typowo grecki smakołyk z ciastem filo, bakaliami i miodem- ich też próbowaliśmy i były przepyszne (szczególnie kataifi). To jest coś co później znalazłam pod nazwą ciasta mozaikowego albo po prostu bloku czekoladowego (korzystałam głównie z tego przepisu). Proste, smaczne i użyteczne, jeśli ma się nadmiar orzechów:) I jak się okazuje bardzo popularne- a my musieliśmy przelecieć pół Europy, żeby
les mirabelleswtedy mniej płynne, o gęstszej konsystencji jednak także bardzo smaczne. Dobrej jakości belgijską czekoladę możemy zakupić w sklepie Słodki Świat , gdzie znajdziemy również wiele ciekawych, czekoladowych dekoracji, które pomogą urozmaicić nasze ciasta i desery. Moje posty
Słodka Stronakoniecznie przechowujemy w lodówce do momentu podania. Dobrej jakości belgijską czekoladę oraz posypkę micro krople możemy zakupić w sklepie Słodki Świat , gdzie znajdziemy również wiele ciekawych, czekoladowych dekoracji, które pomogą urozmaicić nasze ciasta i desery. Moje posty
Słodka Stronawymieszać. Gotowe ciasto wylać do foremki wyścielonej papierem i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180 C przez około 1 godzinę. Po przestudzeniu można posypać ciasto cukrem pudrem lub oblać polewą czekoladową i ozdobić owocami
Przepisy i porady kulinarneKiedy chciałam połączyć ciasto kruche z owocami, zawsze miałam problem jakiego kremu powinnam użyć.Do dnia, kiedy spróbowałam połączenia mascarpone z czekoladą. W mojej opinii wszystkie
bistro mamabędę na pewno nie raz jeszcze wracać! Po dodaniu zimowych przypraw, nabrała fascynującego smaku. Będę polecać dalej, jest zachwycająco korzenne, puchate i wilgotne, a czego można chcieć więcej od ciasta? Zapraszam na Pumpkin Cake :) "Składniki : 4 jajka szklanka cukru 1,5 szklanki puree z dyni (u mnie surowe)1,5 szklanki mąki2 łyżeczki do pieczenia proszku(...)przyprawami i proszkiem do pieczenia i dodajemy wszystko do płynnych składników. Masę przelewamy do formy wyłożonej na dnie papierem do pieczenia.Pieczemy około 35 minut.Ciasto posypujemy cukrem pudrem, albo polewamy czekoladową polewą.Smacznego
Słodkie Przyjemnościnajlepsze ciasto wszech czasów! Smakuje rewelacyjnie, rozpływa się w ustach i jest uzależniające! Orzechowy biszkopt przełożony jest dwoma masami: czekoladowo – orzechową i śmietankową. Połączenie tych smaków sprawia, że ciasto smakuje nieziemsko! Polecam na wszelkiego rodzaju imprezy czy święta Post Kostka Rocher pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta Gotujewidać, ale nie znaczy to, że nie można zafundować sobie śnieżnych babeczek. Dziś krótki filmik jak prosto zrobić bałwanki z masy cukrowej na babeczki lub świąteczne ciasto :) Potrzebne będą: Babeczki waniliowe lub czekoladowe Lukier np. królewski Masa cukrowa np. domowa Smacznego! ciastkożercy
Ciastkozercymargarynę dodając po łyżce budyniu.Na ciasto wykładamy 1/2 porcji kremu, przykrywamy 2 plackiem, na górę wykładamy pozostały krem. Całość posypujemy płatkami migdałów, jeśli lubimy bardzo słodkie ciasta możemy oblać je dodatkowo polewą czekoladową. Chłodzimy w lodówce
Walijskie PichceniePyszne naleśniki z serem, moje dzieci je uwielbiają. Można jeszcze jak kto woli, polać je polewą czekoladowąNaleśniki kakaowe z serem SKŁADNIKI:CIASTOmąka - 2 szklkakao
Kuchnia Danusipiec w 180 stop.45 minut KREM Z mleka,cukru waniliowego, cukru, mąki ugotować budyń, ostudzić, stopniowo dodawać budyń do roztartej margaryny, utrzeć. Na ostudzone ciasto nałożyć krem i polać polewą czekoladową
Kuchnia Danusipszenną, mąkę ziemniaczaną, cukier puder, cukier waniliowy i proszek do pieczenia. Jajko ucieramy z masłem i dodajemy powoli sypkie składniki. Ucieramy mikserem. Na koniec dodajemy posypkę czekoladową i kandyzowaną skórkę pomarańczową, zagniatamy ciasto ręcznie. Formujemy z ciasta 2 wałki. Owijamy je w folię spożywczą i wkładamy do zamrażarki na godzinę. Po tym czasie kroimy ciasteczka o grubości
Aga w kuchnikropelek, 1/2 szklanki posiekanych orzechów laskowych. Przygotowanie: Miękkie masło ucieramy z cukrem. Dodajemy białko, mąkę, sodę i szczyptę soli. Miksujemy na wolnych obrotach. Następnie dodajemy kropelki czekoladowe i posiekane orzechy. Odrywamy kawałkami ciasto i formujemy kuleczki wielkości małego orzecha włoskiego. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, Układamy kuleczki z ciasta, zachowując ok. 2 cm odstępy. Wkładamy do piekarnika
Aga w kuchniZastanawiałam się czy z okazji setnego wpisu upiec tort, napisać notkę z kilkoma statystykami... Uznałam, że setny wpis poświęcę cudownemu sernikowi, a 101 statystykom. :) Nie jestem
Brzuszki Łakomczuszki