ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:323/932)

kostki kokosowo-twarogowe 124

serka śmietankowego, w temperaturze pokojowej 100 g cukru 1 łyżeczki ekstraktu z wanilii 1/2 łyżeczki ekstraktu migdałowego (opcjonalnie) 120 ml bitej śmietany szczypta soli 2 jajka 140 gr wiórek kokosowych Na górę 60 g roztopionej czekolady w kąpieli wodnej Wykonanie 20 minut przygotowanie plus 1 godzina do pieczenia i co najmniej 3 godziny w lodówce. N ajtrudniejsza część przepisu(...)śmietanę i zmiksować  dokładnie . Dodaj jajka i zmiksować do połączenia składników. Upewnij się, że nie pokazało sie zbyt dużo pęcherzyków powietrza wewnątrz ciasta, które może być przyczyną pęknięcia sernika u góry podczas pieczenia . Wiórki kokosowe dodać do masy serowej,dokładnie połączyć.Gotowa masę wylać na ostudzony spód . Piec w dolnej części piekarnika na 55 minut lub do złotego koloru

w mojej kuchni
Sernik z mlekiem skondensowanym 176

sera 5 jajek 2 budynie śmietankowe 1 puszka mleka skondensowanego (530g) Polewa: 100g masła 50g kakao 120g cukru pudru 4 łyżki mleka Wiórki kokosowe Sposób przygotowania Spód: Wszystkie składniki szybko połączyć, zagnieść ciasto i przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Podziurkować widelcem i wstawić do lodówki na 20 minut. Po tym czasie wstawić do nagrzanego do 180⁰C piekarnika(...)Masło topimy w rondelku (uważamy by nie spalić!), dodajemy kakao, przesiany cukier puder i kakao. Mieszamy ale nie gotujemy. Wylewamy na upieczony i wystudzony sernik, wyrównujemy i posypujemy wiórkami kokosowymi

Kuchnia w czekoladzie
Babka kokosowa na maślance 157

tych wszystkich sezonowych ciastach z owocami naszła mnie ochota na babkę  - zwykłą, prostą babkę z lukrem. Ale że z lodówki uśmiechała się do mnie maślanka, a z barku likier kokosowy - poszperałam, poszukałam i znalazłam przepis na ich wykorzystanie, który okazał się strzałem w 10! SKŁADNIKI: 2 jajka   3/4 szklanki cukru 1 szklanka maślanki 1/2 szklanki oleju 3 łyżki(...)Jajka utrzeć z cukrem, dodać maślankę, olej i likier kokosowy. 2. Mąję wymieszać z proszkiem do pieczenia, sodą i wiórkami kokosowymi. Połączyć dokładnie z mokrymi składnikami.  3. Foremkę na babkę wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Wlać ciasto. Piec do suchego patyczka ok 60 minut w 180*C. Studzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika, a następnie wyjąć z formy

Kto ugości moich gości?
Fit ciastka kokosowe 142

dodaje słodyczy jest w nich praktycznie niewyczuwalny. Żeby jeszcze bardziej podkreślić smak kokosa, użyłam mąki kokosowej, ale robiłam również wersję z mąką ryżową i także wyszły przepyszne. Nie byłabym sobą jakbym nie zrobiła ciastek w dwóch wersjach, a więc do połowy ciasta dodałam uwielbiane przeze mnie kakao.  Ciasteczka nie są przesłodzone, a więc jeśli ktoś lubi słodsze wypieki(...)pieczenia 1 łyżka ciemnego kakao (opcjonalnie) Wykonanie: Piekarnik nagrzać do 180ºC. Jajka roztrzepać i połączyć z rozgniecionym bananem. Dodać wiórki kokosowe, mąkę i proszek do pieczenia.  Wszystko dokładnie wymieszać łyżką lub za pomocą rąk. Ciasto powinno być gęste. Dłonią odrywać kawałki ciasta, formować kulki wielkości orzecha włoskiego, wykładać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i delikatnie spłaszczać.* Piec

Healthy food explorer
Mazurek z masłem orzechowych. Wielkanocna pychota. 236

rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Ciasto pieczemy ok. 20-25 minut (to zależy od naszego piekarnika). Wierzch: Wystudzone ciasto smarujemy dżemem. Następnie delikatnie rozsmarowujemy na dżemie krem orzechowy (to mascarpone, masło orzechowe i cukier puder miksujemy na gładką masę). Teraz pozostaje tylko udekorować nasze wielkanocne ciasto wg własnego uznania: gorzka czekolada, migdały, wiórki kokosowe, żurawina suszona – co kto lubi

Kuchnia po mojemu
Ciasto „Pijana śliwka” 286

Ciasto warstwowe, składające się z jasnego i kakaowego biszkoptu przełożone powidłami śliwkowymi oraz czekoladową masą budyniową z dodatkiem suszonych śliwek kalifornijskich moczonych przez noc w rumie. Na wierzchu herbatniki i moim zdaniem najlepsza polewa czekoladowa. Ciasto „Pijana śliwka” to wypiek idealny na święta czy rodzinne spotkania. Jest wysokie, dobrze się je kroi i pysznie smakuje. Rumowe śliwki(...)rozpuści. Na koniec dodajemy po 1 łyżce śmietany, mieszamy za każdym razem do połączenia. Odstawiamy na kilka minut, a gdy zacznie tężeć wylewamy na wierzch ciasta. Polewę dodatkowo można posypać posiekanymi orzechami, wiórkami kokosowymi lub płatkami migdałowymi

Smaki Na Talerzu
Mazurek kokosowy z mango curd 83

Jak co roku i tym razem przygotowałam dla Was całkowicie nowe, wypasionego mazurka wielkanocnego! Rok temu był mazurek z matchą i malinami, dwa lata temu z

Flymetothespoon
Makaron z kurczakiem, pesto dyniowym i koperkiem 80

smak nadaje się zarówno do potraw wytrawnych, jak i słodkich. Możesz z niej przygotować słodkie gofry, ale i wytrawny gulasz. Świetnie sprawdzi się starta do ciasta dyniowego, jak i w połączeniu z mleczkiem kokosowym do wytrawnej zupy krem. Z dynią możesz kombinować, ale kto z Was wpadł na pomysł zrobienia z niej pesto? To niezwykle prosta i smaczna sprawa! Wystarczy

Mango Papaja
Idealne ciasto marchewkowe z kremem 83

Dzisiaj mam dla Was idealne ciasto marchewkowe i chociaż to nie pierwsze tego typu ciasto na blogu, to ten przepis jest w stu procentach w moich

Fitsweet.me
Mini torciki biszkoptowe bounty z kapustą kiszoną 111

niewiarygodnego dodatku przepyszne. Ciasto jest bardzo wilgotne, słodkie i czekoladowe, dając efekt coś między brownie a biszkoptem. Oczywiście nie czuć w nim kapusty, myślę daje ona efekt dodatkowego nawilżenia tego ciasta, a może i poprawy smaku. W końcu czekolada lubi być łączona ze słonymi dodatkami. Ja z gotowego ciasta wycięłam mini biszkopty, przełożyłam je słodką masą kokosową typu bounty

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Idealne ciasto marchewkowe z kremem 124

Dzisiaj mam dla Was idealne ciasto marchewkowe i chociaż to nie pierwsze tego typu ciasto na blogu, to ten przepis jest w stu procentach w moich

Fitsweet.me
KOKOSEK Z KREMEM 113

cukrem waniliowym do momentu zbielenia. Dodać przestudzoną margarynę, lekko wymieszać. Dodać mleko i wymieszać. Następnie dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i wiórkami kokosowymi - delikatnie wymieszać za pomocą różdżki lub łyżki. Ciasto przelać do tortownicy o wymiarach 24 x 24 cm, gdzie spód wykładamy papierem do pieczenia, zaś boki smarujemy masłem. Piec około 45-50 minut w temperaturze

Ciastka - domowe słodkości
PLACKI 107

puder, syrop klonowy, z zabawy i/lub dżem do podania Uwagi do przepisu: Składniki mam w temp. pokojowej. Szklanka ma u mnie pojemność 250 ml. Do ciasta na placki można dodać mielone orzechy, wiórki kokosowe lub posiekane owoce. PRZYGOTOWANIE: Mąkę przesiewam do miski, dodaję resztę składników i mieszam rózgą do połączenia. Odstawiam na bok. Na patelni rozgrzewam olej, smażę placki partiami

Zasmakuj Kuchni
Słoneczka z marmoladą różaną 154

żółtka 350g mąki pszennej Szczypta soli 1 łyżka kwaśnej śmietany 18% Lukier: 1 białko Ok 150g cukru pudru Dodatkowo: Marmolada różana do przełożenia ciasteczek Wiórki kokosowe do obtoczenia Sposób przygotowania: Wszystkie składniki na ciasto zagniatamy ręcznie lub przy użyciu miksera z końcówką do ugniatania. Chłodzimy w lodówce min. 30 min, a następnie wałkujemy na grubość ok 3mm i wycinamy okrągłe

Kuchnia w czekoladzie