budynie. Resztę mleka zagotować z cukrem. n\Na gotujące się mleko wlać rozrobione budynie, gotować na małym ogniu, stale mieszając, aż masa zgęstnieje. Następnie gorącą masę wylać na ciasto. Kokosowa beza: 125g masła, 2 jajka , szczypta soli, 1/2 szklanki cukru, 200g wiórków kokosowych (użyłam Kresto). Masło stopić i przestudzić. Białka oddzielić od żółtek, ubić ze szczyptą soli(...)Dodać żółtka i masło, bardzo delikatnie zmiksować do połączenia się składników. Na koniec dodać wiórki kokosowe, delikatnie wymieszać szpatułką. Bezę wylać na masę budyniową. Równomiernie rozprowadzić i piec około 45-60 minut w temp. 180st. Po pół godzinie pieczenia przykryć wierzch ciasta folią spożywczą, aby beza za mocno się nie przypiekła
Z miłości do słodkościmoją ulubioną drożdżową, babkę cynamonową . Cynamon to jeden z moich ulubionych zapachów, uwielbiam go dodawać do mleka , kawy, a także ciast i tak powstała ta babka z dodatkiem cynamonu. Idealne ciasto na Wielkanocny stół. Wyśmienite ciasto dla miłośników ciast drożdżowych i cynamonu. Cynamon głównie kojarzy nam się ze świętami i szarlotką. Cynamon jest przyprawą, która posiada wiele właściwości leczniczych. Dodaje(...)cukier puder, mielony cynamon, sól i wlej zaczyn. Włącz mikser na średnie obroty i za pomocą haka do ciasta ugniataj ciasto, aż będzie lepkie. W trakcie pracy miksera dodawaj powoli roztopione masło. Kontynuuj ugniatanie do momentu aż składniki się połączą. Ciasto będzie miękkie i nadal lepkie – to normalne. Miskę przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na około
Zdrowy Styl JoannyZapraszam na smaczne, szybkie w przygotowaniu, ciasto „styropian”. Pełne wiórków kokosowych i jogurtu. Spód i wierzch ciasta zrobiony jest z kruszonki. Muszę przyznać, że pierwszy raz robiłam takie ciekawe nadzienie do pieczonego ciasta :). Smak ciasta w dużej mierze zależy od jogurtu jaki wybierzemy. Ja pomieszałam smaki i użyłam brzoskwiniowego oraz truskawkowego. Czytelniczka Małej Cukierenki Pani Katarzyny M., od której dostałam(...)cukru 65g (jeśli mamy dwa mniejsze opakowania budyniu w proszku, proszę odmierzyć na wadze 65g) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 200g wiórków kokosowych 5 białek Dodatkowo: cukier puder do posypania wymieszany z odrobiną cukru wanilinowego Ciasto: 1. Mąkę wymieszać z proszkiem i cukrem. Dodać posiekane masło (lub starte na tarce z grubymi oczkami), żółtka i zagnieść rękoma kruszonkę
Mała Cukierenkakrótkiej przerwie wracam do Was z przepisem na ciasta ucierane ze śliwkami o smaku cytrynowo-kokosowym. Proste, łatwe i bardzo smaczne :) Wypiek idealny do gorącej herbaty. Jeżeli macie ochotę na inne ciasta z wykorzystaniem śliwek to zachęcam do upieczenia sypanej drożdżówki lub muffinek ze śliwkami . Składniki na blachę o wymiarach 20 x 30 cm: około 0,5 kg wydrylowanych(...)minut w 165ºC (aż do zarumienienia ciasta i suchego patyczka). Ostudzić. Chwilę przed podaniem, polać lukrem (cukier puder wymieszać z przegotowaną wodą) i udekorować wiórkami kokosowymi . Ciasto przed i po upieczeniu Przepis STĄD
Ugotowaćkokosa i migdałów. Dania Deser Kuchnia Europejska , Wege Keyword rafaello , tort Porcje 12 porcji Czas przygotowania 40 minut Czas gotowania 20 minut Czas oczekiwania 2 godziny Składniki Ciasto 1/2 szklanki mąki kokosowej 2 łyżki musu kokosowego 4 łyżki wody kokosowej 4 jajka 1/2 szklanki erytrytolu lub innego niskowęglowodanowego słodzidła 1/2 szklanki oleju koksowego 1/4 szklanki wiórków kokosowych 1 łyżeczka ekstraktu(...)ekstraktu migdałowego jeśli nie liczysz węglowodanów można zastąpić amaretto 1 łyżeczka żelatyny rozpuszczona w łyżce zimnej wody, a potem wymieszana z łyżką gorącej wody Dekoracja 1/2 szklanki wiórków kokosowych Sposób przygotowania Ciasto Piekarnik nagrzej do 180 stopni Celsjusza w termoobiegu. Wymieszaj suche składniki ciasta. Oddziel białka od żółtek. Olej kokosowy utrzyj z erytrytolem na białą puszystą masę, dodając po kolei
Modern Cave Girlorzechami nerkowca miksujemy. Dodajemy do tego odsączone daktyle i znów blendujemy. Wsypujemy wiórki kokosu, kakao, dodajemy olej kokosowy wraz z syropem z agawy i mieszamy. Blachę smarujemy olejem kokosowym. Wykładamy ciasto, dokładnie dociskamy, odkładamy do lodówki. Zabieramy się na masę kokosową. Wykonanie masy kokosowej: Orzechy nerkowca odsączamy z wody i blendujemy. Dodajemy do nich olej kokosowy wraz z syropem(...)Dodajemy do tego odsączone daktyle i znów blendujemy 15s, obr. 8. Wsypujemy wiórki kokosu, kakao, dodajemy olej kokosowy wraz z syropem z agawy i mieszamy. Blachę smarujemy olejem kokosowym. Wykładamy ciasto na blaszkę, dokładnie dociskamy, odkładamy do lodówki. Zabieramy się na masę kokosową. Wykonanie masy kokosowej: Orzechy nerkowca odsączamy z wody i blendujemy 10s. obr. 9w naczyniu miksującym. Dodajemy
Mania Wypiekaniatheme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Musiałam wykorzystać mleczko kokosowe, bo kończył się termin spożycia. W poszukiwaniu jakiegoś ciekawego przepisu, znalazłam tutaj przepis na kokosowe ucierane ciasto z jabłkami. Nie pożałowałam swojego wyboru bo ciasto wyszło wyśmienite. Wilgotne z wyczuwalnym posmakiem kokosa i jabłkami.. jednym słowem przepyszne. Polecam :-) Składniki na tortownicę o średnicy(...)wiórków kokosowych 100 ml mleka kokosowego 125 g masła lub margaryny 3 – 4 jabłka. Dodatkowo na wierzch po upieczeniu: ½ szklanki cukru pudru 2-3 łyżki mleka Wiórki kokosowe Sposób wykonania ciasta: Masło utrzeć z cukrami na puszystą masę. Nie przerywając ucierać dodać stopniowo po jednym całym jajku. Mąkę zmieszać z wiórkami kokosowymi i proszkiem do pieczenia. Do utartej masy dodawać
Na słodko lub wytrawnieTorcik ananasowo – kokosowy bez pieczenia – Dzisiaj w Małej Cukierence kolejny, pyszny torcik bez pieczenia. Tym razem z dodatkiem wiórków kokosowych i ananasa. Przygotowałam go przy współpracy z marką dr Gerard, podobnie jak Ciasto Lemon Bez Pieczenia . Torcik jest nie za słodki, ładnie się prezentuje i jest ciekawy w smaku. Lubię połącznie ananasa z kokosem, polecam… Torcik ananasowo – kokosowy bez pieczenia(...)cukrem wanilinowym i fixem. Wierzch ciasta ozdobić ubitą śmietanką, robiąc ozdobne rozetki, można przy pomocy małej tylki z nacięciem nr 580s, jak na zdjęciu. Na koniec ciasto ozdobić pokrojonymi wafelkami z kremem kokosowym w białej czekoladzie Pryncypałki dr Gerard i posypać wiórkami kokosowymi. Smacznego! :) Related Images: [ See image gallery at malacukierenka.pl
Mała Cukierenkabyły w ekspresowym tempie i bez żadnych dodatków.Do obtoczenia bajaderek użyłam między innymi wiórki kokosowe Kresto..polecam... okruchy różnych ciast ewentualnie bakalie dżem posypka wiórki kokosowe Ciasto pokruszyć za pomocą blendera, dodać dżem..wymieszać.W razie potrzeby dodać trochę przegotowanego mleka,aby ciasto było wilgotne [ ja nie dawałam].Z ciasta formować małe kulki , obtoczyć w kolorowej
Moje domowe kucharzenierazem upiekłam więc ciasto na jogurcie greckim, który ostatnio ciągle mam w lodówce (a C. się zastanawia, co ja z nim właściwie robię...), dodałam wiórków kokosowych i kokosowego cukru. Dzięki niemu ciasto ma cudownie karmelowy kolor(...)smak. Na wierzchu wylądowały jabłka i żurawiny, bo taki miałam kaprys. Okazało się, że całość smakuje wybornie. Ciasto jest dość ciężkie, konkretne, a jednocześnie puszyste. Wyborne z kwaskowatymi żurawinami. Ciasto kokosowe z jabłkami i żurawiną Składniki: (na formę o średnicy 20 cm) 225 g jogurtu greckiego 3 jajka 100 ml oleju 250 g mąki pszennej 110 g cukru kokosowego
Pożeraczka, czyli raz adobrzedżemu porzeczkowego Instrukcje Ciasto: Białka ubijamy, stopniowo dodajemy cukier i miksujemy do czasu, aż się rozpuści. Dodajemy po 1 żółtku miksując na wolnych obrotach miksera, cienkim strumieniem wlewamy olej. Pod koniec dodajemy przesianą przez sitko mąkę z proszkiem do pieczenia. Ciasto dzielimy na trzy części. Do jednej dodajemy przesiane kakao, do drugiej wiórki kokosowe(...)trzeciej mak (mieszamy łyżką). Formę o wymiarach 24X32 cm wykładamy papierem do pieczenia. Kolejno wykładamy ciasto: ciasto z kakao rozsmarowujemy w foremce, na wierzch wykładamy łyżka po łyżce ciasto z makiem, delikatnie i w miarę równo rozsmarowujemy, a na wierzchu ciasto z wiórkami kokosowymi. Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 C i pieczemy około 30 minut (do suchego patyczka
To co lubię - gotuję i polecamśmietanki kokosowej 2) łyżeczka cukru pudru 3) 3-4 łyżki wiórków kokosowych Dodatkowo: 1) Owoce (u mnie borówki, czereśnie, nektarynki) Sposób przygotowania: 1. W garnuszku roztapiamy masło (lub olej kokosowy) z miodem, a następnie dodajemy płatki owsiane, płatki migdałowe i wiórki kokosowe oraz startą(...)piekarnika i odstawiamy do ostudzenia. 2. Przygotowujemy krem: w wysokim naczyniu umieszczamy śmietankę kokosową i cukier i ubijamy mikserem do uzyskania konsystencji kremu. Pod koniec ubijania dodajemy wiórki kokosowe i jeszcze chwilę miksujemy. 3. Na ostudzone ciasto wykładamy kokosowy krem i dekorujemy ulubionymi owocami. Smacznego
Na kulinarnym poligonieBardzo cenię sobie ciasta, które: - szybko się przygotowuje - nie potrzeba do ich przygotowania różnych sprzętów, mikserów itp. - a i tak dobrze smakują :) Takie właśnie jest ciasto czekoladowo - kokosowe. Przygotowanie go polega po prostu na wymieszaniu ze sobą paru składników - jest więc idealne, gdy nie mamy zbyt wiele czasu na przygotowania. Składniki: Ciasto: szklanka mąki 4 czubate łyżki kakao(...)Przygotowujemy polewę. W misce nad kąpielą wodną rozpuszczamy białą czekoladę. Dodajemy do niej śmietankę i całość mieszamy aż lekko zgęstnieje. Polewę wylewamy na wierzch ciasta a następnie nakładamy na nią równomiernie wiórki kokosowe. Smacznego
Taste Therapykanapek. Oleju mizerne resztki a na margarynie – której również nie było – nie piekę. I tak o to, po dokładnym oczyszczeniu szafek i połączeniu składników powstało fantastyczne ciasto owsiano-kokosowe. Do tego trochę owoców, które zawsze trzymam w zamrażarce na czarną godzinę. Ciasto wyszło pulchne, słodkie i przyjemnie chrupiące. Składniki: 3 jajka 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki 200g(...)Przygotowanie: Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Masę wymieszać z kwaśną śmietaną. Dodać mąkę, sól, płatki owsiane oraz wiórki kokosowe. Delikatnie wymieszać. Do masy dodać 2 łyżki wody i dołożyć owoce. Ciasto przełożyć do blaszki (u mnie tortownica o średnicy 21cm) wyłożonej papierem do pieczenia i podsypanej bułką tartą. Na wierzch ułożyć resztę owoców. Można udekorować
Jacob Tastes