Sezon truskawkowy - rozpoczęty ! Kocham, kocham, kocham ... Jedne z najlepszych, najbardziej wyczekiwanych owoców. Doskonałe do wielu wypieków, deserów, sałatek, koktajli. W sezonie zjadam je bardzo
kolorowotorcikowoUwielbiam piec drożdżowe ciasta w automacie. Wkładam wybrane produkty i po 2-3 godzinach wyjmuję gorącą i pachnącą drożdżówkę. Składniki 70 ml mleka 160 ml oleju
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyOstatnio nie mam zbyt wiele czasu i natchnienia na pieczenie, dlatego często goszczą u nas ciasta na zimno. Synek zdecydowanie upodobał sobie ten sernik z kawałkami
Z miłości do słodkościJuż od dłuższego czasu chciałam zrobić tęczowy tort, idealna okazja nadarza się z powodu zbliżającego się Dnia Dziecka. Bo które dziecko nie chciałoby dostać takiego tortu
CiastkozercyDziś inna odsłona tarty. Bez mąki. Bez pieczenia. Bez cukru. Nie oznacza to jednak, że wybitnie dietetycznie będzie, ale smacznie i zdrowo na pewno. I
gutfutSkładniki: ciasto: 6 jajek 6 łyżek mąki pszennej 4 łyżki mąki ziemniaczanej 1op budyniu o smaku waniliowym 6 łyżek cukru 4 płaskie łyżeczki proszku do
Luźna KuchniaSkładniki: ciasto: 1 kubek mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 kubka wiórków kokosowych 0,5 kubka oleju kokosowego 0,5 kubka mleczka kokosowego
Luźna KuchniaPuszyste Pancakes to tradycyjne amerykańskie naleśniki. W polskiej kuchni pancakes zagościły w wielu domach, lecz nie stały się tradycyjnym daniem. Wydaje mi się, że pancakes nie
Magiczny GarnekRating: Zazwyczaj przygotowuję dzieciom zwykłe naleśniki tak więc kilka dni temu postanowiłam przygotować moim chłopakom czekoladowe naleśniki – strzał w dziesiątkę – jak każda mama, znam
Magiczny GarnekLekkie ciasto kokosowe, delikatny krem budyniowy, biszkopty, słodki karmel i chrupiące wafelki. Takie jest właśnie to ciasto:) PRZEPYSZNE! Idealne praktycznie na każdą okazję, Święta, urodziny, niedzielne
Z miłości do słodkościZawsze podobało mi się, że w moim domu w robieniu mazurków chodziło głównie o to, żeby było zabawnie. Ja i moje rodzeństwo dostawaliśmy po kawałku biszkoptu
CiastkozercyBardzo smaczna babka drożdżowa z dodatkiem kisielu cytrynowego. Miękka, puszysta, żółciutka, rozpływająca się w ustach. Jeszcze lukier nie zdążył zastygnąć, a połowy babki już nie było
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieMoje pierwsze podejście do tortu z lukrem plastycznym. Przyznaję, że miałam lekkie obawy czy się uda, czy lukier nie będzie zbyt twardy, czy nie będzie odstawał
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieSkładniki: 300 g mąki 20 g świeżych drożdży 150 ml mleka 1 żółtko 3,5 łyżki cukru* 50 g masła rodzynki Masło rozpuścić i ostudzić. W
Moja Galeria SmakuBabka trójsmakowa to połączenie trzech smaków kakao, kokosu i wiśni, babka na kisielu, babka na oleju, babka na białkach. Moja powstała w zasadzie przez przypadek, zostały
Kuchnia z widokiem na ogród