mojprzepisna.pl | Wegańskie „krówki” morelowe z czerwonej fasoli Jeżeli tylko została wam fasola czerwona z wczorajszego obiadu, nie zużywajcie jej do sałatki, tylko zróbcie zdrowe ciasto. Takie coś z dużą ilością słodkich suszonych moreli, czerwonej fasoli, której nie czuć. Mi w smaku przypomina trochę krówki/batoniki karmelowe… coś takiego. To jest takie coś co się wkłada do buzi(...)masła orzechowego 3 łyżki płynnego słodzika (syrop z agawy, klonowy, miód, daktylowy) 3 łyżki kakao szczypta soli 1 łyżka oleju kokosowego 50 ml mleka Wszystkie składniki umieścić w malakserze lub wysokoobrotowym blenderze, zmielić na jedwabiście gładką masę. Kremem posmarować ciasto. Smacznego! Wegańskie krówki morelowe Wegańskie krówki morelowe listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='1 szklanka niesiarkowanych moreli (takich
moj przepis namleka owsianego – 1 łyżka oleju słonecznikowego – 1 łyżeczka esencji z wanilii Nadzienie jabłkowe: – 4 jabłka – 2 łyżki cukru kokosowego – sok z limonki – 1 łyżka cynamonu Wszystkie składniki potrzebne do wykonania ciasta, czyli: mąkę, sól, olej, wanilię, mleko umieszczamy w misce i miksujemy do momentu uzyskania gładkiej konsystencji bez grudek. Gotowe ciasto odstawiamy
Zdrowy Styl Joannyowoców; ja dodałam też pokruszone herbatniki), 1/2 szklanki mleka, ok. 1/2 szklanki cukru lub do smaku (ilość zależy od tego, jak słodkie były ciasta), 1/2 - 3/4 szklanki dowolnych bakalii (u mnie pestki słonecznika, orzechy, wiórki kokosowe, rodzynki), ok. 350-400 g dżemu, marmolady lub powideł, 125 g masła, 4 łyżki masła orzechowego, Nutelli lub innego kremu czekoladowego, 3-4 łyżki
Lekcje w kuchniwykorzystane jako spód do sernika. Każdy się spodziewał słodkiej fotki piernikowych ludków na śniegu czy coś, bo niektórzy blogerzy podobno tak robią, a tu zonk Tak moi mili, to ciasto może a wręcz powinno leżeć w lodówce przed pieczeniem do 72 h, ja jutro będę je wykrawać i piec, więc dopiero jutro będą piękne fotki gotowych pierników, a nawet później(...)ciepłej wody i idź przebiec 5 km z psami. Jak wrócić zblenduj daktyle razem z całą woda na idealnie gładką masę a masło kokosowe rozpuść. Wrzuć wszystkie składniki do dużej miski i zagnieć ciasto Zawiń je w folię spożywczą i schowaj do lodówki na 24-72 h. Na dziś to tyle Wyjmij ciasto z lodówki na godzinkę przed wałkowaniem. Ciasto
greenscarfłatwość wykonania. Polane jest lukrem cytrynowo-pomarańczowym, który podkreśla smak ciasta i nadaje mu wilgotności. Składniki na ciasto: kostka masła 3 szt. jajek (oddzielnie żółtka i białka) 2 szklanki pszennej mąki 1 szklanka cukru 3 łyżki wiórków kokosowych 2 łyżeczki proszku do pieczenia starta skórka z jednej cytryny (wcześniej sparzonej) sok z jednej cytryny 50 ml wódki(...)cukrem. Wbiłam żółtka. Cały czas ucierając dodawałam kolejne składniki: olej, alkohol, sok z cytryny, proszek do pieczenia, skórkę z cytryny, wiórki kokosowe i mąkę pszenną przesianą przez sitko. Białka ubiłam na sztywną pianę. Dodałam ją do ciasta i delikatnie wymieszałam. Formę do pieczenia o średnicy 26 cm wysmarowałam masłem i posypałam bułką tartą. Przełożyłam do niej ciasto. Wstawiłam
potrawyregionalneostatnio dostępna w butelkach np. w Lidlu), można zamienić na dowolny inny poncz, np. wodę z cytryną, wytrawne wino itp. 3 łyżki pasty kokosowej (znalazłam też pod nazwą mus kokosowy) – można ją kupić w sklepach ze zdrową żywnością, ja kupiłam przez internet, ten składnik nie jest konieczny, ale jest naprawdę pyszny, smakuje dokładnie jak środek Raffaello(...)paski papieru do pieczenia. Paterę z tortem układamy na głębokiej blaszce do pieczenia i posypujemy brzegi kokosem, ja zrobiłam kilkucentymetrowy rancik od dołu ciasta. Białą czekoladę (50 g) rozpuszczamy na małym ogniu razem z łyżką oleju kokosowego – dzięki niemu polewa będzie miała bardziej płynną konsystencję i lepiej zastygnie. Rozpuszczoną czekoladę przekładamy do małego woreczka, kiedy nie jest juz ciepła
Ciastkozercypotrawka z cukinii z kurczakiem w śmietanie 2. zupa z czerwonej soczewicy z pomidorami i mleczkiem kokosowym 3. sałatka z młodych ziemniaków, rzodkiewek i marynowanego ogórka 4. ciasto czekoladowe z orzechami laskowymi 5. zapiekane klopsiki ze szpinakiem 6. drożdżowe bułki z pieczarkami i serem 7. owsiane batony z malinami i masłem orzechowym 8. gulasz z indyka z morelami i ciecierzycą
Cooking for Emilymąki kokosowej 4 łyżki cukru galaretka: 2 galaretki winogronowe 250 g borówek jagodowa śmietana: 35 dkg jagód 5 łyżeczek żelatyny 500 ml śmietany kremówki 30 % 4 łyżki cukru wiórki kokosowe do dekoracji mięta świeża Biszkopt bezglutenowy: Jajka wyjmuję wcześniej z lodówki. Białka ubijam na sztywno, dodaję cukier po łyżce stopniowo i dalej ubijam, i kolejna łyżka cukru jak poprzedni rozpuści(...)minut aż stężeje. Układam borówki i zalewam je lekko tężejącą galaretką. Wstawiam do lodówki na 30 minut. Na galaretkę wykładam resztę śmietany jagodowej. Ciasto wstawiam do lodówki na kilka godzin. Przed podaniem posypuję wiórkami kokosowymi, dekoruję borówkami i mięta
wesoła kuchniadodałam 1 szklankę, wyszło dosyć słodkie, na pewno następnym razem dodam mniejszą ilość (1/2 szklanki w zupełności wystarczy). - cukier waniliowy - (16g) 1 opakowania (oczywiście można pominąć) polewa - olej kokosowy (60 g) - miód pszczeli (30 g) - kakao (20 g) WYKONANIE: masa ciemna (dół) Odsączoną fasolę przesypać do dużej miski. Dodać do niej jajka, banany, kakao, proszek dopieczenia (opcjonalnie), czekoladę połamana(...)być trochę płynne, gdy się ochłodzi konsystencja się poprawia). Najlepiej smakuje po przestaniu kilku godzin w lodówce. polewa Olej kokosowy, miód pszczeli i kakao rozpuścić w garnuszku, na małym ogniu, cały czas mieszając. Wlej polewę na ostudzone ciasto. WARTOŚCI ODŻYWCZE: Z podanych wyżej składników 1 porcja z 16 przedstawia się następująco: 221 kcal
Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czasBezglutenowe, kruche ciasteczka z dodatkiem gorzkiej czekolady oraz wiórek kokosowych, bez dodatku cukru. Wykonane zostały z mąki ryżowej, a słodyczy nadał im dodatek ksylitolu lub erytrolu oraz czekolady. Nie są to ciastka przesłodzone, więc z czystym sumieniem możemy podać je dzieciom. Są proste i dość szybkie w wykonaniu, jednak ciasto po zagnieceniu musi swoje odleżeć, co wydłuża czas ich przygotowania(...)ksylitolem/erytrolem, proszkiem do pieczenia oraz solą. Dodajemy pokrojone w kostkę zimne masło i rozcieramy je razem z mąką. Następnie dodajemy wiórki kokosowe oraz tartą czekoladę i wszystko dokładnie mieszamy. Na końcu dodajemy żółtka i zagniatamy ciasto. Jeżeli ciasto jest zbyt kruche możemy dodać odrobinę zimnej wody. Wkładamy do lodówki na około 30 min. Ciasto odrywamy po kawałku i formujemy kulki
Kuchnia MagdaLenysmaku waniliowym z dodatkiem wanilii 1 szklanka ksylitolu 750 ml mleka 2% 200 g śmietanki z mleka kokosowego (wstaw mleko kokosowe do lodówki na przynajmniej 1 dzień, a po otwarciu na wierzchu zbierze ci się śmietanka) Przygotowanie: Ciasto: Masło roztop w garnku, dodaj wodę i zagotuj. Dosyp mąkę i przez chwilę ucierać drewnianą łyżką aż powstanie gęsta(...)zrobił się kożuch. Śmietankę kokosową ubij mikserem przez ok. 2 minuty, aż będzie bardziej napuszona. Następnie, dodając po łyżce ostudzony budyń ubijaj dalej na puszystą i jasną masę. Powstały krem odstaw do lodówki na min. 1 godz. (dzięki temu masa trochę stężeje). Po ochłodzeniu kremu rozsmaruj go na jednej części ciasta, przykryj drugim plackiem. Odstaw bez przykrycia ponownie
Smiling Shrimptylko domowe szyszki , ale także domową czekoladę ( przepis tutaj>>> ) i domowe ciasto z cukinią ( przepis tutaj>>> ). Oprócz tego zajrzyj tutaj>>> , a poznasz 10 sposobów na wykorzystanie oleju kokosowego, nie tylko w kuchni! Robiłam je już kilka razy, zawsze na oko, zawsze wychodzą i są przepyszne. W dodatku w oczach Liliany(...)kulis? Mam nadzieję, że skusisz się na taki deser. Przepis na domowe szyszki czekoladowe Składniki olej kokosowy kakao syrop klonowy lub daktylowy gryka ekspandowana Wykonanie Do rondelka wlewamy olej kokosowy, syrop i kakao - mieszamy i podgrzewamy na małym ogniu do połączenia się składników. Potem wsypujemy grykę, mieszamy i chowamy do lodówki. Moim zdaniem lepiej formować szyszki, kiedy masa trochę zastygnie
lady-och-mistrzyni.blogspot.combrzoskwiniowe (100 dag) - 1 budyń śmietankowy w proszku - 20 dag wiórków kokosowych - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 0,5 szklanki cukru - szczypta soli do ubicia białek Wykonanie: Mąkę należy wymieszać z proszkiem do pieczenia, następnie dodajemy cukier, margarynę oraz żółtka - wszystko razem należy dobrze zagnieść, a następnie podzielić ciasto na dwie części i wsadzić do lodówki i zamrozić(...)pozostawiłam je na około dwie godziny)(jest możliwość zrobienia ciasta dzień wcześniej i pozostawienia go w lodówce). Teraz kiedy ciasto się mrozi i niedługo będzie gotowe do wyciągnięcia zajmiemy się się jogurtami, które przekładamy do wysokiej miski. Następnie dodajemy wiórki kokosowe, budyń śmietankowy, proszek do pieczenia. Ubijamy białka z szczyptą soli na sztywną pianę, dodajemy cukier i nadal ubijamy
W Moim Magicznym DomuDobre ciasto wcale nie musi być bombą kaloryczną z dużą zawartością cukru czy tłuszczu. Ostatnio coraz więcej jest przepisów na pyszne i efektowne słodycze bez cukru, czy białej mąki. To jest niesamowite uczucie gdy puszcza się wodzę fantazji i tworzy się coś tak nieoczywistego. Z tego powodu zawsze lubiłam kulinarne eksperymenty. Ciągle żałuję, że czasu na takie działania(...)kokosowego (po 165 ml) esencja waniliowa - opcjonalnie do dekoracji: 3-4 banany na wierzch granat sok z połowy cytryny wykonanie: Biszkopt: Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy ze stewia na dość sztywną pianę. Żółtka roztrzepujemy z wodą i dodajemy je do ubitych białek. Energicznie mieszamy. Na końcu dodajemy proszek do pieczenia i obie mąki. Łączymy wszystko dokładnie. Gotowe ciasto przekładamy
Przysmaki Karolkihomogenizowanego waniliowego 200 g śmietany 30% 2 galaretki cytrynowe 3 galaretki czerwone 16 zimnych lodów lub 16 kostek ptasiego mleczka 3 galaretki malinowe wiórki kokosowe listki mięty PRZYGOTOWANIE : Formę w której będziemy przygotowywać ciasto wykładamy folią spożywczą, na dnie układamy herbatniki. Warstwa jabłkowa: jabłka obieramy, ścieramy na tarce na dużych oczkach, przekładamy do rondla i prażymy (w razie
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki