ciasto na zimno - 6646 przepisów (strona:134/444)

pyszne ciasto czekoladowe z jabłkami i pianką... 157

Składniki: puder 3/4 szklanki + zimna woda 4 łyżki + ocet 10% 1 łyżeczka + mąka ziemniaczana 2 łyżki, czekolada gorzka 200 gram, jabłka 6 sztuk większe, jajka 6 sztuk "L", cukier 3/4 szklanki, cukier wanilinowy 1 opakowanie, margaryna 250 gram, mąka pszenna 2,5 szklanki, proszek do pieczenia 2 łyżeczki, soda 1 łyżeczka, kakao 3 łyżki białka zimne ze szczyptą soli ubijać(...)jajka, cukier, cukier wanilinowy, miękką margarynę mikserem utrzeć do spienienia, masa będzie miała "zważoną" konsystencję wsypać mąkę, proszek do pieczenia, sodę, kakao i szybko połączyć składniki na dość gęste ciasto forma 30x25 cm z papierem do pieczenia, do formy wyłożyć ciasto i wyrównać wierzch na ciasto zetrzeć na grubszych oczkach tarki czekoladę gorzką, obrane jabłka, na jabłka wyłożyć ubitą pianę

W Mojej Kuchni Lubię
Brzoskwiniowa chmurka 300

przepis . Kruchy spód można ewentualnie zastąpić herbatnikami lub pokruszonymi ciasteczkami owsianymi wymieszanymi z masłem, jak np. w tym przepisie: Sernik na zimno z malinami (z serka mascarpone). Brzoskwiniową chmurkę najlepiej kroi się na drugi dzień po złożeniu ciasta, gdy beza nieco wchłonie kremu i przestanie pękać. Jeśli lubicie bezy, to polecam również wypróbować ten przepis: Dakłas / Dacquoise jak u Sowy

Kulinarne Przeboje
Tarta fistaszkowa ze śmietaną karmelową 118

formy, ładnie przyciąć brzegi. Widelcem ponakłuwać ciasto. Przykryć papierem i obciążyć fasolą, ryżem…. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15 minut, następnie zdjąć papier i piec ciasto jeszcze 10 - 15 minut, aż się lekko zrumieni. Odstawić do ostygnięcia. Cukier wsypać do lekko nagrzanego garnka z grubym dnem, rozsypać go równomiernie na całym dnie. Na średnim ogniu podgrzewać cukier(...)mieszać, aż powstanie jednolita masa. Następnie wlać śmietankę i mieszając gotować, aż powstanie jednolita masa. Odstawić do przestudzenia. Ma być chłodna, ale nie zimna, gdyż będzie za gęsta. Ubić śmietanę, dodać masę karmelową, dokładnie wymieszać. Na cieście ułożyć karmelową śmietanę. Odstawić do lodówki na około godzinę. zastawa

królestwo garów
Leśny mech 209

zabraknie mi ich do posypania ciasta. Do przełożenia przygotowałam prosty krem śmietankowy. Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno z mascarpone i cukrami. Jeśli ciasto będzie długo czekało na gości lub jeśli nie możecie go przechować w zimnie, pod koniec ubijania można dodać saszetkę utrwalacza do bitej śmietany. Pierwszy z blatów kładziemy na paterze i nasączamy ponczem (u mnie sok z cytryny(...)razem zapomniałam w ferworze robienia zdjęć ;) Na blat nakładamy połowę kremu i dekorujemy umytymi wcześniej owocami. Układamy drugi blat, nasączamy ponczem, smarujemy dżemem, nakładamy pozostały krem. Wierzch ciasta posypujemy zielonymi kruszkami i dekorujemy owocami. Ciasto jest od razu gotowe do jedzenia, ale znacznie łatwiej je pokroić jeśli schłodzicie je min. 1 godz. Smacznego! ciastkożercy

Ciastkozercy
Lekki tort owocowy na zimno - mleczna pianka z galaretką (bez glutenu i jajek) 217

Ten torcik z letnimi owocami i galaretką przypomina sernik na zimno, lecz jest bardziej puszysty i delikatny. Poza tym zdecydowanie mniej kaloryczny ;) Idealny na rodzinne spotkanie

głodny alergik
Smerfetka 331

Smerfetka TO CIASTO ROZPŁYWA SIĘ W USTACH BISZKOPT mąka pszenna 1/2szkl proszek do pieczenia 1łyżeczka woda zimna -2 łyżki jajka 4szt mąka ziemniaczana 1/2szkl. cukier 0,5 szkl ocet -1 łyżeczka MASA BUDYNIOWA mleko -2 szkl cukier -4 łyżki margaryna -210 g mąka -5 łyżek PIANKA śnieżki 2 opak mleko -1,5 szkl galaretka niebieska -2 opak woda

Kuchnia Danusi
Wykwinty sernik z ajerkoniakiem i kawą, cudeńko :) 168

Taki sernik zaskoczy każdego, będzie super niespodzianką na walentynkowy dzień. Przepyszny smak i aromat. Ajerkoniak pięknie wyczuwalny, ubite białka powodują że sernik jest bardzo delikatny. Oczywiście

Kuchnia Pokoleń
Ciasto biszkoptowe z musem wiśniowym 204

godziny. Gdy mus będzie ścięty ubijamy bitą śmietanę, dodajemy cukier. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i dokładnie mieszamy. Żelatynę (nie może być zimna, najlepiej żeby była letnia) dodajemy do bitej śmietany i wykładamy na mus wiśniowy. Wkładamy ciasto do lodówki aż do ścięcia się bitej śmietany. Każdy kawałeczek ciasta dekorujemy borówkami :) Dziękuję za inspirację : margarytka

Serce zamknięte w formie pyszności
Ciasto francuskie a'la pizza z cukinią, pesto rosso i serem korycińskim 154

targnięta tęsknotą za słoneczną Italią, konkretniej Sycylią, gdzie podstawą każdej przekąski jest oliwka, pomidor,bazylia! I tak powstał całkiem nowy smak SERA. Gwarantuję Wam, że ser jest przepyszny na zimno, rewelacyjny na ciepło, wspaniale się rozpuszcza pod wpływem pieczenia w piekarniku, jak i podczas mieszania go z gorącym makaronem. Niezastąpiony do sałatek, lasagne czy jako ekskluzywny dodatek do zup. Oryginalny(...)sobą składników i rozpływająca się w ustach przekąska, którą Sycylijczycy zabierają ze sobą do pracy, bądź na plażę- gotowa! Składniki - 1 płat gotowego ciasta francuskiego ser koryciński swojski oliwka, pomidor, bazylia olej z ostropestu tłoczony na zimno  WOJ-LEN olej kokosowy tłoczony na zimno  WOJ-LEN czerwona cebula cukinia baby natka pietruszki koncentrat czosnku  PROECO pesto rosso

Z Kuchni Do Kuchni
Sernik na zimno z bitą śmietaną na biszkopcie z truskawkami. 163

pogoda to mam więcej czasu  postanowiłam więc dodać wreszcie coś na bloga :) Dzisiaj przepis na pyszny delikatny, kremowy sernik na zimno z bitą śmietaną i truskawkami.Ciasto jest proste i łatwe w przygotowaniu.Szybko znika z talerzyków :) Do ciasta użyłam produktów od firmy CYKORIA które polecam bo są naprawdę dobre. Serdecznie zapraszam :)  3 jajka  1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka

Sama słodycz i szczypta chili
Sylwester. Przepisy na Sylwestra. Przekąski na Sylwestra. 18362

Muffinki (babeczki) z budyniem czekoladowym Chocolate cupcakes , czyli czekoladowe babeczki wg Marthy Stewart Chińskie ciasteczka z wróżbą Sernik na zimno z malinami Sernik bananowo-cytrynowy z borówkami Sernik bez pieczenia z mascarpone i borówkami Piankowy torcik truskawkowy na biszkoptach Ciasto Rafaello bez pieczenia The post Sylwester. Przepisy na Sylwestra. Przekąski na Sylwestra. appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Ciasto ala tarta z jabłkiem i kruszonką 145

obrać ze skórki i pokroić w ósemki. Podsmażyć krótko na maśle.Na spodzie tarty ułóż jabłka. Całość posyp kruszonką. Wstaw ciasto do nagrzanego na 175ºC piekarnika i piecz przez 35 minut. Podaj tartę na gorąco z lodami lub na zimno z jogurtem, bitą śmietaną lub waniliowym sosem.   Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara

codojedzenia
Bułeczki pełne witamin 86

wszystko to za sprawą dodanych do ciasta zarodków pszennych i siemienia lnianego. O zaletach tego ostatniego już pisałam przy okazji innych bułeczek. Dziś chciałabym napisać co nieco o zarodkach pszennych. Zarodek jest tą częścią ziarna, z której wyrastają kiełki. To w nim są zgromadzone zapasy niezbędne roślinie do skiełkowania , stąd taka wysoka zawartość w nich wielu cennych wartości odżywczych. Zarodki(...)spożycia , dawka zarodków pszennych wynosi dla dorosłej osoby 1-5 łyżek stołowych, a dla dzieci 2 łyżki stołowe. Można je spożywać na zimno i gorąco. Są doskonałym dodatkiem do twarożków, jogurtów, koktajli, surówek, deserów, ciast oraz panierek. W sklepach można kupić zarodki pszenne stabilizowane. Oznacza to, że są one poddane procesowi mającemu na celu przedłużenie ich trwałości i zapobieżenie utracie

Wiem co jem
Ciasto z kremem, owocami i galaretką 173

miseczki z ciepłą wodą. Po tym czasie jajka są gotowe do użycia. Uważajcie jednak, by woda nie była gorąca, bo zimna skorupka przy kontakcie z wrzątkiem może pęknąć! Pieczenie: Temperatura - 180ºC z dolną i górną grzałką (jeśli ciasto przypiecze się z góry, to wyłączcie górną grzałkę) Czas - ok. 20-25 minut Poncz: pół szklanki syropu z brzoskwiń lub pół

Cooking Monster
Tarta Tatin ze śliwkami węgierkami 169

przestaną bulgotać, a następnie nakładamy na nie talerz i sprawnie odwracamy formę. Tarta Tatin pyszna jest i na ciepło, i na zimno. Ciepła szczególnie dobrze smakuje z kulką waniliowych lodów lub kleksem prawdziwej, gęstej, kwaśniej śmietany. SKŁADNIKI CIASTO KRUCHE do formy o średnicy 24cm 180g mąki pszennej T450, tortowa 80g masła o zawartości 82% tłuszczu 40-50g drobnego cukru

Karo in the Kitchen

Proponowane wyszukiwania