Nie wiem jak u Was, ale u nas na weekend musi być coś słodkiego;)) Ostatnio często piekę ciasta z jabłkami takie jak np. to drożdżowe ciacho
Z miłości do słodkościPierwsza w tym roku propozycja na straasznie dobre słodkości na Halloween to potworki z brownie :) Przepis na brownie zamieszczam poniżej, piekłam ciasto na niedużej blaszce 20
CiastkozercyMamy jeszcze na krzaczkach trochę dojrzałych borówek, nie mogłam więc pozwolić by się zmarnowały:) Niestety nie mam teraz zbyt wiele czasu na pieczenie, dlatego na szybko
Z miłości do słodkościBłyskawiczne, bardzo wilgotne, cudownie kokosowe, przepyszne, bajeczne w smaku, ot po prostu. To ulubione ciasto mojej najmłodszej Córci. Nam zasmakowało również i to bardzo
Smaczne ZdroweKolejna pyszna śniadaniowa propozycja to czekoladowe pancake’i lub pancake’i brownie (jak kto woli ;) ) polane polewą czekoladową i udekorowane świeżymi owocami. Palce lizać
CiastkozercyDruga odsłona pysznego ciasta na zimno. W połączeniu z budyniowym biszkoptem oraz startą czekoladą smakuje rewelacyjnie. Mocno owocowe galaretki przełamują słodycz. Dobierając inne smaki możemy stworzyć
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyJagodzianki - jedne z popularniejszych i bardziej pożądanych drożdżówek - szczególnie w sezonie letnim, a z dodatkiem pysznego, delikatnego sera tworzą przepyszną słodką przekąskę, której nie sposób się
Słodka StronaWrzesień rządzi się swoimi prawami. Lato przeobraża się w jesień, dni stają się coraz krótsze, poranki chłodniejsze, wczesne pobudki bywają dość kłopotliwe a budzik najlepiej aby
Made By Mom And SonNaleśniki z przepisu Gordona Ramsay'a są mięciutkie i delikatne. Powiedziałabym nawet, że są elastyczne, dzięki czemu nie sprawiają kłopotu przy składaniu czy
The Sweet DamselZawieruszył mi się jeszcze jeden przepis z dodatkiem truskawek:) Ja użyłam świeżych, ale śmiało możecie użyć mrożonych lub zastąpić je innymi owocami, dobierając jedynie smak galaretki
Z miłości do słodkościCiasto z rabarbarem i migdałami powstało na warsztatach „Piknik z Lubellą”. Jest łatwe i proste do przygotowania. Zdecydowanie polecam! Składniki: 200g mąki
Pasja SmakuDługo szukałam idealnego ciasta na pierogi – w moim pierwszym przepisie mąkę trzeba było zalać wrzątkiem, jak zwykle więc przez brak cierpliwości kończyłam z poparzonymi rękami
CiastkozercyNo i 3 urodzinki córeczki za nami:) Tort był brzoskwiniowy a przepis wzięłam z Kwestii Smaku. Brzoskwinie w połączeniu z kremem mascarpone i kremówką dały
Moja Galeria SmakuSkładniki: Biszkopt (średnica tortownicy 26 cm) 6 jajek (w temperaturze pokojowej) osobno białka i żółtka 280 g cukru pudru 100 g mąki pszennej 100 g mąki
Moja Galeria SmakuNiedawno moja córeczka świętowała czwarte urodziny. Tradycją już jest że od pierwszych jej urodzin przygotowuje tort samodzielnie w domu. Tym razem był to tort z kolorową
Moja Galeria Smaku