ciasto na naleśniki - 6219 przepisów (strona:20/415)

Domowa mąka owsiana 144

Jeśli szukaliście zdrowego zamiennika mąki pszennej, który świetnie sprawdzi się do naleśników , ciast, deserów to dobrze trafiliście. Oto i ona domowa mąka owsiana. Koszt domowej mąki owsianej wynosi zaledwie 2-3 zł/ kg w porównaniu z ceną sklepową ok. 10 zł/ kg. Sami widzimy, że bardziej opłaca się wersja domowa. Dodatkowo jest ona źródłem cennych witamin i może stanowić

Słodka Strefa
SER Z JOGURTÓW GRECKICH 174

dniach serek możemy użyć do smarowania pieczywa (jest kremowy) Wystarczy dodać szczypiorek lub przyprawić wg uznania. Po 3-4 dniach serek jest zwarty  Możemy użyć do naleśników, ciast lub deserów. Z  podanej ilości otrzymałam 500 g sera. Smacznego :) Przepis na sernik na zimno z wykorzystaniem serka  KLIK

Pani na deser
Jak ugotować pulpę z dyni? 273

Prosty i szybki przepis na gotowaną dynię. Ugotowaną pulpę z dyni można dodać do ciasta, naleśników, dżemów, zup czy zrobić z niej puree do obiadu. Zblendowaną pulpę z dyni można też spakować do woreczków i zamrozić na potem.  Ta pulpa dyniowa idealnie sprawdza się w przepisie na najlepsze babeczki dyniowe

AniaGotuje.pl
Dżem malinowy z pulpy po soku 343

wykorzystać i zrobić choć kilka słoiczków dżemu, aby wszystko nie poszło w kosz. Oczywiście najlepszy dżem jest ze świeżych owoców, ale i taki może się przydać np do ciast, naleśników itp. Składniki: pulpa malinowa po zrobieniu soku cukier do smaku żelfix (ilość wg wagi i instrukcji na opakowaniu) sok z cytryny (ilość wedle uznania) Sposób wykonania: 1. Pulpę owocową

Kuchnia domowa Ani
Sałatka z malinami i mozarellą 235

naszego organizmu:) Nasze babcie nieustannie przy przeziębieniach dolewały nam soku z malin do herbaty, smakosze alkoholi robią z nich nalewki, są pyszne nawet przetworzone jako konfitury w ciastach, naleśnikach, czy innych deserach.  Maliny mogą zastąpić również słodycze, warto zaznaczyć, że mają niewiele kalorii. Są doskonałym produktem dla osób, które są stosują diety niskokaloryczne. Składniki (na jeden talerz - możemy

Kuchnia Pełna Pasji
Słodki sos jagodowy / Sweet blueberry sauce 264

lepszego sposobu niż sos:) Takim też sposobem powstał pyszny, szybki i przyjemny słodki sos jagodowy, którym można polać dosłownie wszystko, gofry, lody, naleśniki, ciasta i wszystko na co macie ochotę. Zapraszam! Scroll down for recipe in English Słodki sos jagodowy (8 porcji) Składniki: 2 szklanki świeżych lub mrożonych jagód 1/3 szklanki wody 1/4 szklanki cukru 2 łyżki soku

karmelowy
Koktajl z kaszy jaglanej i mango 192

Kasza jaglana zdrowa i pyszna, niedoceniana nadal choć coraz więcej jadana w domach. Można z niej wyczarować wszystko zapiekanki, koktajle, placki, naleśniki, ciasta i wiele innych, uniwersalna ci ona jest bardzo. Dziś włożyłam do blendera, zmiksowałam i wypiłam, pyszne było a teraz chcę się z Wami podzielić przepisem. Koktajl z kaszy jaglanej i mango. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
mus jabłkowy bez cukru 143

ustawiamy zakrętką do dołu. Tak przygotowane zostawiamy do całkowitego wystygnięcia :) Opisujemy i do spiżarni lub w ciemne chłodne miejsce :) Korzystamy cały rok, bo to doskonały dodatek do ciast, naleśników i deserów :) Smacznego

chleba naszego
pierogi z mielonym indykiem 164

Pierogi, super smaczna potrawa, która znika szybciej niż naleśniki :)  Ciasto robimy z 1/2 kg mąki, 1 łyżki soli, 1 jajka i szklanki wody :) Mięso mielone 1/2 kg z indyka doprawiamy solą, pieprzem, wbijamy jajko i trochę bułki tartej... Ciasto wałkujemy i wycinamy :) nakładamy mięso i lepimy pierogi... Polepione pierogi wrzucamy do osolonej gotującej się wody. Po wypłynięciu pierogów

chleba naszego
szybkowar-z białą czekoladą śliwkowy dżemik... 210

czystych słoików nakładać gorący dżemik, zakręcić mocno i postawić na zakretkach do wystygnięcia, potem schować w ciemne , chłodne miejsce pyszniutki dżemik z białą czekoladą do śniadania, deserów, ciast, naleśników...........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Zdrowa NUTELLA daktylowa :) 188

laskowych. Ma idealną konsystencję, jest bardzo kremowy, delikatny. Czuć intensywną słodycz daktylową oraz wyważoną ilość kakao. Jest przepyszny i świetnie nada się jako pasta do pieczywa, krem do naleśników, ciast, a także dodatek do owsianek, jaglanek i innego tego typu dań. Składniki: 250 g masy daktylowej (FRESH DATES) 80 g orzechów laskowych  150 ml mleka roślinnego (u mnie

Zdrowie na języku :P
FRUŻELINA Z WIŚNI 166

naprawdę nie tylko z wiśni- możecie ją zrobić z dowolnych owoców. Do ciast, naleśników, kanapek, gofrów, serników…  Słoiczek w lodówce obowiązkowy. Składniki 400 g wydrylylowanych wiśni niecałe pół szklanki cukru 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 3 łyżki wody 1,5 łyżeczki żelatyny Przygotowanie Wiśnie wsypcie do rondla, zasypcie cukrem. Poczekajcie kilka minut, aż wiśnie

OliveandThyme
Truskawkowe szaleństwo jeszcze trwa! 138

Truskawki cieszą nasze oczy o ponad miesiąca, są genialne bez dodatków, ale doskonale również nadają się do wszelkich deserów, ciast, naleśników, mogą towarzyszyć nam w menu od poranka aż do wieczora. Oto kilka propozycji truskawkowych, które goszczą już na blogu. Klikajcie i wybierajcie do woli, przecież już niedługo znikną ze straganów aż na rok :  http://slodki-kompromis.blogspot.com/search/label/truskawki

Słodki Kompromis
Polska kuchnia bezglutenowa - Agata Lewandowska - recenzja 156

Dieta bezglutenowa nie musi być nudna , czy pozbawiona smaku . Przyznam, że kiedyś sama miałam podejrzenia choroby trzewnej i pamiętam jak wtedy ubolewałam, że nie będę mogła jeść ulubionych naleśników, ciast - czy po prostu... pieczywa. Jednak w moim przypadku podejrzenia lekarskie okazały się nieprawidłowe i jeśli czasami ograniczam gluten - to nie dlatego, że muszę, ale dlatego, że chcę. Książka zawiera

Di gotuje
Włoska szarlotka z sosem karmelowym 177

ognia i czekamy aż przestanie wrzeć. Następnie wlewamy do niego śmietankę i wszystko mieszamy do połączenia się składników. Gotowe!   Takiego sosu możecie użyć do polania lodów, ciast, naleśników czy innych deserów. Pamiętajcie, że po włożeniu do lodówki sos gęstnieje. Możecie go podgrzać, by był rzadszy. Swoją szarlotkę zjadłam jeszcze na ciepło polewając ją przy tym solidną porcją sosu

Cooking Monster