ciasto na zimno - 6646 przepisów (strona:195/444)

Pierogi czekoladowo - cynamonowe z borówkami 183

zimno równie smaczny. Nic tylko zjadać! Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżki oleju 1 żółtko szczypta soli 1 łyżeczka cynamony 3 łyżeczki kakao ok 0,5 szklanki ciepłej wody  Farsz: 200 g borówek 150 g czekolady mlecznej  Przygotowanie: Mąkę mieszamy z kakao, cynamonem i solą dodajemy żółtko, olej i mieszając dodajemy ciepłą wodę. Zagniatamy ciasto

Niezły Młynek
Fit sernik na zimno z miętową galaretką i borówkami 153

Skoro nastały upalne dni, to mam dla Was lekki deser dla ochłody, czyli serniczek na zimno na owsianym spodzie z galaretką miętową i borówkami. Trzy warstwy smaków i wszystko bez cukru ;) Jemy, cieszymy się słońcem i niczym się nie przejmujemy :D Fit sernik na zimno Składniki na formę o średnicy 18 cm: Spód(...)gorącej wody, dodajemy do naparu z mięty i odstawiamy do ostygnięcia. 5.     Na serowej masie układamy borówki i zalewamy je tężejącą miętową galaretką. Tak przygotowane ciasto wstawiamy do lodówki, żeby galaretka zastygła. Smacznego

Na kulinarnym poligonie
Kruche ciastka bez cukru 193

Cała słodycz tych ciastek zawarta jest w marmoladzie/powidłach, których użyjemy jako nadzienia. Ciasto nie zawiera w sobie ani grama cukru, jest lekkie i kruche. Ciasteczka te "prześladowały" mnie i uśmiechały się do mnie, kiedy przeglądałam blogi kulinarne - co chwilę na nie trafiałam. :) Postanowiłam je wypróbować i nie żałuję!   200 gram mąki pszennej  200 gram twarogu 200 gram(...)powidła/marmolada do nadzienia 1. Miękkie masło (czasami w mieszkaniu jest zbyt zimno i masło pozostaje twarde, wtedy wkładam je na kilka sekund do mikrofalówki) dodajemy do mąki i wszystko razem siekamy.  2. Dodajemy rozgnieciony widelcem twaróg i ugniatamy do momentu utworzenia zwartej masy. Jeśli ciasto się klei, dodajemy więcej mąki.  3. Ciasto schładzamy w lodówce przez około

Szefowa kuchni
Quiche z kurczakiem i mascarpone 497

zawsze wydawało mi się to bardzo trudne do zrobienia. Nic bardziej mylnego:) Ważne też, że taką tartę możemy odgrzać, jako drugie śniadanie w pracy, czy nawet zjeść na zimno. Zawsze smakuje świetnie! Dzisiaj moja propozycja quiche z kurczakiem, brokułami i kremowym mascarpone. Zapraszam do kuchni 50 minut 6 składniki: kruchy spód: 100 g masła 200 g mąki 1 łyżka śmietany(...)stopni i podpiec ciasto przez około kwadrans. W tym czasie serek mascarpone zmiksować z jajkami i śmietaną. Doprawić solą, pieprzem i bazylią. Podpieczoną tartę wyjąć, wyłożyć na niej kurczaka z brokułami i zalać wszystko masą z mascarpone. Wierzch posypać startym parmezanem. Piec pół godziny w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Idealna na ciepło i na zimno

Ania i Marcin gotują
pyszne placuszki jabłkowe z nutą pomarańczy... 136

dobrze ubić ciasto na dość lejące. Do ciasta zetrzeć skórkę ze sparzonych pomarańczy, zmiksować ciasto, wsypać obrane ze skórki jabłka cienko pokrojone na kawałeczki, odstawić na 30 minut.   Na gorący kłaść łyżką porcje ciasta, lekko je spłaszczyć i smażyć na złocisto z każdej strony, odkładać na ręcznik kuchenny, podawać posypane cukrem pudrem, smakują również na zimno - najlepsze placuszki jabłkowe

W Mojej Kuchni Lubię
Jaglana czekośliwka bez pieczenia 117

Ciasto jaglane z dodatkiem suszonych śliwek.  Przy słonecznej niedzieli dzisiaj w roli w głównej moja ulubiona kasza jaglana. Ostatnio szaleje z nią w kuchni i

Zdrowie i pysznie na talerzu
Keto Torcik szampański (Paleo, LowCarb) 120

  Keto Torcik Szampański Długa tradycja hucznego świętowania Ostatków Właśnie nadszedł ostatni weekend Karnawału. Nawet nie wiem kiedy to minęło… Uznałam jednak, że należy ten

Modern Cave Girl
MINI HOT DOGI (keto, LCHF, bez glutenu) 262

dogi stawić do piekarnika nagrzanego do 180 ° C i piec przez ok 15-20 minut obserwując by ciasto nie przypaliło się za bardzo, ale było lekko złociste. Gotowe mini hot dogi wyjąć z piekarnika. Podawać na ciepło lub na zimno w towarzystwie ulubionych sosów np. pomidorowego, czosnkowego, BBQ itd. Smacznego! — BTW całości bez dodatków: 530 g, 1253 kcal

Ola la LCHF
Sernik na serkach homogenizowanych (bez pieczenia) 235

Sernik na serkach homogenizowanych (bez pieczenia). Prosty, szybki, kremowy sernik idealny na każdą okazję. U nas takie ciasta znikają w mgnieniu oka. Ten sernik uwielbiają i

Słodkie okruszki
Sernik czekoladowy z kaszą jaglaną 163

Wilgotny, mocno czekoladowy sernik, z dodatkiem kaszy jaglanej. Niezwykle pyszny i sycący.  Przygotowanie: 30 minut Pieczenie: 60 minut Koszt: Tanie Nie wiem który raz już

Zdrowie i pysznie na talerzu
Tarta z cukinią, pomidorami i mozzarellą 170

Bardzo polubiłam tarty, szczegónie te wytrawne. Świetnie smakują na ciepło i na zimno a przede wszystkim do farszu można użyć różnych składników. W tej wersji do farszu wykorzystałam grillowaną cukinię, pomidory oraz mozzarellę.  składniki: ciasto 250 g mąki pszennej 150 g zimnego masła 1 jajko szczypta soli farsz 500 g młodej cukinii 3-4 pomidory 2 kulki mozzarelli

Monia miesza i gotuje
Ranking najlepszych przepisów w sierpniu 164

Zestawienie najpopularniejszych przepisów w sierpniu. Witajcie. Dziś mam dla Was ranking najlepszych przepisów na mojej stronie w sierpniu. Ogólnie tamten miesiąc obfitował w przeróżne desery i

Zdrowie i pysznie na talerzu
Serniczek na zimno 135

Nie wyobrażam sobie weekendu bez ciasta. Nie tak, że muszę je zjeść, ja je po prostu muszę zrobić – uzależnienie jakieś chyba;) Tym razem przygotowałam mocno

Smaki Na Talerzu
Puszyste i delikatne placki z jabłkami 158

wykładać świeżo usmażone placki na kratkę piekarnika – zostaną ciepłe kiedy skończycie smażyć ostatnią partię ciasta. Z tej proporcji składników zawsze wychodzi mi 36 placków z jabłkami. Większość zjadamy na obiad, ale zawsze kilka zostaje – jedzone na zimno są równie delikatne, mięciutkie i po prostu pyszne!   Podajcie je z odrobiną cukru pudru, sałatką owocową, albo z bitą śmietaną i sezonowymi

Karo in the Kitchen
Sernik w cieście murzynkowym-dwa ciasta w jednym! 148

Witajcie. Dziś przychodzę do Was z przepisem na PRZEPYSZNE ciasto! Połączenie dwóch rodzajów, murzynka i sernika z kaszą jaglaną jest naprawdę pyszne! Mokry środek w miękkim

Zdrowie i pysznie na talerzu