ciasto kokosowe - 14467 przepisów (strona:590/965)

Wegańskie ciasto czekoladowe, powtarzam z czekoladą, a nie ze skromnym kakao 230

Dokładnie od siedmiu lat, tylko raz w roku, czyli na święta Bożego Narodzenia piekę właśnie to ciasto czekoladowe. Po raz pierwszy w tym roku zrobiłam je wegańskie. Jest wyjątkowe, niech was nie zmyli skromy wygląd, z dnia na dzień coraz lepsze, bo nabiera wilgoci i czekolada osiada na jego spodzie. Należy je jeść dosłownie jak lekarstwo, bo ma tyle czekolady(...)masła kokosowego 100 g syropu daktylowego (może być z agawy, klonowy) 200 g wiśni kandyzowanych lub w syropie (u mnie pół na pół) Przygotowanie: Czekoladę pokrusz i wraz z całym masłem roztop w kąpieli wodnej. Daktyle namocz w dokładnie 300 ml gorącej wody i zblenduj na idealnie gładką i puszystą masę. Wszystkie składniki na ciasto: mąkę, masę daktylową, syrop

greenscarf
Całusy kokosowo - migdałowe z truskawkami 268

małe ciasteczka. Proste i szybkie w wykonaniu, każdemu wyjdą. A przede wszystkim są pyszne no i truskawkowe. ok 10 ciastek Składniki : ciastka 140 g płatków migdałów 60 g wiórków kokosowych 1 łyżka koniaku 2 białka 1 łyżka cukru pudru ( ciastka nie będą słodkie, jeżeli chcesz dodaj więcej cukru) 2 łyżki cukru trzcinowego do posypania odrobina barwnika czerwonego szczypta soli masa(...)łyżki gorącej wody Przygotowanie: ciastka  Migdały prażymy na patelni i blendujemy. W misce ubijamy białka ze szczyptą soli, dodajemy wiórki, konia, cukier i migdały. Z ciasta formujemy małe kuleczki i posypujemy cukrem, kulki delikatnie spłaszczamy ( najlepiej drewnianą łopatką).  Pieczemy przez 15 minut w rozgrzanym piekarniku na 180 C. Studzimy. masa Żelatynę rozpuszczamy w gorącej

Niezły Młynek
Granola z patelni, czyli domowe Musli Crunchy 134

Moje ulubione, zdrowe, pożywne i szybkie śniadanie to ostatnio “ Granola z patelni, czyli domowe Musli Crunchy “. Uwielbiam ją za cynamonowy smak (wymieszana z mlekiem smakuje jak

Moja Delicja
Tort kokosowy 408

płatków migdałów 50g wiórków kokosowych Dzień wcześniej: Mleczko kokosowe należy schłodzić w lodówce. Następnie wyciągamy z lodówki, otwieramy i zbieramy powstałą śmietanę do garnuszka. Na dnie powinna zostać woda kokosowa, ona nam nie będzie potrzebna. Do garnuszka dodajemy śmietanę kremówkę, a całość ustawiamy na gazie. Podgrzewamy do wrzenia i zdejmujemy z gazu. Wrzucamy połamaną czekoladę i na chwilkę odstawiamy(...)możemy sprawdzić nitką makaronu spaghetti). Gorące ciasto wyciągamy z piekarnika i upuszczamy na ziemie z wysokości około 50 cm. Następnie odstawiamy do piekarnika z uchylonymi drzwiami do ostygnięcia. Przygotowanie kremu: Krem wyciągamy z lodówki, dodajemy do niego serek mascarpone i całość miksujemy. Kiedy nie będzie już grudek serka mascarpone dorzucamy odmierzone wiórki kokosowe i miksujemy do momentu połączenia składników. Wykonanie

Kolizje Smaków
chałwowiec bez pieczenia najlepszy 508

przepyszne ciasto bez pieczenia z nadzieniem budyniowo-chałwowym. Składniki: 2 duże paczki herbatników 2 budynie śmietankowe na 0,5l mleka bez cukru 200g chałwy waniliowej/śmietankowej 200ml śmietany 30% 2 czekolady mleczne lub deserowe słoiczek powideł śliwkowych lub wiśniowych kostka masła 900ml mleka (musi być ok pół szklanki mniej niż na opakowaniu budyniu) opcjonalnie wiórki kokosowe lub płatki migdałowe Przygotowanie(...)ostatnią warstwą herbatników. Do niewielkiego garnka wlewamy śmietanę i rozpuszczamy w niej czekolady nie doprowadzając do wrzenia mieszamy do uzyskania jednolitej dość gęstej masy, trochę przestudzamy i lejemy na ciasto, posypujemy płatkami migdałowymi i gotowe! życzę smacznego

Tanio szybko zdrowo
Chlebek bananowy 248

oddziel od żółtek. Do żółtek dodaj banany, olej kokosowy i szczyptę soli, a później dokładnie zmiksuj. Mąki przesiej i połącz z cynamonem oraz proszkiem do pieczenia. Powoli, łyżka po łyżce dodawaj suche składniki do mokrych. Białka ubij na sztywną i puszystą pianę, a na koniec delikatnie, najlepiej drewnianą łyżką, połącz z ciastem. Masę przelej do foremki i piecz

Mrs. Endorfina
Tarta cytrynowe PTASIE MLECZKO (bez glutenu, białego cukru, laktozy, wegańskie) 136

Próbowaliście już cytrynowe Ptasie Mleczko? Bardzo lubimy takie orzeźwiające smaki a w połączeniu z czekoladą to już w ogóle kosmos 💛 Jeśli ktoś nie lubi przesłodzonych ciast to będzie wręcz zachwycony 👌      Składniki (21 cm śr.): Spód - 150g mąki kukurydzianej -40g skrobi ziemniaczanej lub proszku budyniowego - 40g kakao - 50g słodu ryżowego/miodu - 40g ksylitolu - 30g oleju rzepakowego - kilka(...)łyżek) - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia (u nas na kamieniu winnym) Galaretka -300 ml soku jabłkowego -50 ml soku z cytryny -50 ml napoju roślinnego lub mleka kokosowego -30g ksylitolu -1 czubata łyżeczka agaru * jeśli chcesz uzyskać wyraźny żółty kolor to dodaj do soku odrobinę kurkumy Polewa -tabliczka czekolady (u nas wegańska) -2 łyżki oleju rzepakowego SPÓD 1. Mąkę

Candy Pandas
Babka z kokosem 203

wiórkami kokosowymi. Suche składniki oddawać po łyżce naprzemiennie z mlekiem stale mieszając . nas końcu dodać skórkę otartą z cytryny. Piec silikonowej w formie z kominem przez 1h i 10-15 minut w temperaturze 160 stopni C. Cukier puder utrzeć z sokiem do uzyskania gęstej, lekko płynnej konsystencji (w razie potrzeby dodać więcej soku). Udekorować wierzch ciasta i posypać ulubioną posypką

Pyry na Gaz
Lekki sernik z nasionami chia i żurawiną na spodzie z daktyli 220

Serniki należą do jednych z najłatwiejszych ciast, ale idealny powinien być przygotowany z sercem. Postanowiłam obalić przepis i dodać nasiona chia oraz suszoną żurawinę. Słodki spód z daktyli świetnie komponuję się z lekko kwaśnym smakiem żurawiny. Polecam! Składniki: Masa: 2 opakowania serka twarogowego naturalnego np. typu President  2 jajka 1/2 szklanki erytrolu  2 łyżki nasion chia 50g suszonej(...)żurawiny + mąka do obtoczenia  aromat Spód: 100g (25 sztuk) suszonych daktyli 3 łyżki wiórek kokosowych 3 łyżki mąki kokosowej  Sposób przygotowania: Daktyle zalewamy wrzącą wodą i odstawiamy na 2 godziny, aby zmiękły. Po upływie czasu daktyle odlewamy z wody, następnie miksujemy z wiórkami kokosowymi i mąką kokosową. Masę przekładamy do natłuszczonej tortownicy. Spód zapiekamy w rozgrzanych piekarniku

Truskawkowa Fiesta
Tarta z indykiem i szpinakiem w sosie pieczarkowym z prażonym słonecznikiem i dynią 205

indykiem i szpinakiem jest dość tradycyjna, ale odpowiednio doprawiona staje się wyjątkowa!    Tarta z indykiem i szpinakiem w sosie pieczarkowym z prażonym słonecznikiem i dynią Składniki na ciasto: 150 g mąki 100 g masła 3-4 łyżki jogurtu naturalnego sól Składniki na farsz: 7 dużych pieczarek 1 pierś z indyka 250 ml śmietanki 18% 400 g mrożonego szpinaku(...)łyżce oleju kokosowego z 1 łyżeczką ksylitolu. Następnie dodajemy szpinak i dusimy do całkowitego rozmrożenia. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Dorzucamy zamarynowane mięso i dusimy całość, około 15 minut. Pieczarki kroimy w plastry i gotujemy. Przecedzone i opłukane dodajemy do farszu.  Całość zalewamy śmietanką i gotujemy przez 10 minut. W tym czasie przygotowujemy ciasto. Do przesianej mąki dodajemy

aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!
TORCIK OWOCOWY Z MASĄ BUDYNIOWĄ 199

ciemny:Białka oddzielamy od żółtek, miksujemy na sztywno.Stopniowo dodajemy po 1 żółtku,dalej miksujemy. Dodajemy po trochu cukier, miksujemy. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia,oraz kakao dodajemy do ciasta, mieszamy łyżką. Wylewamy do wyłożonego papierem do pieczenia prodiża, pieczemy ok.25 minut. StudzimyMasa: Z mleka i proszku budyniowego przygotowujemy budyń, jeśli budyń jest niesłodzony dosładzamy 4 łyżkami cukru. Studzimy(...)dzielimy na 3 części, po 1 części wykładamy na placek biszkoptu, przykrywamy drugim, kolejna porcja masy itdOzdabianie:Boki i wierzch torta smarujemy serkiem mascarpone dość cienko. Boki obsypujemy wiórkami kokosowymi, przyczepiamy kolorowe perełki. Na wierzch układamy rząd pokrojonych w plastry kiwi,następnie truskawek i tak na zmianę do środka. Na środku kładziemy 3 całe truskawki, obkładamy plastrami cytryny

Z Majeczką w kuchni
Wegańskie KETO Krakersy z siemienia lnianego 69

Kiedy myślimy o przekąskach, które są nie tylko smakowite, ale także zdrowe, keto krakersy wyróżniają się jako idealna opcja. Dzięki użyciu mąki kokosowej i siemienia lnianego dostarczają one niezbędnych składników odżywczych, takich jak białko i błonnik, a jednocześnie są niskowęglowodanowe. To doskonały wybór dla osób stosujących dietę ketogeniczną, ponieważ są one produktem o wysokiej zawartości zdrowych tłuszczów, co wspiera utratę(...)szklanka siemienia lnianego (zmielonego) – 1/2 szklanki mąki kokosowej – 1/4 szklanki migdałów (zmielonych) – 1 łyżka sezamu – 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich – Szczypta soli – 1/2 szklanki wody Prosty przepis: Rozprowadzać suche składniki w misce. Dodaj wodę i mieszaj, aż masa stanie się gładka. Formować ciasto w kulkę, a następnie rozwałkować na cienki placek. Przenieść placek na wyłożoną

ZGruntuFit
Ciasteczka świąteczne - 45 propozycji 88

  Dzień dobry :-) Zbiór przepisów na ciasteczka z roku na rok rośnie. Nie tak szybko jak ciasta, ale staram się dodawać ciągle nowe propozycje. Mam nadzieję

kruche babeczki
Owoc granatu. Rajski owoc – smak egzotyki. 122

Granatowce to owoce egzotyczne zaliczane do najstarszych roślin uprawnych. Granatowiec właściwy (Punica granatum L.) to gatunek drzewa lub ciernistego krzewu, należy do roślin z rzędu mirtowców

ProstePesto.pl
Kakaowe muffinki z makiem i kokosem 160

Uwielbiam piec muffinki. Wystarczy wymieszać lub zmiksować składniki, do piekarnika i gotowe. Możliwości smakowych jest wiele. Tym razem upiekłam muffinki kakaowe z dodatkiem maku sypkiego i wiórek kokosowych. Wyszły idealne, trochę takie sypkie, bo z dodatkiem mąki krupczatki. Idealne na podwieczorek, poczęstunek czy na piknik. Upieczcie :) I dajcie znać czy smakowało :) Potrzebujemy: 3 jajka pół szklanki cukru 1 cukier waniliowy(...)pieczenia 2 łyżki ciemnego kakao 1 łyżka sypkiego maku 2 łyżki wiórek kokosowych Wykonanie pysznych muffinek: 1. Masło lub margarynę ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Następnie wbijamy stopniowo po jednym jajku i dokładnie ucieramy. Wsypujemy suche składniki i całość dokładnie ucieramy. 2. Ciasto przekładamy do foremki do pieczenia muffinek wyłożonej papierowymi papilotkami. 3. Pieczemy w temperaturze

Izabelawkuchni