Karpatka

Karpatka

Karpatka

Proste a zarazem pyszne kremowe ciasto. Idealne dla leniuszków. Pracy przy nim nie dużo a satysfakcja gwarantowana. Składniki: opakowanie ciasta francuskiego Litr mleka 50 g masła Pół szklanki cukru 2 łyżki cukru waniliowego 3 łyżki mąki pszennej  3 łyżki mąki ziemniaczanej  3 żółtka  cukier puder do posypania Ciasto francuskie kroimy na pół i zapiekamy ok. 10 minut w temperaturze powyżej 200. W tym czasie odwiedzamy szklankę zimnego mleka i rozpuszczamy w nim mąkę, mieszamy aż nie będzie grudek. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu prawdziwe jedzenie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję