to małe cudo to niezwykle pyszny efekt poszukiwań esencji zimowych smaków... Pomarańcze to owoce najczęściej kojarzone z mroźną porą roku, są wtedy najsmaczniejsze
Kuchnia EllieUwielbiam borówki. W sezonie potrafię ich zjeść naprawdę dużo. Wybornie smakują od tak, w słodkim cieście, w formie koktajlu, jako dodatek do śniadania i innych potraw. Borówka amerykańska, to samo zdrowie. Ze względu na duże wartości odżywcze i niską kaloryczność, borówka jest idealnym produktem dietetycznym. Jej owoce są bogatym źródłem witamin oraz makro- i mikroelementów. Zawierają witaminy(...)jest silnym antyutleniaczem należącym do grupy flawonoidów. Udowodniono, że antocyjan jest pomocny w leczeniu cukrzycy, poprawia krążenie krwi i przeciwdziała zmęczeniu oczu. Inne związki zawarte w owocach borówki – fito estrogeny chronią przed arteriosklerozą i chorobami serca, zmniejszają poziom „złego” cholesterolu (LDL), a zwiększają poziom „dobrego” (HDL), mają też działania anty-nowotworowe. Zawsze zadawałam sobie pytanie „Czemu
Słodkie okruszkiUwielbiam warsztaty kulinarne i możliwość nauki od najróżniejszych Mistrzów Kuchni. Tym razem Lidl Polska zaprosił mnie na warsztaty Kuchni Greckiej z największym jej znawcą w Polsce
Parowar FacetaKolejna wersja i kolejna udana. Biszkopt, który idealnie nadaje się do przekładania dowolnymi masami. Tym razem migdałowo-kokosowy z dodatkiem kakao. Bezglutenowy biszkopt migdałowo kokosowy - niezawodny
Marta próbujeWitajcie! Od jakiegoś czasu postanowiłam zdecydowanie ograniczyć używanie w mojej kuchni mąki pszennej. Nie za bardzo wiedziałam czym ją zastąpić, gdyż mojej poprzednie eksperymenty z różnymi
Health-Fit-Lifeprzeszkadza to, by wcinać go na śniadanie lub podwieczorek np. z dodatkiem masła orzechowego lub domowej konfitury. Postanowiłam troszkę "odchudzić" tradycyjny przepis i upiec ten chlebek w wersji FIT z samych zdrowych składników bez mąki pszennej i białego cukru. Wyszło bardzo smacznie i muszę przyznać, że osobiście wolę tę lżejszą wersję. Składniki: 2 miękkie duże banany szklanka płatków owsianych(...)Dodać sodę, cynamon, imbir i wymieszać. Banany rozdrobnić widelcem. Dodać jajko, cukier, roztopiony olej kokosowy i miód, wymieszać. Wsypać suche składniki i całość połączyć łyżką lub rózgą. Przelać ciasto do keksówki, wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec do suchego patyczka około 35 minut. Wyjąć i wystudzić
wyzwania kuchenneSKŁADNIKI: ( 18 placuszków ) 249 kcal jajko banan łyżka
Atlas SmakówDziś dopadła mnie ochota na coś bardzo, bardzo czekoladowego, ale przy okazji prostego i najlepiej zdrowszego i sycącego. I tak o to powstał omlet a'la
Healthy food explorerDzisiejszym testowanym produktem jest mąka z ciecierzycy, można ją zrobić samemu ja kupiłam gotową. Warto podkreślić, że to
Życie na widelcuPasta z awokado na ostro to idealny dodatek do chrupiącej tortilli, ale również może być wykorzystana jako pasta do pieczywa. Lista składników i przepis jest poniżej
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!tworzą świetną fakturę placuszków. Nie wbijam zębów w samo białko z bananem, ale mamy dodatkowy opór płatków owsianych. Kto nie był nigdy na diecie i nie raczył się „fit” – styropianowym żarciem, ten nie wie o czym mowa Do wykonania placków, polecam używać banany naprawdę dojrzałe, lekko już czerniejące. To one nadają głęboki smak, wszelkim wypiekom(...)możemy smażyć na suchej patelni, ja jednak preferuję niewielki dodatek oleju rzepakowego lub oleju kokosowego. Placuszki formujemy nie za duże, bo będzie problem z ich przewracaniem. Ja wykładam porcje ciasta wielkości łyżki stołowej, co daje nam placuszek ok 5 cm. Z podanej ilości wychodzi ok. 10 placuszków. Drukuj Placuszki bananowe z płatkami owsianymi Składniki 1 duży lub 2 mniejsze, dojrzałe
Mieszam w GarnkuKochani Witajcie.;) Dziś tak jak obiecałam podaję Wam przepis na bardzo łatwe i szybkie a w dodatku Fit ..Placuszki z serka wiejskiego i płatków owsianych z nutą Marcepanową ;) o Tak ;) Wszystkie przyprawy i dodatki znajdziecie w sklepie https://www.skworcu.com.pl Polecam ;) Składniki na ok 12 sztuk sporych placuszków: 🥞🥞🥞🥞🥞🥞🥞🥞🥞🥞🥞🥞🥞🥞🥞🥞🥞 1 serek wiejski(...)www.skworcu.com.pl/621,miod-lipowy-nektarowy-pszczeli-sklep-internetowy-skworcu-wwwskworcucompl.html Olej rzepakowy lub kokosowy do smażenia Przygotowanie : Wszystkie składniki muszą być w temperaturze pokojowej. Składniki przekładamy do miski i za pomocą łyżki dokładnie mieszamy. Jeśli ciasto jest za rzadkie możemy dodać jeszcze jedną łyżkę płatków owsianych. Na patelni rozgrzewamy olej. Za pomocą łyżki nabieramy porcję ciasta,przekładamy na patelnię i lekko naciskamy. Smażymy ze wszystkich stron
Gotowanie PatkiZa nami baaardzo upalne lato pełne domowych lodów, zimnych deserów, orzeźwiających koktajli i lemoniad. Ciastek nie piekłam od kilku miesięcy, upał powodował, że na piekarnik
Upiecz sobie babeczkętylko C witaminę, reszta to bardzo śladowe ilości, że nawet zjedzenie 5 owoców dziennie nie pomoże. Toż to wątroba zawiera więcej witamin pod względem ilości i rodzajów! Czytając blogi fit propagujące owocowe soki, batony z suszonymi owocami, praktycznie wszystkie składniki to 80% prostych węglowodanów to aż mnie skręca z bólu. Dlatego dzisiaj mam dla Was chleb z witaminą(...)drożdży 850 ml wody 100 nasion słonecznika 50 g płatków z suszonego owocu dzikiej róży 1¼ łyżki soli Drożdże rozpuść w wodzie. Dodaj wszystkie mąki, sól i zagnieć elastyczne ciasto. Zagniataj przez około 10 minut do wytworzenia glutenu. Następnie dodaj słonecznik i dziką różę. Słonecznik najlepiej namoczyć w wodzie przed dodaniem do ciasta. Przykryj ciasto folią i odstaw do wyrośnięcia
codojedzeniawłaśnie zjedliście coś białkowego i trzeba poczekać 4 godziny do następnego posiłku, np. podwieczorku, który z kolei może być węglowodanowy. Jest to dobry czas, by przygotować fit ciasteczka owsiane - bez grama cukru... By posłodzić można spokojnie użyć banany, które wspomogą sklejanie i dodadzą słodyczy... Można też zostawić sobie kilka takich ciasteczek i zaserwować(...)wszystko dokładnie wymieszać. Zostawić na 15 minut (jak będzie dłużej to nic się nie stanie) aby płatki napęczniały od bananów. Po upływie tego czasu formujemy ciasteczka. Nabieramy małą porcję ciasta, robimy kulkę i lekko spłaszczamy. Układamy na wysmarowanej tłuszczem blaszce (zachowując małe odstępy). Pieczemy w nagrzanym piekarniku przez 20-25 minut w 180 stopniach (góra-dół). Smacznego :) Niedługo film
Dieta Rozdzielna i Zdrowie