ciasto marchewkowe - 1972 przepisów (strona:104/132)

Czy Wielkanoc musi być perfekcyjna? 156

naszym okiem. Dziecko lubi widzieć efekty swoich działań, a w tym przypadku okażą się one rewelacyjne! Nie potrzebujemy nawet miksera, żeby przygotować muffinki jagodowe Agaty. Proponujemy także babeczki marchewkowe Prościutkie muffinki jagodowe Składniki na 12 muffinek: 250 g mąki pszennej (1,5 szklanki) 6 łyżek cukru (80 g) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżeczki cukru waniliowego (16 g) szczypta(...)sól, w drugiej przy pomocy trzepaczki mieszamy letnie mleko, olej i żółtka, aż uzyskamy jednolitą konsystencję. Wlewamy płynne składniki do miski z mąką i łyżką lub trzepaczką mieszamy ciasto, tylko do momentu połączenia się wszystkich składników. Formę na muffinki smarujemy olejem i posypujemy bułką tartą, przelewamy ciasto do foremek, na wierzch każdej muffinki wrzucamy po kilka jagód (jagody wrzucamy

KulinarneImpresje.pl
Muffinki marchewkowe 218

Bardzo rzadko, ale zdarza nam się zaglądać na blog prowadzony przez Kasie Tusk. Robimy to głównie przez wzgląd na przepisy kulinarne. Ostatnio naszą uwagę przykuły babeczki marchewkowe.   Całkiem proste w wykonaniu i wyglądające niezwykle apetycznie. Postanowiłyśmy   wypróbować przepis nieco go modyfikując. I taki właśnie zmodyfikowany prezentujemy   poniżej  :) Ilość porcji: 12 Składniki: 220 g mąki(...)jednolitej piany. Dodajemy proszek do pieczenia, cynamon oraz stopniowo mąkę. Marchewkę obieramy i trzemy na średnich oczkach. Cytrynę parzymy wrzątkiem i ścieramy skórkę na najmniejszych oczkach. Do przygotowanego ciasta dodajemy marchewkę i startą skórkę z cytryny delikatnie mieszając łyżką. Gotową, wymieszaną masę przekładamy do przygotowanych papierków. Pieczemy około 20 minut w temp 200 stopni Celsjusza. Kiedy muffinki się pieką przygotowujemy

Kolizje Smaków
Trójkolorowa babka 121

roku babek, a babek u mnie. Była już marchewkowa, a dziś mam dla Was przepis na kolorową z dodatkiem maku i kakao, a w kolejce czeka jeszcze czekoladowa. Ta dzisiejsza pięknie wygląda po przekrojeniu, a do tego nie jest ciężka, ani też zbyt sucha także bez wątpienia posmakuje wszystkim .  A gdybyście poszukiwali jakichś fajnych form do babek zajrzyjcie koniecznie(...)dodajemy kolejno żółtka i krótko miksujemy. Następnie wlewamy olej i znów miksujemy. Wsypujemy mąkę z proszkiem i kolejny raz miksujemy. Białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie mieszamy z ciastem. Ciasto dzielimy na 3 równe części, do jednej z nich dodajemy mak, do drugiej kakao, a trzecia pozostaje bez dodatków. Ja formę do babki smaruję delikatnie masłem i obsypuję bułką

Cynamonowe szczęście
Muffiny marchewkowe z musem gruszkowo-jabłkowym 165

kuchni. Mam nadzieję, że nie wyjdzie jak zwykle - czyli nie spędzę całego dnia na pieczeniu :) Wszystko się okaże wieczorem, a teraz zaproszę Was na smakowitą przekąskę. Zrobiłam ostatnio Muffiny marchewkowe z musem gruszkowo-jabłkowym. Wyszły bardzo soczyste. Jeżeli lubicie tego typu przekąski to koniecznie wypróbujcie ten przepis! "Składniki:2 jajka85 g brązowego cukru2 łyżki cukru z prawdziwą wanilią300 g mąki(...)pieczenia, przesypujemy do masy jajecznej i mieszamy łyżką. Marchewkę ścieramy na małych oczach, jabłko i gruszkę obieramy, a  następnie blendujemy na  mus. Wszystko przekładamy do ciasta i ponownie mieszamy.Masę przekładamy do foremek na muffiny wyłożonych papilotkami ( do 3/4) wysokości.Pieczemy około 20 minut w 180`C (czas pieczenia uzależniony jest od mocy piekarnika - babeczki powinny być

Słodkie Przyjemności
Ciasteczka Rozpuszczony Bałwanek 134

grubość kilku milimetrów, ja lubię używać do tego dwóch arkuszy papieru do pieczenia, dzięki temu nie trzeba dodawać zbyt dużo mąki, a ciasteczka wychodzą delikatne i kruche. Z rozwałkowanego ciasta wycinamy duże kółka i przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy około 5-7 minut w temperaturze 180 stopni. Kiedy ciasteczka zrobią się rumiane, to znak, że są gotowe(...)zrobienia brązowego lukru będziemy potrzebować kakao i odrobinę wody. W niewielkiej miseczce mieszamy kakao z lukrem i w razie potrzeby dodajemy wody, żeby uzyskać odpowiednią konsystencję. Jeszcze tylko marchewkowe nosy i gotowe :) Smacznego! Po więcej słodkich zdjęć zapraszam na mój Instagram :) Post Ciasteczka Rozpuszczony Bałwanek pojawił się poraz pierwszy w CIASTKOŻERCY

Ciastkozercy
Ciasteczka Rozpuszczony Bałwanek 175

grubość kilku milimetrów, ja lubię używać do tego dwóch arkuszy papieru do pieczenia, dzięki temu nie trzeba dodawać zbyt dużo mąki, a ciasteczka wychodzą delikatne i kruche. Z rozwałkowanego ciasta wycinamy duże kółka i przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy około 5-7 minut w temperaturze 180 stopni. Kiedy ciasteczka zrobią się rumiane, to znak, że są gotowe(...)zrobienia brązowego lukru będziemy potrzebować kakao i odrobinę wody. W niewielkiej miseczce mieszamy kakao z lukrem i w razie potrzeby dodajemy wody, żeby uzyskać odpowiednią konsystencję. Jeszcze tylko marchewkowe nosy i gotowe :)   Smacznego! ciastkożercy

Ciastkozercy
Placki ziemniaczano - marchewkowe 68

Placki ziemniaczano - marchewkowe to mój kolejny pomysł na placki dla moich dzieci. W ten sposób przemycam im trochę warzyw, które jak to dzieci, nie zawsze chętnie jedzą na surowo. Placki są bardzo proste i tanie do zrobienia. Mają ładny, intensywny kolor, są chrupiące. Można je podać na słodko, lub na słono. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 2 ziemniaki(...)marchewkę. Nie odciskałam ich. Do warzyw wbiłam jajko. Wsypałam szczyptę soli oraz mąkę tortową. Wszystko wymieszałam łyżką do połączenia składników. Na patelni rozgrzałam 3 łyżki oleju. Metalową łyżką nabierałam ciasto i wykładałam na patelnię, lekko je rozsmarowując na kształt okrągłych cienkich placków. Placki smażyłam na małym ogniu z obu stron na rumiany kolor, po czym wykładałam na talerz przykryty ręcznikiem

Waniliowe Improwizacje
Muffinki marchewkowo-dyniowe 74

pachnące cynamonem, wręcz idealnie komponują się z kubkiem rozgrzewającej herbaty w chłodny, listopadowy wieczór. Są lekko słodkie, z dodatkiem ulubionych owoców. Jak dla mnie – po prostu pyszne! MUFFINKI MARCHEWKOWO-DYNIOWE SKŁADNIKI 220 g mąki owsianej 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka cynamonu 50 ml maślanki 150 g roztopionego masła 100 g erytrolu(...)KROK 3 Teraz wszystkie składniki delikatnie łączymy za pomocą łyżki: do sypkich składników dodajemy masę jajeczną i krótko oraz delikatnie mieszamy łyżką, tylko do połączenia się składników. KROK 4 Ciasto wyłożyć do papilotek, na wierzchu można położyć po (3 wiśnie, borówki, jagody, maliny). Wstawić do piekarnika i piec przez około 18 - 20 minut, do suchego patyczka. Posypać cukrem pudrem. WARTOŚĆ

Wymiar Zdrowia
Muffinki marchewkowo-dyniowe 79

komponują się z kubkiem rozgrzewającej herbaty w chłodny, listopadowy wieczór. Są lekko słodkie, z dodatkiem ulubionych owoców. Jak dla mnie – po prostu pyszne! MUFFINKI MARCHEWKOWO-DYNIOWE SKŁADNIKI 220 g mąki owsianej 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka cynamonu 50 ml maślanki(...)łączymy za pomocą łyżki: do sypkich składników dodajemy masę jajeczną i krótko oraz delikatnie mieszamy łyżką, tylko do połączenia się składników. KROK 4 Ciasto wyłożyć do papilotek, na wierzchu można położyć po (3 wiśnie, borówki, jagody, maliny). Wstawić do piekarnika i piec przez około

Wymiar Zdrowia
Muffinki marchewkowe 208

wydawać by się mogło, że to banał jakich wiele .... Ale prostota jak zwykle - NAJLEPSZA ! Ja zwykle muffiny marchewkowe robię wtedy, kiedy wyciskam sok z marchwi. Nigdy nie wyrzucam tych suchych marchewkowych wiórek. Jeżeli jednak nie macie sokowirówki, zetrzyjcie marchew na tarce o drobnych oczkach i odciśnijcie sok. Przepis podstawowy na muffinki wzięłam od  Słodkiej Babeczki Składniki: ( na 12 klasycznych muffinek(...)oraz cukier. W drugim naczyniu zmiksować jajka, jogurt, śmietanę olej oraz tartą marchew. Do składników mokrych dodać składniki suche - wymieszać. Blachę na muffinki wyłożyć papilotkami. Do każdej papilotki nakładać ciasto muffinkowe, do wysokości 3/4. Piec w 180 stopniach C przez 25 minut. Upieczone muffinki ostudzić. Muffinki udekorować wedle uznania lukrem lub polewą i posypać skórką pomarańczową lub innymi bakaliami. Smacznego

kolorowotorcikowo
Marchewkowe muffinki 159

Lubicie marchewkę? A marchewkowe wypieki? Te muffinki robiłam kilka razy... raz chciałam przedobrzyć i dodałam więcej marchewki (myślałam wtedy, że będą bardziej marchewkowe :)) i wyszedł zakalec... dlatego podaję Wam idealne proporcję składników tak by wyszły idealne muffinki :) Składniki: 1,5 szklanki startej marchewki, 1,5 szklanki mąki, 3/4 szklanki cukru, oleju więcej niż 0,5 szklanki, ale mniej niż(...)oraz cynamon. W drugiej misce roztrzepujemy jajka i powoli wlewamy oleju, cały czas mieszając. Przesypujemy powoli suche składniki do mokrych i mieszamy. Na końcu dodajemy marchewkę. Mieszamy delikatnie łyżką. Ciasto przelewamy do papilotek 3/4 objętości. Dobrze jest umieścić papilotki w blaszce na muffinki. Pieczemy ok. 25 minut w 180 stopniach

Aga w kuchni
Babeczki marchewkowe 77

Odrobina słodyczy do pysznej popołudniowej kawki zawsze mile widziana. Dziś proponuję babeczki marchewkowe, proste ,aromatyczne co nieco. SKŁADNIKI: 1 pomarańcza 230 g cukru 400 g marchewki 4 jajka 240 g oleju 250 g oleju słonecznikowego  250 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki sody oczyszczonej 1,5 łyżeczki cynamonu 0,5 łyżeczki gałki muszkatołowej(...)rozdrobnić w blenderze, odstawić, do miski włożyć jajka, dodać olej i cukier pomarańczowy , dobrze wymieszać, dodać startą marchewkę, mąkę, proszek do pieczenia,sodę, cynamon,gałkę i sól, wymieszać, ciasto przełożyć do kokilek, piec 20-25 minut do "suchego patyczka", po wyjęciu z piekarnika pozostawić w kokilkach do całkowitego wystudzenia, babeczki można posypać cukrem pudrem

Kuchnia Beaty
Energetyczne kuleczki z marchewką wegańskie, bez cukru, fit 272

Zdrowa Środa ” w Małej Cukierence. Zapraszam na energetyczne kuleczki z marchewką, daktylami i orzechami. Wilgotne, smaczne i bardzo proste w przygotowaniu. Wszystkie składniki ze sobą miksujemy i formujemy z ciasta kuleczki. Do tego deser jest wegański, bez cukru. Na stronie Małej Cukierenki są już podobne kuleczki: „ Kuleczki daktylowe z sezamem bez cukru, wegańskie ”. Polecam… Energetyczne kuleczki z marchewką wegańskie(...)minut. 2. Do blendera wsypujemy migdały i miksujemy. Daktyle osączamy i dodajemy do migdałów, znów miksujemy. Dodajemy marchewkę, syrop z agawy, płatki owsiane, wiórki, cynamon, miksujemy. 3. Do masy marchewkowej dodajemy posiekane orzechy i mieszamy łyżką. Z masy formujemy w rękach kulki i obtaczamy je w wiórkach kokosowych. Kuleczki wkładamy na godzinę do lodówki i gotowe! Od razu podajemy. Smacznego

Mała Cukierenka
Tarta z marchewką i chorizo pod czerwonym cheddarem 113

tartę. Taką ogromną ochotę, że aż się trzęsę. Od ostatniej tarty minęło kilka miesięcy i czekałem na znak. I tak pewnego razu robiąc przegląd blogów kulinarnych natknąłem się na marchewkową tartę z kiełbasą chorizo (u Magdy z Obados na Obiados). I od razu wiedziałem, że to właśnie na to kilka miesięcy czekałem! O tak, nie zwlekając zabrałem się za pracę(...)miarę nam się połączy to dodajemy wodę i jedno żółtko. Całość szybko wyrabiamy, najlepiej opuszkami palców żeby zbytnio nie ogrzać masła. Jak osiągniemy jednolitą masę to zawijamy ciasto w folie i chowamy do lodówki na 1 godzinę. Ciasto rozpłaszczamy, przenosimy do formy na tartę i dokładnie wylepiamy nim formę. Żeby nam się nie obsunęło podczas pieczenia to zakładamy ciasto

Marder&Marder Manufacture
Bułki z puree marchewkowym w Listopadowej Piekarni 151

jagodami goji . Tym razem "na tapecie" znalazło się pieczywo z dodatkiem warzyw . Gospodynią aktualnej Listopadowej Piekarni jest autorka bloga Posadzone i Zjedzone . Zgodnie z jej wyborem piekliśmy wszyscy bułeczki marchewkowe w uroczym, pomarańczowym kolorze i o lekko słodkawym smaku. Zgodnie z zasadami wszyscy zabraliśmy się za kucharzenie w miniony weekend 11-13 listopada , a swoje dzieła piekarnicze zobowiązani byliśmy opublikować(...)Arthur Flour ZACZYN: 3/4 szkl. wody - szklanka w tym przepisie, to 250 ml 1 i 1/4 szkl. mąki pełnoziarnistej pszennej - u mnie typ 1850, graham drobna 5g świeżych drożdży CIASTO WŁAŚCIWE: 15g świeżych drożdży 3 średnie marchewki - wcześniej ugotowane do miekkości 2 szkl. mąki pszennej   - u mnie luksusowa typ 550 1 kopiasta łyżka brązowego cukru - czubata 1 niepełna łyżeczka

Grunt to przepis!

Proponowane wyszukiwania