https://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Tiramisu - czyli włoski deser, o którym chyba słyszał każdy. Podobno we Włoszech, w zależności od
Di gotujeBardzo szybkie i łatwe w przygotowaniu ciasto, które znajdzie amatorów w nie jednym domu. Dzięki orzeszkom ciasto nabiera "chrupkości" a po spróbowaniu wręcz rozpływa się
Świat Smakuhttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Ciasto jest niezwykle lekkie, puszyste i o orzeźwiającym smaku. Doskonale sprawdzi się na letni deser oraz zimą
Di gotujeSernik, który nie wymaga pieczenia ani zbyt skomplikowanych składników. Wystarczy serki homogenizowane wymieszać z galaretkami i całość nalewać warstwami. Poniższy sernik na zimno to ciasto obowiązkowe na moim świątecznym stole :) Składniki*: 3 serki homogenizowane o smaku waniliowym (każdy po 200 g) 1 duży jogurt naturalny (370 g) 3 łyżeczki żelatyny 2 łyżeczki cukru z wanilią 1 galaretka brzoskwiniowa
Ugotowaćhttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Ciasto jest puszyste, delikatne i smakuje rewelacyjnie. Każdy kęs rozpuszcza się w ustach - a kokos
Di gotujehttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Przepyszny sernik, którego smaku nie da się opisać. Cudowny - to słabe określenie
Di gotujehttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Zainspirowałam się przepisem ze strony: MniamMniam.pl (Kasi). Trochę go zmodyfikowałam a spód z precelków zamieniłam na ciasteczkowy. Sernik
Di gotujehttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Sernik ten jest niezwykle kremowy, delikatny i wręcz rozpływa się w ustach. Niebo! Taka była moja pierwsza
Di gotujeKorzystając z moich przepisów (nawet przy inspiracji) i publikując je publicznie - wspomnijcie o źródle. https://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Już kiedyś szukałam przepisu na ciasto z
Di gotujeChwilkę mnie tutaj nie było ale to nie dlatego, że zapomniałam ale dlatego, że im bliżej "Dnia 0" tym ja mam mniej czasu. No ale nic
Krakowskie smaki AniPrzygotowanie trwa 10 - 15 minut. Oczekiwanie to około 3-4 godzin, aż stężeje, a potem 100% satysfakcji na talerzu. Na blachę ok. 30 cm na 25
Pasje JolkiCiasto o trzech smakach i konsystencjach - twarda, chrupiąca masa czekoladowo-wafelkowa, aksamitny krem śmietankowy i galaretka z truskawkami. Ciasto bardzo sycące i łatwe w przygotowaniu. Pomysł
UgotowaćPozostajemy nadal w truskawkowym, gorącym klimacie. Temperatura wysoka bo prawie 30 stopni - w cieniu. Pomimo tego, że za oknem leje się żar z
Krakowskie smaki AniBardzo lubimy ciasta z dodatkiem świeżych owoców, dlatego latem często takie ciasta u nas goszczą:) Ostatnio "spodobały" mi się tarty, szybko i łatwo się je
Z miłości do słodkościPo 3-tygodniowej przerwie powoli wracam do gotowania;) Na razie w mojej kuchni nadal trwa remont, więc nie bardzo mogę szaleć i muszę przygotowywać "szybkie" dania
Z miłości do słodkości