naturalnego 200 gram białego twarogu duże opakowanie cukru waniliowego Przygotowanie: Jajka, mąkę, mleko,wodę, olej, sól mieszamy mikserem. Na rozgrzaną patelnię wylewamy porcję ciasta. Smażymy chwilę aż się zarumieni od spodu i przekręcamy. Twarożek do naleśników: Podobnie jak w przypadku naleśników, wszystkie składniki do blendera, miksujemy i nadzienie gotowe
Życie zaczyna się w kuchniDzisiaj szybkie mini pizze z ciasta na chlebki naan. Kładziemy na nie co lubimy. Można je również zabrać do szkoły lub pracy :) Mini pizze z chlebków
Posadzone i zjedzonejest wiele. Najczęściej przygotowuje się go z dodatkiem czosnku i cebuli lub śmietany. Szpinak to również dodatek do wielu potraw – makaronów , pierogów czy naleśników. Nieprzetworzone liście to także świetny dodatek do koktajli warzywnych, sałatek i ciast . Post Jak przygotować szpinak pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!będzie idealne: truskawki i czekolada, czyli coś, co lubi prawie każdy. Jeżeli jesteście zwolennikiem dżemów to jest to pozycja obowiązkowa. Na kanapki, do naleśników, omletów na słodko, czy po prostu jako dodatek do wszelakich deserów, ciast, ciasteczek. Czyli albo samodzielny dżem, albo baza do dalszej obróbki. Jednym słowem: warto mieć pod ręką. Tym bardziej, ze jest naprawdę smaczne
Marder&Marder ManufacturePo raz pierwszy użyłam kukurydzy konserwowej do ciasta naleśnikowego. Miałam obawy, ale ryzyko opłaciło. Pachnące, mięciutkie, idealnie pasowały do pikantnego farszu, a zapieczone z pieczarkami i
Kuchnia w czekoladziekuchni mojej mamy. Mama często przygotowywała obiady z produktów sezonowym, a truskawki królowały na talerzu dobrze ponad miesiąc. W różnej postaci, a to naleśniki, pierogi czy też makaron z truskawkami i białym serem, drożdżówki, kompot, ciasta na ciepło, na zimno, zupy owocowe, deserki z truskawkami, no i oczywiście cała "przetwórnia" dżemy z truskawkami! He he he! Pamiętam też czas
SMYKWKUCHNIDodaj lekko ostygnięty szpinak, koper, dopraw solą i pieprzem, wymieszaj. Formę o boku 40 cm x 30 cm wyłóż papierem do pieczenia. Wylej ciasto naleśnikowe, wyrównaj powierzchnię i wstaw do nagrzanego na 175ºC piekarnika. Piecz naleśnik przez około 25 – 30 minut. Wyjmij i ostudź lekko, po czym oderwij od papieru i zroluj. Kiedy naleśnik przestygnie, rozwiń go. Posmaruj naleśnik
codojedzeniasuszonymi pomidorami i zielonymi, moimi ulubionymi oliwkami , które ostatnio zrobiłam. Danie to najsmaczniejsze jest na ciepło, gdy ciasto jest chrupiące, a ser idealnie roztopiony. Świeżości potrawie nadaje cytrusowa w smaku natka pietruszki i skórka otarta z cytryny. Pyszności! Jeśli również planujecie naleśniki, koniecznie wypróbujcie ten przepis! Naleśnik z gorgonzolą, zielonymi oliwkami i suszonymi pomidorami Składniki: 1 naleśnik 4 kawałki
Moja smaczna kuchniasmaku solą i pieprzem, mieszamy. Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy jajka, wlewamy mleko, wodę gazowaną, olej i miksujemy mikserem, lekko solimy do smaku. Ciasto odstawiamy na pół godziny żeby odpoczęło, na rozgrzanej patelni smażymy cienkie naleśniki. Na każdy naleśnik nakładamy porcję farszu, zwijamy składając boki do środka. Panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju
Bajeczna KuchniaNajlepsza do domowych gofrów, naleśników czy też innych deserów. Sprawdzi się jako dodatek do wszelkiego rodzaju ciast czekoladowych - truskawki idealnie się z nimi komponują! Do zrobienia domowej frużeliny warto użyć zapasów mrożonych owoców :) Składniki: 2 szklanki mrożonych truskawek 2 łyżki ciepłej wody 3 łyżki cukru waniliowego 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 2 łyżki zimnej wody Truskawki zasypać cukrem i zalać
Chocolate Muffin BlogTradycyjny kulebiak jest wykonany z ciasta drożdżowego. Jest to potrawa kuchni kresowej. Nadziewany pieróg farszem z mięsa i warzyw. Dzisiaj postanowiłam go zrobić ale trochę zmodyfikowałam
potrawyregionalnePlacuszki twarogowe z sosem jagodowym Składniki: ciasto: - 600 g twarogu półtłustego - 2 żółtka - 6 łyżek mąki pszennej - 3 łyżeczki cukru waniliowego sos: - czarne jagody pasteryzowane (u
Kuchnia co dniaJeszcze jedna śniadaniowa propozycja to inspirowane bajecznymi racuchami mojej Babci jabłka w cieście. Żeby były nieco lżejsze i zdrowsze dodałam do nich trochę otrębów i zdecydowałam
CiastkozercyDziś pełna improwizacja. Miały być naleśniki z owocami, a powstał warstwowy, przekładany torcik. Smakuje na ciepło i na zimno :) Składniki: 2 jaja 1 szklanka mleka
Tradycyjna Kuchniaszybko zasłodzić. Doskonale nadaje się do smarowania zwykłych kanapek, pieczywa chrupkiego, andrutów, krakersów, wafli ryżowych itp. Fajnie skomponuje się również z placuszkami czy naleśnikami. Można go dodawać do lodów, deserów, koktajli, jak również do ciastek, ciast i kremów. Oczywiście można je również po prostu wyjadać łyżeczką :) Podsumowując: jak dla mnie - wielbicielki chałwy - masło sezamowe sprawdziło się w 100%. Stanowi
Kto ugości moich gości?