Szukasz pomysłu na lżejszą przekąskę lub kolację? Kalafior przygotowany w cieście z mąki z ciecierzycy, to lekkie i wartościowe danie. Dzięki mące z cieciorki jest dodatkowo
Fabryka pomysłówJuż nieraz Wam mówiłam ,że uwielbiam kaszę jaglaną – zarówno w wersji na słodko, jak i na ostro. Desery , ciasta , ciasteczka , zapiekanki albo kotlety z jej
Ostra na SłodkoNie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam truskawki. Właściwie w każdej formie: świeże, w koktajlach, czy też w ciastach. A teraz dzięki uprzejmości firmy Tarka i
Passions hobbies lifeMaj i czerwiec to urodzaj truskawek, z których możemy wyczarować cuda. Kiedy przychodzą cieplejsze dni oprócz pysznych ciast i deserów mamy również ochotę na truskawkowe orzeźwienie
ChilliJemymiski wraz z pozostałymi składnikami - zacznij wyrabiać ciasto; - w razie potrzeby gdy ciasto podczas wyrabiania będzie za bardzo kleiste - dosypuj mąki; - ciasto powinno być lekko lepkie i zwarte; - odstaw do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na ok. 30-40 minut, aby ciasto podwoiło swoją objętość; - gdy ciasto wyrosło, odrywaj kawałki ciasta, rozkładaj na ręce i w środek dodawaj po łyżeczce(...)ulubionego dżemu - zaklej drożdżówkę z każdej strony bokami ciasta - uformujesz w ten sposób okrągłe bułeczki; - gotowe drożdżówki układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, odstaw na 15 minut aby jeszcze podrosły i posmaruj białkiem jaja; - piecz w temperaturze 170 stopni przez ok.20-25 minut, aż się pięknie zarumienią. Propozycja podania drożdżówki fit na zdjęciu: z odrobiną masła orzechowego. SMACZNEGO
MintTasteSzukacie pysznego, smacznego i FIT deseru, bądź przekąski? Dobrze trafiliście, bo taki banan świetnie nadaje się także na zdrowe śniadanie. Smakuje rewelacyjnie, a jego słodycz, przełamana sokiem z limonki - idealnie komponuje się z ciastem kukurydziano-kokosowym! Podaję go na różne sposoby - jako deser najczęściej z bitą śmietaną i dżemem z czarnej porzeczki, a tym razem raz z kremem waniliowym
Di gotujemojprzepisna.pl | Fit batoniki śniadaniowe z rodzynkami i kokosem Dziś zapraszam na szybkie batoniki, które powstały z resztek ze śniadania, tj. owsianki. Batoniki robi się w
moj przepis naDzisiejsze ciacha są w wersji fit, bo bez dodatku tłuszczu, a cukier zastąpiłam syropem z agawy, który ma niski indeks glikemiczny. Żeby Wam tu nie zbrzydzić ciastek takim wstępem dodam, że są to idealnie kruche, aromatyczne ciasteczka, z które można wycinać we wszelakie kształty, dekorować idt. Idealny dodatek do herbaty. Jest to dobra opcja dla pierników, bo jako dekoracja(...)zawsze jest ubrana w pierniczki: https://www.tarkaimiarka.pl/formy-foremki/1469-zestaw-4-wycinakow-do-ciasteczek-x-mas-4007371057097.html?search_query=foremki&results=196 Ciasto należy rozwałkować na grubość 2-3 mm na delikatnie podsypanym mąka blacie. Powycinane ciasteczka przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w temp. 180 przez około 10 minut, aż delikatnie się przyzłocą. Smacznego! Artykuł Korzenne fit ciasteczka bez tłuszczu pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfniego fit sernik – wtedy i osoby na diecie będą uszczęśliwione ;) Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: ( tortownica 18-20 cm ) SPÓD: * orzechy ziemne – 100 g * orzechy włoskie – ok.50 g * płatki owsiane – ok. 80 g * suszone daktyle – ok. 100 g * olej kokosowy roztopiony – 3 łyżki Orzechowy spód możemy zastąpić biszkoptami lub kruchym ciastem. MASA SEROWA: * ser biały
Ostra na Słodkostolnicę, dodajemy pokrojone w kosteczkę zimne masło, 50ml wody oraz sól. Miksujemy mieszadłem miksera planetarnego lub rozcieramy składniki palcami, aż składniki się połączą. Na oprószonym mąką blacie rozwałkowujemy ciasto. Ciasto umieszczamy w przygotowanej wcześniej formie, nakłuwamy widelcem i odstawiamy. Banany miksujemy na mus wraz z sokiem z cytryny i wylewamy na surowy spód. Jabłka obieramy, pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy(...)minut. Podajemy z ubitą śmietanką lub gałką lodów bananowych , dekorujemy listkami mięty, kakao, erytrolem w pudrze i płatkami migdałów. Smacznego! Artykuł Żytnia tarta jabłkowa bez cukru FIT pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong
Be Fit Be Strongdzięki niej uzyskać chrupiące gofry. Moim ulubionym składnikiem przy ciastach na gofry jest ricotta, która dodaje delikatności i lekko kremowego smaku. Do przepisu użyłam mąki orkiszowej w wersji razowej, dodałam też odrobinę kokosowej. Jagody i truskawki są w lecie niezastąpionym dodatkiem do takich waniliowych, budyniowych gofrów w wersji fit. Zamiast śmietany polecam kremowy twarożek lub gęsty jogurt - wyjdzie bardzo(...)Dodać serek ricotta i zmiksować na gładko. Do masy dodać 2 łyżki oliwy i ponownie zmiksować. Dodawać stopniowo suche składniki i mleko, zmiksować całość. Rozgrzać gofrownicę i nakładać porcje ciasta. Piec około 7-10 minut, w zależności od mocy gofrownicy. Podawać z twarożkiem i świeżymi owocami
FitKotokoło 20 minut w 180 stopni. Przepis pochodzi z książki "Słodkości. Ciasta, ciastka i ciasteczka" , którą można nabyć na stronie księgarni Gandalf . Książka zawiera mnóstwo przepisów na różnego rodzaju słodkości. Znajdziemy w niej propozycje, które są dość zwyczajne lub bardziej uroczyste i wyrafinowane, tańsze lub droższe, fit oraz takie z dodatkowymi kaloriami oraz błyskawiczne lub troszkę czasochłonne. Naprawdę jest
Di gotujeDelikatne, elastyczne, znikają szybciej niż się je smaży, mowa oczywiście o naleśnikach. Moje dzisiejsze są przepyszne, polecam gorąco. Ciasto można zrobić dnia poprzedzającego smażenie na wieczór
Moje Małe CzarowanieBajaderki piernikowe to kolejny świetny pomysł na wykorzystanie resztek ciasta (podobnie jak znany już Wam piernik w szklance ). Proste, szybkie i łatwe w przygotowaniu. Cudownie pachną
Ola la LCHFKeto piernik w szklance powstał przez przypadek kiedy to zostały mi 2 lekko zeschnięte babeczki korzenne , które w tym przepisie po lekkiej przeróbce pokruszone stanowią bazę
Ola la LCHF