mną i prosiła o coś słodkiego. Ciast z masami oraz innych przekładanych nie lubi, więc postanowiłam upiec zwykłego biszkopta który znikł natychmiast! Składniki; 5 jajek 3/4 szkl. cukru pół szkl. mąki pszennej (ja uzyłam tortowej) pół szkl mąki ziemniaczanej 1 łyzeczka proszku do pieczenia 3 łyzki kakao 2 łyzki wiórków kokosowych 5- 6 małych papierówek Przygotowanie; Białka oddzielić od żółtek(...)równomiernie rozprowadzamy. Jabłka umyte i obrane kroimy na ćwiartki i usuwamy gniazda nasienne. Nastepnie każdą ćwiartke kroimy na cienkie plasterki. Jabłka ukłądamy na cieście delikatnie wpychając je do środka. Po wierzchu posypujemy wiórkami kokosowymi. Pieczemy około 30- 40 min, w temp. 180C. Foremka jaką użyłam jest nieco mniejsza niż standardowa. A tak wygląda przed upieczeniem. Smacznego
Radość kipiąca uśmiechem.Wielkimi krokami zbliżają się święta. Warto pamiętać o tych maluszkach, które nie przepadają za ciastem. Moje dzieci na drugie śniadanie dziś zjadły Naleśniki na Bogato. Bezglutenowe i bezmleczne. Składniki: 150 g mąki gryczanej 50 g mąki ziemniaczanej 50 g wiórek kokosowych 200 ml wody 1 jajko 150 ml mleka kokosowego (lub innego roślinnego) cynamon 1 łyżeczka miód 1 łyżka(...)wodnej, następnie posypię je: sezamem oraz krojonymi w kostkę brzoskwiniami i bananem. Następnie wykończę bitą śmietaną z mleka kokosowego. Na patelni równomiernie rozprowadzamy olej (ja robię to pędzelkiem) i rozgrzewamy ją. Już na rozgrzaną patelnię wlewamy porcję ciasta naleśnikowego i smażmy kilka minut z każdej strony. Mi najlepiej smakują lekko podsmażone naleśniki, które są miękkie i elastyczne
IzaGotujesię szybko, a składniki są w sklepach przez cały rok. Przyjemnym dodatkiem są wiórki kokosowe. Oto przepis na słodkie placki marchewkowe. 40 minut 2 porcje 2 marchewki (około 300 g) 100 g mąki pszennej pełnoziarnistej 50 g cukru trzcinowego 1 jajko 2 łyżki wiórków kokosowych 1 płaska łyżeczka kurkumy Marchewki obieramy i ścieramy na małych oczkach(...)tarki. Wsypujemy mąkę, cukier i kurkumę. Wbijamy jajko i dokładnie mieszamy. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Za pomocą łyżki na blachę nakładamy porcje ciasta i formujemy w miarę równe placki. Wierzch każdego placka posypujemy wiórkami kokosowymi. Blachę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 30 minut. Placki marchewkowe podajemy na ciepło lub zimno z miodem lub naturalnym jogurtem
My Chcemy Jeśćcynk. Są również bogatym źródłem błonnika. Składniki jakie będą nam potrzebne: Ciasto naleśnikowe: – ½ szklanki mąki owsianej – 1 szklanka mąki pełnoziarnistej – 2 szklanki mleka owsianego – 2 łyżki erytrytolu – 1 łyżka proszku do pieczenia – 2 łyżki oleju Wypełnienie: – 1 puszka 400 ml mleczka kokosowego – 2 garście mrożonych owoców leśnych Mleczko wstawiamy do lodówki(...)potrzebne do wykonania ciasta naleśnikowego umieszczamy w misce i za pomocą miksera łączymy całość. Na patelni rozgrzewamy oliwę i za pomocą chochelki wlewamy odpowiednią ilość ciasta na patelnię i smażymy z obu stron na złoty kolor. Gdy naleśniki są już gotowe to przechodzimy do wykonania nadzienia do naleśników. Do robota kuchennego wkładamy owoce i dodajemy mleczko kokosowe. Włączamy urządzenie
Zdrowy Styl JoannyPrzekładane ciasto, które wymaga większego nakładu pracy i czasu, ale jest tego warte. Ciasto zostało "sklecone " z wielu starych przepisów zeszytowych. Na zdjęciu nie widać, ale w środku między warstwami kremu jest wkładka kokosowa. Biszkopt kakaowy : - 3 jajka, - 4 łyżki cukru, - 2 łyżki wrzątku, - 2 łyżki oleju, - 2 łyżki kakao, - 2 łyżki mąki ziemniaczanej, - 2 łyżki mąki pszennej(...)Galaretka : - 2 galaretki brzoskwiniowe, - brzoskwinie z puszki. Galaretkę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, dodać pokrojone brzoskwinie i odstawić do lekkiego stężenia. Złożenie ciasta : Z upieczonego biszkoptu zdjąć skórkę i posmarować małą ilością kremu.Nałożyć blat kokosowy odwracając go papierem do góry. Zdjąć papier i posmarować resztą kremu. Na wierzch wylać tężejącą galaretkę z owocami. Wstawić do lodówki, najlepiej
Przepisy Mikołajaoleju kokosowego rozpuszczonego, wychłodzonego garść żurawiny garść płatków z migdałów cukier puder do posypania Jaja utrzyj z cukrem na puch. Dodaj mąkę i olej kokosowy. Zmiksuj. Okrągłą formę do pieczenia wyłóż papierem, wlej ciasto. Wsyp mrożone owoce tropikalne, żurawinę, na koniec posyp migdałami. Piecz 35-45 minut w 175 stopniach. Ale to zależy od piekarnika. Znacie swoje piekarniki, czas
Z Kuchni Do KuchniPrzepis na ok. 10 batoników. Składniki na ciastko: – 125g mąki kokosowej – 70g oleju kokosowego – 20g cukru kokosowego – 1 łyżeczka syropu daktylowego/klonowego Mąkę, cukier i olej mieszamy, na koniec dodajemy syrop i dokładnie łączymy. Tak przygotowane ciasto przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy 10 x 20cm (im węższa i dłuższa tym lepiej) i pieczemy(...)rozsmarowujemy równomiernie po upieczonym ciastku i wkładamy do zamrażarki na 30 minut. Składniki na czekoladę: – 200g gorzkiej czekolady *opcjonalnie: 1 łyżka oleju kokosowego Czekoladę roztapiamy z olejem koksowym (lub bez) w kąpieli wodnej lub mikrofali. Ciasto z karmelem wyciągamy z zamrażarki i kroimy na mniejsze batony. Każdy z batonów zatapiamy w czekoladzie i odkładamy na kratkę do studzenia, wstawiamy
Be Fit Be StrongZastanawiasz się jakie ciasta przygotować na świąteczny stół? Szukasz tylko sprawdzonych przepisów, które zaskoczą Twoich gości niepowtarzalnym smakiem? Służę pomocą! W tym wpisie przygotowałam listę najlepszych przepisów na ciasta świąteczne , które cieszą się wielką popularnością i na pewno posmakują nawet najbardziej wybrednym. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1. Sernik z makiem przepis na: Przepiski 2. Placek kakaowy z kokosem przepis na: Proste(...)push({}); 3. Makowiec biszkoptowy z solonym karmelem i migdałami przepis na: Smaczna Strona 4. Stefanka przepis na: To Co Lubię Gotuję 5. Ciasto czekoladowe z delicjami przepis na: Domowy Smak Jedzenia 6. Piernikowa wuzetka z kremem kokosowym przepis na: Healthy Food Explorer 7. Cielaczek przepis na: Co w kredensie piszczy 8. Ciasto santoska przepis na: Smakołyki Asi 9. Ciasto frappuccino
BabskiePorady.pl - Przepisysmaku. Całość dopełniłam słodką suszoną morwą białą ;) Bezglutenowe ciasto cytrusowe z suszoną morwą białą (bez cukru) 3/4 szklanki mąki jaglanej 3/4 szklanki mąki gryczanej 2 jajka 2 dojrzałe banany skórka otarta z jednej cytryny skórka otarta z jednej pomarańczy 2 łyżki miodu 3 łyżki ksylitolu 3 łyżki oleju kokosowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta(...)ekstraktu cytrynowego 1/4 szklanki suszonej morwy białej Rozgnieść banany widelcem. Następnie dodać je do pojemnika z olejem kokosowym, jajkami, syropem, ksylitolem i zmiksować. W osobnej misce połączyć suche składniki wraz z orzechami. Dobrze wymieszać. Wyłożyć f oremkę papierem do pieczenia wylać ciasto. Piec około 35-40 minut w 180 stopniach
FitKotwiórków kokosowych szklanka jagód Przygotować rozczyn : Mleko podgrzać, dodać cukier i wkruszyć drożdże. Wymieszać do całkowitego rozpuszczenia. Przygotowany zaczyn przykryć ręcznikiem i odstawić w ciepłe miejsce na ok. 10-20 min. Do miski wsypać mąkę i sól, wbić jajka i wyrośnięte drożdże. Chwilę wyrabiać, dodać roztopione masło. Wyrabiać dość długo, aż ciasto przestanie przyklejać się do rąk - będzie(...)wyrośnięcia na około 1 h. W tym czasie przygotować nadzienie : W misie utrzeć twaróg z jogurtem, jajkami, cukrem, budyniem i wiórkami kokosowymi. Robić tak przez kilka minut na niskich obrotach miksera do połączenia składników. Wyrośnięte ciasto przełożyć na blat. Podzielić na ok. 16 równych części. Z każdej części uformować kulki, następnie ułożyć je blisko obok siebie na blasze wyłożonej papierem
Kuchnia Ellieciasto na muffiny nie powinno być zbyt słodkie. W praktyce używam takiej samej ilości cukru jak masła. Jajka i mleko powinny być w temperaturze pokojowej. Przy łączeniu składników suchych i mokrych należy zachować szczególną ostrożność , ponieważ nadmierne mieszanie może sprawić, że muffiny będą twarde. Mieszam tylko do czasu, kiedy nie widać już żadnych smug suchej mąki w cieście - ciasto może(...)łyżką do połączenia (niezbyt długo!) Gotowe ciasto nakładać w równych częsciach do foremek na muffinki i posypać z wierzchu cukrem . Krok 3. Muffinki piec 20-25 minut w 180 stopniach lub do momentu tzw. "suchego patyczka". Do tego podstawowego ciasta można dodać ulubione aromaty np. waniliowy, cytrynowy albo migdałowy; owoce, orzechy, wiórki kokosowe, czekoladę itp. Miłego gotowania! Muffinki. Muffinki. Muffinki
Moja Książka Kucharskałyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka płaska tłuszczu (masła lub margaryny) 1/2 szklanki suchego maku Składniki na wkładkę kokosową: 6 białek 1 szklanka cukru pudru 25 dkg wiórków kokosowych Składniki na krem: 2 kostki masła 6 żółtek 1/2 szklanki cukru pudru 2 łyżki kakao Składniki na poncz: 1 szklanka przegotowanej, ostudzonej wody 8 łyżek cukru 5 łyżek spirytusu(...)żelatynę dobrze wymieszać i lekko podgrzewać aż do połączenia wszystkich składników. Gorącą wylać na wierzch ciasta i rozprowadzić po całej powierzchni. Sposób przygotowania ciasta: Biszkopt z kakao nasączyć ponczem, posmarować połową kremu, na nim położyć wkładkę kokosową, posmarować ją pozostałą ilością kremu, na nim położyć biszkopt z makiem, nasączyć go ponczem. Przygotować polewę i polać nią wierzch ciasta, a następnie
Przepisy kulinarne babci AntoninyZrobiłam orkiszowe, bez cukru, z karobem. Wykorzystałam jogurt islandzki (skyr), bo chciałam sprawdzić, jak spisze się w cieście. Jest nieźle. Lekko cynamonowo, aromatycznie. Jesiennie. Razowe orkiszowe ze śliwkami i karobem (bez cukru) 200 g mąki orkiszowej razowej 20 g mąki kokosowej 1/2 łyżeczki cynamonu 1/4 łyżeczki kardamonu 1 łyżka karobu 150 g jogurtu islandzkiego (typu skyr) 2 łyżeczki(...)objętości), powoli dodawać olej. Na wolnych obrotach miksera dodawać na przemian suche składniki i jogurt islandzki, ciągle miksując na wolnych obrotach. Na koniec dodać skórkę z cytryny i ekstrakt. Ciasto wylać na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę, posypać pokrojonym rabarbarem. Piec około 60 minut (do suchego patyczka) w 180 stopniach. Artykuł Razowe orkiszowe ze śliwkami i karobem (bez cukru) pochodzi
Fitkotpiec jakieś ciasto z tym warzywem koniecznie zróbcie sobie przyprawę do ciasta dyniowego ! Dynia na wytrawnie: Tarta dyniowa z serem pleśniowym Tarta dyniowa z szynką i ryżem Sałatka z pieczonej dyni i fety Zupa-krem z pieczonej dyni z mleczkiem kokosowym Zupa-krem z pieczonej dyni Zupa dyniowa z marchewką Dynia zapiekana z grzybami Prażone pestki(...)czyli tarta dyniowa Dyniowe ślimaczki drożdżowe Placuszki dyniowe na słodko Drożdżowe ślimaczki dyniowe z pomarańczą Ciasto dyniowe z nutką pomarańczy Ciasto z dynią, gruszką i figami Sernik dyniowy z karmelem Aksamitny krem z dyni z mleczkiem kokosowym Czas przygotowania: 20 minut Składniki: 3 szklanki pieczonej dyni 1 duża cebula 1 szklanka bulionu 1 puszka mleczka kokosowego
Kulinarne przygody GatitySernik to klasyk. Trudno jednak o jedyny, słuszny przepis na to ciasto. Pewny jest jeden składnik - biały ser! Mój sernik ma trzy poziomy: kruche ciasto na spodzie, śmietankowo-serowe wnętrze i kokosową bezę na wierzchu. Całość tworzy lekką kompozycję przenikających się smaków. Polecam! Dla mnie to kawałek nieba:) Składniki do wykonania kruchego spodu: 150g masła lub margaryny 150g cukru pudru(...)puder, dwie łyżeczki proszku do pieczenia i dwa jajka. Masło lub margarynę roztapiamy w rondelku. Po roztopieniu przelewamy do miski i wszystko razem ugniatamy, aż do otrzymania gęstego, jednolitego ciasta. Blachę do ciasta smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Przenosimy ciasto na blachę i równomiernie je rozprowadzamy. Następnie przechodzimy do przygotowania serowej masy. Aby ją wykonać będziemy potrzebować: 1kg białego
Kuchnia Pani Wiosny