Naleśniki z jabłkowymi pomponami 187jogurtu lub śmietanki 1 słoik startych jablek z cukrem listki mięty do dekoracji cynamon Wlej mleko i wodę do miski, dodaj jajo, otręby i szczyptę soli. Zmiksuj ciasto naleśnikowe dosypując mąkę. Odstaw je na 30 minut. Twarożek rozgnieć widelcem, dodaj jogurt lub śmietankę - wymieszaj. Usmaż cieniutkie naleśniki na rozgrzanej patelni skropionej odrobiną oleju. Każdy naleśnik
Gotuj Sam!
Płatki owsiane błyskawiczne w naleśnikach z warzywami i buncem 213smaku 2 łyżki przecieru z kwaśnych jablek Koper Natka pietruszki Olej roślinny Do miski wlej wodę, dodaj szczyptę soli i jajo. Wsypuj mąkę mieszając do chwili, aż uzyskasz ciasto naleśnikowe. Na końcu dodaj błyskawiczne płatki owsiane, wymieszaj. Odstaw na pół godziny. Usmaż naleśniki. Ukladaj naleśniki na papierze, by odsączyc tluszcz ze smażenia. Na niewielkiej ilości oleju zeszklij posiekaną cebulę
Gotuj Sam!
Top 8 przepisów w listopadzie 2016 259Naleśniki z mięsem mielonym. To jeden z przepisów, do którego naprawdę często zaglądacie od kiedy tylko pojawił się na blogu. Przepis: kliknij po przepis Mini pieczarki w cieście naleśnikowym. Przepis: kliknij po przepis Pierś z kurczaka w zalewie octowej. Przepis: kliknij po przepis. Czerwona kapusta w słoikach na zimę. Jestem troszkę zaskoczona, że ten przepis trafił
W kuchni u Moniki
KROKIETY Z MIĘSEM 274SKŁADNIKI : około 20 naleśników z tego przepisu ciasto naleśnikowe 500 g łopatki wieprzowej 1 marchew, pietruszka, kawałek selera 1 cebula 1,5 litra wody 1 kostka rosołowa, ziele angielskie, pieprz w ziarnkach 1 liść laurowy sol, pieprz, majeranek do smaku 3 ząbki czosnku 1 jajko magi do smaku 1 czerstwa bułka
Kulinarne Fantazje Marioli
Naleśnikowe szaszłyki 231opakowania sera feta 10 brykiecików mrożonego szpinaku 1 cebula 3 łyżki oleju pieprz ziołowy i sól do smak kilka patyczków do szaszłyków Wykonanie: Z podanych składników robimy ciasto naleśnikowe, smażymy naleśniki odstawiamy do przestygnięcia. Filet z kurczaka gotujemy w osolonej wodzie. Do miski wkładamy rozmrożony szpinak, dodajemy pokrojony w kostkę ugotowany, przestudzony filet z kurczaka, pokrojoną
kgwjanczewo
Pieczarki w cieście naleśnikowym, w zalewie octowej 376cebule, 2 mniejsze marchwie, 1 świeża czerwona papryka, 3/4 szklanki octu, 1 l zimnej wody, 3 listki laurowe, 6 ziarenek ziela angielskiego, 1 łyżeczka soli, 3 łyżeczki cukru. Ciasto naleśnikowe: 1 szklanka mąki pszennej tortowej, ok. 200ml mleka, 1 jajko, sól, pieprz, kurkuma. Ponadto: 350g mniejszych pieczarek, olej. Przygotowanie
W kuchni u Moniki
NALEŚNIKI Z WIEPRZOWINĄ I MOZZARELLĄ 232miękkie. Ugotowane pokroić w kostkę. Paprykę umyć, obrać, pokroić w paski, przesmażyć na oleju aż zmięknie. Ser Mozzarella pokroić w grubą kostkę. Pomidorki przekroić na pół po długości. Ciasto naleśnikowe przygotować z mąki, wody, jaja,1 łyżki oleju, 3 łyżek salsy ze słoika, dokładnie wymieszać. Upiec naleśniki. Na naleśnik położyć trochę rukoli, mięso, paprykę, ser, pomidory. Polać salsą. Podawać
Przepisy kulinarne babci Antoniny
Naleśniki ze szpinakiem, serem feta i sosem czosnkowym + film 245majonezu czarny pieprz sól przepis Do wysokiego naczynia wsypujemy przesianą mąkę oraz szczyptę soli, wbijamy jajka, wlewamy mleko oraz wodę mineralną i olej. Wszystko miksujemy aż otrzymamy gładkie, jednolite ciasto naleśnikowe (które powinno być rzadkiej konsystencji). Na rozgrzanej patelni do naleśników na małym ogniu bez dodatku tłuszczu smażymy naleśniki z obu stron. Rozmrożony szpinak dusimy ze szczyptą gałki muszkatołowej
Smakowite Dania
Racuchy z kiszoną kapustą- fuczki 312mleka sól do smaku pieprz do smaku olej do smażenia kwaśna śmietana Wykonanie: Kapustę ugotować do miękkości z dodatkiem soli i dobrze odcisnąć. Następnie z mąki, jajek, mleka zrobić ciasto naleśnikowe, zmieszać z kapustą, przyprawić do smaku i dokładnie wymieszać. Kłaść łyżką na rozgrzany olej i smażyć z obu stron złociście. Podawać z kwaśną śmietaną
Tradycyjna Kuchnia
Lemon Crispy Miracle 295Przygotowanie: Składniki suche wymieszać ze sobą, dodać zalane gorącą wodą siemie lniane oraz mleko z wanilią i energicznie wszystko wymieszać do otrzymania gęstego, ale lejącego ciasta naleśnikowego. Gofrownicę pędzelkujemy olejem przed każdorazowym nałożeniem cista. Na rozgrzany blat gofrownicy, nalewamy cisto, zamykamy i czekamy 5 min. Gofry wyjdą pyszne i chrupiące. Gotowe gofry możemy
Lajtkraft food intolerance
Naleśniki "ruskie" z dynią 333jednak czasochłonne. Naleśniki wypełnione pierogowym farszem to mniej pracochłonna wariacja na temat popularnych "ruskich", a smakują zacnie. Farsz wzbogaciłam dynią, bo jesienią przemycam ją gdzie się da:) Do naleśnikowego ciasta trafiła kurkuma, która zaliczana jest do najzdrowszych przypraw świata. Ten żółty proszek słynie między innymi z silnych właściwości przeciwzapalnych i przeciwwirusowych, warto więc wzbogacać nią posiłki, szczególnie w okresie
Smakowity Blog Kulinarny
Ropucha w dziurze, czyli Toad in the hole! 351dosłownym tłumaczeniu ropucha w dziurze / w dziurce. Niech nie zmyli Was zabawna nazwa – to tradycyjna potrawa kuchni brytyjskiej, której głównym składnikiem są kiełbaski zapieczone w naleśnikowym cieście ( puddingu yorkshire ) . Zapiekanka jest prosta i z tanich składników – zyskała więc ogromną popularność. Szczególnie dzieci pozytywnie reagują, gdy dowiadują się jak nazywa się ich obiad. Miałam przepyszne, ekologiczne, białe, parzone kiełbaski
Poezja smaku
Dyniowe naleśniki zapiekane na cebuli 279Delikatne dyniowe naleśniki z pieczarkowym farszem to bardzo smaczna propozycja dla wegetarian. Danie wprost rozpływa się w ustach. Składniki ciasto naleśnikowe 1 szkl mleka ok. 1,5 szkl mąki 3-4 łyżki pure z dyni 1 łyżka śmietany 18% szczypta soli szczypta … Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Cynamonowe naleśniki z jabłkami 237Studzimy (może być lekko ciepłe). Jajka ubijamy z cukrem. Dodajemy rozpuszczone masło. Mieszamy. Mąkę łączymy z resztą sypkich składników. Powoli dodajemy do masy jajecznej cały czas mieszając składniki. Ciasto naleśnikowe odstawiamy na pół godziny. Jabłka obieramy ze skórki. Kroimy w cienkie plasterki. Podsmażamy na maśle do czasu aż zmiękną. Pod koniec smażenia słodzimy miodem. Na patelni wysmarowanej słoniną smażymy
Pobite gary Barbary
Pomidorowe placuszki z ziołami 205które powinny już puścić sok) 3. Do warzyw dodaj wszystkie zioła i przeciśnięty przez praskę czosnek- wymieszaj. 4. Stopniowo dodawaj do całości mąkę, do momentu, aż powstanie bardzo gęste ciasto naleśnikowe. 5. Smaż z obu stron na złoto. 6. Podawaj z kleksem jogurtu. Smacznego! W akcji
Kuchnia w Słońcu Skąpana