ciasto marchewkowe - 1972 przepisów (strona:51/132)

Brownie z burakami 107

czerwonymi burakami tylko pozornie jest dziwnym połączeniem, więc nie powinno to nikogo zniechęcać do jego upieczenia. Ciasta z warzywami stają się coraz bardziej popularne i już nie dziwi ciasto marchewkowe lub cukiniowe, dlaczego więc nie dać szansy burakom. Brownie ma przyjemny smak gorzkiej czekolady i bardzo dobrze pasuje do niego słodka kawa lub lody waniliowe. A co ciekawe, zupełnie innych

niecodziennikpary
Ciasto marchewkowe wg Ani Starmach 182

Ciasto marchewkowe, tak jak jogurtowe czy murzynek to pozycja której nie może zabraknąć w przepiśniku. Klasyczne, proste a zarazem pyszne samo w sobie, bez tony dodatkowych składników, kremów czy mas. Prawda jest też taka, że od kiedy mam dzieci ciasta z masami są u nas rzadkością;) Przepis pochodzi ze strony cudownej Ani Starmach, zmodyfikowany o kilka składników, ale jest

Życie zaczyna się w kuchni
Ciasto marchewkowe bez mąki z polewą cytrynową. 158

pogłębiać wiedzę, oraz rozbudzać lokalny patriotyzm. Dzisiejsze ciasto obmyśliłam na prośbę Pani Joli, chciała coś z marchewki, ale  bez mąki, będzie miała gości, którzy jej nie jedzą. Wszystkie ciasta marchewkowe jej goście znają,  dlatego też Pani Jola poprosiła o coś nowego. Nie wiem czy to nowe, czy czasem ktoś już nie obmyślił, ale jakby co ja nie spotkałam

Dieta moja pasja
Ciasto marchewkowe z polewą serkową 137

www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com   Co prawda - mam swój ulubiony i sprawdzony przepis na ciasto marchewkowe , ale mimo wszystko wypróbowałam inny (od koleżanki Ani C.) Oba są całkowicie inne. Tamto jest bardziej wilgotne i do końca życia będzie moim ulubionym. Tu - w smaku wyczuwa się imbirową nutę, którą można dostosować do własnego gustu. Ciasto kusi smaczną polewą

Di gotuje
Wyjątkowe ciasto marchewkowe. Ze śliwkami 157

płaszczach (choć rozpiętych); od razu wracamy do listopadowej rzeczywistości. Dzisiaj jeszcze na moment porzucę mój niemal świąteczny nastrój, żeby pokazać Wam ciasto, które przygotowałam już jakiś czas temu. Zapragnęłam ciasta marchewkowego; wiadomo, to najlepsze, co nas może spotkać w pochmurny, jesienny dzień. Zaostrzyłam je imbirem, nadałam czaru kruszonką, ale ciągle czegoś mi brakowało... Sięgnęłam więc po sezonowe, intensywnie fioletowe śliwki

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Babeczki marchewkowe z bakaliami i czekoladą 117

przypadku muffinów, łyżka nie wystarczy, a trzeba użyć miksera aby napowietrzyć ciasto, które musi wytrzymać ciężar dodatków. Do tego delikatny śmietankowy serek na wierzchu, który klasycznie się łączy z ciastem marchewkowym. Składniki (na 12 babeczek): 2 średnie marchewki 8 suszonych moreli 8 suszonych śliwek 4 kostki gorzkiej czekolady 1,5 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru łyżeczka proszku do pieczenia(...)przemian suche składniki oraz olej i mleko, zaczynając i kończąc na suchych.   Nastawiamy piekarnik na 180°. Przygotowujemy silikonowe foremki lub wypełniamy blachę papierowymi papilotkami.   Do puszystego ciasta dodajemy startą marchewkę i delikatnie mieszamy do połączenia składników. Do tego dodajemy pokrojone bakalie i czekoladę i też delikatnie mieszamy. Napełniamy foremki do 2/3 wysokości, wstawiamy do piekarnika i pieczemy

Smaczna Strona
Ciasto marchewkowe z bitą śmietanką i cynamonem. 112

Ciasto marchewkowe piekę najczęściej jesienią, może dlatego, że tak pięknie pachnie cynamonem i piernikiem. Z powodzeniem można je upiec na świąteczny stół, moje jakoś tak wyjątkowo smakowało piernikiem. Udekorowane bitą śmietanką, cynamonem i posypką będzie się ładnie prezentowało na stole. Ciasto jest pyszne, więc bardzo je polecam. Zapraszam :) Składniki: Ciasto: 3 jajka 5 łyżek oleju pół szklanki cukru trzcinowego

Izabelawkuchni
Ciasto marchewkowo-imbirowe 105

Nigdy wcześniej nie robiłam ciasta marchewkowego.Jadłam jeden jedyny raz, w tym roku na Wielkanoc.Kupione przez mojego męża, specjalnie dla mnie, bo z myślą o matce

bistro mama
Ciasto marchewkowe 131

Kiedyś, przypadkiem natrafiłam na Facebooku na filmik "Jak wykonać ciasto marchewkowe" i tym własnie sposobem powstało moje przepyszne i przeurocze ciastko. Idealne na stół świąteczny, ale tez do codziennej kawki. A pomyśleć że to "zwykły" słodki placek z tartą marchewką, szczególnie popularny w krajach anglosaskich. Marchewka mięknie podczas pieczenia, nadając ciastu miękką, gęstą i wilgotną konsystencję. Musicie sami spróbować

Życie zaczyna się w kuchni
Ciasto marchewkowe pod serową pierzynką 166

cukier waniliowy; kilka kropel soku z cytryny lub pomarańczy;   Wykonanie: Wszystkie składniki delikatnie zmiksować. Masa będzie mieć konsystencję bardziej polewy niż kremu. Przygotowaną masą polać wierzch przestudzonego ciasta marchewkowego. Moje uwagi: Do przygotowanej masy dodałam gorącą żelatynę (2 płaskie łyżeczki żelatyny zalałam 2 łyżkami wody, gdy żelatyna napęczniała to rozpuściłam ją nad ogniem i od razu dodałam do masy

In my kitchen
Ciasto jabłkowe 180

Dzisiejsze ciasto jabłkowe przygotujecie zaledwie z kilku składników, jest wilgotne, zbite, aromatyczne i mocno jabłkowe. Przypomina mi nieco ciasto marchewkowe . Możecie dodać dowolne ulubione bakalie i przyprawy, żeby smakowała tym co lubicie. Piekła je moja mama z jabłek, które zbieraliśmy w ogrodzie u mojej Babci, a przepis dostaliśmy od naszej sąsiadki – pani Małgosi. Ze wszystkich przetworów, dżemów czy kompotów

Ciastkozercy
Niskokaloryczne i tradycyjne polskie ciasta 126

Ciasto napoleonka 350 kalorii. A piernik 355 kalorii. Zapoznaj się z polecanymi przepisami, gdzie opisaliśmy także kaloryczność: Proste ciasto czekoladowe z jabłkami i kakao Ciasto porzeczkowe pod maślaną kruszonką Ciasto marchewkowe z orzechami włoskimi Maślany mazurek wielkanocny z białą czekoladą Biszkopt z galaretką i świeżymi truskawkami Szarlotka sypana – najprostszy jabłecznik świata Tarta z mascarpone i ciemnymi owocami leśnymi Puszysty sernik

ProstePesto.pl
Szybkie dania dla niespodziewanych gości – przepisy 299

Sałatka z jarmużu – prosta i smaczna Ciasto marchewkowe z makiem Łatwe Makaron ryżowy z warzywami Ryba po meksykańsku Glass noodles z warzywami i grzybami mun Kisiel cytrynowo bananowy Łosoś w warzywach Risotto z suszonymi pomidorami Risotto z botwinką Spring rolls wegetariańskie Ekspresowy kociołek meksykański Trufelki kokosowe Jaglane pralinki kokosowo-gruszkowe Faworki z ciasta francuskiego Lekka zupa brokułowa Bliny z kaszy

Dorota Smakuje
Placki marchewkowe 158

ciasto marchewkowe to dlaczego nie placuszki? Są puszyste w środku i rumiane na zewnątrz. Zawarte w nich marchewki i mąka kokosowa nadają lekkiej, naturalnej słodyczy. Podczas smażenia, trzeba ostrożnie przewracać na drugą stronę aby ich nie uszkodzić. Polecam podawać z syropem klonowym, jednak sprawdzi się inny słodzik np. syrop z agawy czy miód. Placki marchewkowe porcja dla 1 osoby Składniki(...)wody/mleka 1/2 łyżeczki sody olej kokosowy Przygotowanie: Marchewki umyć, obrać i zetrzeć na tartce. Wszystkie składniki umieścić w blenderze i zmiksować. Na patelni rozgrzać olej kokosowy. Nabierać łyżką porcje ciasta i zmniejszyć ogień do minimum. Przykryć patelnię i smażyć około 5-6 min. Przewrócić na drugą stronę i powtórzyć czynność. Podawać z syropem i sezonowymi owocami. ( polecam jagody

Jaglusia
Placki marchewkowe 217

ciasto marchewkowe to dlaczego nie placuszki? Są puszyste w środku i rumiane na zewnątrz. Zawarte w nich marchewki i mąka kokosowa nadają lekkiej, naturalnej słodyczy. Podczas smażenia, trzeba ostrożnie przewracać na drugą stronę aby ich nie uszkodzić. Polecam podawać z syropem klonowym, jednak sprawdzi się inny słodzik np. syrop z agawy czy miód. Placki marchewkowe porcja dla 1 osoby Składniki

Jaglusia
Najlepsze ciasto marchewkowe 121

Super szybko znikające, najlepsze ciasto marchewkowe! Robię je od zeszłego roku, kiedy siostra mojego chłopaka zrobiła podobne i postanowiłam odtworzyć jej przepis. Zjadamy je w ciągu jednego popołudnia, a bywało tak, że nawet nie doczekało się wystygnięcia: robiłam je wieczorem, ciepłe przekładałam serkiem i oblewałam czekoladą i zjadaliśmy takie rozpływające się. Polecam! Składniki Ciasto 4 jajka 2/3 szklanki cukru szklanka

Słodkie inspiracje
Muffinki razowe z orzechami i marchewką (bez pszenicy, bez cukru) 175

Było ciasto marchewkowe, teraz pora na muffinki. Są rewelacyjne, słodziutkie choć nie zawierajaą cukru. Są sycące i zawierają mnóstwo cennych składników odżywczych, tak więc spokojnie mozna je zjeść na drugie śniadanie. Przy ich przygotowaniu postanowiłam dać stewii drugą szansę (bo stewia mi za bardzo nie smakuje) i dodałam trochę do ciasta. Nie odważyłam się posłodzić samą stewią - boję sie gorzkiego

pyszne zdrowości
Pyszne ciasteczka z morelami 107

polane lukrem. Przygotowanie ciasteczek jest bardzo szybkie. Zamiast moreli, możecie użyć dowolnych „słodkich” owoców. Polecam jabłka, ciasteczka są z nimi wręcz wyśmienite. Spróbujcie. Sprawdź również: Domowe ciasto marchewkowe Składniki 2 szklanki mąki 4 łyżki mąki ziemniaczanej 4 żółtka 1 jajko 1 kostka masła (200g) 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka octu 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 puszka brzoskwiń

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
KULINARNE nowINKI – warsztaty z Sebastianem Olmą / #instamix 137

pieczoną dynią, imbirem, kawą Inką i grzankami Smażony kalafior z morelami, kawą Inką i orzechem laskowym Łosoś z białą kaszą gryczaną w emulsji kawowej, cukinią i pesto ziołowym Ciasto marchewkowe z kawą Inką i sosem waniliowo-kardamonowym Crème brûlée z kawą Inką i pieczoną gruszką   Dania powstały w błyskawicznym tempie, by później we wspólnym gronie zajadać się nimi oblizując

Ostra na Słodko