ciasto naleśnikowe - 2318 przepisów (strona:81/155)

Naleśniki z borówkami 269

Naleśniki z borówkami to zarówno szybkie danie na śniadanie, ale równie dobrze mogą być smaczną propozycją na słodki deserek. Borówki możecie zastąpić dowolnymi sezonowymi składnikami np

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Przepisy z cukinią 449

zawsze proste w wykonaniu i tak dobre, że zagoszczą w Waszym menu już na zawsze!  Kaszotto z kurkami i cukinią Cukinia faszerowana kuskusem z suszonymi pomidorami Cukinia w cieście naleśnikowym Cukinia zapiekana z pomidorami i mozzarellą Cukinia z papryką i czosnkiem w pomidorach Cukinia z papryką i kukurydzą w pomidorach Cukinia zapiekana z pomidorową passatą Focaccia z cukinią

Moja smaczna kuchnia
Naleśniki z truskawkami i twarożkiem 180

lubią, więc używam jej często do deserów i obiadów. Naleśniki z truskawkami wymieszanymi z miętą są po prostu pyszne. Tym razem usmażyłam wyjątkowo cienkie naleśniki . Mam mnóstwo przepisów na ciasto naleśnikowe ale ten jest idealny na cienkie naleśniki. Spróbujcie sami! Mój mąż nie lubi naleśników ale przepada za truskawkami! Truskawki w sosie limonkowym i z miętą bardzo mu smakowały

codojedzenia
Naleśniki orkiszowe z serem i truskawkami – fit, bez cukru 133

cienką i smaczną wersję orkiszową z mąki pełnoziarnistej. Takie połączenie twarogu z naturalnym, truskawkowym sosem to prawdziwy kulinarny foodporn Naleśniki orkiszowe z serem i truskawkami – fit, bez cukru Ciasto naleśnikowe: około 10 sztuk 2 jajka szczypta soli 1 łyżka ksylitolu lub erytrytolu 1 szklanka mąki orkiszowej pełnoziarnistej 1 szklanka mleka (u mnie bez laktozy) 1 łyżka odżywki białkowej

Fitkot
PIECZARKI W TEMPURZE 530

paczki  tempury  (użyłam  Skworcu ) * woda do wymieszania tempury * olej do smażenia Wykonanie: Tempury w proszku wymieszać z wodą. Wody należy dolewać stopniowo, do uzyskania konsystencji gęstego ciasta naleśnikowego. Olej rozgrzać w garnku, musi go być tyle by pieczarki smażyły się prawie w całości zanurzone. Pieczarki maczać w tempurze i od razu wkładać na rozgrzany olej. Smażyć

Zrób to smacznie
PIECZONY NALEŚNIK NA BULIONIE ZE SZPINAKIEM 126

mąkę oraz ser i mieszamy do połączenia się składników. Nagrzać piekarnik do 250 st wraz z naczyniem żąroodpornym lub patelnią. Gdy naczynie będzie gorące smarujemy je masłem i wylewamy ciasto naleśnikowe. Posypujemy szczypiorkiem, natką pietruszki oraz tymiankiem. Pieczemy ok 20 minut do uzyskania złotego koloru. Pomidor i paprykę kroimy w kostkę.. Kabanosa kroimy w drobne plastry. Szpinak blanszujemy. Pokrapiamy

Kuchnia w oparach
PIECZONE NALEŚNIKI Z MASŁEM Z PIECZONYCH KUREK 115

miksujemy do gładkiej konsystencji. Dodajemy masło kurkowe. Mieszamy. Piekarnik oraz patelnię lub naczynie żaroodporne nagrzewamy do 200 st C. Jak naczynie będzie gorące smarujemy je 2 łyżkami oleju. Wylewamy ciasto naleśnikowe i pieczemy do uzyskania złocistego koloru ok 15 minut. Na upieczonego naleśnika dodajemy masło kurkowe, 2 łyżki creme fraiche oraz grzyby w sosie. #krakus, #smacznieiszybko

Kuchnia w oparach
HOTCAKES CZYLI NALEŚNIKI PO JAPOŃSKU 142

oczyszczoną i miksujemy. Dodajemy płatki śniadaniowe Lubella Corn Flakes i mieszamy łyżką. Rozgrzewamy olej na patelni. Pierścienie wewnątrz natłuszczamy olejem i wkładamy na patelnię. Do 1/2 wysokości pierścieni wlewamy ciasto naleśnikowe. Smażymy na małym ogniu przez ok 4 minuty. Po tym czasie przekręcamy naleśniki i smażmy kolejne 4 minuty. Naleśniki wyciągamy z pierścieni. Podajemy z jogurtem i owocami  ciepłe

Kuchnia w oparach
Chrupiące kęski z kurczaka 1410

pszennej, wbijam jajka, dodaję sól, pieprz granulowany czosnek i słodką czerwoną paprykę. Wstępnie mieszam. Następnie powoli dolewam mleko ciągle mieszając. Ma powstać gęsta jednolita masa (ciut gęstsza od ciasta naleśnikowego). Do głębokiego talerza wsypuję mieszankę mąki pszennej i kukurydzianej (po około 20 łyżek mąki pszennej i tyle samo kukurydzianej zmieszanych razem). Kawałki kurczaka maczam w masie, a następnie obtaczam

Słodkie okruszki
Orkiszowe naleśniki z mieszanką meksykańską i fetą 146

feta w oleju 1 opakowanie mieszanki meksykańskiej od Hortex natka pietruszki kilka łyżek sosu chili z domowej spiżarni sos pomidorowy z domowej spiżarni do posmarowania naleśników Przygotowanie: Składniki na ciasto naleśnikowe mieszamy mikserem do uzyskania jednolitej konsystencji.  Zioła siekamy i dodajemy na sam koniec. Smażymy naleśniki. Na patelni, na oleju podsmażamy warzywną mieszankę meksykańską. Smażymy do miękkości warzyw

Życie zaczyna się w kuchni
Ruskie naleśniki 846

naleśniki! Dziś postanowiłam zrobić je w wersji wytrawnej z nadzieniem jak do ruskich pierogów. Pycha! Polecam! Przepis jest banalnie prosty, a efekt jego wykonania bardzo smaczny. Przepis na idealne ciasto naleśnikowe znajdziesz tutaj . Natomiast przepis na farsz znajdziesz …………………………. Po wykonaniu tych dwóch rzeczy, wystarczy zawinąć naleśniki w ulubiony sposób, podsmażyć

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Zielone naleśniki ze szpinakiem 192

szpinaku. Zmiksuj na najwyższych obrotach, aż składniki całkowicie się połączą, a liście szpinaku rozdrobnią. Na koniec wlej gazowaną wodę i połącz z ciastem już na małych obrotach. Gotowe ciasto naleśnikowe najlepiej jest odstawić na kwadrans przed smażeniem, ale nie jest to konieczne. Naleśniki smaż na mocno rozgrzanej patelni z cienkim dnem. Gdy spód będzie już ścięty, należy je obrócić

Food Square
Lepszych gofrów nie znajdziecie – przepis 130

misce. Białka ubijamy na sztywną pianę. Do żółtek dodajemy mąkę, mleko, proszek do pieczenia, olej, oliwę, sól i cukier i wszystko miksujemy na gładziutkie ciasto. Powinno ono mieć konsystencję ciasta naleśnikowego lub może być nieznacznie gęstsze. Następnie dodajemy pianę z białek i wszystko dokładnie mieszamy. Pieczemy w gofrownicy na złoto. I to tyle… Pozostaje jedynie ubić śmietaną, zatrzeć czekoladę

Kate's Kitchen
Szkockie ciekawostki kulinarne 146

roll). Lorne sausage kojarzy mi się nieco z polską mielonką, jest równie tłuste i mało apetyczne. Źródło Deep fried Mars bar   Smażony na głębokim tłuszczu baton Mars obtoczony ciastem naleśnikowym - to chyba "największy" szkocki wynalazek kulinarny, budzący jeszcze więcej kontrowersji niż haggis. Baton Mars usmażony na głębokim tłuszczu to istna bomba kaloryczna, choć muszę przyznać że smakuje ciekawie. Smażone

Codzienne Gotowanie