wyregulować proces przemiany materii oraz obniżyć poziom złego cholesterolu. Jest bogata w wiele makro i mikroelementów oraz witamin, niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu. W kuchni mąka kokosowa jest wykorzystywana do przygotowania różnego rodzaju ciast, ciastek, deserów, czy koktajli. Zdecydowanie mąka przypadła mi do gustu i będzie często wykorzystywana do moich wypieków. Serdecznie zapraszam Was do zakupu produktów firmy
Tradycyjna kuchnia KasiFasolowe ciasto kokosowo-bananowe*, morele *z mleczkiem kokosowym, mąką kokosową, ubitym białkiem Uwielbiam fasolowe wyroby < 3 Wakacje rozpoczynam tak jak to lubię, nocnym siedzeniem, bo wtedy jakoś najlepiej mi jest i leniwym porankiem, a po południu (znowu) w gości idę, bo wolne, bo można ^^ tym razem nie będę musiała po wszystkim sprzątać
More food, love and dreamsniej zrobić: zupę , leczo , zapiekankę , placuszki , spaghetti , można ją przygotować jako dodatek do obiadu , szaszłyki , ratatouille , quesadillas , potrawkę warzywną , w mleku kokosowym , faszerować lub upiec z niej pyszne ciasto (jutro na blogu). Dziś przypominam o przepisie na bardzo smaczny pasztet – tym razem w formie muffinek. Smacznego! Super size me (2004, Morgan Spurlock) – aktor postanawia
Qlinarnie i Qlinarniefigi w kokosowo*-dyniowym cieście ; herbata choco-chili ~ *z mąki kokosowej Połączenie fig, dyni i tahini (jaki rym! :)) jest g.e.n.i.a.l.n.e!!! I żem się uparła na placki z samej mąki kokosowej po raz enty. No tak się nie da raczej, trzeba z inną zmieszać, bo strasznie się rozpadają :< Wczoraj wróciłam zmęczona po praktykach i zrobiłam jeszcze 70 pierogów (z soczewicą
breakfast of dreamsZachciało mi się ciasta jogurtowego z musem jabłkowym, pod pierzynką kokosową:) Przepis w tym tygodniau na Aniołach w Kuchni
Anioły...POZA KUCHNIĄZapowiedź pysznego ciasta Zachciało mi się ciasta jogurtowego z musem jabłkowym, pod pierzynką kokosową:) Przepis w tym tygodniu !!! KLIK
Anioły w kuchnitort orzechowo wiśniowy torcik migdałowo malinowo czekoladowy ciasto z borówkami tort kokosowo cytrynowy kruchy tort z kremem lawendowy torcik bezowy lekko korzenny z hibiskusem ciasto czekoladowe z jagodami i kremem tort kokosowy z herbatą matcha i białą czekoladą tort czekoladowy z rozmarynem tort makowy z kremem karmelowym tort makowy z kremem śliwkowym tort - mak, migdały, róża tort
królestwo garówwaniliowego, a następnie ciągle mieszając dodawać na przemian trochę mąki i trochę maślanki. Kiedy skończymy już dodawanie mąki i maślanki, wsypać do powstałej masy wiórki kokosowe, jeszcze raz dokładnie wymieszać i przelać ciasto do natłuszczonych i wysypanych mąką keksówek. Piec 50-60 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni
Kulinaria - potrawy z różnych stron światamąki żytniej 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 tabliczki czekolady Wszystkie składniki na ciasto dokładnie wymieszać i następnie przekrojone wzdłuż banany zanurzyć w cieście. Smażyć z obu stron na oleju kokosowym do uzyskania złotego koloru. Opcjonalnie posypać wiórkami kokosowymi i orzechami włoskimi.Polać rozpuszczoną gorzką czekoladą. Podawać na gorąco
pieprzny smaczeklaski wanilii. Budyń wymieszać z mąką - rozrobić w odrobinie mleka. Do gotującej się masy serowej wlać budyń - gotować do zgęstnienia. Ciepłą masą przekładać blaty ciasta. Wierz ciasta polać rozpuszczoną czekoladą i posypać wiórkami kokosowymi. Odstawić do stężenia - najlepiej na całą noc. Smacznego
kolorowotorcikowomlecznej słodzone ksylitolem, dla wegan) Czekoladę posiekać na małe kawałki. Do miski wsypać mąkę , ksylitol, wiórki kokosowe i kawałki czekolady. Wymieszać razem. Następnie wlać mleko kokosowe i mieszać do połączenia składników. Z ciasta formować kulki, spłaszczać je i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym piekarniku, w temp. 180*C ok.30-35 minut ( termoobieg), do lekkiego zarumienienia. Smacznego
Smaczne Zdroweorzechów laskowych (Terrasana) 1 czubata łyżka surowego kakao (Terrasana) szczypta soli himalajskiej Masa orzechowa: 150 g pasty kokosowego (120 g stałej części + 30 g oddzielającego się oleju kokosowego) 150 g masła z białych orzechów (Terrasana) 30 g syropu klonowego 1 czubata łyżka proszku maca (Terrasana) Przygotowanie: Musli wraz z siemieniem lnianymi i nasionami chia zmiel na mąkę, może być(...)mąki i dokładnie wymieszaj. Gotowy spód przełóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia (u mnie standardowa keksówka) i dokładnie ugnieć spód ciasta. Wstaw do lodówki. W międzyczasie przygotuj masę "serową". Do rondelka przełóż pastę kokosową i podgrzewaj ją do momentu rozpuszczenia, cały czas mieszając. Następnie zdejmij z ognia i dodaj pozostałe składniki. Dokładnie wymieszaj. Przelej masę kokosowo-migdałową
Zdrowie na języku :Ptwarogu (u mnie półtłusty zmielony 3-krotnie) ▪ pół kostki masła rozpuszczonego ▪ 1 budyń śmietankowy (u mnie bez cukru) ▪ 50 g wiórków kokosowych ▪ 3 żółtka ▪ 6 białek ▪ 100 g cukru/słodzika ▪ 100 g rodzynek namoczonych Przygotowanie: ciasto 1. Masło siekamy w mniejsze kawałki i łączymy z mąką. Dodajemy resztę składników i zagniatamy ciasto. Dzieliśmy na 2 części, owijamy folią obie(...)ubijamy całość. Następnie porcjami dodajemy twaróg, budyń i wiórki kokosowe. Na koniec dodajemy rodzynki namoczone i odcedzone z wody. 3. Białka ubijamy na sztywno i łączymy delikatnie z masą serową. 4. Dużą formę (u mnie 37x26 ) wykładamy papierem do pieczenia. Na tarce o grubych oczkach ścieramy 1 część ciasta tworząc spód. Na to wykładamy masę serową
zdrowo i aktywnietwarogu (u mnie półtłusty zmielony 3-krotnie) ▸pół kostki masła rozpuszczonego ▸1 budyń śmietankowy (u mnie bez cukru) ▸50 g wiórków kokosowych ▸3 żółtka ▸6 białek ▸100 g cukru/słodzika ▸100 g rodzynek namoczonych Przygotowanie: ciasto 1. Masło siekamy w mniejsze kawałki i łączymy z mąką. Dodajemy resztę składników i zagniatamy ciasto. Dzieliśmy na 2 części, owijamy folią obie(...)ubijamy całość. Następnie porcjami dodajemy twaróg, budyń i wiórki kokosowe. Na koniec dodajemy rodzynki namoczone i odcedzone z wody. 3. Białka ubijamy na sztywno i łączymy delikatnie z masą serową. 4. Dużą formę (u mnie 37x26 ) wykładamy papierem do pieczenia. Na tarce o grubych oczkach ścieramy 1 część ciasta tworząc spód. Na to wykładamy masę serową
Zdrowie i pysznie na talerzutylko ukradkiem zerkała, żeby to sprawdzić. To były czasy...W Danii nie ma tej tradycji, nie mam z kim dowcipkować. Szkoda...Jak dobrze wiecie (albo i nie), boję się ciast ucieranych. Z pozoru proste, każdemu wychodzą bez problemów. Ja bardzo często wyciągam z piekarnika wspaniałe zakalce, które doprowadzają mnie do rozpaczy. Nie poddaję się jednak, i dzielnie próbuję od czasu(...)kokosowe, więc byłam pewna, że zje z przyjemnością.Babka rzeczywiście jest bardzo intensywna w smaku - wiórki i mleko robią swoje. Pachnie ślicznie. Jest sycąca i wilgotna, zjedzenie całej porcji na raz okazało się nie lada wyzwaniem.Najpierw chciałam polać ją białą czekoladą, ale stwierdziłam, że będzie za słodko. Jeśli wolicie białą wersję, proponuję zmniejszyć ilość cukru w cieście. Wierzch udekorowałam truskawkami
Pożeraczka, czyli raz adobrze