ciasto do pizzy - 4861 przepisów (strona:119/325)

Wytrawne ciasteczka serowe zawijane z farszem 133

Jeżeli lubicie pizzę, a myślę że tak, bo kto jej nie lubi, to zapewniam Was, że polubicie serowe ciasteczka. Są osoby, które nie tolerują ciasta drożdżowego i po jego zjedzeniu źle się(...)czują. Myślę, że ciasteczka w których nie ma  drożdży i proszku do pieczenia z pewnością przypadną Wam do gustu. Tak jak w przypadku pizzy, ciasteczka można nafaszerować prawie wszystkim.       Ciasto: 1 serek Apetina Pomidory i Bazylia 100 g masła 150 g mąki szczypta soli   Farsz: 1 czerwona papryka 1 cebula 300 g pieczarek

Jadło i czytadło
Pizza z kurkami 139

wybrać się na grzybki. A na razie zużywam resztki zapasów;) Miałam troszkę zamrożonych kurek, musiałam więc zrobić z nimi coś ekstra! Powstała pizza z odrobiną kiełbasy, pomidora i chrupiących kurek... i obowiązkowo ciągnący się ser:) Ciasto:200 g mąki pszennej, 1/2 łyżeczki soli, 10 g świeżych drożdży, 2 łyżki oleju. Drożdże rozpuścić w 40 ml letniej wody, dodać łyżeczkę mąki(...)pomidor, świeże listki bazylii, tymianek, oregano, 100g startego żółtego sera, 2 łyżki masła. Grzyby oczyścić, duże przekroić. Dusić na maśle ok. 15 min na małym ogniu. Ciasto rozwałkować, wylepić dno formy na pizzę. Posmarować pastą z bakłażana. Rozłożyć pokrojoną w plasterki kiełbasę, rozłożyć równomiernie grzyby. Ułożyć plastry pomidora i listki bazylii. Oprószyć tymiankiem i oregano, posypać startym serem. Piec

Z miłości do słodkości
Pizza kryzysowa 129

Pewnie zastanawiacie się dlaczego pizza kryzysowa ? A dlatego, że po pierwsze bo brak czasu i już późno a trzeba coś zjeść. Po drugie brak ochoty na zagniatanie ciasta a wielka ochota na pizzę. Po trzecie zrobiona z tego co się znalazło w domu bez wychodzenia do sklepu. W takiej kryzysowej sytuacji przychodzi z pomocą gotowy spód do pizzy. Czy też

Ewa w kuchni
Rogale bakaliowe 619

rozprowadzamy.   Rada: masa jest gęsta, najlepiej za pomocą łyżki ponakładać ją w kilku miejscach i delikatnie rozsmarować palcami, pozostawiając ok. cm ciasta po obwodzie.  Ciasto za pomocą noża do pizzy kroimy na 8 równych części. Każdy trójkącik zwijamy w rogalik zaczynając od zewnętrznej części. Przy pierwszym zwinięciu nacinamy (za pomocą nożyka) środek ciasta, następnie zwijamy do końca delikatnie

Moniki Smakołyki
Pizza kwiatek 261

jako sos, więc jeżeli przygotowujecie domowe pizze możecie go zastąpić swoim sosem, czy keczupem, lub po prostu posypać bazylią i oregano. Przygotowanie: Mieszamy mąkę z suchymi drożdżami. Dodajemy oliwę, sól, cukier, oraz 350 ml ciepłej wody, całość dokładnie wyrabiamy przez około 5 minut. Jeżeli nie mamy miksera, który za nas wyrobi drożdżowe ciasto to niestety czeka nas ciężka fizyczna praca(...)kwadratu 30cm x 50cm. Lepiej żeby było trochę większe niż mniejsze, nic nie musimy przycinać jak nie udało nam się równo rozwałkować, w końcu to domowa pizza a nie danie konkursowe. Na ciasto nakładamy najpierw nasz sos, w naszym przypadku był to zwykły przecier pomidorowy. Równomiernie rozkładamy przygotowane wcześniej składniki, czyli suszone pomidory, cebulkę i tuńczyka, na koniec posypujemy potartą

KasiaiKrzysiu.pl
Pita 190

bułki spokojnie mogą poleżeć do następnego dnia, a wtedy już na pewno będzie bardzo fast.  Ciasto jest proste, podobne do tego, z którego robi się pizzę. Cały majstersztyk polega na odpowiednim rozwałkowaniu ciasta i pieczeniu w wysokiej temperaturze, żeby podczas pieczenia bułki się "nadmuchały", tworząc w środku kieszonkę. A czym je napełnicie - zależy wyłącznie od waszych zachcianek. Może być

Obiad gotowy
Kardemummabullar -czyli szwedzie bułeczki kardamonowe 167

ciasta założyć go do 2/3 długości ciasta, potem kolejny krótszy bok założyć na złożone ciasto - powinny powstać 3 warstwy ciasta dwukrotnie przełożone nadzieniem. Tak przygotowane ciasto pokroić ostrym nożem (najlepiej kółkiem do pizzy) na 1.7 cm paski. Zwinąć, jak na filmie (paski ciasta są elastyczne i łatwo je rozciągnąć w razie konieczności). Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia

Moje domowe kucharzenie
Ciasteczka pizzowe. 1278

lecz tym razem nie pizza, a coś pysznego przypominającą ją. Malutkie pizzerki, z dużą ilością sera mozzarella i domowego sosu pomidorowego. Idealna przekąska na imprezę lub po prostu pyszne ciasteczka na śniadanie.  Bardzo smaczne, z chrupiącym dnem i dobrze przypieczonym serem. Pycha! Bardzo serdecznie zapraszam do wypróbowania tych ciasteczek, a właściwie pizzerek. Składniki: Ciasto i dodatki: 250 g mąki

Kuchnia Łukasza
Pizza libańska. 180

jest zbyt mokre dodać trochę więcej mąki. Przenieść ciasto na oprószoną mąką deskę i wyrabiać około 5 minut. Przykryć ściereczką lub folią i odstawić. Wyrastanie ciasta nie jest konieczne jeśli chcemy uzyskać cienką pizzę. Piekarnik z blachą w środku rozgrzać do 250 stopni. Papier do pieczenia posmarować lekko oliwą i uformować na nim z ciasta okrągły cienki placek. Z podanej(...)ilości powinny wyjść dwa - około 25 cm. Wyłożyć farsz na ciasto i przenieść całość na rozgrzaną blachę na najniższym położeniu. Piec krótko - około 5 do maksimum 10 minut. Gorącą pizzę skropić obficie syropem z owoców granatu i posypać dodatkową natką pietruszki (lub kolendry) i (opcjonalnie) cieniutko posiekaną czerwoną cebulą. Można również pokruszyć ostry biały

zadanie-gotowanie
Pizza 4 sery 196

Dziś Międzynarodowy Dzień Pizzy, dlatego… robimy pizzę!;) Ostatnio pizza ta to nasz faworyt jeśli chodzi o bezmięsne specjały:) Z ciastem pracuje się bardzo dobrze, a w połączeniu z serowymi dodatkami całość smakuje wyśmienicie. Przepis znaleziony na stronie Kuchnia Lidla i wielokrotnie przez nas przetestowany:) Sama pizza może na pierwszy rzut oka nie zachęca, ale zapewniam, że smakuje bardzo dobrze(...)ścieramy na dużych oczkach. Mozzarellę osączamy z zalewy i kroimy na plasterki. Oliwki odsączamy i kroimy na plasterki. Wyrośnięte ciasto dzielimy na dwie (lub 4 mniejsze, wg uznania) części i wałkujemy na podsypanej niewielką ilością mąki stolnicy. Formujemy okrągłe pizze i przenosimy je na blaszki wyłożone papierem do pieczenia. Pizze smarujemy cienką warstwą sosu pomidorowego. Rozkładamy tarty parmezan, ementaler oraz

Smaki Na Talerzu
Pizza 4 sery 148

Dziś Międzynarodowy Dzień Pizzy, dlatego… robimy pizzę!;) Ostatnio pizza ta to nasz faworyt jeśli chodzi o bezmięsne specjały:) Z ciastem pracuje się bardzo dobrze, a w połączeniu z serowymi dodatkami całość smakuje wyśmienicie. Przepis znaleziony na stronie Kuchnia Lidla i wielokrotnie przez nas przetestowany:) Sama pizza może na pierwszy rzut oka nie zachęca, ale zapewniam, że smakuje bardzo dobrze(...)ścieramy na dużych oczkach. Mozzarellę osączamy z zalewy i kroimy na plasterki. Oliwki odsączamy i kroimy na plasterki. Wyrośnięte ciasto dzielimy na dwie (lub 4 mniejsze, wg uznania) części i wałkujemy na podsypanej niewielką ilością mąki stolnicy. Formujemy okrągłe pizze i przenosimy je na blaszki wyłożone papierem do pieczenia. Pizze smarujemy cienką warstwą sosu pomidorowego. Rozkładamy tarty parmezan, ementaler oraz

Smaki Na Talerzu
Nowość w mojej kuchni - Kamień do pizzy od firmy Bakero 133

testów! Powiem tajemniczo, że pierwszy test okazał się sukcesem i jeszcze dziś bądź jutro spodziewajcie się przepisu na ciasto drożdżowe pieczone na kamieniu! Kamienie firmy Bakero znajdziecie tutaj: http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=2753216  Zachęcam również do odwiedzenia facebookowego profilu kamieni do pizzy BAKERO oraz oczywiście do polubienia profilu Ewa Kuchennie :) Kamień jest dość ciężki. Przyznam szczerze, że trochę mnie to przeraziło, gdyż(...)blachy i mocowania wytrzymają - otóż wytrzymały :) Kamienie do pieczenia mają tę właściwość, że raz rozgrzany bardzo długo oddaje ciepło oraz wchłania nadmiar wody. Pieczenie pizzy na takim kamieniu trwa około 6-8 minut, moje ciasto w piekarniku siedziało równe 8. Użytkując kamień należy pamiętać, że: 1. Nie należy gwałtownie zmieniać jego temperatury - czyli włożenie go z lodówki do nagrzanego piekarnika

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Bezglutnowe ravioli z mozzarellą, suszonymi pomidorami i bazylią 167

sitko do miski, dodajemy jajko i żółtko oraz szczyptę soli. Zagniatamy ciasto, aż przestanie się lepić i zacznie odchodzić od ręki.  Stolnicę podsypujemy mąką i rozwałkowujemy ciasto możliwe cienko. Nożykiem do pizzy wykrawamy kwadraty, na środku takiego kwadratu układamy kuleczkę mozzarelli, trochę siekanych suszonych pomidorów (wcześniej należy je namoczyć) i listek bazylii, przykrywamy drugim kwadratem ciasta, zlepiamy brzegi, wyrównujemy

Quinoa Raz!
pizza na cienkim spodzie 178

porwanych liści bazylii. W przepisie podano aby wkładać na folii prosto do piekarnika rozgrzanego do najwyższej temperatury. Kłaść na górnej półce, piec około 4 minut. Ciasto wyrabiałam w robocie.Swoją pizzę piekłam na kamieniu , wcześniej nagrzewającym się przez ok 40 min w piekarniku nastawionym na 250 st. i ułożonym na najniższej półce. Placki pizzy układałam na papierze do pieczenia

Stare Gary
Domowa pizza 179

pizzy. Zrobiona domowym sposobem jest na pewno zdrowsza, bo wiemy, co jest w niej w środku. Ponadto, możemy dowolnie dobrać składniki na wierzch. Swoją pierwszą pizzę zrobiłam kilka lat temu, ale od tego czasu ciasto trochę udoskonalałam, aż wyszło takie jakie mi odpowiada w 100%. Ma ono delikatny czosnkowy posmak, ale równie dobrze możemy dodać do niego zioła prowansalskie(...)było elastyczne. Następnie przykryć je ścierką i odstawić na ok. 1 godzinę do wyrośnięcia. Teraz należy przygotować sos do pizzy. Do miseczki dodać koncentrat, wlać trochę wody (tak, aby była konsystencja sosu). Doprawić do smaku bazylią, oregano, tymiankiem i pieprzem. Ciasto rozwałkować. Wyłożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Rozprowadzić na spodzie sos. Ułożyć na nim pieczarki pokrojone w półtalarki

Fabryka pomysłów