Frużelina wiśniowa to świetny dodatek do deserów, ciast, naleśników czy do przełożenia tortów. Jeżeli mamy nadmiar wiśni można taką pyszną frużelinę zamknąć w słoiku i zimę. 2 kg wiśni ( waga po wydrylowaniu) 350 gramów cukru 100 gramów mąki ziemniaczanej (ok 5 łyżek) 250 ml zimnej wody ( 1 szklanka) sok z połowy dużej cytryny Wiśnie myjemy następnie drylujemy
Andzia Pichcisłoiki, postawić na zakrętkach do wystygnięcia słoików. Wystudzone słoiki odwrócić i przechowywać w ciemnym miejscu. - domowa marmolada jest najlepsza do jako dodatek do śniadania, można też wykorzystać do deserów, ciast, naleśników.........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięNajlepszy przepis na jabłka prażone na zime do słoików. Wykorzystać je możemy do ciast, naleśników i innych słodkich wypieków, świetne będą również do ryżu lub owsianki. Składniki: 3 kg jabłek 1/2 szkl. cukru sok z cytryny 2 łyżeczki cynamonu i/lub nasiona z laski wanilii 2 łyżki masła opcjonalnie 1/2 szklanki rodzynek - opcjonalnie Jabłka obrać i pokroić na ćwartki. Usunąć
wyzwania kuchennePierogi, super smaczna potrawa, która znika szybciej niż naleśniki. Ciasto robimy z 500 g mąki, 1 łyżki soli, 1 jajka i szklanki wody.Mięso 500 g zmielone z indyka doprawiamy solą, pieprzem, wbijamy jajko i dodajemy trochę bułki tartej. Ciasto po wyrobieniu odstawiamy przykryte na 30 min., potem dzielimy je na 4 części... wałkujemy, wycinamy krążki
chleba naszegozakręcić. Można ustawić słoiki do góry dnem lub pasteryzować 7 minut od momentu zagotowanie się wody. Tak przygotowana konfitura nadaje się najlepiej do ciasta, naleśników lub gofrów. A jeżeli masz jakieś inne propozycje to podziel się nimi ze mną i czytelnikami bloga w komentarzu poniżej. Krok po kroku
KuchniaWeDwoje.plzakręcić. Można ustawić słoiki do góry dnem lub pasteryzować 7 minut od momentu zagotowanie się wody. Tak przygotowana konfitura nadaje się najlepiej do ciasta, naleśników lub gofrów. A jeżeli masz jakieś inne propozycje to podziel się nimi ze mną i czytelnikami bloga w komentarzu poniżej. Krok po kroku
KuchniaWeDwoje.plzakręcić. Można ustawić słoiki do góry dnem lub pasteryzować 7 minut od momentu zagotowanie się wody. Tak przygotowana konfitura nadaje się najlepiej do ciasta, naleśników lub gofrów. A jeżeli masz jakieś inne propozycje to podziel się nimi ze mną i czytelnikami bloga w komentarzu poniżej. Krok po kroku
KuchniaWeDwoje.plCzekośliwka Czekośliwka, czyli śliwki i czekolada w jednym małym słoiczku Pyszne powidła śliwkowe z dodatkiem czekolady deserowej, które idealnie smakują do wszelkiego rodzaju placuszków, naleśników, ciast, ale i do kanapek sprawdzą się świetnie. Sezon śliwkowy w tym roku jest bardzo udany, więc trzeba korzystać i robić zapasy Jeśli lubicie domowe przetwory, uwielbiacie śliwki i czekoladę to czekośliwka będzie
WSZYSTKO SMACZNEcukru a ten z mojego przepisu zaledwie 5 g i do tego jest bez laktozy. Taki bezcukrowy karmel pasuje idealnie do różnego rodzaju deserów, lodów, ciast, naleśników, racuszków, placków czy gofrów choć wiem, że są i tacy którzy zapewne zjedzą go prosto ze słoiczka Przepis jest niezwykle prosty nie wymaga żadnych specjalnych umiejętności kulinarnych. Jedyne co musicie robić
Ola la LCHFmoją rodzinę sprawdzony przepis na konfitury których jak już dajemy na ogień to przez 4 godziny nie mieszamy i uwierzcie mi nie przypalą się,a smak ...........mniam.idealne do ciast,naleśników,czy po prostu na kanapkę. Polecam gorąco Składniki :(na 4 słoiki 0,5l) 2,5 kg śliwek 500 g cukru łyżka octu 10% Przygotowanie: Śliwki myjemy,wyciągamy pestki,wrzucamy
Swojskie jedzonkozakręcić. Można ustawić słoiki do góry dnem lub pasteryzować 7 minut od momentu zagotowanie się wody. Tak przygotowana konfitura nadaje się najlepiej do ciasta, naleśników lub gofrów. A jeżeli masz jakieś inne propozycje to podziel się nimi ze mną i czytelnikami bloga w komentarzu poniżej. Krok po kroku
KuchniaWeDwoje.plRobimy ją co roku, pod koniec wiśniowego sezonu, kiedy owoce są najsłodsze i najbardziej dojrzałe. Wybieramy te najpiękniejsze, nieuszkodzone, roztaczające wokół swój przepiękny zapach. Zimą dodajemy do herbaty, ciast. naleśników i cieszymy się jej smakiem Konfitura z wiśni z dodatkiem cynamonu i goździków rozgrzewa nas w mroźne zimowe wieczory i znakomicie poprawia humor. Nie wiadomo do końca skąd pochodzą
Kulinaria - potrawy z różnych stron światapomagają obniżyć poziom cholesterolu, uregulować poziom glukozy, przeciwdziałają nowotworom układu pokarmowego. Z mąki z płaskurki można przygotowywać wszystko to, co przygotowuje się ze zwykłej pszenicy: chleby, bułki, ciasta, ciasteczka, naleśniki, itp. Ciasta przygotowane na jej bazie są delikatne, słodkawe, o orzechowym posmaku. Źródła: Stressfree , superpokarmy Do misy miksera odważyć mąki: samopszę typ650, typ2000 i płaskurkę
Smaczne Zdrowejeszcze przez 10 minut. Po pasteryzacji słoiki można ustawić do góry dnem. Tak przygotowana konfitura z czereśni nadaje się najlepiej do ciasta, naleśników lub gofrów. A jeżeli masz jakieś inne propozycje to podziel się nimi ze mną i czytelnikami bloga w komentarzu poniżej. Krok po kroku
KuchniaWeDwoje.plnatury; pełnoziarnista; całkowicie wolna od GMO; bogate źródło antyoksydantów; Według badań przeprowadzonych na Uniwersytecie Przyrodniczym w Poznaniu Mąka z niebieskiej kukurydzy zawiera 1985mg/kg antyoksydantów. idealna do tortilli, ciast, naleśników, chlebów i makaronów; produkt bezglutenowy. Popcorn – ziarno z niebieskiej kukurydzy po uprażeniu śnieżnobiały i pysznie chrypiący; bogate źródło antyoksydantów; Według badań przeprowadzonych na Uniwersytecie Przyrodniczym w Poznaniu Ziarno niebieskiej
Słodkie okruszki