Naleśniki Makłowicza – bez mleka i wody Naleśniki to bardzo smaczne i uniwersalne danie, pasują zarówno na śniadanie, obiad, jak i na kolacje. Można je dowolnie nadziewać, zarówno na słodko, jak i na wytrawnie. Ostatnio przeczytałam informację, że Robert Makłowicz ma swój sposób na idealne ciasto naleśnikowe i co najciekawsze nie robi go ani na mleku, ani na wodzie. Zamiast tego słynny kucharz używa maślanki. Placki wychodzą trochę inne niż te tradycyjne, ale również bardzo smaczne. Warto wypróbować ten prz... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...