ciasto na zimno - 6646 przepisów (strona:128/444)

Dip jogurtowo-migdałowy 145

jogurtowo-migdałowy to propozycja zastąpienia tradycyjnego dipu czosnkowego aromatycznym smakiem migdałów. Dip jogurtowo-migdałowy będzie pasował do dań podawanych na ciepło jak i na zimno. Oto kilka propozycji: pieczone ziemniaki w mundurkach, papryka w cieście na ciepło, tradycyjne placki ziemniaczane z cebulką, pomidory faszerowane i zapiekane, domowe knysze z cebulą, cukinia z mozzarellą, smażona cukinia, faszerowane... Więcej The post

Magiczny Garnek
Cukinia w cieście piwnym 188

Cukinia w cieście piwnym to pyszna przekąska, smaczna na ciepło jak i na zimno. Cukinię można doprawić ulubionymi przyprawami, ja wybrałam czubrycę zieloną. Do cukinii podałam sos keczupowo-jogurtowy. Do przygotowania sosu użyłam keczupów Premium Reypol , które są nowością w ofercie firmy. Keczupy mają fajne opakowanie w postaci słoiczka o ciekawym kształcie. Zdecydowanie wolę keczupy w słoiczkach ponieważ można wybrać(...)smak, nie za kwaśny nie za słodki, taki w sam raz. A keczup pikantny jest naprawdę pikantny. składniki: ok 1,5 kg młodej cukinii czubryca zielona olej do smażenia ciasto piwne 1,5 szklanki piwa 2 szklanki mąki 1/2 łyżeczki soli 2 jajka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia sos keczupowo-jogurtowy 7 łyżek keczupu łagodnego Reypol 1 łyżka keczupu pikantnego

Monia miesza i gotuje
Sernik z jeżynami 213

Składniki: 500 g serka naturalnego 200 ml jogurtu naturalnego 2 łyżki żelatyny + 1/2 szklanki mleka 2 łyżki cukru pudru 1 opakowanie biszkoptów bezcukrowych Mamut 1 galaretka

czarrna od kuchni
ciasto ucierane z rabarbarem 243

pokrojony w 2 cm kawałki rabarbar. Wstawiam do gorącego piekarnika. Piekę około 40 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu posypuję cukrem pudrem.  Ciasto z rabarbarem, podobnie jak szarlotka, równie dobrze smakuje na zimno jak i na gorąco

babka w formie
PŁONĄCA CZEKOLADOWA BAJADERA Z BEZĄ WŁOSKĄ 146

Zainspirowana konkursem z Lusette na portalu Durszlak.pl postanowiłam stworzyć deser , jakiego tu jeszcze nigdy nie było! http://lusette.pl/ Prawdą jest, że najlepsze pomysły przychodzą do głowy

Ostra na Słodko
Czekoladowy sernik truflowy z koniakiem i pistacjami 147

Dziś zapraszam na przepis tylko dla dorosłych – to rzadkość na moim blogu 🙂 Sernik jest z gatunku tych cięższych deserów: bardzo sycący i zarazem mocno czekoladowy

Wiszniówka
Francuskie ślimaczki 147

Dziś ekspresowa propozycja na karnawałową ale nie tylko przekąskę. Ślimaczki z ciasta francuskiego na ciepło ale można je też zjeść na zimno. Idealne na każdą imprezę typu domówka. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Szaszłyki z ciastem francuskim 467

szaszłyki układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na około 30 minut (do czasu zrumienienia się ciasta). Szaszłyki są pyszne zarówno na ciepło jak i na zimno.   Smacznego

paapilotkaa
Sernik na zimno z truskawkami 150

zimną galaretką 5. Przygotować kawałki truskawek 6. Wymieszać truskawki z masą 7. Tortownicę wyłożyć biszkoptami i przełożyć masę 8. Ciasto udekorować truskawkami Pobierz wersję do druku: Pobierz Sernik na zimno z truskawkami Artykuł Sernik na zimno z truskawkami pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl

KuchniaWeDwoje.pl
Menu na Wigilię 4220

makowej oraz domowych pierniczków.  Słodkości: 1.        Domowe pierniczki 2.        Sernik na zimno przygotowany na bazie serków waniliowych 3. Makowiec przygotowany na cieście drożdżowym Jeżeli zapomnieliście lub nie mieliście czasu, aby upiec pierniczki to wypróbujcie przepis na domową krajankę piernikową . Do ich przygotowania nie potrzebujecie foremek. Pierniczki

Ugotować
Pyzy z jagodami 195

Pyzy to smaki mojego dzieciństwa. Z jagodami to moja ulubiona wersja. Można je jeść na ciepło i na zimno. Moja wersja bez cukru ale można dosłodzić wedle uznania.   Ciasto: 250 g mąki 1 jajko 1 dkg drożdży cukier szczypta szczypta soli 1/2 szklanki mleka 12 g masła 1 i 1/2 szklanka jagód 150 g jogurtu greckiego mięta Do miski

wesoła kuchnia
Kaczka faszerowana zapiekana w cieście 166

Wyjąć z piekarnika, delikatnie odkleić i podnieść górną warstwę ciasta i wyjąć kaczkę. Oczyścić z nitek, umieścić z powrotem w cieście i położyć ciasto z powrotem. W oryginalnym przepisie sugerowane jest podawanie na zimno, ale danie można również podawać na ciepło. Smacznego! Click to view slideshow

GRUBY WAŁEK
Ślimaczki z kapustą kiszoną i ciastem francuskim 224

Szybka przekąska,idealnie sprawdzi się na imprezy rodzinne lub Wigilię,na ciepło i na zimno,idealne do barszczyku-po prostu pyszne..... Składniki: opakowanie ciasta francuskiego, 500g kiszonej kapusty duża cebula kostka rosołowa, kminek,majeranek,sól pieprz, czarnuszka do posypania wierzchu olej do smażenia Przygotowanie: Kapustę odcisnąć, obgotować w wodzie z kostką rosołową(lub bulionie),lę  Cebulę pokroić w kostkę

Swojskie jedzonko
Sernik brzoskwiniowy na zimno 155

Składniki na tortownicę o średnicy 21 cm: przepis lekko zmodyfikowany z bloga  Moje Wypieki 100 g podłużnych biszkoptów duża puszka brzoskwiń (820 g) 1 opakowanie

Moja Galeria Smaku
Deserki z kiwi i mascarpone 139

Po prostu pyszne! Dojrzałe kiwi jest bardzo słodkie, dzięki czemu całości nie dosładzałam jakoś specjalnie dużo. Nadało też lekko zielonkawego koloru. Deserki są szybkie i proste

Kolorowy Przepisownik
PTYSIE Z LODAMI CARTE D’OR LEMON PIE, LEMON CURD I BEZĄ WŁOSKĄ 199

Lato, słońce i upały zobowiązują do jedzenia olbrzymiej ilości lodów! No ba! ;) Nie ma tu żadnych wymówek i nikt nie liczy kalorii ( no, bo przecież warto

Ostra na Słodko
Torcik z truskawkami 216

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Otrzymałam wiele próśb na fecebooku o podanie przepisu na te ciasto, a więc dzisiaj wrzucam obiecany przepis " class

Marta Gotuje
Sernik na zimno z koglem - moglem i truskawkami 220

" Z rodzynkami czy bez?" - ten spór zawsze pojawia się przy przygotowywaniu tego sernika. Mój tata za każdym razem próbuje przemycić do niego chociaż ich garstkę. Niestety

DefinicjaSmaku
SERNICZKI WANILIOWO – CZEKOLADOWE Z KREMEM TOFFI 188

  Ajjj! Już po przeczytaniu tytułu ślinka cieknie, no nie?! Dziś mam coś dla wielbicieli mega słodkości, a w szczególności serników! Mini serniczki o smaku waniliowo

Ostra na Słodko
Pudding z chia z kakaowym musem 134

Nasion chia coraz częściej używam, tym razem padło na pyszny w smaku deser, który z apetytem zjedliśmy po niedzielnym obiedzie. Z tych proporcji wychodzi 3 desery

Kolorowy Przepisownik
Racuchy drożdżowe z jabłkami 166

tydzień karnawału słodkim akcentem, a zakończymy go tradycyjnie słonym śledzikiem. Racuchy drożdżowe z jabłkami doskonale smakują na ciepło, posypane cukrem pudrem jak i na zimno. Są puszyste, a dzięki jabłkom wilgotne. Można dodać do ciasta cynamon, dzięki któremu staną się jeszcze bardziej aromatyczne.  Składniki: 400 g mąki pszennej 30 g świeżych drożdży szczypta soli 2 łyżki cukru 1 jajko

Smakowity Blog Kulinarny
Bułeczki mleczne z pieczarkami i suszonymi pomidorami 180

farszem to dobry pomysł na przekąskę albo drugie śniadanie. Można je też podać jako dodatek co barszczu czerwonego . Najlepsze są jeszcze ciepłe, ale na zimno też są bardzo smaczne. Zobacz też bułeczki zawijane z ciasta krucho drożdżowego z warzywami i serem Farsz do takich bułeczek możecie sobie dowolnie modyfikować i doprawiać. Można dodać trochę sera żółtego jeśli ktoś lubi albo

Smaczna Pyza
Pomidorowe serce. I historia z dreszczykiem 202

Wyjąć tartę z piekarnika, na wierzchu ułożyć ciasto, zawijając jego brzegi do środka, pod pomidory. Piec w 220 st. C. przez 2-30 minut, aż ciasto nabierze złoto-brązowego koloru. Podawać na ciepło lub zimno. Smacznego! Słonko grzeje. Czyż to nie cudowne...?  Bardzo miła odmiana po duńskim podobno lecie

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Prosty torcik z mascarpone, białą czekoladą i czerwonymi porzeczkami (bez pieczenia) 300

Sezon letni w pełni, także prezentuję Wam kolejne letnie ciasto. Czytaj więcej »

Ana Mari's world
JAZBAY / JUNIPER BERRY CROSTATA – SKYRIM – crostata z borówkami 265

PIECZENIE (35 min) Ciasto wkładamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy ok. 30-35 min do zarumienienia brzegów. Następnie wyciągamy je i lekko studzimy. PODANIE Ciasto dobrze smakuje kiedy jest ciepłe, ale także i na zimno. Świetnym dodatkiem są lody waniliowe lub bita śmietana. Po zjedzeniu odnawia życie, dodaje punktów Magicki lub odporności na ogień (w zależności od zastosowanych owoców). Trzeba

Nerds Kitchen
Koktajl truskawkowo-miętowy z jogurtem naturalnym 151

Pyszny koktajl, w sam raz na upalne dni. truskawki z miętą dają uczucie przyjemnego orzeźwienia i są bardzo zdrowe! W sezonie warto truskawki jeść jak najczęściej

Kolorowy Przepisownik
Deser wiśniowy z kozim jogurtem naturalnym 121

Przepyszny, słodko-kwaśny deserek dla każdego łasucha :) kozi jogurt naturalny w smaku jest bardzo podobny do krowiego i świetnie przełamał smak słodkich wiśni w galaretce :) 

Kolorowy Przepisownik
Deser jabłkowy z mascarpone, bananem i kawową nutą 147

Pyszna propozycja na szybki i pyszny deser - wymyślna szarlotka w pucharkach :) Nutka kawy, w której namoczone są biszkopty nadaje delikatnej całości ciekawy i silny akcent :) z

Kolorowy Przepisownik
Deser kawowo-malinowy z ciasteczkami Orito 140

Orito - to tak biedronkowa podróbka popularnych Oreo :) ale podejrzewam, że tańsza (nie wiem - nie znam ceny Oreo). Te kakaowe markizy z kremowym nadzieniem podbiły świat, więc

Kolorowy Przepisownik
Deser serduszko czekoladowo-kawowe (bez pieczenia) 123

Taki deser możemy podać drugiej połówce z okazji Walentynek, ale nie tylko. Ja przygotowałam na kilka dni przed Walentynkami. Tak po prostu :) nie wyszedł idealny, ale

Kolorowy Przepisownik
Sernik na zimno z musem jabłkowym 168

Pyszny sernik na zimno w kolorach wiosny: kremowy, delikatny, z orzeźwiającym musem jabłkowym.. Zachwyci każdego, kto go spróbuje :) Pomysł własny (z mascarpone każdy będzie pyszny

Kolorowy Przepisownik
Gotowany serniczek 202

Moim najczęstszym i lubianym ciastem jest sernik. Mogę go jeść pod każdą postacią: na zimno, pieczony i moim nowym odkryciem jest gotowany! Coś innego od wszystkich, a smakuje jak pozostałe. :) Składniki: 100g twarogu półtłustego  3 łyżki mleka 1 łyżeczka budyniu śmietankowego 1 jajko słodzidło  Sposób przygotowania: W garnku mieszamy rozgnieciony twaróg i jajko. W szklance mieszamy mleko

Truskawkowa Fiesta
Potrójnie czekoladowy sernik na zimno 386

składniki spód * 150 g herbatników kakaowych * 70 g masła lub margaryny * 2 łyżki nutelli masa * 500 g sera białego na serniki mielonego * 250 g śmietany 30

Mix smaku
Cappuccino na biszkoptach 791

   Czołem łasuchy ! Dziś mam dla Was przepis na łatwe ciacho, takie bez pieczenia... I zapewniam, że wcale nie trzeba być miłośnikiem kawy, żeby je

kolorowotorcikowo
zielone szparagi w cieście francuskim 144

Składniki: 1 op. szparagów 1 op. ciasta francuskiego 1 op. szynki włoskiej lekko wędzonej-najlepiej prosciutto cotto 1 kulka mozzarelli lub 1 kubek tartego sera dojrzewającego

Luźna Kuchnia
Biszkopt 137

Następnie uchylamy drzwiczki (nie wyjmujemy ciasta) i przez kolejne 3 minuty trzymamy biszkopt w piecyku. Dopiero po tym czasie wyjmujemy, studzimy i dalej tworzymy ciasto, na które mamy ochotę. Ja dzisiaj zrobiłam sernik na zimno z truskawkową galaretką z jednego z moich przepisów :)   Na zdrówko

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Aksamitny sernik na zimno 147

składniki * 500 g sera śmietankowego waniliowego w wiaderku * 250 ml słodkiej śmietany 18% z kartonika * 1 bita śmietana w proszku śnieżka * 3 galaretki w ulubionych smakach

Mix smaku
Kruche paszteciki z kapustą i pieczarkami 373

Małe kruche paszteciki z farszem z kapusty kiszonej i pieczarek. Na wierzchu posypałam czarnuszką i czarnym sezamem. Można zajadać same na ciepło lub na zimno jak również podać jako dodatek do czerwonego barszczyku. składniki: ciasto 350g mąki pszennej+do podsypania, użyłam pszennej typ 500 Młyn Kopytowa 200g masła lub margaryny 1 jajko szczypta soli 100g gęstej kwaśnej śmietany farsz

Monia miesza i gotuje
Tarta warzywna 173

dziecinnie łatwe, należy tylko zwrócić uwagę na to, żeby warzywa i mozzarella były odsączone. W przeciwnym wypadku zamiast chrupiącego ciasta i warzyw z piekarnika wyjemy warzywa uduszone we własnym sosie. Tarta doskonale smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno.  Inspiracja  Madame Edith . Tarta warzywna Proporcje  na formę o średnicy 28 cm Czas przygotowania: 120 minut

Kulinarne przygody Gatity
Naleśniki z serem zapiekane w śmietanie 274

twarogiem zalane  śmietaną.Jakie to jest pyszne. Naleśniki z góry chrupiące a w środku  wilgotne. Możemy jeść na ciepło chociaż na zimno też były pyszne. Trochę czasochłonne ale  warto zrobić.  Składniki: Ciasto na naleśniki 3 szk mąki pszennej 0,5 l mleka 0,5 l wody 4 jajka szczypta soli Nadzienie 0,5 kg twarogu półtłustego

Ala piecze i gotuje
Biszkopt z kremem mascarpone i musem rabarbarowo-truskawkowym 445

Sezon na rabarbar w pełni i w najbliższym czasie na blogu pojawi się sporo przepisów z jego wykorzystaniem, ponieważ jestem wielką fanką tych kwaskowatych czerwono-zielonych

Smakołyki Bereniki
Trójkolorowe Magdalenki 159

Wiosna jakoś się ociąga, zimno i pochmurnie. Może z długim majowym weekendem  zadomowi sóię na dobre… Póki co spróbuje przywołać ją magdalenkami, małymi francuskimi ciastkami o charakterystycznym garbiku i muszelkowym kształcie, uzyskanym dzięki pieczeniu w specjalnej foremce.    Przygotowując te biszkoptowe ciasteczka chciałam dowiedzieć się czegoś więcej na ich temat. Źródła internetowe podają różne historie związane(...)jakieś 5/7 minut. Dodać stopniowo mąkę z proszkiem i skórkę, wymieszać i dodać rozpuszczone masło. Masę podzielić na trzy równe części i zabarwić według gustu. Wlać po 1/3 każdego ciasta  do wysmarowanych margaryną foremek i wypełnić je w 2/3 . Piec w temperaturze 190°C przez około 8-10 minut.    Po upieczeniu stwierdzam, ze ciasteczka są bardzo delikatne

Mia Cucina Sofieta
Sernik na zimno z polewą z masła orzechowego 145

Sernik na zimno, który podbija serca swoją niebanalną słodyczą, kremowością i tym, że pasuje idealnie do najlepszego alkoholu pod słońcem!  Pravda Espresso dla miłośników kawy jest jak strzała Amora. Zawiera ekstrakt z kawy i armat orzecha włoskiego, które w połączeniu z doskonałym żytnim spirytusem oraz krystalicznie czystą wodą źródlaną, tworzą dzieło, jakiego moje kubki smakowe wcześniej nie doznały(...)zimnego miejsca. Ser miksujemy razem z cukrem pudrem. Czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej i dodajemy do sera, ciągle miksując. Tak przygotowany ser wykładamy na nasz sucharkowy spód. Tym razem ciasto powinno na około 3-4 godziny wylądować w zamrażarce. Podpowiem Wam tylko, że obecnie na zewnątrz mróz jest tak przeszywający, że możecie spokojnie odstawić ciasto na balkon! :)  Masło orzechowe

MamaOskarka
Produktywność 10 254

wody. Do jajka dodajemy pora z cebulą- masy ma być niewiele, ma tylko oblepić warzywa. Tak otrzymaną mieszankę wykładamy na podpieczonym cieście, okładamy plasterkami boczku i posypujemy tartym bursztynem. Pieczemy jeszcze 15 minut. Jemy na ciepło (choć na zimno też daje radę). Polecam! Z tym zestawem smaków satysfakcja gwarantowana! Pozdrawiam wszystkich sylwestrowo-noworocznie i uciekam- może jeszcze uda mi się

les mirabelles

Proponowane wyszukiwania