Pyszne babeczki mocno kokosowe na podwieczorek do kawy. Dodatek cukinii powoduje, że ciasto jest wilgotne, ale się nie rozpada. Pomijając fakt starcia cukinii, babeczki robi się błyskawicznie, to tylko kwestia wymieszania składników. Składniki na 10 sztuk: ? 1 szklanka startej cukinii, u mnie bez skórki ? 1 szklanka mąki, u mnie bezglutenowa ? 1 łyżka skrobi ziemniaczanej ? 1 szklanka wiórków kokosowych ? 1/2 szklanki
To co kochamPyszne babeczki mocno kokosowe na podwieczorek do kawy. Dodatek cukinii powoduje, że ciasto jest wilgotne, ale się nie rozpada. Pomijając fakt starcia cukinii, babeczki robi się błyskawicznie, to tylko kwestia wymieszania składników. Składniki na 10 sztuk: • 1 szklanka startej cukinii, u mnie bez skórki • 1 szklanka mąki, u mnie bezglutenowa • 1 łyżka(...)skrobi ziemniaczanej • 1 szklanka wiórków kokosowych • 1/2 szklanki cukru • 1/3 szklanki oleju • 3/4 szklanki mleka • 1 łyżeczka sody • 1 łyżeczka octu winnego • maliny do dekoracji Wykonanie: • Suche składniki wymieszać razem, dodać startą cukinię i mokre składniki. • Ciasto nakładać po łyżce do papilotek papierowych. Na wierzchu położyć po jednej, dorodnej malinie. • Piec w blaszce
To co kochamwilgotne ciasto o zapachu pomarańczy, polane pomarańczową czekoladą.... Pyszności 😋 Przepis ten znalazłam na blogu KwestiaSmaku i zaadaptowałam do wersji bezglutenowej. Wyszło idealnie, ładnie wyrosło i wypiekło się. Składniki: Ciasto: 250 g masła - lub mieszanki masła i margaryny 200 g cukru pudru 4 jaja 175 g mąki ryżowej białej 75 g skrobi ziemniaczanej lub kukurydzianej 2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)momentu, aż cukier się rozpuści. Zdjąć z ognia i dodać czekoladę połamaną na kawałki. Mieszać do momentu, aż czekolada się rozpuści. Przestudzić i polać zimne ciasto. Po wierzchu można ewentualnie posypać wiórkami kokosowymi. Smacznego
Ze smakiem bez glutenuSetny wpis na moim blogu musi być wyjątkowy i takie właśnie jest ciasto, przepisem na które się dziś z Wami dzielę. Z czym kojarzy Wam się idealny placek na Święta Bożego Narodzenia? Bo mi ze smakiem przyprawy korzennej, aromatem pomarańczy i duża ilością orzechów. Moje piernikobrownie wszystko to łączy i ... zawiera jeszcze coś odlotowego - dużą ilość czekolady(...)odrobinę rozpusty! Nie zważam na tłuszcze trans i oddaje się podniebiennej rozkoszy. Jeśli Ty nie chcesz delikatnie zgrzeszyć, to zastąp czekoladę większą ilością oleju kokosowego i karobu lub kakao i nie piecz ciasta (przy przyrządzaniu tego ciasta nie ma konieczności pieczenia). Uwaga! Miłośnicy czekolady i Ci, którzy świąt nie wyobrażają sobie bez piernika muszą wpisać to piernikobrownie na listę
Jeść, by żyć w zdrowiudopiero od kilku lat i co roku staram się wymyślić jakiś nowy. Dlatego dziś przedstawiam mini mazurki z masa kokosową z odrobiną %, bez bakalii i nieprzesłodzone. Więc totalnie nietradycyjnie ale bardzo pysznie. Składniki na 4 małe mazurki: na ciasto: 150 g mąki 100 g masła 50 g cukru pudru 1 żółtko szczypta(...)soli na nadzienie: 1/2 szklanki śmietanki 30% 80 g kokosu 2 łyżeczki cukru pudru 3-4 łyżki likieru kokosowego lub śmietankowego dodatkowo: 4 kostki czekolady 2 łyżki mleka kolorowe żelki listki mięty Składniki ciasta szybko zagnieść. Foremki do tartaletek wysmarować masłem i wylepić ciastem. Dno nakłuć widelcem i wstawić do lodówki na godzinę Schłodzone ciasto
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaciasto jest już w piekarniku, ubijam białka na sztywną pianę dodając po trochu cukier. Na koniec wsypuję wiórki kokosowe i wszystko mieszam delikatnie łyżką. Po 15 min pieczenia wyjmuję ciasto i wykładam na nie masę białkową. Ponownie wkładam do piekarnika na 10-15 min, aż beza się zrumieni. Po tym czasie zmniejszam temperaturę do 110'C, uchylam drzwiczki piekarnika
Ciasteczkowy Potwórwiórki kokosowe do dekoracji Wykonanie: 1. Masło roztapiamy w rondelku i pozostawiamy do wystygnięcia. 2. Wszystkie suche składniki mieszamy w misce. 3. Dodajemy dwa żółtka i mieszamy. Białka osobno, później ubijemy z nich pianę. 4. Dodajemy rozpuszczone i wystudzone masło i mleko na wyczucie. Może być potrzebne trochę więcej lub mniej, w zależności od konsystencji ciasta. Mniej więcej
Kawa z mlekiemwody lub napoju roślinnego -200g ksylitolu -2 łyżeczki lnu mielonego -80g daktyli suszonych Budyń waniliowy -400ml mleka kokosowego -100ml wody -100g ksylitolu -40g budyniu bezglutenowego z wanilią -1 łyżka skrobi Jajeczka pralinowe -reszta ciasta kakaowego po upieczeniu -60-80g daktyli lub innych suszonych owoców Dodatkowo -łyżka kakao + 2 łyżki ksylitolu+ 1/2 szkl. gorącej(...)minut do suchego patyczka. 6. Po wystudzeniu ciasto wyrównać z góry (pozostałe resztki zostawić) i przeciąć ciasto na dwa blaty. 7. Pierwszy blat umieścić w obręczy i solidnie nasączyć ciepłą wodą z kakao i ksylitolem. BUDYŃ WANILIOWY 8. Ksylitol i mleko kokosowe zagrzać w garnku. 9. Wodę, budyń i skrobię wymieszać. 10. Do gotującego się mleka dodać mieszankę z budyniem
Candy Pandasspodziewałam się takiego efektu. Jestem pozytywnie zaskoczona :) Nie zostaje mi nic innego jak przekonać Was do jego przyrządzenia. Na pewno nie pożałujecie ;) Składniki na ciasto: - 100 g mąki owsianej - 40 g oleju kokosowego - 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
Zdrowie na języku :Pketo serniczki (Paleo, LowCarb, bez nabiału) Keto sałatka z cukinii (Paleo, LowCarb) Keto omlet z boczkiem i szpinakiem (Paleo, LowCarb) Keto crêpes czekoladowe z sosem truskawkowym (Paleo, LowCarb) Keto ciasto z truskawkami (Paleo, LowCarb) Keto gofry śniadaniowe (Paleo, LowCarb) Keto roladka z cukinii z łososiem (Paleo, LowCarb, AIP) Keto placki z cukinii z łososiem (Paleo, LowCarb) Keto racuchy bananowe (Paleo(...)jajkiem (Paleo, LowCarb) Keto pasztet świąteczny (Paleo, LowCarb) Keto tarta szpinakowa (Paleo, LowCarb) Keto bajgle brokułowe (Paleo, LowCarb) Keto pankejki dyniowe (Paleo, LowCarb) Keto deser- Kokosowe donuty (Paleo, LowCarb) Keto parówki w cieście (Paleo, LowCarb) Kokosanka śniadaniowa (Keto, Paleo, LowCarb, AIP, Vegan) Na obiad jem zazwyczaj jakieś mięso z warzywami. Mogą to być kofty (grillowane kotleciki wołowe) z warzywami grillowanymi
Modern Cave Girlszybko się je robi :) Zapraszam :) Składniki na ciasto kruche : 3 szklanki mąki typ 550 1 szklanka cukru 2 cukry waniliowe 3 jajka 1 kostka margaryny Kasi 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa : 300 g sera białego półtłustego 1 cukier waniliowy 1 jajko 2 łyżki wiórek kokosowych 3/4 łyżki cukru(...)samku Wykonanie : Na stolnicę przesiać mąkę z proszkiem, następnie dodać cukier, cukier waniliowy, jajka i margarynę, szybko zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i odłożyć do lodówki na około 14 minut. Ser zmielić przez maszynkę, następnie dodać żółtko,wiórki kokosowe, cukier do smaku i cukier waniliowy. Białko ubić na sztywno dodać do sera i delikatnie wymieszać. Stolnice posypać odrobiną mąki, rozwałkować
Sama słodycz i szczypta chiliwege, do kupienia np. tu Przygotowanie: Banana, olej i cukier zblenduj na puszystą masę. Przesiej do powstałej masy mąkę z proszkiem do pieczenia, dodaj wiórki kokosowe i wymieszaj. Na samym końcu dodaj posiekaną czekoladę. Ciasto nakładaj na blachę wyłożoną papierem do pieczenia za pomocą łyżki. Piecz około 20 minut w temp. 170-180 C. Smacznego! Artykuł Bardzo kokosowe ciacha
greenscarfkostki masła 1 budyń 1,5 szklanki mleka 2-3 łyżki cukru pudru 2-3 łyżki kakao + kawa na poncz, świeże owoce do dekoracji i przełożenia ciasta, tabliczka gorzkiej czekolady na polewę, olej kokosowy (opcjonalnie) Biszkopty przygotowujemy według przepisu , można upiec go dzień wcześniej, żeby miały dużo czasu na ostygnięcie. Kawę zaparzamy wcześniej i odstawiamy do ostudzenia lub od razu(...)jest już bardzo gorący można przykryć go folią spożywczą, żeby nie zrobił się na nim kożuch – folia musi bezpośrednio dotykać powierzchni budyniu. Na paterze układamy pierwszy spód, pod ciasto wkładamy kilka szerokich pasków papieru do pieczenia, dzięki temu, kiedy skończymy dekorowanie będzie można łatwo je usunąć, a patera zostanie czysta. Spód nasączamy ponczem z kawy (nie trzeba już
Ciastkozercymleko, proszek do pieczenia, wiórki kokosowe i żółtko. Białko ubij na sztywno dodaj do masy i wymieszaj. Banana kroimy w grube plastry zanurzamy w cieście i smażymy na złoty kolor. Podajemy posypane wiórkami kokosowymi! Smacznego
SMYKWKUCHNI