ciasto do pizzy - 4861 przepisów (strona:125/325)

PEŁNOZIARNISTA PIZZA BOLOGNESE 141

jest jakoś szczególnie popularna... bo z sosem bolognese. A żeby trochę zwiększyć jej wartość odżywczą zamiast zwykłej mąki dałam mąkę pełnoziarnistą. Pizza wyszła naprawdę pyszna, a do tego bardzo syta. Pasuje zarówno na obiad, jak i kolację. Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej 20 g drożdży 1 szklanka ciepłej wody 1 łyżeczka cukru 1/2 łyżeczki soli 4 łyżki oliwy(...)przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 10-15 min, aż zacznie się pienić. W misce mieszamy mąkę pszenną z mąką pszenną pełnoziarnistą. Dodajemy sól, przyprawę do pizzy, rozczyn oraz oliwę z oliwek i wyrabiamy ciasto, aż będzie elastyczne, odchodzące od dłoni. Przykrywamy ciasto ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na około 60 min., aż podwoi swoją objętość. Sos: Cebulę oraz czosnek

Kuchnia MagdaLeny
Pizza z mieszanki nisko-węglowodanowej 124

Skład mieszanki (na około 2-3 porcje): mąka migdałowa, gluten pszenny witalny, białko mleczne, sól jodowana, pakowane osobno suche drożdże. dodatkowo potrzebujemy (do ciasta): 2 łyżki oliwy 150 ml letniej wody dodatki na wierzch pizzy (moja inwencja twórcza;)): papryka cebula wędzona pierś z kurczaka ser żółty 5% tłuszczy dostępny w sklepie Centrum Sylwetki sos pomidorowy *0,5 puszki pomidorów, czosnek(...)ziół prowansalskich) i dokładnie mieszamy tak przygotowane ciasto przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia żeby ułatwić sobie sprawę z rozsmarowywaniem ciasta przykryłam je folią spożywczą i rozwałkowałam odstawiamy w ciepłe miejsce na około 25 minut na wierchu pizzy rozsmarowujemy sos i wykładamy dodatki pieczemy w temp. 200 stopni przez około 25 minut SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Ciasteczkowa pizza z owocami 182

przegryźć szybką, smaczną i energetyzującą przekąskę na drugie śniadanie - pizzę ciasteczkową ! Minimum wysiłku w przygotowaniu, a maksimum smaku i zastrzyk energii przed wytężonym rowerowaniem :) Tę słodka pizzę "piekłam" w ramach weekendowej akcji Ciasto na niedzielę , w której tym razem tematem przewodnim było Ciasto bez pieczenia i domowa czekolada . Jako bazę użyłam tu ciasteczek maszynkowych śmietanowych od BRZEŚĆ . Były takie dobre

Grunt to przepis!
Drożdżowe bułeczki z kurczakiem 309

Kilka plastrów sera żółtego Ketchup Przyprawa do pizzy Prymat Przyprawa do kurczaka złocista – Kamis 1 czerwona cebula Przygotowanie: Drożdże zasypać cukrem. Odstawić na kilka minut w ciepłe miejsce, aby się rozpuściły. Mąkę wsypać do miski, dodać jajko, drożdże, sól, następnie stopniowo wlewać wodę (napisałam, że wody jest mniej więcej szklankę, gdyż ciasto ma być takie, aby nie kleiło się(...)powstały podłużne lub okrągłe bułeczki. I farsz: pieczarki podsmażone z cebulką, podsmażona pierś z kurczaka, ewentualnie ser żółty (tarty lub pół plasterka). II farsz: ciasto smarujemy ketchupem, sypiemy przyprawą do pizzy, kładziemy paprykę pokrojona w kostkę, podsmażoną pierś z kurczaka, kukurydzę i ser żółty (starty lub pół plasterka). Bułeczki posmarować białkiem. Opcjonalnie posypać sezamem. Odstawić na 10-15 minut

Fabryka pomysłów
Pizza razowa z szynką parmeńską 164

oliwę. Wyrabiamy ciasto dodaj równocześnie wodę i obserwując konsystencje ciasta. Nie możemy przesadzić z wodą ( ciasto musi być elastyczne). Ciasto pozostawić do wyrośnięcia na co najmniej godzinę. Po wyrośnięciu ciasto rozprowadzić na blaszce, najlepiej zrobić to palcami. Przygotowujemy sos. Pomidory kroimy ( jeśli używamy pomidorów z puszki wtedy wystarczy przelać je do garnka ) dodajemy czosnek, odrobinę oliwy, przyprawiamy bazylią, ziołami prowansalskimi(...)chcemy uzyskać gładki sos – zawartość garnka miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Pizzę smarujemy sosem i układamy szynkę parmeńską oraz mozzarellę. Pizze wkładamy do nagrzanego do maksymalnej temperatury piekarnika (250- 280 stopni), pieczemy ok. 8-10 minut. Ciasto powinno być lekko zarumienione. Dekorujemy świeżym szpinakiem i kilkoma plasterkami świeżej szynki parmeńskiej.     Artykuł Pizza razowa z szynką parmeńską pochodzi

I LOVE LIFE
Nadmorska dieta cud i mega fast-food na deser, czyli morza szum, słońca żar, powiew wiatru, a w domowej kuchni sezon ogórkowy. 146

się zjeść do końca, choć podejść robiłam wiele. W tej samej knajpce robili też pizzę z pieca. Jej fantastyczny zapach skusił nas również. Pyszota. Ciasto cieniutkie, chrupiące. Dodatki dobrze dobrane i nie przesadzone. Pizza Diavolo (oj ostra była - dla mnie nie do zjedzenia) Zwykła Margharita - ale jaka aromatyczna Doskonałym uzupełnieniem naszej zdrowej diety stał się napój o bursztynowej barwie, koniecznie

Kuchnia po mojemu
Zawijana drożdżówka z musem jabłkowym 193

Zawijana drożdżówka z musem jabłkowym i cukrem pudrem to moje kolejne jesienne ciasto. Zakręcone ciasto z owocami jest tak samo smaczne, jak drożdżówka ze śliwkami . Ciasto posmarowane musem jabłkowym, obsypane owocami jest zrolowane w formie odrywanych drożdżówek. To kolejny przepis bazujący na Crazy Dough , z którego namiętnie tworzę słodkie i wytrawne wypieki. Przepis na Crazy Rolls z musem jabłkowym, borówkami(...)drożdżowych. A smakuje niesamowicie! Odkąd opublikowałam pierwszy przepis na wypieki z tej szalonej receptury, stale dostaję od Was pytania jak zrobić rogale z makiem, bułki pszenne, czy pizza rolls wykorzystując to uniwersalne ciasto. Teraz przyszła pora na pyszne Crazy Rolls . Jeśli masz zamiar zrobić zawijaną drożdżówkę to skorzystaj z tego przepisu, którego dużą zaletą oprócz smaku i wyglądu jest

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pizza z pesto, kozim serem i rukolą 254

piekę. Mój małżonek też nie pogardzi taką pizzą, więc jest mi miło, bo piekę dla dwojga. Pizza z pesto…Znacie taką pizzę? Pizza z pesto Składniki: 1 duża pizza 250 g pszennej mąki 1 łyżka oliwy 1 łyżeczka soli 150 ml zimnej wody 15 g drożdży 1 pomidor 50 ml pomidorowego pesto, tutaj przepis 150 g koziego sera typu(...)ciasto po czym przykryj ściereczką i odstaw do wyrośnięcia na 40 minut. W między czasie nastaw piekarnik na 225ºC i jeśli dysponujesz kamieniem do pizzy to go rozgrzej. Zmiksuj pesto w wolnym czasie. Wyrośnięte ciasto przełóż na stolnicę i rozciągnij na kształt okrągłego placka. Posmaruj pesto, rozprowadź pokruszony ser, oliwki i mozzarellę. Przełóż pizzę na kamień i piecz przez około

codojedzenia
Pizza Lutowe wyzwanie blogerek i blogerów 127

właśnie z tej okazji  taka nazwa tego wyzwania. My przygotowujemy pizze  stosunkowo  rzadko nie jesteśmy jej wielkimi fanami .Ale wyzwanie przyjęliśmy i przygotowaliśmy naszą ulubioną pizze .Do przygotowania potrzebne będą namCiasto: 350 g mąki,  Olej z oliwek, Sól,  Pieprz,  20 g Świerzych drożdży , 150 ml wody,  łyżeczka cukru, Nadzienie: Papryka czerwona, Parę plasterków(...)następnie dodajemy resztę mąki i ponownie 2 łyżki oliwy z oliwek. Ciasto wyrabiamy, by było sprężyste . Z ciasta formujemy na żądany kształt , następnie smarujemy sosem pomidorowym układamy plasterki salami i paski papryki posypujemy startym serem i kawałkami mozzarelli. Tak przygotowana pizze wkładamy do nagrzanego piekarnika,  temperatura 220' C na 15 minut .Smacznego ORGANIZATORKI :PAULINAwww.mojapasjasmaku.blogspot.comMARTAwww.magicznezyciemarty.plZAPROSZONE BLOGERKI I BLOGERZY

cookpl
Tarta z bakłażanem. 159

czasem płata nam figle ;) ; ) Nie mogłam postąpić inaczej, jak zabrać się za jej przyrządzenie. Zachcianka zaspokojona, zdecydowanie do powtórki. Tego samego zestawu składników można użyć przy produkcji pizzy. Nie będziecie żałować :) Składniki: Ciasto: 200 g mąki pszennej krupczatki 100 g masła (zimnego) 1 jajko 1 łyżeczka soli 2 łyżki zimnej wody Farsz: 1 nieduży bakłażan 2 cebule (dałam czerwone) oregano

zadanie-gotowanie
Pizza Calezone z Biedronki 200

olej słonecznikowy, czerwona papryka, zielona papryka, cebula, laktoza, sól, drożdże- RECENZJA -Witajcie chciałbym wam przedstawić kolejny Grudniowe odkrycie Pizze Calzone z Grillowanym Kurczakiem. Pizza ma nietypową jak na Calezone formę. Ciasto wypada bardzo dobrze jest smaczne w smaku, bardzo chrupkie i delikatne w środku. Nadzienie pizzy jest smakowitę . Niestety ilość składników znajdujących

Sylwetka Od Kuchni
Małe drożdżowe co nie co… 199

wystarcza 3/4 kubka wody. Ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy na ok 30 minut aż podwoi objętość. jest to najlepszy i najprostszy przepis na ciasto drożdżowe jaki znam - ciasto wychodzi idealne zarówno na pizze jak i pierożki. POLECAM i za przepis dziękuję Ani i Alexowi! Farsz: Mięsny: ok 150 g mięsa mielonego pół cebuli szczypta mielonej kolendry sól, pieprz 1 łyżeczka(...)kroimy. Na patelni rozgrzewamy olej wrzucamy kaszę, cebulę i kapustę. Smażymy na małym ogniu ok 25 minut aż kasza delikatnie zmięknie. Przyprawiamy solą, pieprzem i kminkiem. Studzimy. Gdy nasze ciasto wyrośnie odrywamy od niego po kawałku wielkości mandarynki - w rękach formujemy z niego placuszki - nie za cienkie - i nakładamy na nie dowolny farsz - zlepiamy. Pierożki powinny mieć formę kulek wielkości

sierotka maRysia w kuchni
Studencie, gdzie na piwo w Lublinie? 167

dużo miejsca, w którym można złączyć stoły nawet dla kilkunastu osób. Małe lane piwo kosztuje 4 zł a duże 6,5 zł. Do tego dostaniemy prawdopodobnie najlepszą pizzę w Lublinie na cieniutkim cieście w bardzo dobrej cenie. Poza tym można zjeść frytki i inne ciepłe przekąski za rozsądne kwoty. Bagatela Pub - % Ciasno, średnio klimatycznie, niskie ceny - 4 zł ma małe(...)akcentami pubowymi. Dla gustujących w ciemnych i przygaszonych barwach drzwi otwarte. Trakt Królewski - % Lokal zbliżony klimatem i cenami do Bagateli aczkolwiek nie jest usytuowany w piwnicy. Tutaj zjemy pizzę do piwa. Wystrój niestety nie jest oszałamiający i nie zachęca do dłuższego siedzenia przy browarze. Stara Drukarnia - %% I piwo i jedzenie. Fajny wystrój, lokal 3-poziomowy z salą dla palących

Right Behind The Kitchen
Bułki kajzerki 545

łyżki rozpuszczonego masła olej do posmarowania misy Jak przygotować bułki kajzerki z ciasta drożdżowego? Wszystkie składniki mieszamy w misie robota za pomocą haka do pizzy, wyrabiamy tak długo (ok. 5 minut) aż ciasto będzie odstawać od ścianek misy robota. Możemy oczywiście wyrabiać ciasto ręcznie. Ciasto po wyrobieniu zostawiamy na ok. 10 minut aby odpoczęło, potem jeszcze raz wyrabiamy przez około

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Drożdżowe z wołowiną i pieczarkami 224

wyrośnięcia. Przed wstawieniem do piekarnika wierzch zwilżyć wodą. Piec przez 40 min. w temperaturze 180*C Smacznego :)   Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Ciasta drożdżowe , Ciasta z warzywami , Dania z grzybami , Mięsa , Obiad , Pizza , Zapiekanki Tagged: drożdże , pieczarki , wołowina

https:KKuchniaMniam
PLACKI A' LA PIZZA 342

Dziś przepis dla tych, którzy uwielbiają pizze, a nie potrafią lub nie mają ochoty robić prawdziwą na drożdżowym cieście. Rozwiązaniem są te racuchy, które smakiem przypominają pizze, a ich wykonanie jest ekspresowe. SKŁADNIKI: 2-3 jajka 1 szklanka mleka 1 szklanka wody  1-2 szklanek mąki 30 dkg usmażonych pieczarek 10 dkg startego żółtego sera pokrojona w kostkę papryka

Zofiana