto z lodówki chwilę wcześniej żeby zdążyła się ogrzać, nie przeżyła

Karo in the Kitchen
Kostka orzechowa przekładana nutellą 152

mój krem czekoladowo – orzechowy to najzwyklejsza w świecie nutella. Myślę jednak, że warto byłoby ja zastąpić jakimś kremem własnego wyrobu. Ciasto byłoby wtedy na pewno smaczniejsze i zdrowsze. Składniki na blaszkę 20×20 cm: Biszkopt orzechowy: – 4 białka – 4 łyżki cukru – 3 łyżki mąki pszennej – 80 g mielonych orzechów włoskich lub laskowych (według uznania(...)ostudzenia. Gdy wszystkie elementy wystygły zmiksowałam masło na puch i dodawałam do niego powoli budyń. Na biszkopt orzechowy nałożyłam warstwę nutelli. Na niej poukładałam herbatniki, które nasączyłam nalewką malinową, a na końcu nałożyłam krem budyniowy. To co widzicie na wierzchu ciasta to roztarte pomiędzy palcami resztki herbatników oraz odrobina kakao. Z foremki wykroiłam 12 porcji. Jedna to 280 kcal. Deser

Relaxtime
Mazurek drożdżowy trzy kolory 99

mogła dzieli się z Wami nowymi i pysznymi przepisami. Na przeprosiny za długą nieobecność mam dla Was pyszne ciasto na Wielkanocny stół – Mazurek drożdżowy trzy kolory Ciasto bardzo proste do wykonania. Oczywiście zachęcam Was do przygotowania masy makowej i orzechowej samodzielnie, jednak nic nie stoi na przeszkodzie aby wykorzystać dobrej jakości gotowe masy Koniecznie wypróbujcie jeszcze przepis na mazurek(...)ubijamy. Na koniec dodajemy zmielony mak i delikatnie mieszamy całość łopatką. Tak przygotowaną masę makową (lub gotową) przekładamy na ciasto równo rozsmarowując. Na masę makową wykładamy kolejną cześć rozwałkowanego ciasta, które jak wcześniejsze smarujemy białkiem. Ostatnim etapem jest masa orzechowa. W misce ubijamy na sztywno białka. Następnie dodajemy cukier i ubijamy na szklistą, perłową pianę (jak na bezę). Dodajemy drobno

PatiGotuje
Cake pops z masłem orzechowym 175

masła orzechowego 2 łyżki płynnego miodu 200 g czekolady gorzkiej 1 łyżka oleju wiórki kokosowe patyki do lizaków Przygotowanie: Babkę piaskową lub inne suche ciasto rozgniatamy, aby powstały okruchy. Ser mascarpone mieszamy z masłem orzechowym i miodem. Można dodać więcej miodu niż w przepisie, jeśli chcemy aby ciasteczkowe kulki były słodsze. Do kremu dodajemy pokruszone ciasto, dokładnie mieszamy, tworzymy dużą

Smakowity Blog Kulinarny
Pastéis de nata – portugalskie tarty z masą budyniową 91

można przelać przez drobne sitko . Następnie dodajemy do masy żółtka intensywnie mieszając. Im masa jest bardziej gorąca tym szybciej powinniśmy mieszać. Ciasto francuskie ciasno zwijamy w rulon (zwijamy je jego krótszą krawędzią, aby było grubsze i krótsze). Następnie ciasto kroimy na 12 kawałkó w, najlepiej zaznaczyć sobie nożem w których miejscach będziemy ciąć. Każdy z kawałków zgniatamy aby powstał cienki(...)kawiarnii oraz większym markecie Jeszcze więcej wegetariańskich słodkości Chałwa bez cukru (wegańska) Keto fudge czekoladowo-orzechowy Michałki bez cukru (wegańskie, keto) Trufle kokosowe (keto) Ciasto Lion bez pieczenia Ciasto krówka bez pieczenia Brownie z kremem orzechowym Popękane ciasteczka Bułeczki cynamonowe Jeszcze więcej wegetariańskich przepisów Naleśniki bez mąki na mascarpone (keto) Fritatta ze szpinakiem (keto) Chaczapuri adżarskie Tortilla hiszpańska Pieczone placki

WegePrzepis
Akademia CookUp - Torty 324

sporym, bo półgodzinnym wyprzedzeniem do Studia CookUp, a tam już większa część stołu zastawiona jest pojemniczkami z odmierzonymi składnikami na biszkopty, ciasta, polewy i kremy! Już można wyobrażać sobie smak kremu cytrynowego, chrupkość orzechów w biszkopcie orzechowym czy smak polewy czekoladowej, która wykończy czekoladowy tort. Tym razem zamiast Tomka, pojechała ze mną moja przyjaciółka Marta. Temat tortów w szczególności chciałam(...)masłem. Następnie przyszła kolej na tort orzechowy w towarzystwie czekoladowego kremu! Mielone orzechy, duża ilość jajek, kilka dodatkowych składników i mamy już naszykowany biszkopt orzechowy! Po upieczeniu wyglądał doskonale! I ten smak, kiedy w cieście napotykało się na różnej wielkości orzechy. Pyszności! Robiliśmy dwa kremy czekoladowe - do czekoladowego tortu i do orzechowego. Następnie trzeba było przygotować polewę do tortu orzechowego

Plate of Joy

Proponowane wyszukiwania