Szukałam nazwy na tę tartę i jako, że dodałam chińską mieszankę warzyw jest tarta chińska. Szybka do zrobienia i szybko znikająca. Smaczna odmiana na tarte, bo przygotowana na cieście francuskim. Może się skusicie ? Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniPomysł na te tosty zaczerpnęłam od restauracji Starbucks. W swojej ofercie mają oni zapiekaną kanapkę na pieczywie z ciasta francuskiego z czerwoną cebulą i serem brie, jest ona pyszna! Uwielbiam ser brie, dlatego postanowiłam spróbować odtworzyć ten przepis. W oryginale jest ser ementaler, jednak nie mogła znaleźć go w Holandii, dlatego użyłam zwykłej Goudy. Chleb do tostów zastąpiłam ciemnym chlebkiem
Delusional TrineDziś ekspresowa propozycja na karnawałową ale nie tylko przekąskę. Ślimaczki z ciasta francuskiego na ciepło ale można je też zjeść na zimno. Idealne na każdą imprezę typu domówka. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniBrioszka to francuskie ciasto śniadaniowe ze stosunkowo dużą ilością jajek i masła. W tym przepisie część masła zastąpił serek mascarpone. Dla mnie po prostu pyszna chałka. Chałki uwielbiam i sporo już zebrałam przepisów na to pyszne drożdżowe pieczywo. Pasiasta gości po raz pierwszy. Lekka, maślana z cudownym czekoladowym posmakiem. Idealna na leniwe, zimowe śniadanie lub podwieczorek. Polecam! Składniki
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!mogą się obejść bez mięsnej wkładki do śniadania też coś znalazłam Teraz propozycja na walentynkowe danie obiadowe – pizza w kształcie serca! Mogą też być bułeczki z ciasta francuskiego z nadzieniem szpinakowym. A tu zdrowa wersja deseru lub przekąski – serca z owoców z dipem jogurtowym. Nieco bardziej pracochłonna wersja deseru – miseczki z czekolady nadziane bitą śmietaną i owowcami
Mama z miastaciastka kremówki ? Ja bardzo! Przypominają mi one dzieciństwo i sobotnie wyprawy do sklepu po kremówki i eklerki dla babci. Dziś mam dla Was przepis na taką błyskawiczną kremówkę. Zamiast ciasta francuskiego alb półfrancuskiego – biszkopt. Pokryty wspaniałą, kremową, budyniową masą tworzy fantastyczną całość, której żaden łasuch się nie oprze! Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: BISZKOPT: * mąka pszenna – 3 czubate łyżki * mąka
Ostra na SłodkoWYKONANIE Masło rozpuszczamy, dodajemy szpinak oraz czosnek przeciśnięty przez praskę, smażymy aż woda odparuje. Doprawiamy solą i pieprzem. Fetę kroimy w kostkę, mieszamy ze szpinakiem. Pomidory kroimy w paski. Ciasto francuskie dzielimy na kwadraty o bokach 8 cm. Na środku układamy farsz,pomidora, rozpłaszczamy, zwijamy w rulonik i tak z pozostałymi składnikami. Układamy na formie wyłożonej papierem do pieczenia zlepieniem
słodki bratekBardzo efektowny i smaczny wypiek z ciasta francuskiego,który od pewnego czasu jest hitem internetu. Z racji tego,że mamy karnawał ja upiekłam te róże
Kolorowa kuchnia Elkicebula 1 por 2 ząbki czosnku 800 ml wywaru warzywnego ok 4 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka suszonego tymianku 100 ml śmietany 30% Do podania: grissini z ciasta francuskiego (przepis) boczek wędzony Przygotowanie: 1. Cebulę i jasną część pora siekamy, czosnek przepuszczamy przez praskę, całość podsmażamy na oliwie z oliwek, dodajemy tymianek, kiedy warzywa zmiękną
Słodki KompromisDla mnie lato chadza w czerwieni, pachnie słodkimi malinami, smakuje kwaśnymi porzeczkami i słodkimi czereśniami, trwa zawsze za krótko i rozczula na myśl o beztroskim dzieciństwie
Słodki Kompromis