ciasto kokosowe bez pieczenia - 5277 przepisów (strona:66/352)

Niebiański sernik na zimno z kokosem 136

jogurtowo-kokosowa: 1 puszka mleka kokosowego 400 gr (schłodzonego min 12 godzin w lodówce) 400 gr jogurtu greckiego (schłodzonego min 12 godzin w lodówce) 1/4 lub 1/2 cukru pudru (ja dałam 1/4) 120 gr wiórków kokosowych** 4 łyżeczki żelatyny Mleko kokosowe otworzyć, zrobić dwie dziurki w górnej warstwie (śmietance) np. słomką do napojów. Przez te dziurki zlać mleko kokosowe(...)kokosowego dodać żelatynę, pozostawić do napęcznienia. Śmietanę kokosową ubić mikserem, bardzo krótko, tak aby ją napowietrzyć, (uwaga może się zwarzyć). Do ubitej śmietany, cały czas miksując dodawać po łyżce jogurtu. Wyłączyć mikser. Żelatynę lekko podgrzać tak aby się rozpuściła, dodać kilka łyżek jogurtu kokosowego, wymieszać, następnie włączyć mikser i powoli wlewać mieszankę z żelatyną do jogurtu kokosowego, dodać wiórki kokosowe

moj przepis na
Niebiański sernik na zimno z kokosem 154

jogurtowo-kokosowa: 1 puszka mleka kokosowego 400 gr (schłodzonego min 12 godzin w lodówce) 400 gr jogurtu greckiego (schłodzonego min 12 godzin w lodówce) 1/4 lub 1/2 cukru pudru (ja dałam 1/4) 120 gr wiórków kokosowych** 4 łyżeczki żelatyny Mleko kokosowe otworzyć, zrobić dwie dziurki w górnej warstwie (śmietance) np. słomką do napojów. Przez te dziurki zlać mleko kokosowe(...)kokosowego dodać żelatynę, pozostawić do napęcznienia. Śmietanę kokosową ubić mikserem, bardzo krótko, tak aby ją napowietrzyć, (uwaga może się zwarzyć). Do ubitej śmietany, cały czas miksując dodawać po łyżce jogurtu. Wyłączyć mikser. Żelatynę lekko podgrzać tak aby się rozpuściła, dodać kilka łyżek jogurtu kokosowego, wymieszać, następnie włączyć mikser i powoli wlewać mieszankę z żelatyną do jogurtu kokosowego, dodać wiórki kokosowe

moj przepis na
PIECZONE OPONKI SEROWE (keto, LCHF, bez glutenu) 416

popularnością cieszą się keto oponki serowe i pączki bez glutenu i laktozy . Wiem jednak, że niektórzy mieli problemy z ich smażeniem, więc dzięki Waszym podpowiedziom powstał przepis na pieczone oponki serowe. Są naprawdę przepyszne, mięciutkie i wilgotne w środku jak te tradycyjne a do tego zawsze wychodzą! Składniki – pieczone oponki serowe(...)mnie 9 sztuk): 200 g sera białego/twarogu tłustego 2 jajka 35 g mąki kokosowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta wanilii opcjonalnie słodzik do smaku i/lub puder do posypania gotowych oponek Wszystkie składniki dokładnie wymieszać dosypując mąki kokosowej w zależności od konsystencji ciasta. Powinno być niezbyt zbite, ale takie żeby można z niego wałkować rulonik i kształtować oponkę

Ola la LCHF
Trójkolorowy pełnoziarnisty makaron z cukinią-pora na lunch 129

zrobienie lunchu, który najbardziej lubisz!  Przygotuj i bądź dumny ze swojego lunchu: zawijas z ciasta filo z serem feta i pikantnym szpinakiem, pikantna zupa z soczewicy z mlekiem kokosowym, sałatka makaronowa ze szpinakiem, z pomidorami i fetą czy czekoladowa krajanka bez pieczenia i wiele, wiele innych! Tę smakowitą książkę :  PORA NA LUNCH  każdy powinien mieć

Z Kuchni Do Kuchni
Ciasto kokosowe ‚Rafaello’ bez pieczenia 162

Dziękuję Wam za to, że jesteście ❤️ Dzisiaj mam dla Was przepis na ciasto Rafaello bez pieczenia. Krem zrobiony jest z kaszy jaglanej, więc można powiedzieć, że ciasto jest trochę odchudzone :)  Składniki: * szklanka kaszy jaglanej * 3 łyżki miodu (lub więcej) * puszka mleczka kokosowego * opakowanie herbatników * szklanka mleka * wiórki kokosowe * dżem malinowy (opcjonalnie) Mleczko kokosowe otwieramy i wlewamy

Klasyka Gotowania
Przepis #121 Ciastka Jeżyki w domowej FIT wersji 141

bakalie: rodzynki, żurawina, migdały, orzeszki nerkowca, wiórki kokosowe Polewa  - 100 g gorzkiej czekolady (bez cukru) - 1 łyżka oleju kokosowego Wykonanie  Do  miski wsypujemy mąkę. Wlewamy mleko oraz słodzidło. Całość dokładnie mieszamy. Następnie rozwałkowujemy ciasto - ja wałkowałam przez papier do pieczenia ponieważ ciasto może być delikatnie kleiste, wtedy można też podsypać trochę mąką. Z rozwałkowanego ciasta

Health-Fit-Life
Przepis #121 Ciastka Jeżyki w domowej FIT wersji 149

bakalie: rodzynki, żurawina, migdały, orzeszki nerkowca, wiórki kokosowe Polewa  - 100 g gorzkiej czekolady (bez cukru) - 1 łyżka oleju kokosowego Wykonanie  Do  miski wsypujemy mąkę. Wlewamy mleko oraz słodzidło. Całość dokładnie mieszamy. Następnie rozwałkowujemy ciasto - ja wałkowałam przez papier do pieczenia ponieważ ciasto może być delikatnie kleiste, wtedy można też podsypać trochę mąką. Z rozwałkowanego ciasta

Health-Fit-Life
Torcik truskawkowy z biszkoptami 184

kremem i truskawkami Mus truskawkowy na biszkoptach Truskawkowy sernik na zimno Truskawkowy torcik grysikowy bez pieczenia Biszkoptowe ciasto z truskawkami Sernik na zimno z białą czekoladą i truskawkami Sernik na zimno z musem truskawkowym Truskawkowo-rabarbarowe ciasto na zimno Ciasto rabarbar truskawka Kokosowy deser z truskawkami Sorbet truskawkowy Domowe lody truskawkowe z karmelizowanym rabarbarem Domowe lody truskawkowo-rabarbarowe

Kulinarne przygody Gatity
Cycki murzynki 795

kokosowy spód, a na nim delikatny krem i biszkopty oblane czekoladą po prostu pysznie. Dlatego bez zbędnego gadania zapraszam na przepis.   Ciasto: 1 szklanka suchego maku 1 szklanka wiórek kokosowych 1 szklanka białek 1 szklanka cukru 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Białka ubijamy na  pianę, a następnie dalej ubijając wsypujemy cukier. Gdy piana

Cynamonowe szczęście
Ciasto brzoskwiniowo-kokosowe 2083

mąkę ziemniaczaną. Wszystko wymieszać szpatułką bez miksowania. Białą kokosową pianę przełożyć do tej samej blaszki, w której piekliśmy biszkopt (wymiary 42x29 cm) również wyścielonej papierem do pieczenia, wyrównać powierzchnię szpatułką. Piec w 160 st.C przez około 35 minut do zarumienienia i pięknego kokosowego zapachu. Wyjąć i wystudzić. Dopiero po wystudzeniu oddzielić bezę od rantów formy. Krem brzoskwiniowy: Brzoskwinie(...)której był pieczony. Nasączyć go lekko podgrzanym mlekiem z cukrem pudrem i wysmarować kremem brzoskwiniowym, wyrównać. Krem przykryć kokosową bezą, docisnąć dłonią. Polewa czekoladowa: Mleko i masełko podgrzać, aż tłuszcz się rozpuści. Dodać posiekaną czekoladę, wymieszać do uzyskania jednolitej gęstej polewy. Od razu przelać polewę do foliowego woreczka, odciąć koniuszek i dynamicznymi ruchami udekorować czekoladą wierzch ciasta. Ciasto schłodzić kilka

Nastoletnie Wypiekanie
Sernik królewski 341

królewski z wiórkami kokosowymi: Przepis na okrągłą formę o śr. 24 cm na kruche ciasto: ½ szklanki mąki pszennej poj. 250 ml ½ szklanki mąki krupczatki 1 kopiasta łyżka kakao 2 łyżki jogurtu lub kwaśnej śmietany 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki wiórków kokosowych 2 kopiaste łyżki masła 1 jajko ½ szklanki cukru pudru szczypta soli Masa serowa(...)żółtkami, cukrem, budyniem dokładnie mieszamy trzepaczką, wlewamy masło i jeszcze chwilkę mieszamy, dodajemy ubite białka i ostrożnie mieszamy całość łyżką silikonową. Masę serową wylewamy na ciasto, wyrównujemy i ścieramy (lub skubiemy) drugą kulkę ciasta. Pieczemy sernik ok. 1 godz. w piekarniku nagrzanym do temp. 180 stopni C, następnie ustawiamy temperaturę na 50 stopni, włączamy termoobieg i zostawiamy sernik

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ciasto z owocami i kokosową pianką 115

Wspominacie czasem te wszystkie piękne, letnie dni, kiedy bez zbędnego zakładania czapki, kurtki, tudzież ciepłego obuwia, można było wyjść przed dom, usiąść na nagrzanym od Słońca schodku i złapać trochę witaminy D?! Ja z dnia na dzień tęsknie bardziej, dlatego choćby zamkniętymi w słoiku owocami, staram się przywołać wiosnę i lato, a czym prędzej  przepędzić zimę. Normal(...)łyżeczka proszku do pieczenia Beza kokosowa: 4 białka 200g drobnego cukru 200g kokosu Dodatkowo: 1 słoik kwaskowatego dżemu 100g rodzynek 1 większy słoik drylowanych wiśni Sposób przygotowania: Masło ucieramy z cukrem pudrem, dodajemy żółtka oraz jajka. Do jednolitej masy dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Mieszamy do połączenia i wykładamy na blaszkę. Ciasto smarujemy dżemem, posypujemy wiśniami

Kuchnia w czekoladzie
Puszyste ciasto malinowe z bananami (bez cukru) – Blogmas 2019 #8 102

ulubionym dżemem Puszyste ciasto malinowe z bananami (bez cukru) 100 g mąki kukurydzianej 90 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej 10 g mąki kokosowej 3 jajka 2 dojrzałe banany (230 g po obraniu ze skórki) 2 łyżki miodu 4 łyżki ksylitolu 3 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 1 łyżeczka domowego(...)ekstrakt waniliowy i krótko wymieszać wszystkie składniki przy pomocy miksera. Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia i wylać ciasto. Wierzch posypać kaszą jaglaną. Piec około 45-50 minut w 180 stopniach. Artykuł Puszyste ciasto malinowe z bananami (bez cukru) – Blogmas 2019 #8 pochodzi z serwisu Fitkot

Fitkot
Makowiec bez jajek i glutenu 149

najlepiej sprawdziła się najprostsza receptura – bez jajek, glutenu, cukru czy syropów, w której spoiwem dla ciasta stały się owoce oraz suszone daktyle. Ciasto jest naturalnie słodkie, wilgotne, zwarte, pełne cudownie odżywczych składników, a przy tym przygotowane według tak prostego przepisu, że poradzą sobie z nim nawet te osoby, które podobnie jak ja, w pieczeniu makowców nie są nazbyt(...)zachodzi taka potrzeba dosłodzić cukrem kokosowym lub ksylitolem. Na koniec do masy dodać mąkę z tapioki i jeszcze raz starannie wymieszać, tak by nie pozostały widoczne ślady mąki. Formę delikatnie natłuścić i wyłożyć papierem do pieczenia. Do formy przełożyć masę, wyrównać, odrobinę dociskając. Formę wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 o C(T), piec około 50 – 55 minut. Upieczony

Even Better Food
Dietetyczne ciasto marchewkowe 155

zapraszam Was na pyszne i dietetyczne ciasto marchewkowe . Dietetyczne ciasto marchewkowe 100 g mąki ryżowej 30 g mąki gryczanej Jajko Pół łyżeczki proszku do pieczenia Średni banan 50 ml mleka kokosowego 15 ml oliwy Duża marchewka Pół łyżeczki cynamonu cejlońskiego KREM 100 g twarogu (ja użyłam w wersji bez laktozy ) 2 łyżki masła orzechowego 50 g banana + domowy(...)Tortownicę o średnicy 12 cm natłuść olejem kokosowym lub masłem, przełóż do niej masę. Piecz ok. 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Po upieczeniu przetnij na pół i odstaw do przestygnięcia. W tym czasie przygotuj krem Do miski przełóż twaróg, masło orzechowe i banana. Całość dokładnie zmiksuj. Na przestudzony spód ciasta wyłóż i rozsmaruj 2 łyżki dżemu porzeczkowego

365 dni dookoła kuchni