ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:23/932)

Ciasto kokosowo-kakaowe z masą serową 350

Tylko dno. Wlać ciasto i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C około 25 minut do tzw suchego patyczka. Po wyjęciu z piekarnika i wystudzeniu ciasto przekroić na dwa blaty. Placek kokosowy 5 białek 200 g cukru 80 g wiórek kokosowych 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka octu sok z jednej cytryny proszek do pieczenia (na czubku łyżeczki) Białka(...)mieszając około 3 minuty. Podzielić ser na dwie części. Gorącym serem przekładać ciasto.  składanie ciasta biszkopt kakaowy 1/2 masy serowej placek kokosowy 1/2 masy serowej biszkopt kakaowy wiórki kokosowe ciasto kokosowe-kakaowe z masą serową

O kuchni z uczuciem
Kakaowy biszkopt z kokosową wkładką i masą cappuccino 935

minut. Po przestudzeniu ciasto kroimy na dwa blaty. Białka ubijamy na sztywną pianę. Stopniowo dodajemy cukier. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, łączymy z wiórkami kokosowymi. Dodajemy do masy białkowej, delikatnie mieszając szpatułką. Ciasto przelewamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę (21x32cm). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170-180 stopni i pieczemy przez około 30 minut. Studzimy. Z mleka odlewamy(...)odstawiamy do przestudzenia. Miękkie masło ucieramy na puch. Stopniowo dodajemy budyń. Na końcu do masy dodajemy proszek cappuccino oraz rum. Na jeden blat biszkoptowy wykładamy połowę masy, wyrównujemy, Dajemy ciasto kokosowe. Wykładamy resztę masy budyniowej. Przykrywamy drugim blatem biszkoptowym. Wierzch dekorujemy roztopioną z kremówką w kąpieli wodnej czekoladą. Źródło

Smaki Na Talerzu
Łabędzi puch z kremem kokosowym i porzeczką 73

względu na swój elegancki wygląd, ciasto cieszy się ogromnym powodzeniem w sezonie komunijnym. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Ciasto tortowe łabędzi puch z wiórkami kokosa 5 od 1 osoby Autor: Paweł Clad Danie: Ciasto Kuchnia: Polska Trudność: Średnie Ilość 20 porcji Przygotowanie 30 min. Pieczenie 30 min. Kalorie 260 kcal Eleganckie ciasto biszkoptowe przełożone kremem kokosowym i dżemem porzeczkowym. Białe ciasto(...)drobne sitko. Na dżem wyłóż połowę kokosowego kremu i rozsmaruj równomiernie. Postaraj się nie pobrudzić kokosowego kremu od dżemu, każda warstwa powinna być wyraźnie oddzielona. Przykryj drugim blatem biszkoptu, również skrop go cukrowym ponczem. Wyłóż pozostałą część kokosowego kremu. Na wierzch wysyp wiórki kokosowe uprażone i zarumienione na suchej patelni, bez dodatku tłuszczu. Ciasto łabędzi puch wstaw do lodówki najlepiej

ProstePesto.pl
Ciastka orzeszki z kremem kokosowym 103

puszka mleka kokosowego\r","1 szkl. wi\u00f3rek kokosowych\r","1,5 szkl. mleka w proszku\r","Cukier do smaku (opcjonalnie)"],"name":"Ciastka orzeszki z kremem kokosowym","recipeInstructions":["Ciasto\r","Z podanych sk\u0142adnik\u00f3w szybko zagniatamy ciasto.\r","Owijamy w foli\u0119 i wk\u0142adamy do lod\u00f3wki na 30 min.\r","Ciasto wyjmujemy, dzielimy na kawa\u0142ki wielko(...)zbyt g\u0119sta, dodajemy 2-3 \u0142y\u017cki zwyk\u0142ego mleka, je\u015bli uwa\u017camy, \u017ce jest za rzadka, dodajemy mleko w proszku."]} Drukuj Ciastka orzeszki z kremem kokosowym Składniki Ciasto 250 g masła 400 g mąki pszennej 100 g mąki ziemniaczanej 80 g cukru pudru 1 łyżeczka cukru waniliowego 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka Krem 1 puszka

Mieszam w Garnku
Ciasto owsiano-kokosowe z jabłkami (FIT) 131

Ciasto owsiano-kokosowe z jabłkami to prosty oraz przepyszny wypiek, który jest źródłem cennych wartości odżywczych. To zdrowe ciasto zawiera sporą ilość błonnika, a jego sytość idealnie zaspokoi mały głód oraz ochotę na coś słodkiego zarówno u dzieci, jak i dorosłych. Ciasto ładnie wyrasta pomimo "ciężkich" składników (płatków, mąki pełnoziarnistej) i najbardziej smakuje mi z jabłkami, choć możecie je zastąpić(...)dowolnymi owocami. Spróbujecie? Polecam! Ciasto owsiano-kokosowe z jabłkami - składniki: (Forma o wymiarach 20 x 20 cm) 1 szklanka mąki pszennej/orkiszowej (1 szklanka = 250 ml) (*) 1/2 szklanki płatków owsianych/orkiszowych górskich 1/2 szklanki wiórków kokosowych 1/2-3/4 szklanki ksylitolu (lub dowolnego słodzidła) (**) 3 łyżeczki proszku do pieczenia (płaskie) 2 jajka 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki oleju Dodatkowo: 1-2 jabłka  Ciasto

Di gotuje
"Kokosowe Ciasto z galaretką" 126

Kokosowe Ciasto z galaretką" Ciasto: 2 jajka + 2 żółtka ( białka zostawiamy do masy kokosowej) 3/4 szklanki mąki 2/3 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodajemy cukier i po jednym żółtku, na koniec delikatnie mieszając dodajemy przesianą mąkę, kakao i proszek do pieczenia.  Ciasto wylewamy

Słodka Kraina Wypieków
Szarlotka z wiórkami kokosowymi 79

Szarlotka z wiórkami kokosowymi Macie czasami ochotę na szarlotkę? My tak, bardzo je lubimy i to wszelkiego rodzaju i z różnymi dodatkami. Dziś chcę zaproponować wam bardzo dobrą szarlotkę z wiórkami kokosowymi. Wiórki kokosowe nadają jej zupełnie innego, trochę egzotycznego smaku. Podczas pieczenia w domu unosi się piękny zapach cynamonowo-kokosowy. Ciasto jest przepyszne! Jakie jabłka wybrać? Raczej powinny być(...)Ciasto wyjąć z lodówki i rozwałkować 3/4 ciasta na cienki placek. Wyłożyć nim formę ( ja użyłam okrągłej, o średnicy 30 cm ) całą powierzchnię nakłuć widelcem. Wstawić do piekarnika na 15 minut. Wyjąć podpieczony spód, wyłożyć nadzienie jabłkowe. Na tarce o grubych oczkach zetrzeć resztę ciastaCiasto posypać startym ciastem i wiórkami kokosowymi. Wstawić do piekarnika

SprawdzonaKuchnia.pl
Ciasto z agrestem i kokosem 184

Delikatne i mięciutkie Ciasto z agrestem i kokosem . Dzięki obecności sporej ilości wiórków kokosowych w samym cieście, otrzymujemy wypiek wyjątkowo wilgotny. Użyty agrest do ciasta jest bardzo kwaśny, ale w cieście idealnie komponuje się z delikatną słodyczą ciasta i słodką posypką kokosową. Połączenie kokosu z agrestem jest bardzo udane. Ciasto ma tak przyjemną i mięciutką konsystencję, że trudno zakończyć(...)piecz około 50-60 minut (ja piekłam 50 minut). Przygotuj posypkę: Wymieszaj wiórki kokosowe z cukrem i roztopionym masłem. Po około 50 minutach pieczenia wyjmij ostrożnie ciasto i posyp go posypką kokosową. Wstaw ponownie do pieca na 10-15 minut , aż ciasto nabierze złotawego koloru a patyczek wbity w środek ciasta wyjdzie suchy (uważaj, aby posypka się za bardzo

Moja Delicja
Rafaello z mleczkiem kokosowym 170

śmietanowy. Niedawno znalazłam na innym blogu taką wersję Rafaello i musiałam go czym prędzej wypróbować. Ciasto okazało się niesamowicie pyszne i jest zdecydowanie w pierwszej piątce naszych ulubionych ciast:) Lekki, kokosowy biszkopt na samych białkach pokryty jest kremem śmietanowo-czekoladowo- kokosowym. Wierzch wieńczy polewa z białej czekolady. Jak dla nas rewelacja! Na kalorie nie zwracam uwagi i Wam też(...)stopić na parze. Gdy masa będzie wyglądać tak, jakby się miała zważyć dodać mleko i, stale mieszając, podgrzewać, aż polewa stanie się gładka. Ostudzić i wylać na wierzch ciasta. Posypać wiórkami kokosowymi.   Źródło: My sweet world

Z miłości do słodkości
Ciasto kokosowo - limonkowe 152

składniki na zmianę z mlekiem kokosowym, w 3 - 4 turach, mieszając szpatułką lub łyżką tylko do połączenia składników ( na tym etapie nie używamy już miksera ). Na koniec wmieszać wiórki kokosowe. Ciasto przełożyć do głębokiej keksówki * o wymiarach dolnych około 28 x 9 cm, wysmarowanej masłem i oprószonej mąką lub bułką tartą, wyrównać. Piec w temperaturze 175°C przez około(...)otrzymania gładkiego lukru. Gęstość lukru regulować poprzez dodanie cukru pudru - jeśli będzie zbyt rzadki, lub soku z limonki - jeżeli będzie zbyt gęsty.  Gotowym lukrem polać wystudzone ciasto, oprószyć wiórkami kokosowymi. * Choć jak wspomniałam we wstępie, ciasto nie wyrasta dużo, surowej masy jest sporo, potrzebna jest więc głęboka keksówka. Smacznego

Opowieści z piekarnika
Rafaello na krakersach - bez pieczenia 2849

pieczenia. Ciasto zamieniłam na krakersy, a masę śmietanową na budyniowo - śmietanową. Ciasto zniknęło w równie szybkim tempie w jakim powstało:) Składniki: 250g masła lub margaryny,  750ml mleka,  2 budynie waniliowe,  2 łyżeczki mąki ziemniaczanej,  1 i 1/2 szklanki cukru,  200g wiórków kokosowych (użyłam Kresto),  100g płatków migdałowych (użyłam Kresto),  szklanka śmietanki(...)miksować. Następnie dodać do masy wiórki kokosowe oraz płatki migdałowe. Całość dokładnie wymieszać. Na dnie blaszki o wym. 23x33cm ułożyć warstwę krakersów i rozsmarować połowę masy. Przykryć drugą warstwą krakersów oraz resztą masy. Rozłożyć ostatnią warstwę ciastek. Czekolady połamać na kawałki wraz ze śmietanką stopić na parze. Lekko przestudzić i polać wierzch ciasta. Posypać wiórkami kokosowymi.Ciasto przechowywać w lodówce. Wiele

Z miłości do słodkości
Ciasto „Dotyk Anioła” 79

bardzo dobre, delikatne ciasto z masą o kokosowym smaku. Przygotowane na małej, kwadratowej blaszce. Szybko się je robi i szybko znika ze stołu. Masa jest idealnie wyważona – słodycz białej czekolady fajnie równoważy się z kwaśną śmietaną, a smak wiórków kokosowych jest bardzo wyraźny. Jeśli lubicie kokosowe wypieki to miejcie to ciasto na uwadze. Biszkopt: 4 duże jajka 1 szkl(...)czekolady 2 op. Śnieżki (każda po 60g) 200 g wiórek kokosowych około 70 g płatków migdałowych Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Stopniowo dodajemy cukier. Dodajemy po 1 żółtku. Wlewamy olej. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Suche składniki delikatnie łączymy z masą jajeczną za pomocą szpatułki. Ciasto przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki (24x24cm). Wstawiamy do piekarnika

Smaki Na Talerzu
Kostka kajmakowo kokosowa 173

komputera wolę wyjść z moją Panienką na spacer, bo pogoda taka piękna. Obiecuję, poprawę, a dziś zapraszam Was na pyszny czekoladowy biszkopt, z masą kokosową, dwiema warstwami herbatników i masą kajmakową. Pyszne i efektowne ciasto w sam raz do weekendowej kawy, ale i na specjalne okazje także się sprawdzi. Biszkopt: 5 jaj 1 szklanka cukru 3/4 szklanki mąki pszennej(...)blaszkę (moja ma wymiary 23,5 cm na 35,5 cm) wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy ok 30 minut w 170 st. C, a następnie studzimy. Masa kokosowa: 700 ml mleka 1 masło 150 g wiórek kokosowych budyń śmietankowy 3 łyżki cukru  250 ml mleka zagotowujemy, zalewamy nim wiórki i odstawiamy do napęcznienia. Z pozostałego mleka i cukru

Cynamonowe szczęście
Ciasto kokosowo-budyniowe 176

budyniem i masą kokosową to wypiek idealny do weekendowej kawy. Ciasto jest bardzo smaczne i wbrew pozorom łatwe do przygotowania :) Poniższe ciasto podarowałabym swojej siostrze, ponieważ uwielbia wiórki kokosowe. Ponadto ciasto kokosowo-budyniowe to świetny wypiek na poprawę humoru w chłodny, deszczowy dzień, ponieważ swoim kolorem i zapachem zachęca do jedzenia. Przepis dodaję do akcji "Piecz... od tak... prosto(...)masło. Wszystko delikatnie wymieszać. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Następnie spód do ciasta rozwałkować i przełożyć na blaszkę, rozsmarować budyń, a na sam wierzch położyć masę kokosową (należy ją rozsmarować równomiernie!). Przygotowane ciasto wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180ºC i piec około 50-60 minut. Wierzch ciasta musi się zarumienić. Upieczone ciasto wyjąć z piekarnika. Kroić dopiero po wystudzeniu

Ugotować