ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:330/932)

Jagielnik z polewą daktylowo - kokosową. Szybki, łatwy przepis bez mleka i glutenu 215

łyżki kakao Kaszę dokładnie wypłukałam, zalałam wodą, a następnie ugotowałam do miękkości. Do ugotowanej i lekko przestudzonej kaszy dodałam agawę, sok malinowy, olej kokosowy i zblendowałam na gładko. Rodzynki i żurawinę zalałam wrzątkiem, następnie dodałam do ciasta. Całą masę dokładnie wymieszałam, przełożyłam do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiam do piekarnika na 45 min, temp. 180°C. Polewa Daktyle

nietadieta
Cynamonowa tarta z gruszkami i popcornem kokosowym (bez cukru białego, glutenu, laktozy, wegańskie) 159

papierem do pieczenia formę na tarte. 7. Zostawić trochę ciasta aby później wylepić nieco boki. NADZIENIE GRUSZKOWE 8. Gruszki obrać i pociąć na duże kawałki. Włożyć do garnka, wlać odrobinę wody i pod przykryciem gotować kilka minut aż gruszki lekko zmiękną i puszczą sok. 9. Dodać do nich odrobinę cukru kokosowego i cynamon, wymieszać. 10. Odlać większą część soku(...)małym ogniu. 12. Gruszki w kisielu przełożyć na surową tarte i wyrównać górę, boki obkleić nieco resztą ciasta. 13. Piec w 170-80’C ok 20-30 minut. 14. Po wystudzeni tarty zrobić popcorn, który jeszcze ciepły posypać cynamonem i cukrem kokosowym. Można udekorować jeszcze całość czekoladkami u nas gorzka czekolada w kształcie gruszek

Candy Pandas
Kruche ciasto (owsiane) z truskawkami 271

płatki owsiane wchłoną nadmiar soku truskawkowego, więc ciasto nie będzie twarde (jedynie będzie miało chrupiący wierzch) :)  Składniki na blachę o wymiarach 20 cm x 30 cm: kruche ciasto 1,5 szklanki mąki pszennej (230 g) 1,5 szklanki płatków owsianych górskich (około 165 g) 2/3 szklanki zwykłego cukru (130 g) niepełna kostka miękkiego masła (180 g)* 1/2 łyżeczki proszku(...)truskawek bez szypułek 3 płaskie łyżki skrobi ziemniaczanej do dekoracji cukier puder świeże truskawki *ja wykorzystałam 140 g masła i 40 g musu kokosowego, ponieważ nie miałam tyle masła :) Wszystkie składniki na kruche ciasto przełożyć do miski. Masło ewentualnie pokroić na mniejsze kawałki. Za pomocą robota kuchennego (lub ręcznie) wszystkie składniki wymieszać ze sobą, tworząc kruszonkę. Formę do pieczenia wyłożyć

Ugotować
Królewicz 201

rozpuszczenia. Ciepłym kremem smarujemy placek miodowy, przykrywamy biszkoptem, który smarujemy kolejną warstwą kremu i na koniec kładziemy drugi placek miodowy. Możemy posmarować boki ciasta i wierzch. Na koniec wylewamy polewę czekoladową posypując wiórkami kokosowymi. POLEWA: 1 jajo 3 łyżki cukru 1/2 kostki margaryny 3 łyżki kakao Jajko wyparzyć, wybić do kubka, dodać 3 łyżki cukru i utrzeć. W tym czasie(...)białości, wsypać kakao, na koniec wlać roztopioną margarynę. UWAGI: Zarówno krem jak i polewa szybko gęstnieją, więc przygotowujemy jak mamy upieczone i wystudzone placki. Zauważyłam, że jeśli do ciasta miodowego dodaję miód gryczany to ciasto bardzo dobrze się wygniata na blaszce; a jeśli dodaje miód kwiatowy to ciasto bardzo się klei i wygniatam schłodzona łyżeczką. Im gęstszy miód tym łatwiej

Blondynka Gotuje
Marchewkowy torcik 153

font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Pyszne, wilgotne ciasto pachnące cynamonem, którym częstowałam moich urodzinowych gości  Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size(...)górką wiórki kokosowe 3 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżeczki cukru waniliowego 1 łyżeczka soli 4 łyżeczki cynamonu Przygotowanie: Marchewkę zetrzeć na małych oczkach jarzynowych. Suche składniki wsypać do misy miksera, dodać olej i zacząć miksować dodając kolejno jajka. Na koniec dodać startą marchewkę, wiórki kokosowe oraz nieco pokruszone płatki migdałowe. Dokładnie wymieszać łyżką. Ciasto przełożyć do tortownicy wielkość

W garach u Gosi
Marchewkowy torcik 170

font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Pyszne, wilgotne ciasto pachnące cynamonem, którym częstowałam moich urodzinowych gości  Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size(...)zetrzeć na małych oczkach jarzynowych. Suche składniki wsypać do misy miksera, dodać olej i zacząć miksować dodając kolejno jajka. Na koniec dodać startą marchewkę, wiórki kokosowe oraz nieco pokruszone płatki migdałowe. Dokładnie wymieszać łyżką. Ciasto przełożyć do tortownicy wielkość 23-24cm średnicy. Piec 50 minut w 170stopniach we wcześniej nagrzanym piekarniku. Upieczone ciasto przekroić na blaty i już wystudzone

W garach u Gosi
Sernik krówkowy na samotny weekend... 377

wiórki kokosowe lub budyń kokosowy. Miksujemy wszystko dokładnie, ale na najniższych obrotach.Masę przelewamy na przygotowany wcześniej spód. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 160 stopni i pieczemy godzinę - aż wierzch zbrązowieje.Sernika nie wyciągamy od razu - pozostawiamy go w piekarniku do wystygnięcia.Z pozostawionej masy krówkowej i śmietanki robimy polewę na ciasto - po prostu mieszamy obydwa składniki ze sobą

Miksturownik
Cake pops 200

uformowaniu równych kulek. Gotowe popsy będą w dużej mierze smakować tym, co dodaliśmy do ciasta. Można eksperymentować ze smakami dodając np. mascarpone, masło orzechowe lub krem czekoladowy (np. Nutellę). Do oblania popsów można użyć ulubionej czekolady. Warto jednak dodać do niej przy rozpuszczaniu olej kokosowy. Dzięki temu uzyskamy rzadszą konsystencję i łatwiej będzie nam równo oblać popsy. Patyczki do lizaków(...)babeczek waniliowych ( z tego przepisu ) lub ok. 350 g innego ciasta podobnego do babki lub muffinów 3 łyżki serka mascarpone (ok. 120 g) 3 łyżki soku z cytryny skórka z 1 cytryny 1 łyżeczka domowej skórki pomarańczowej (można pominąć) Składniki na polewę: 200g białej czekolady 2 łyżeczki oleju kokosowego Dodatkowo: masa cukrowa ( może być domowa ), cukrowe perełki do dekoracji, patyczki

Ciastkozercy
Keto tort czekoladowy (Paleo, LowCarb) 229

ciasta z kremem , czekolada , jajka , mus z awokado , torcik , tort Porcje 16 porcji Czas przygotowania 20 minut Czas gotowania 20 minut Składniki Ciasto czekoladowe z cukinii 4 jaja 220 g cukinii 0,25 szklanki rafinowanego oleju kokosowego 160 g jogurtu kokosowego 3 łyżki wody 1 miarka peptydów kolagenowych (czubata) 70 g mąki kokosowej (ok. pół szklanki) 15 g czarnego kakao(...)himalajskiej , kłodawskiej lub morskiej Czekoladowy krem z awokado 250 g awokado 150 g gęstego mleka kokosowego 1 łyżka kakao 60 g czekolady gorzkiej (u mnie 99% kakao) 30 ml rumu ciemnego 15 kropli stewii w płynie 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii Sposób przygotowania Ciasto czekoladowe z cukinii Cukinię zetrzeć na tarce o drobnych oczkach i solidnie odcisnąć z wody

Modern Cave Girl
Bezglutenowe placuszki owsiane z kokosem i żurawiną. 177

się na winogrona, które także są w bardzo dobrej cenie :) BEZGLUTENOWE PLACUSZKI OWSIANE Z KOKOSEM I ŻURAWINĄ /przepis własny/ Składniki na ciasto: 35 g (1/4 szklanki) bezglutenowych płatków owsianych  35 g (1/4 szklanki) mąki kokosowej ok. 140-170 ml mleczka kokosowego szczypta soli duże jajko 1/3 łyżeczki sody łyżka suszonej żurawiny płaska łyżka masła klarowanego mała garść(...)poziomu i odstawić na 5 minut. Następnie zmiksować je z mąką, mleczkiem kokosowym, solą, jajkiem, miodem i sodą na gładką masę (która powinna być gęstsza niż na naleśniki). Następnie dodać drobno pokruszone plastry kokosa i suszoną żurawinę. Odstawić na 5 minut, aby żurawina wchłonęła nadmiar wilgoci z ciasta. Na patelni roztopić masło i rozprowadzić po całej jej powierzchni. Smażyć

Poranek na słodko
PLACUSZKI GRYCZANE (BEZ GLUTENU, WEGAŃSKIE ) 177

wodą i namoczyć całą noc. Odsączamy namoczoną kaszę na sitku , następnie miksujemy z bananem,  i przyprawami na gładką masę o konsystencji gęstego ciasta naleśnikowego.(jeśli jest za gęste dolewamy wody ). Patelnie smarujemy olejem kokosowym i smażymy z obu stron do zarumienienia . Możemy podać je ze świeżymi owocami / waniliowym jogurtem sojowym / dżemem lub masłem orzechowym :) SMACZNEGO

Marcepanowa kuchnia
Dietetyczny sernik z owocami, czyli jak stworzyć zjawiskowe ciasto bez grama białego cukru 316

masła, ani mąki – wystarczy banan i płatki owsiane górskie, zaś masło i cukier z klasycznej polewy czekoladowej śmiało można zastąpić mleczkiem kokosowym i gorzką czekoladą. Wbrew pozorom nie trzeba bardzo kombinować, żeby to było ciasto bez cukru i mąki pszennej, nie zawierało też tłuszczu (oprócz tego pochodzącego z jajek i nieznacznej ilości z innych składników). Polecam też użycie sera(...)polewę. Składniki CIASTO 250 g borówek (mogą być mrożone) 1 kg serka homogenizowanego 0% tłuszczu lub sera chudego zmielonego (wtedy dodaj dodatkową łyżkę miodu) 2 jajka 19 g (1 czubata łyżka) mąki ziemniaczanej 145 g banana – czyli 1 duży banan 100 g płatków owsianych górskich 60 g (2 łyżki) miodu Wykonanie POLEWA W rondelku rozgrzej mleko kokosowe. Wrzuć

Eat me! Fit me!
Tort Raffaello 413

ostatnio dostępna w butelkach np. w Lidlu), można zamienić na dowolny inny poncz, np. wodę z cytryną, wytrawne wino itp. 3 łyżki pasty kokosowej (znalazłam też pod nazwą mus kokosowy) – można ją kupić w sklepach ze zdrową żywnością, ja kupiłam przez internet, ten składnik nie jest konieczny, ale jest naprawdę pyszny, smakuje dokładnie jak środek Raffaello(...)paski papieru do pieczenia. Paterę z tortem układamy na głębokiej blaszce do pieczenia i posypujemy brzegi kokosem, ja zrobiłam kilkucentymetrowy rancik od dołu ciasta. Białą czekoladę (50 g) rozpuszczamy na małym ogniu razem z łyżką oleju kokosowego – dzięki niemu polewa będzie miała bardziej płynną konsystencję i lepiej zastygnie. Rozpuszczoną czekoladę przekładamy do małego woreczka, kiedy nie jest juz ciepła

Ciastkozercy
Muffinki z jagodami kamczackimi, białą czekoladą i kokosem 167

Obłędne w smaku muffinki z dużą ilością jagód kamczackich, białej czekolady i wiórek kokosowych. Idealne na podwieczorek. Proste i szybkie w wykonaniu. Jeszcze szybciej znikają zjadane :) Uwielbiamy takie muffinki :) Polecam recepturę :) Potrzebujemy: Na ciasto: 2 jajka pół szklanki cukru pudru 75 ml oleju 1 cukier waniliowy pół szklanki mąki krupczatki 1 szklanka mąki tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)olej i chwilę miksujemy, dodajemy jogurt, obie mąki, proszek do pieczenia i wiórki kokosowe, miksujemy do dokładnego połączenia się składników. Na koniec dodajemy czekoladę pokrojoną w małą kostkę i jagody kamczackie i dokładnie mieszamy. Świeże owoce wcześniej myjemy i osuszamy. Mrożonych nie musimy rozmrażać. 2. Ciasto przekładamy do formy do pieczenia muffinek wyłożonej papierowymi papilotkami. 3. Muffinki pieczemy do ładnego

Izabelawkuchni
ciasto ambasador 725

Białka ubijamy na sztywno. Stopniowo dodajemy cukier cały czas ubijając. Następnie dodajemy stopniowo żółtka, miksujemy. Na koniec dodajemy przesianą mąkę z kakao i delikatnie mieszamy przy pomocy szpatułki. Przekładamy ciasto do foremki wyłożonej (samo dno) papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 25-30 min. w 170 st. C. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na masę czekoladowo bakaliową(...)odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Masło miksujemy z cukrem pudrem na puch. Dodajemy pokrojonego ananasa i mieszamy. dodatkowo: ok. 25 szt. herbatników ok. 125 mieszanki likieru kokosowego z wodą (proporcje wg uznania) polewa czekoladowa wykonanie ciasta: Do blaszki wkładamy jeden blat ciasta. Rozsmarowujemy na nim masę czekoladowo bakaliową. Przykrywamy drugim blatem, na którym równomiernie rozsmarowujemy masę z ananasem. Układamy na niej

Domowy Smak Jedzenia