ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:27/932)

Bounty 181

Dziś pozostaję w klimatach kokosowo czekoladowych i zapraszam na pysznego klasyka - bounty. Chyba zbyt wiele o tym cieście nie trzeba się rozpisywać, każdy kto próbował popularnego batonika wie czego się spodziewać. Ten duet jest wprost idealny. Przy okazji wpisu chciałam zapytać jaka jest wasza ulubiona biżuteria? Ja zdecydowanie preferuję srebro, a w mojej szkatułce można znaleźć srebrne pierścionki , bransoletki(...)gotujemy na bardzo małym ogniu cały czas mieszając, do zgęstnienia masy. Masę kokosową studzimy. Ucieramy miękkie masło i dodajemy do niego po łyżce masy kokosowej cały czas ucierając. Biszkopt nasączamy, ja do tego ciasta nasączam go gorzką herbatą. Na biszkopt wykładamy krem kokosowy i wyrównujemy, po wierzchu polewamy całość czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej. Smacznego

Cynamonowe szczęście
Ciasto kokosowe z białej fasoli z sosem mango, bez mąki, bez cukru + wersja na thermomix 183

używamy białej czekolady i opcjonalnie niewielkiej ilości cukru różanego do posypania, z którego można zrezygnować. Część wiórków można też dodać w całości, będą wówczas wyczuwalne w cieście po upieczeniu. Ciasto kokosowe z białej fasoli to duża porcja pożywnego białka roślinnego, które można potraktować jako deser, przekąskę po ćwiczeniach, zabrać do pracy lub szkoły. Podajemy je z lekko kwaskowatymi sosami owocowymi(...)/obr.7, przełóż do miski z wiórkami. Do naczynia miksującego włóż j ajka,  ksylitol, szczyptę soli,  zmiksuj 1 min /obr.6 . Dodaj fasolę, wiórki kokosowe, zmiksuj 40 s . /obr.4 . Przełóż ciasto do formy, wstaw do piekarnika, piecz 40 minut (do suchego patyczka). Sos mango Mango obierz, pokrój na mniejsze kawałki, dodaj sok, zmiksuj na gładkie puree 1 minuta/obr

SzczyptaSmaQ
Kruchy kokosek z borówkami 273

bardziej popularny i tańszy. Wraz ze wzrostem popularności borówki, pojawia się coraz więcej zapytań o pomysły na ciasta i desery z ich udziałem i takie ciasto chciałam Wam dziś zaprezentować. Stosunkowo niedrogie i proste w przygotowaniu połączenie delikatnie kruchego ciasta, kokosowej pianki oraz borówek. Ciasto: 2 1/2 szklanki mąki 1  szklanka cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 200 g masła(...)śmietany 18% 2 budynie śmietankowe (40 g) szczypta soli 2 szklanki wiórków kokosowych ok 2 szklanek borówek 3 łyżki kaszy manny Ubijamy białka z solą na sztywno, pod koniec partiami dosypujemy cukier . Pianę mieszamy ze śmietaną, a następnie dodajemy budyń i wiórki kokosowe i całość ostrożnie mieszamy. Ciasto w blaszczce wysypujemy cieniutką warstewką kaszy manny (wchłonie ona sok z owoców

Cynamonowe szczęście
Ciasto Palma 2345

Ciasto Palma to połączenie kruchego ciasta z pyszna masą kokosową i polewą czekoladową. Istny raj dla łasuchów i miłośników kokosowych wypieków :). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na ciasto kruche: 3 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru pudru 4 żółtka 250 gram margaryny lub masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao Składniki na masę: 1 litr mleka 300 gram masła(...)pozostałą masę, do miseczki przekładamy pokruszoną czekoladę, dodajemy śmietanę, rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub w mikrofali, wymieszaną rozpuszczoną czekoladę wylewamy i rozprowadzamy po wierzchu ciasta, posypujemy pozostałymi wiórkami kokosowymi, gotowe ciasto odkładamy do lodówki lub w chłodne miejsce na całą noc do schłodzenia, (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zdjęcia

Blog kulinarny S9.PL
Czekoladowo-kokosowe ciasto z malinami. 195

Pyszne czekoladowe, kruche ciasto skrywające kokosowe nadzienie, przełamane cudownym smakiem malin. Świetna kombinacja, idealna do wykorzystania kończących się już malin. Polecam! Składniki na Czekoladowo-kokosowe ciasto z malinami na formę 24x24 cm CIASTO: 280 g mąki 2 łyżki gorzkiego kakao 80 g cukru pudru 150 g zimnego masła szczypta soli 3 żółtka 1-2 łyżki śmietany      Mąkę(...)kokosowych 200 g malin      Białka ubijamy na sztywną pianę z solą, następnie porcjami dodajemy cukier puder i dokładnie miksujemy. Dodajemy wiórki kokosowe i mieszamy delikatnie łyżką. Tak przygotowaną masę wykładamy na starte ciasto, równomiernie rozkładamy maliny i ścieramy drugi kawałek ciasta (też na grubych oczkach). Pieczemy w 180°C przez 35-40 minut. Gotowe ciasto dekorujemy stopioną

Rozpustne gotowanie
KOKOSOWY CHLEBEK BANANOWY (BEZGLUTENOWY) 197

masła oraz bez glutenu. Ciasto słodzone jest tylko bananami, mąkę pszenną zastępuje mąka kokosowa, a  zamiast masła jest olej kokosowy. Dodatkowo dzięki dodatkowi pasty kokosowej oraz wiórek kokosowych ciasto zyskało kokosowy posmak oraz aromat. Taki chlebek to świetny pomysł na wykorzystanie dojrzałych, czerniejących bananów, które zalegają w kuchni i nikt nie chce ich jeść 😉 Składniki: 4 dojrzałe banany

Kuchnia MagdaLeny
Tort Rafaello 186

płatków migdałowych Krem: 500ml śmietanki 30% 4 łyżki c.pudru 2 zagęstniki do śmietany (śmietan-fixy) 3 łyżki wiórków kokosowych Dodatkowo: ok 8-10 kuleczek rafaello łyżeczka wiórków kokosowych do posypania tortu Ciasto: Zwykły cukier wymieszać z waniliowym. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Miękką margarynę utrzeć z połową cukru. Cały czas ucierając dodawać po 1 żółtku. Następnie partiami dodawać mąkę(...)jednakowe spody. Ciasto pieczemy ok 15-20 minut w 180st do zarumienienia. Krem: Schłodzoną śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem i zagęstnikami, na koniec wymieszać z wiórkami kokosowymi. Ciasto przekładać kremem kokosowym, zostawiając trochę do dekoracji. Na wierzchu zrobić dekoracyjne rozetki, poukladać kuleczki rafaello i posypać wiórkami kokosowymi. Przewiązać ozdobną wstążką. Dopisek: Pochwalę się, że ten tort wygrał nagrodę

Smakołyki Asi
Kokosowe ciasto z burakami i karobem 214

wyjęciu z piekarnika, bo nie rośnie zbyt dużo, ale struktura jest idealna - delikatna dzięki mące kokosowej. Dodatkowo w cieście wylądowały posiekane orzechy, więc jest i element chrupkości ;)  Kokosowe ciasto z burakami i karobem 4 małe ugotowane buraki 3 jaja 1/2 łyżeczki przyprawy korzennej szczypta soli morskiej 2 łyżeczki karobu 4 łyżki ksylitolu 1/2 szklanki mąki kokosowej 1/2 łyżeczki proszku(...)dodatkiem ksylitolu i soli. Dodać buraki, zmiksować.  Mąkę koksową wymieszać z proszkiem do pieczenia, orzechami, karobem, przyprawą korzenną. Dodać do masy z burakami. Całość dobrze wymieszać i przelać ciasto do przygotowanej formy. Wygładzić wierzch. Piec przez 35-40 minut. Przed krojeniem pozostawić do ostygnięcia. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. inspiracja

FitKot
Kokosowe ciasto bezglutenowe z bananem, budyniem i lekką pianką 213

zainspiruję bezcukrowymi słodkościami, które się tutaj pojawią i upieczecie coś pysznego, ale jednocześnie zdrowego i fit ;) Zapraszam też do polubienia strony na facebooku , która dopiero niedawno powstała :) Kokosowe ciasto bezglutenowe z bananem, budyniem i lekką pianką Ciasto: 1/2 szklanki mąki kukurydzianej 1/2 szklanki mąki ryżowej 1/4 szklanki mąki jaglanej 1/2 szklanki wiórków kokosowych 1 budyń śmietankowy bez cukru(...)stewią i budyniem. Dodać do ciasta, zmiksować. Wyłożyć foremkę papierem do pieczenia i wylać ciasto. Piec około 35-40 minut w 180 stopniach. Pianka: 100 ml mleka proteinowego bananowego 1,5 łyżeczki żelatyny  2-3 łyżki mleka 200 g gęstego jogurtu 1 łyżka cukru kokosowego 1/4 łyżeczki ekstraktu ze stewii w pudrze Mleko proteinowe ubić z cukrem kokosowym

FitKot
Ciasto Rafaello 401

Zapraszam na pyszne ciasto kokosowe. Gwarantuję, że kto je chociaż raz upiecze zrobi to kolejny raz. Ciasto znakomicie smakuje, ucieszy niejedno podniebienie. SKŁADNIKI: Biszkopt: 3  jajka, 1/2 szklanki cukru, 4 łyżki oleju, 2/3 szklanki  mąki, 1/2 łyżki proszku do pieczenia, 1/2 łyżki octu, Masa kokosowa: 750 ml  mleka 3 opakowania budyniu śmietankowego, 1 opakowanie cukru waniliowego, 250g(...)Dokładnie ucieram.  Masę wykładam na biszkopt. Wyrównuję. 3.  Na masie kokosowej układam herbatniki. Czekoladę rozpuszczam nad kąpielą wodną. Na wierzchu ciasta robię z czekolady esy floresy. Ciasto oprószam wiórkami kokosowymi i wstawiam na 2 godziny do lodówki

Tradycyjna kuchnia Kasi
Ciasto pomarańczowe mięciutkie i wilgotne 83

intensywnym smaku i zapachu. Udekorowane lukrem pomarańczowym oprószonym wiórkami kokosowymi. Ciasto pomarańczowe jest to ciasto ucierane , które jest proste w przygotowaniu i szybko się robi. Przepis na ciasto pomarańczowe znalazłam u moje wypieki .  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); CIASTO POMARAŃCZOWE MIĘCIUTKIE I WILGOTNE SKŁADNIKI: *na tortownicę 20-22 cm. Ciasto: masło (200 g) jajka (3 duże) cukier (170 g) mąka pszenna(...)piekarnika) Upieczone ciasto pozostawiamy do całkowitego wystudzenia. 3. Lukier pomarańczowy . Do miseczki przekładamy cukier puder, sok z pomarańczy i skórkę z pomarańczy otartą na dużych oczkach tarki. Mieszamy  (gdyby lukier wyszedł zbyt rzadki dodajemy cukru pudru, a gdyby wyszedł za gęsty dodajemy soku) . Lukier wylewamy na górę ostudzonego ciasta. 4. Dekoracja . Ciasto obsypujemy wiórkami kokosowymi. TUTAJ   najdziesz więcej

Rita creative
Ciasto Pijak 131

newTab=false&'+stamp);script.setAttribute('charset', 'utf-8');var head = document.getElementsByTagName('head')[0];head.appendChild(script); Czym nasączyć ciasto Pijak? Jak sama nazwa wskazuje, ciasto Pijak powinno zawierać w sobie sporo procentów. W tym wypadku należy nasączyć ciasto alkoholem. Mimo, że w cieście jest go dużo, w pierwszym kęsie alkohol nie jest bardzo wyczuwalny, bo bardzo dobrze równoważą go pozostałe składniki. Dopiero(...)ciasto Pijak? Ten rodzaj ciasta dobrze znosi przechowywanie i nie obsycha, jednak ze względu na masę budyniową, nie może być zamrażany ani przechowywany w lodówce dłużej niż 4-5 dni. Najlepszym rozwiązaniem będzie zabezpieczenie ciasta w szczelnie zamykanym pojemniku, dzięki czemu wytrzyma dłużej oraz nie wchłonie zapachów innych produktów z lodówki. Ciasto pijak Przepis na ciasto Pijak Składniki na ciasto

okolicepalnika.pl
Wspólne pieczenie i ciasto „Babałuch” 279

pozostaje miękka i dobrze się ją kroi. Ta polewa to niedościgniony ideał wśród polew, według mojego męża. Ale teraz znam przepis więc będę testować Polewę wylewamy na ciasto Ciasto dekorujemy wiórkami kokosowymi Efekt końcowy Składniki na blaszkę 35×23 cm (mierzone po dnie foremki) Masa jabłkowa : – 2 kg jabłek – 2 galaretki cytrynowe – cukier do smaku Najlepiej(...)kakao ucieramy, do momentu aż masa będzie gęsta i dobrze połączona. Na końcu dodajemy rozpuszczoną, ciepłą margarynę i ucieramy do lekkiego zgęstnienia. Polewę wylewamy na ciasto i przyozdabiamy wiórkami kokosowymi. Ciasto trzymamy w lodówce. Wiem, że wolicie kiedy dokładnie w przepisie podaję Wam dokładne ilości w gramach, a nie w szklankach. Ale tak jak wspomniałam, przepis jest już stary

Relaxtime
Keto brownie podwójnie dyniowe (Paleo, LowCarb) 179

Brownie podwójnie dyniowe Pyszność nad pysznościami w jesiennym wydaniu. Próbowaliście kiedykolwiek miksu brownie, piernika i ciasta dyniowego? Dokładnie takie jest dzisiejsze keto brownie podwójnie dyniowe. Musicie koniecznie spróbować, bo smak powala na kolana! Dania Deser Kuchnia Amerykańska , Wege Keyword brownie , ciasto dyniowe , ciasto kokosowe , czekolada , Halloween , jogurt Porcje 12 porcji Czas przygotowania 20 minut Czas gotowania 45 minut Czas oczekiwania(...)piernika z przepisu z bloga 0,5 szklanki gęstego mleka kokosowego 3 jajka 1 szklanka puree z dyni 0,75 szklanki mąki kokosowej 2 łyżki mąki migdałowej 3 łyżki kakao 1 łyżeczka sody oczyszczonej czubata 1 szczypta soli Polewa 0,5 szklanki musu kokosowego 160 g jogurtu kokosowego 0,33 szklanki puree z dyni 0,75 szklanki erytrytolu w pudrze

Modern Cave Girl
Torcik kokosowy z brzoskwiniami BEZ PIECZENIA 155

przez około 3-4 minuty. Następnie stopniowo dodawać budyń (dodać go w około 5 partiach), po każdym dodaniu wymieszać mikserem na średnich obrotach do połączenia składników. Dodać pozostałe wiórki kokosowe, wymieszać mikserem. 5. Tortownicę o średnicy 22cm wyłożyć papierem do pieczenia, tylko dno. Na dnie blaszki ułożyć warstwę biszkoptów. Składniki do nasączenia wymieszać i połową ponczu nasączyć biszkopty w blaszce(...)Owoce przykryć pozostałym kremem, wyrównać. 8. Następnie na wierzchu ciasta przy pomocy łyżeczki zrobić nierówności, wgłębienia. Odłożone dwie połówki brzoskwiń pokroić na kawałeczki i udekorować nimi wierzch ciasta. Ciasto posypać wiórkami kokosowymi i wstawić do lodówki na całą noc. 9. Schłodzone ciasto ostrożnie wyjąć z blaszki, nożem oddzielić ciasto od brzegów blaszki. Brzeg torcika można wygładzić nożem, patrz FILM . Torcik

Mała Cukierenka