Kilka dni przed moim urlopem mama przyniosła od koleżanek z pracy przepis na nowe ciacho . Błyskawicznie wzięłam się do pracy! Ucierane ciasto cukiniowe ( przypominające tak lubiane przez Was ciasto marchewkowe ) przełożone lekkim kremem budyniowym jest świetnym pomysłem do popołudniowej kawki. Smakuje fenomenalnie i jest bardzo szybkie do zrobienia! Ja przygotowałam je w formie z kominem, Wy śmiało możecie zrobić
Ostra na SłodkoWarzywa strączkowe w deserze? Czemu nie. Pomyślałam, że najlepiej będzie upiec muffinki. Wszyscy znamy ciasto marchewkowe, które jest niezwykle smaczne. Nim się właśnie inspirowałam. Przepis na polewę znalazłam w internecie. Następnym razem jednak zmniejszę ilość cukru, bo jak dla mnie wyszła za słodka (w przepisie już uwzględniłam tą zmianę). Polecam! Składniki na ciasto: 6 łyżek ugotowanej czerwonej soczewicy 1 szkl
zadanie-gotowanieczerwonymi burakami tylko pozornie jest dziwnym połączeniem, więc nie powinno to nikogo zniechęcać do jego upieczenia. Ciasta z warzywami stają się coraz bardziej popularne i już nie dziwi ciasto marchewkowe lub cukiniowe, dlaczego więc nie dać szansy burakom. Brownie ma przyjemny smak gorzkiej czekolady i bardzo dobrze pasuje do niego słodka kawa lub lody waniliowe. A co ciekawe, zupełnie innych
niecodziennikparyCiasto marchewkowe, tak jak jogurtowe czy murzynek to pozycja której nie może zabraknąć w przepiśniku. Klasyczne, proste a zarazem pyszne samo w sobie, bez tony dodatkowych składników, kremów czy mas. Prawda jest też taka, że od kiedy mam dzieci ciasta z masami są u nas rzadkością;) Przepis pochodzi ze strony cudownej Ani Starmach, zmodyfikowany o kilka składników, ale jest
Życie zaczyna się w kuchnipogłębiać wiedzę, oraz rozbudzać lokalny patriotyzm. Dzisiejsze ciasto obmyśliłam na prośbę Pani Joli, chciała coś z marchewki, ale bez mąki, będzie miała gości, którzy jej nie jedzą. Wszystkie ciasta marchewkowe jej goście znają, dlatego też Pani Jola poprosiła o coś nowego. Nie wiem czy to nowe, czy czasem ktoś już nie obmyślił, ale jakby co ja nie spotkałam
Dieta moja pasjawww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Co prawda - mam swój ulubiony i sprawdzony przepis na ciasto marchewkowe , ale mimo wszystko wypróbowałam inny (od koleżanki Ani C.) Oba są całkowicie inne. Tamto jest bardziej wilgotne i do końca życia będzie moim ulubionym. Tu - w smaku wyczuwa się imbirową nutę, którą można dostosować do własnego gustu. Ciasto kusi smaczną polewą
Di gotujepłaszczach (choć rozpiętych); od razu wracamy do listopadowej rzeczywistości. Dzisiaj jeszcze na moment porzucę mój niemal świąteczny nastrój, żeby pokazać Wam ciasto, które przygotowałam już jakiś czas temu. Zapragnęłam ciasta marchewkowego; wiadomo, to najlepsze, co nas może spotkać w pochmurny, jesienny dzień. Zaostrzyłam je imbirem, nadałam czaru kruszonką, ale ciągle czegoś mi brakowało... Sięgnęłam więc po sezonowe, intensywnie fioletowe śliwki
Pożeraczka, czyli raz adobrzeprzypadku muffinów, łyżka nie wystarczy, a trzeba użyć miksera aby napowietrzyć ciasto, które musi wytrzymać ciężar dodatków. Do tego delikatny śmietankowy serek na wierzchu, który klasycznie się łączy z ciastem marchewkowym. Składniki (na 12 babeczek): 2 średnie marchewki 8 suszonych moreli 8 suszonych śliwek 4 kostki gorzkiej czekolady 1,5 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru łyżeczka proszku do pieczenia(...)przemian suche składniki oraz olej i mleko, zaczynając i kończąc na suchych. Nastawiamy piekarnik na 180°. Przygotowujemy silikonowe foremki lub wypełniamy blachę papierowymi papilotkami. Do puszystego ciasta dodajemy startą marchewkę i delikatnie mieszamy do połączenia składników. Do tego dodajemy pokrojone bakalie i czekoladę i też delikatnie mieszamy. Napełniamy foremki do 2/3 wysokości, wstawiamy do piekarnika i pieczemy
Smaczna StronaCiasto marchewkowe piekę najczęściej jesienią, może dlatego, że tak pięknie pachnie cynamonem i piernikiem. Z powodzeniem można je upiec na świąteczny stół, moje jakoś tak wyjątkowo smakowało piernikiem. Udekorowane bitą śmietanką, cynamonem i posypką będzie się ładnie prezentowało na stole. Ciasto jest pyszne, więc bardzo je polecam. Zapraszam :) Składniki: Ciasto: 3 jajka 5 łyżek oleju pół szklanki cukru trzcinowego
IzabelawkuchniNigdy wcześniej nie robiłam ciasta marchewkowego.Jadłam jeden jedyny raz, w tym roku na Wielkanoc.Kupione przez mojego męża, specjalnie dla mnie, bo z myślą o matce
bistro mamaKiedyś, przypadkiem natrafiłam na Facebooku na filmik "Jak wykonać ciasto marchewkowe" i tym własnie sposobem powstało moje przepyszne i przeurocze ciastko. Idealne na stół świąteczny, ale tez do codziennej kawki. A pomyśleć że to "zwykły" słodki placek z tartą marchewką, szczególnie popularny w krajach anglosaskich. Marchewka mięknie podczas pieczenia, nadając ciastu miękką, gęstą i wilgotną konsystencję. Musicie sami spróbować
Życie zaczyna się w kuchnicukier waniliowy; kilka kropel soku z cytryny lub pomarańczy; Wykonanie: Wszystkie składniki delikatnie zmiksować. Masa będzie mieć konsystencję bardziej polewy niż kremu. Przygotowaną masą polać wierzch przestudzonego ciasta marchewkowego. Moje uwagi: Do przygotowanej masy dodałam gorącą żelatynę (2 płaskie łyżeczki żelatyny zalałam 2 łyżkami wody, gdy żelatyna napęczniała to rozpuściłam ją nad ogniem i od razu dodałam do masy
In my kitchenDzisiejsze ciasto jabłkowe przygotujecie zaledwie z kilku składników, jest wilgotne, zbite, aromatyczne i mocno jabłkowe. Przypomina mi nieco ciasto marchewkowe . Możecie dodać dowolne ulubione bakalie i przyprawy, żeby smakowała tym co lubicie. Piekła je moja mama z jabłek, które zbieraliśmy w ogrodzie u mojej Babci, a przepis dostaliśmy od naszej sąsiadki – pani Małgosi. Ze wszystkich przetworów, dżemów czy kompotów
CiastkozercyCiasto napoleonka 350 kalorii. A piernik 355 kalorii. Zapoznaj się z polecanymi przepisami, gdzie opisaliśmy także kaloryczność: Proste ciasto czekoladowe z jabłkami i kakao Ciasto porzeczkowe pod maślaną kruszonką Ciasto marchewkowe z orzechami włoskimi Maślany mazurek wielkanocny z białą czekoladą Biszkopt z galaretką i świeżymi truskawkami Szarlotka sypana – najprostszy jabłecznik świata Tarta z mascarpone i ciemnymi owocami leśnymi Puszysty sernik
ProstePesto.pl