ciasto na zimno - 6646 przepisów (strona:16/444)

Ekspresowe ciasto ze słomki ptysiowej i kremu truskawkowego (w 10 minut) 165

 Takie ciasto/deser to doskonała propozycja na wizytę niespodziewanych gości, na niedobór czasu lub po prostu, gdy chcemy zjeść coś słodkiego, a przy tym... smacznego. Co

Di gotuje
Pianka kefirowa na zimno z bitą śmietaną i bezikami 140

 Przepis autorski (mój). Lubicie lekkie i rozpływające się w ustach ciasta? Jeśli tak, to świetnie trafiliście! Moja kefirowa pianka ostatnio robi furorę wśród rodziny i

Di gotuje
Trójczekoladowe ciasto z serka mascarpone (Trójczekoladowy sernik na zimno) 387

Ciasto jest przepyszne i u mnie zawsze znika ekspresowo. Przeważnie robię je na bazie serka mascarpone, dzięki czemu przypomina delikatny i kremowy deser. Pyyychaaa! Możecie też

Di gotuje
Śnieżny puch kokosowy 240

 Śnieżny puch to ciasto, które jakiś czas temu było hitem internetu. I wcale się temu nie dziwię, ponieważ jest naprawdę rewelacyjne i delikatne w smaku

Di gotuje
Tarta makowo-jabłkowa z bezą. 10 rad jak zrobić idealny kruchy spód do tarty. 186

myśli prędkość światła staramy się go nie ogrzewać ciepłem dłoni, dlatego z brudną robotą najlepiej zdać się na robot kuchenny . 8) Ważne jest chłodzenie. Kruche ciasto kocha zimno, dlatego, po uformowaniu ciasta w kulkę, zawinąć je w folię spożywczą i schładzać co najmniej 30 min., a najlepiej dłużej. Po tym czasie rozwałkować między dwoma warstwami folii spożywczej, wyłożyć nim dokładnie

Fitsweet.me
Tarta makowo-jabłkowa z bezą. 10 rad jak zrobić idealny kruchy spód do tarty. 208

myśli prędkość światła staramy się go nie ogrzewać ciepłem dłoni, dlatego z brudną robotą najlepiej zdać się na robot kuchenny . 8) Ważne jest chłodzenie. Kruche ciasto kocha zimno, dlatego, po uformowaniu ciasta w kulkę, zawinąć je w folię spożywczą i schładzać co najmniej 30 min., a najlepiej dłużej. Po tym czasie rozwałkować między dwoma warstwami folii spożywczej, wyłożyć nim dokładnie

Fitsweet.me
Czekoladowy mannowiec 175

Dopiero zauważyłam, że moja nieobecność osiągnęła calutki miesiąc. Akurat w czasie, kiedy wszyscy chwalą się swoimi świątecznymi wypiekami. Chciałam podzielić się cudnymi bajglami, które przygotowałam na

Zielona Kuchnia
Śmietanowiec z galaretkami 17019

 Ciasto to jest znane pod różnymi nazwami (śmietanowiec, galaretkowiec) i różnie jest robione. Niektórzy preferują śmietanę 18%, inni kremówkę lub mleko. Mimo wszystko każda wersja

Di gotuje
Bananowiec bez pieczenia 273

W internecie (i nie tylko) krąży wiele przepisów dotyczących bananowca bez pieczenia. Ja stworzyłam swoją własną wersję, która jak dla mnie jest najlepsza! Ciasto smakuje rewelacyjnie

Di gotuje
ciasto z owocami i galaretka z lodowki 209

Składniki 2 - galaretki jagodowe 1 galaretka cytrynowa 500ml - śmietany 36% herbatniki ,lub biszkopty na dno tortownicy jagody ,wiśnie brzoskwinie... Wykonanie Galaretki jagodowe rozpuścić w 2 szklankach

w mojej kuchni
Cygańska spódnica 413

Kolorowe ciasto o intrygująco brzmiącym tytule. Lekkie, puszyste, idealne na ciepłe popołudnia a także na domowe przyjęcia. Ciasto może wygląda na skomplikowane ale jest naprawdę proste

Krakowskie smaki Ani
Ekspresowa kremówka na herbatnikach z sosem toffi 361

Uwielbiam ciasta z kremem budyniowym, dlatego z braku czasu staram się wymyślać jakieś pyszneee i na szybko. Mam sprawdzony krem z ciasta karpatkowego - klik , więc dodałam

Di gotuje
Czekoladowy sernik na zimno z wafelkami Lusette 296

Polewę wystudzić i polać po wierzchu sernika. Ozdobić bezami i kawałkami wafelków Lusette :) Sernik idealnie kroi się po paru godzinach. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Bez pieczenia , Ciasta czekoladowe , Serniki na zimno Tagged: czekolada , kremówka , polewa , twaróg , żelatyna

https:KKuchniaMniam
Sernik z bakaliami bez pieczenia 276

Sernik przygotowałam na szybko, nie miałam zbyt dużo czasu żeby upiec więc postanowiłam zrobić taki na szybko bez pieczenia. Wyszedł bardzo smaczny, wręcz się rozpływa w

Bajeczna Kuchnia
Tort na zimno z chrupiącymi płatkami Kangus 503

Jest to popisowe ciasto mojej synowej, wszyscy się zachwycają. Ciasto białe – śmietanę ubić na sztywną masę, pod koniec dodać śmietan fix. Chwilkę mieszać. Czekoladę rozpuścić

Kuchnia Pokoleń