ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:268/932)

Błyskawiczne eklerki w czekoladzie 1391

przygotowaniu i bez użycia piekarnika. Jeśli chcecie zabłysnąć przed rodziną lub gośćmi – zróbcie błyskawiczne eklerki w czekoladzie. Gorąco polecam i życzę smacznego. Na blogu znajdziecie podobne ciasta i ciasteczka: Biszkopciki z masą kokosową i truskawkami Tiramisu Wydrukuj przepis The post Błyskawiczne eklerki w czekoladzie appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko

mojewypiekiinietylko
Twarogowe placuszki z cynamonem i borówkami 169

podobną do ciasta naleśnikowego. Wsypujemy rodzynki oraz borówki, mieszamy łyżką. Smażymy okrągłe placuszki na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju (na jeden placuszek wychodziły około dwie łyżki ciasta). Smażyć możemy również na oleju kokosowym

VioletoweKucharzenie
Mieszanki musli: Fit / Cookiem&Cream - mojemusli.pl 176

przed treningiem gdzie dostarczymy sobie nieco szybkiej energii i budulca naszym mięśniom. Jednak to tylko najprostsze zastosowanie a inne ciekawsze pomysły zaoferujemy Wam  niebawem. Gryczane ciasto czekoladowe z tego przepisu, śmietanka kokosowa, mieszanka musli, kiwi. Kakaowy budyń owsiany, musli Cookiem&Cream i smoczy owoc. Musli Fit (z owocami) Ocena: 6 pand Musli Cookiem&Cream (smak wymiata

Candy Pandas
Racuszki jogurtowe z malinami i bitą śmietaną. 126

łyżek cukru lub do smaku 1 cukier waniliowy 1/2 łyżeczki sody 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia  3 jajka olej do smażenia może być kokosowy około 1/2  szklanki malin do ciasta 1/2 szklanki malin do dekoracji Wykonanie : Białka ubijamy ze szczyptą soli. W misce mieszamy jogurt z :żółtkami, cukrem, cukrem waniliowym, mąką, proszkiem i sodą. Następnie stopniowo dodajemy ubitą

Sama słodycz i szczypta chili
Babeczki kokosowe z truskawkami 181

łyżkę wody. Mieszamy do połączenia składników. Następnie dodajemy stopniowo jajka, mieszając po wbiciu każdego. Dorzucamy przesianą mąkę oraz proszek do pieczenia, mieszamy i dodajemy wiórki kokosowe. Ponownie mieszamy do uzyskania jednolitego ciasta. Foremkę do muffinek wykładamy papilotkami. Nakładamy do każdej ciasta na 2/3 wysokości. Truskawki myjemy, odszypułkowujemy, kroimy na ćwiartki i wkładamy do ciasta. Piekarnik nagrzewamy na 170 stopni Celsjusza

Kolizje Smaków
Pani Walewska po mojemu 166

czaiłam i w końcu dojrzałam aby je upiec. I wcale nie jest trudne. Przepis zaczerpnęłam z książki, którą kiedyś wygrałam na Fb na profilu Kasia moje ciasto. Zamiast płatków migdałowych dałam wiórki kokosowe i dałam żurawinę. Ciacho powinno postać ale my nie mogliśmy się doczekać i zabraliśmy się za nie już po godzinie. Ciacho podałam na ślicznym talerzyku od Galeria

Ewa w kuchni
Mleczko i mąka kokosowa 176

Czasem do różnych potraw potrzebne jest mleczko kokosowe , a nie zawsze ma się takie mleczko w domu..no i postanowiłam zrobić sama..prosto i szybko...potrzebne

Moje domowe kucharzenie
Ryżowe placuszki śniadaniowe 168

pieczenia i proszek budyniowy - wymieszać. Jajko wymieszać z mlekiem roślinnym i wlać do składników suchych. Całość dokładnie wymieszać mikserem lub rózgą. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju kokosowego. Na rozgrzany tłuszcz kłaść porcję ciasta. Smażyć na wolnym ogniu około 2 minuty, po czym ostrożnie przewracać placki na drugą stronę. Smażyć kolejne 2 minuty. Usmażone placuszki ryżowe podawać ze świeżymi owocami, polane

kolorowotorcikowo
Owocowe crumble - bez mąki, cukru 205

wchłonie większość płynu to garnek zdjąć z ognia i poczekać, aż kasza ostygnie. Mrożone owoce przesypać do naczynia żaroodpornego. Ugotowaną kaszę zmiksować wraz z dodatkiem wiórków kokosowych, cynamonu i oleju. Z przygotowanego ciasta odrywać kawałki kruszonki. Układać na mrożonych owocach. Całość piec w 180ºC przez około 30-35 minut (aż do lekkiego zarumienienia). Ksylitol zmielić w maszynce do mielenia kawy

Ugotować
Czekoladowe muffinki z choinkami 165

dzisiejsze będą prawdziwie świąteczne:) Zrobimy krem budyniowy, który wykorzystamy do choinek. W przepisie pomoże nam tym razem firma HELIO, od której otrzymaliśmy przesyłkę pełną słodkości do ciast. W tym przepisie użyłam wiórek kokosowych, idealnie nadających się do imitacji śniegu:) Skoro nie leży za oknem zrobimy go w kuchni:) godzina około 15 babeczek Przepis na muffinki czekoladowe z Oreo znajdziecie TUTAJ

Ania i Marcin gotują
Ciasteczka ciecierzycowo-amarantusowe w czekoladzie 156

Polewa czekoladowa: 4 kostki gorzkiej czekolady 1 łyżeczka stewii w proszku 1 łyżeczka masła klarowanego Przygotowanie: Mąki wsypujemy do miski, dodajemy miód i masło orzechowe. Olej kokosowy roztapiamy i dolewamy do miski. Ciasto ugniatamy w dłoniach (może się lekko rozsypywać). W rękach formujemy kulki i rozpłaszczamy. Na blaszce układamy papier do pieczenia, układamy ciastka i pieczemy

Czarnawisienka
NALEŚNIK PROTEINOWY Z KREMEM CZEKOLADOWYM Z AWOKADO 211

łyżeczka ciemnego kakao (ok. 5 g) 1. Jajko, odżywkę, mąkę, proszek do pieczenia i mleko roztrzepałam w małym garnuszku. 2. Na dużej patelni rozgrzałam olej kokosowy, rozsmarowałam po całości pędzelkiem. Wylałam ciasto i smażyłam na średnim ogniu z obu stron. 3. Miąższ z awokado wymieszałam widelcem z ksylitolem i kakao na gęsty krem. 4. Połowę naleśnika posmarowałam kremem

Vroblewska-fitlife
Ciasto czekoladowe nadziewane wiśniami 174

Mieszać i podgrzewać, aż się rozpuści. Zdjąć z ognia, dodać kakao i dokładnie wymieszać. Dodać mleko, pomieszać, chwilkę podgrzewać cały czas mieszając. Gotową polewę wylać na ciasto. U mnie dodatkowo posypane wiórkami kokosowymi

Moje domowe kucharzenie
Kokosowe ciastka z kremu czekoladowego (czteroskładnikowe) 143

czekoladowego 1 jajko (duże) 100g mąki pszennej Dodatkowo: 50g wiórek kokosowych Krem czekoladowy dokładnie zmiksować z jajkiem. (Powinna powstać jednolita masa.) Następnie dodać mąkę i wiórki kokosowe. Całość dokładnie wymieszać i jeśli ciasto mocno się klei - schłodzić w lodówce. Po tym czasie z ciasta uformować kulki o wielości niewielkiego orzecha włoskiego. Każdą kuleczkę spłaszczyć i ułożyć na blasze wysłanej papierem

Di gotuje
Fit racuchy owsiane :) 233

miski wsyp mąkę, dodaj jajko, ksylitol, wyrośnięte drożdże i dobrze wymieszaj. Zostaw na 5 minut. Następnie dodaj pokrojone jabłka i wymieszaj. Na patelni rozgrzej olej kokosowy i nakładaj po czubatej łyżce ciasta. Smaż do zrumienienia.  Podawaj z dżemem śliwkowym bez dodatku cukru.  Zapraszam na mojego  INSTAGRAMA   oraz  FACEBOOKA

Zdrowie na języku :P