ciasto na zimno - 6646 przepisów (strona:133/444)

Wykwinty sernik z ajerkoniakiem i kawą, cudeńko :) 175

Taki sernik zaskoczy każdego, będzie super niespodzianką na walentynkowy dzień. Przepyszny smak i aromat. Ajerkoniak pięknie wyczuwalny, ubite białka powodują że sernik jest bardzo delikatny. Oczywiście

Kuchnia Pokoleń
Ciasto biszkoptowe z musem wiśniowym 212

godziny. Gdy mus będzie ścięty ubijamy bitą śmietanę, dodajemy cukier. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i dokładnie mieszamy. Żelatynę (nie może być zimna, najlepiej żeby była letnia) dodajemy do bitej śmietany i wykładamy na mus wiśniowy. Wkładamy ciasto do lodówki aż do ścięcia się bitej śmietany. Każdy kawałeczek ciasta dekorujemy borówkami :) Dziękuję za inspirację : margarytka

Serce zamknięte w formie pyszności
Ciasto francuskie a'la pizza z cukinią, pesto rosso i serem korycińskim 159

targnięta tęsknotą za słoneczną Italią, konkretniej Sycylią, gdzie podstawą każdej przekąski jest oliwka, pomidor,bazylia! I tak powstał całkiem nowy smak SERA. Gwarantuję Wam, że ser jest przepyszny na zimno, rewelacyjny na ciepło, wspaniale się rozpuszcza pod wpływem pieczenia w piekarniku, jak i podczas mieszania go z gorącym makaronem. Niezastąpiony do sałatek, lasagne czy jako ekskluzywny dodatek do zup. Oryginalny(...)sobą składników i rozpływająca się w ustach przekąska, którą Sycylijczycy zabierają ze sobą do pracy, bądź na plażę- gotowa! Składniki - 1 płat gotowego ciasta francuskiego ser koryciński swojski oliwka, pomidor, bazylia olej z ostropestu tłoczony na zimno  WOJ-LEN olej kokosowy tłoczony na zimno  WOJ-LEN czerwona cebula cukinia baby natka pietruszki koncentrat czosnku  PROECO pesto rosso

Z Kuchni Do Kuchni
Sernik na zimno z bitą śmietaną na biszkopcie z truskawkami. 171

pogoda to mam więcej czasu  postanowiłam więc dodać wreszcie coś na bloga :) Dzisiaj przepis na pyszny delikatny, kremowy sernik na zimno z bitą śmietaną i truskawkami.Ciasto jest proste i łatwe w przygotowaniu.Szybko znika z talerzyków :) Do ciasta użyłam produktów od firmy CYKORIA które polecam bo są naprawdę dobre. Serdecznie zapraszam :)  3 jajka  1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka

Sama słodycz i szczypta chili
Sylwester. Przepisy na Sylwestra. Przekąski na Sylwestra. 18371

Muffinki (babeczki) z budyniem czekoladowym Chocolate cupcakes , czyli czekoladowe babeczki wg Marthy Stewart Chińskie ciasteczka z wróżbą Sernik na zimno z malinami Sernik bananowo-cytrynowy z borówkami Sernik bez pieczenia z mascarpone i borówkami Piankowy torcik truskawkowy na biszkoptach Ciasto Rafaello bez pieczenia The post Sylwester. Przepisy na Sylwestra. Przekąski na Sylwestra. appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Ciasto ala tarta z jabłkiem i kruszonką 149

obrać ze skórki i pokroić w ósemki. Podsmażyć krótko na maśle.Na spodzie tarty ułóż jabłka. Całość posyp kruszonką. Wstaw ciasto do nagrzanego na 175ºC piekarnika i piecz przez 35 minut. Podaj tartę na gorąco z lodami lub na zimno z jogurtem, bitą śmietaną lub waniliowym sosem.   Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara

codojedzenia
Bułeczki pełne witamin 95

wszystko to za sprawą dodanych do ciasta zarodków pszennych i siemienia lnianego. O zaletach tego ostatniego już pisałam przy okazji innych bułeczek. Dziś chciałabym napisać co nieco o zarodkach pszennych. Zarodek jest tą częścią ziarna, z której wyrastają kiełki. To w nim są zgromadzone zapasy niezbędne roślinie do skiełkowania , stąd taka wysoka zawartość w nich wielu cennych wartości odżywczych. Zarodki(...)spożycia , dawka zarodków pszennych wynosi dla dorosłej osoby 1-5 łyżek stołowych, a dla dzieci 2 łyżki stołowe. Można je spożywać na zimno i gorąco. Są doskonałym dodatkiem do twarożków, jogurtów, koktajli, surówek, deserów, ciast oraz panierek. W sklepach można kupić zarodki pszenne stabilizowane. Oznacza to, że są one poddane procesowi mającemu na celu przedłużenie ich trwałości i zapobieżenie utracie

Wiem co jem
Ciasto z kremem, owocami i galaretką 178

miseczki z ciepłą wodą. Po tym czasie jajka są gotowe do użycia. Uważajcie jednak, by woda nie była gorąca, bo zimna skorupka przy kontakcie z wrzątkiem może pęknąć! Pieczenie: Temperatura - 180ºC z dolną i górną grzałką (jeśli ciasto przypiecze się z góry, to wyłączcie górną grzałkę) Czas - ok. 20-25 minut Poncz: pół szklanki syropu z brzoskwiń lub pół

Cooking Monster
Tarta Tatin ze śliwkami węgierkami 176

przestaną bulgotać, a następnie nakładamy na nie talerz i sprawnie odwracamy formę. Tarta Tatin pyszna jest i na ciepło, i na zimno. Ciepła szczególnie dobrze smakuje z kulką waniliowych lodów lub kleksem prawdziwej, gęstej, kwaśniej śmietany. SKŁADNIKI CIASTO KRUCHE do formy o średnicy 24cm 180g mąki pszennej T450, tortowa 80g masła o zawartości 82% tłuszczu 40-50g drobnego cukru

Karo in the Kitchen
WARKOCZ FRANCUSKI Z BROKUŁAMI, KURCZAKIEM I PIECZARKAMI 136

Uwielbiam ciasto francuskie, ponieważ jest chrupiące i mięciutkie. Można je jeść na ciepło i na zimno i to jest właśnie zaleta! Oprócz tego jest tanie i można je kupić, zamiast trudzić się samemu.  Z dodatkiem pysznego farszu smakują obłędnie ! Ja wykorzystałam do farszu brokuły, które są bardzo zdrowe i zawierają żelazo, pieczarki i soczystego kurczaka.  Całość uzupełnia czerwony

Kuchnia Paulettes
Paszteciki z gęsiną 101

misy robota wsypać mąkę, sól, wbić jajka, wlać olej oraz wyrośnięty rozczyn. Z użyciem haka wyrobić drożdżowe ciasto. Przykryć je ściereczką i odstawić na 60 minut do wyrośnięcia. Ciasto można także zagnieść ręcznie, wyrabiając je ok. 10 minut. Wykonanie Wyrośnięte ciasto wyłożyć na stolnicę podsypaną mąką, odgazować je, uderzając pięścią. Zagnieść kilka razy, po czym podzielić na 3 równe części(...)pozostawiając ok. 1 cm marginesy z każdej strony. Ciasto zwinąć wzdłuż krótszego boku, zlepić brzegi i końcówki, przełożyć na dużą blachę z piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia. Tak samo postąpić z pozostałymi dwoma częściami ciasta. Blachę z zawartością przykryć ściereczką, pozostawić w cieple do wyrośnięcia na ok. 40 minut. Wyrośnięte ciasto ponacinać ostrym nożem co 3 cm. Wszystkie części posmarować

niecodziennikpary
Herbaciany sernik na zimno 133

Herbaciany sernik na zimno o smaku herbat: granatu,truskawki z owocem mango. Galaretki do ciasta zrobiłam z aromatycznych owocowych herbat  Teekanne . Jest to bardzo fajna alternatywa do gotowej galaretki. Zaletą herbacianej jest to że, można regulować słodycz sernika. Do galaretki z herbaty o smaku granatu nie dodałam cukru, ponieważ zależało mi żeby sernik nie był przesłodzony. Jak widzicie herbaty

wesoła kuchnia
Mini serniczki amaretti z owocami 128

okresie letnim często decydujemy się na szybkie ciasta bez pieczenia. Jeśli znudziła się wam tradycyjna forma sernika na zimno to tutaj macie alternatywę. Mini serniczki amaretti z owocami dobrze sprawdzą się jako małe deserki w szklaneczkach. Specjalnie użyłam przeźroczystej galaretki, żeby owoce jeszcze ładniej się prezentowały. Jeszcze jedna wskazówka. Gdyby masa była dla Was za mało słodka to możecie dołożyć

noteskulinarnyfiga
Czekoladowe ciasto z dwóch składników - bez glutenu, bez laktozy, LOW FODMAP 251

Spód formy do pieczenia o średnicy 15 cm wykładamy papierem do pieczenia. Przelewamy masę i wkładamy do piekarnika i pieczemy 30 minut. 4. Ciasto wyciągamy i odstawiamy do przestygnięcia. Możemy podawać na ciepło lub zimno z dodatkiem cukru pudru i ulubionych owoców. Smacznego

My Culinary Art
Sernik na zimno z galaretką i truskawkami 446

galaretką na biszkoptach . To typowo letni deser, który świetnie sprawdzi się również jako urodzinowy tort. To jeden z lepszych przepisów na sernik na zimno! Z deserów z truskawkami, ale tych pieczonych polecam bardzo gorąco ciasto kruche z budyniem i truskawkami - cudowne

AniaGotuje.pl
Drożdżowe paluchy z białym serem 890

Wrzesień jak na razie nie rozpieszcza nas piękną jesienną pogodą,wręcz przeciwnie jest mokro i zimno. Taka aura sprawiła,że naszła mnie ochota na drożdżowe wypieki.  ciasto: 300 g mąki tortowej 20 g drożdży 150 ml mleka 2 żółtka 40 g masła 3 łyżki cukru 1 łyżka cukru z wanilią szczypta soli nadzienie: 250 g twarogu 2 żółtka

Kolorowa kuchnia Elki
Dżem z czerwonej porzeczki 147

lubi kwaskowe owoce, dlatego możemy je wykorzystać do przygotowania koktajli i kompotów. Możemy z nich przygotować różne desery: lody, galaretki, czy kisiel. Pyszne będą ciasta drożdżowe czy też ucierane, przepyszny też jest porzeczkowy sernik na zimno. Porzeczki możemy również zamknąć w słoikach, przygotujemy z nich galaretkę dżem,  sosy do mięs czy też nalewkę. Możliwości jest bez liku ! ------------------------------------------------------------- Dżem

Kulinarne przygody Gatity
Tarta z jabłkami 173

jabłka. Pieczemy w 180°C około 30 minut. Zaraz po upieczeniu na formie ułożyć deskę do krojenia, duży talerz lub paterę i szybko przewrócić ciasto. Zdjąć formę i chwilkę odczekać. Można podawać na ciepło lub zimno. Dodaj do listy blokowanych banerów

Pysznie & Pięknie
Tarta z twarogiem i bazylią 138

Tarta z twarogiem i bazylią jest doskonała na ciepło, jak i na zimno. Sprawdzi się na obiad czy lunch do pracy. Polecam! Składniki: ciasto - 150 g mąki pszennej - 50 g mąki żytniej - 150 g margaryny - 1 jajko - sól i pieprz nadzienie - 250 g sera białego - 1/2 pęczka bazylii - 100 g śmietany 18 % - 5 jajek - 2 ząbki czosnku

Zainspirowana w kuchni
Sernik z truskawkami 118

Sernik na zimno na biszkopcie z dużą ilością truskawek. Pyszne i bardzo wciągające ciasto nie jednemu przypadnie do gustu tym bardziej, że sezon truskawkowy w pełni i trzeba go maksymalnie wykorzystać. Składniki: na biszkopt: 3 jaja 3/4 szklanki mąki 3/4 szklanki drobnego cukru masa serowa: 0,5 kg białego sera 400 ml śmietany 30% 3-4 łyżki mleka

Pysznie & Pięknie
Bułeczki z brązowymi pieczarkami 158

bułeczki z brązowymi pieczarkami. Aromatyczne, proste do zrobienia, idealne na imprezki. Smakują na ciepło i na zimno. Dacie się namówić? Może zrobicie je na Sylwestra ? Składniki na ciasto (około 20 małych bułeczek- 1 blacha): 230 g mąki pszennej (typ 650) 12 g świeżych drożdży 3/4 płaskiej łyżeczki cukru 3/4 płaskiej łyżeczki soli 170 ml ciepłego mleka 20 g oliwy

Smak mojego domu
Cebularze 293

podsmażana cebulą - czyli rozkosz dla podniebienia, dla amatorów cebuli. Aromatyczne, proste do zrobienia, idealne na imprezki. Smakują na ciepło i na zimno. Może się skusicie? Przed nami Sylwester i karnawał :) Składniki na ciasto (około 20 małych bułeczek- 1 blacha): 230 g mąki pszennej (typ 650) 12 g świeżych drożdży 3/4 płaskiej łyżeczki cukru 3/4 płaskiej łyżeczki soli

Smak mojego domu
Pierwszy wpis i truskawki 146

truskawek,których sezon już się kończy. Oto kilka przepis ów na truskawkowe pyszności z mojego poprzedniego bloga TORCIK Z TRUSKAWKAMI http://elka72.bloog.pl/id,349236123,title,Torcik-z-truskawkami,index.html KRUCHE CIASTO Z TRUSKAWKAMI I BUDYNIOWĄ PIANKĄ http://elka72.bloog.pl/id,341467338,title,Kruche-ciasto-z-truskawkami-i-budyniowa-pianka,index.html SERNIK NA ZIMNO Z TRUSKAWKAMI http://elka72.bloog.pl/id,341273417,title,Sernik-na-zimno-z-truskawkami,index.html SEROWE KNEDLE Z TRUSKAWKAMI http://elka72.bloog.pl/id,341341391,title,Serowe-knedle-z-truskawkami,index.html

Kolorowa kuchnia Elki
Mięso mielone zapiekane w cieście francuskim 246

Przepis na mieloną karkówkę wieprzową oplecioną ciastem francuskim. W mięsie zatopiony jest ser żółty, a całość posypana jest ziarnami sezamu. Mięso w cieście dobrze smakuje na ciepło podane na obiad, jak również na zimno jako przekąska. Czytaj więcej

Przepisy Kulinarne
JAGODOWY SERNIK NA ZIMNO Z PORZECZKAMI 132

jagody ? ) , porzeczki i maliny. Oczywiście nie byłabym sobą, gdybym nie przyrządziła z nich słodkości na upalne dni jakie mamy za oknem. Po przepysznym Czekoladowym cieście z masą grysikową i owocami przyszedł czas na sernik na zimno. Delikatny, niezwykle puszysty i wypełniony obficie borówkami, które fantastycznie komponują się z delikatnym smakiem sera. Taki sernik na zimno jest fantastycznym pomysłem nie tylko

Ostra na Słodko
Szarlotka z rabarbarem. 131

bułki tartej, rozkładamy drugi płat ciasta, nakłuwamy ciasto widelcem i wkładamy do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika i pieczemy 40-50 minut, aż ciasto się ładnie zarumieni. Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem. Podajemy na zimno lub na ciepło np. z porcją lodów waniliowych oprószonych cynamonem. Pycha

Rozpustne gotowanie
Sernik na zimno 137

lekkiego stężenia. Galaretkę rozpuszczamy w 3/4 litra gorącej wody zostawiamy do lekkiego stężenia. Sernik wyciągamy z lodówki kładziemy na wierzch umyte owoce zalewamy galaretką. Ciasto zostawiamy najlepiej na całą noc do całkowitego stężenia. Sernik na zimno przygotowała Małgorzata Smacznego

kgwjanczewo
Drożdżowe ślimaczki z cukinią i czosnkiem 194

roladę. Kroimy na podobnej szerokości plastry. Układamy w formie okrągłej, najlepiej silikonowej, wierzch smarujemy oliwą z oliwek i pieczemy przez 20-25 minut, aż ciasto nabierze ładnego koloru. Smakują świetnie na ciepło, ale i na zimno; upieczone można zamrozić

Moja smaczna kuchnia
Paprykowe ślimaki zrolowane z wędzoną szynką 136

które układamy na papierze  do pieczenia wyłożonym na blasze. Wstawiamy do rozgrzanego do 160 stopni piekarnika na ok 20 minut, aż sprawdzać, czy ciasto się zarumieni. Wykładamy i jemy i na ciepło i na zimno :) Pychota

ChilliJemy
Naleśniki ze szpinakiem, żółtym serem, pieczarkami i sosem czosnkowym 185

dojrzewających typu holenderskiego. Ceniony jest za lekko pikantny smak i sprężysty miąższ. Konsystencja i walory smakowe sera sprawiają, że możemy go wykorzystać zarówno na zimno, jak i na gorąco. Porcja na 6-8 naleśników Składniki: Ciasto naleśnikowe: 1 jajko 1 szklanka wody 1 szklanka mleka 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka mąki pełnoziarnistej Farsz: 30 dag pieczarek pół cebuli

My simple kitchen
Serduszka z orzeszkami pinii i parmezanem 84

francuskiego jaką zrobiłem. Wygląda ciekawie a smakuje jeszcze lepiej dzięki temu, że orzechy pinii dobrze komponują się z parmezanem. Jak większość przekąsek z użyciem ciasta francuskiego - robi się szybko, można podawać na ciepło i na zimno i można długo przechowywać - jeśli, oczywiście, nie zje się wszystkiego od razu

Milion Smaków
Sernik na zimno 141

dzisiaj proponuję delikatny sernik na zimno, nie ma nic lepszego niż zimne desery na upalne dni ! ;)  Ciasto jest nie za słodkie, delikatne, no i najważniejsze ... jest PYSZNE ! Opcjonalnie możecie dodać też ulubione sezonowe owoce, lato jest przecież po to, by korzystać ze wszystkiego :)  Składniki : Biszkopt: 2 duże jajka lub 3 mniejsze 3/4 szkl cukru 3/4 szkl mąki pszennej

charlotte gotuje

Proponowane wyszukiwania