Kolejne ciasto z serii "bez pieczenia". Nieco czasochłonne, bo galaretki muszą zastygnąć, ale bardzo efektowne i smaczne. Z dodatkiem mleka zagęszczonego, które dodaje dodatkowego kolorytu galaretce
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieBardzo lekkie, smaczne i puszyste ciasto. Prawdziwie puch łabędzi. Dodatek wiórków otoczonych karmelem sprawia, że każdy kawałek jest dodatkowo pysznie chrupiący. Na bazie jasnego biszkoptu, który
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniePrzepyszne ciasto bananowe, bez mleka i białka jaja. Mięciutkie, aromatyczne, pachnące bananami. Bardzo szybkie, robi się je dosłownie parę chwil, wystarczy tylko wymieszać składniki i wstawić
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieWitam serdecznie po dłuższej nieobecności i zapraszam na wspaniałe ciasto bananowe, przez niektórych zwane bananowym chlebkiem, lub chlebkiem amerykańskim. Ciasto bardzo wilgotne, mocno bananowe, błyskawiczne i
Kuchnia z widokiem na ogródBardzo dawno nie robiłam tego ciasta, ale ostatnio miałam ochotę na coś słodkiego z makiem. Z głębokich czeluści starego zeszytu wyciągnęłam ten przepis i voila. Najlepsze
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieOstatnio serniki królują na blogu. Tym, którzy mają ich już dość obiecuję, że na razie to ostatni sernik, jaki w najbliższym czasie pojawi się na blogu
Z miłości do słodkościSzarlotka to jedno z naszych ulubionych ciast. Ostatnio upiekłam jej zdrowszą i nieco inną wersję. Na bazie mąki razowej i orzechów włoskich, z dodatkiem suszonej żurawiny
Z miłości do słodkościDzisiejszy przepis to już ostatni jakim chcę podzielić się z Wam przed Świętami. Kruche ciasteczka sprawdzają się w zasadzie na każdą okazję, dziś w wersji świątecznej
CiastkozercyOd dłuższego czasu przymierzałam się do tego ciasta. Co prawda na blogu znajdziecie już podobny przepis na ciasto w kształcie Kotka , jednak tam spodem jest pieczony
Z miłości do słodkościOd czasu do czasu oprócz ciastkowych wpisów na ciastkożercach pojawiają się relację z różnych „słodkich miejsc”. Pokazywałam już Wam gdzie pójść na cupcake’
CiastkozercyPieczone kasztany w formie musu to moje ostatnie odkrycie! Są słodkie, idealne jako polewa do ciast i deserów. Ja postanowiłam wykorzystać je do przygotowania szarlotki. Kasztany
Kulinarne InspiracjeGingerbread men czyli piernikowe ludki. Jak mówi bajka z 1875 roku, jeden z nich nie chciał zostać zjedzony, wyskoczył więc z piekarnika i uciekł w świat
maniapieczeniaPRZEPIS NA BEZĘ (z książki "Nie...zwykła kuchnia, bo każdy jest inny" Kinga Paruzel) SKŁADNIKI: 6 białek w temperaturze pokojowej 350 g cukru drobnego do
ClauditteMissCooking8 listopada (a więc wczorajsza niedziela) to Dzień Zdrowego Śniadania w ramach Europejskiego Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania. Czy u mnie śniadanie było zdrowe? Jak rzadko
Kolorowy Przepisownik