ciasto czekoladowe - 22635 przepisów (strona:604/1509)

Cytrynowa babka na samych białkach 57

samych białkach Cytrynowa babka na samych białkach to świetny dodatek do kawy lub herbaty. Prosta w przygotowaniu, słodka, po prostu pyszna. Ja swoje ciasto oprószyłam tylko cukrem pudrem, ale śmiało możecie je polać lukrem lub czekoladową polewą. Spróbujcie. Taka babka na białkach to świetny pomysł na deser. Cytrynowa babka na białkach – jak zrobić? Składniki: 8 białek średnich jaj (około(...)tłuszczem i obsypać np. mąką. Ciasto pieczemy około 45 min w piekarniku nagrzanym do 180 st (grzanie góra-dół, bez termoobiegu).  Uwaga: Ciasto pieczemy na przedostatnim poziomie piekarnika. Czas pieczenia może być różny w zależności od piekarnika, dlatego sprawdzamy ciasto patyczkiem. Przed podaniem babkę oprószamy cukrem pudrem. Babkę można też śmiało podać z czekoladową polewą lub lukrem. Smacznego

Słodkie okruszki
Pomarańczowy sernik z czekoladą (Cheesecake all'arancia e cioccolato) 146

przepis dla wielbicieli serników oraz połączenia orzeźwiającej pomara ń czy i gorzkiego smaku czekolady.  Zapraszam Was na kremowy sernik, kt ó rego baz ą  s ą  czekoladowe ciasteczka idealnie komponuj ą ce się z delikatn ą  mas ą  serow ą   z wyczuwaln ą  nut ą  pomara ń czow ą. Kropk(...)Ciasto przelewamy do formy do pieczenia, wierzch ciasta wygładzamy. Pieczemy w kąpieli wodnej ok. 1 godz. i 35-45 minut. Upieczony sernik odstawiamy do wystygni ę cia, następnie schładzamy w lodówce co najmniej przez 6 godzin. Dekoracja Czekolad ę i mas ł o  rozpuszczamy  w k ą pieli wodnej, mieszamy i odstawiamy do wystygni ę cia. Ostudzone ciasto

La grande e la piccola cuoca
Zebra 115

mamy. W dzieciństwie byłam zafascynowana tym ciastem, a raczej jego wykonaniem. Byłam przekonana, że mama przygotowując to ciasto włożyła mnóstwo pracy w wykonanie tych zabawnych biało-czarnych pasów. Ciasto jak się okazuje nie wymaga specjalnych zdolności kulinarnych, jest proste w przygotowaniu i świetnie pasuje do niedzielnej, popołudniowej kawy. Napisz opinię Zapisz przepis Drukuj Czas przygotowania 15 min Czas gotowania(...)pieczemy 20 minut. Po tym czasie temperaturę zwiększamy do 180'C i pieczemy kolejne 35-40 minut. Upieczone ciasto studzimy na kratce. Ciasto może popękać, ale to zupełnie naturalne. Polewa czekoladowa Do rondelka wlewamy mleko, dodajemy cukier i podgrzewamy do momentu, aż cukier się rozpuści. Dodajemy masło pokrojone na mniejsze kawałki i dalej podgrzewamy. Kiedy masło się rozpuści zdejmujemy

Wędrówki po kuchni
Tort Garfield 144

niepełna łyżeczka proszku do pieczenia *2 łyżeczki soku z cytryny biszkoptowe czekoladowe * 4 białka * 2/3 szklanki cukru * 1/2 szklanki mąki pszennej * 1 łyżeczka proszku do pieczenia * 1 budyń czekoladowy * 1/3 szklanki mielonych migdałów * 1/4 szklanki oleju krem kokosowy * 1 szklanka wiórek kokosowych * 1 szklanka kaszy manny błyskawicznej * 1 szklanka cukru * 1/2 szklanki mleka zagęszczanego niesłodzonego (może też być zwykłe(...)proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać. Wylać ciasto do tortownicy(24/24 cm) z dnem wyłożonym papierem do pieczenia. Piec w temp.180 stopni około 30 min. Ciasto do przekrojenia na dwa blaty . biszkoptowe czekoladowe Białka ubić na sztywno, dodać cukier i dalej ubijać, aż będą lśniące, a cukier się rozpuści. Mąkę pszenną przesiać z proszkiem do pieczenia, proszkiem budyniowym i stopniowo

Mix smaku
Kokosowo-czekoladowa krajanka 244

Dzisiejszy post wyłącznie dla miłośników kokosa i czekolady, jest o kokosowo-czekoladowym cudzie, który strasznie uzależnia. Nie baczcie na milion kalorii pochłanianych z każdym kęsem, ale na odlotową rozkosz, którą daje to ciasto. Pomysł ze strony  Billa Grangera, troszkę zmodyfikowany. Składniki na blaszkę 33x22: 500 g wiórków kokosowych 250 g cukru   180 g masła/margaryny 4 jajka

Mia Cucina Sofieta
Ciasteczka kruche ala pieguski 107

łyżki cukru drobnoziarnistego do wypieków, - szczypta soli. Wykonanie: Mąkę przesiewamy na stolnicę, dodajemy masło, siekamy nożem na małe kawałeczki, dodajemy resztę składników siekamy ciasto nożem, (lub używamy misy miksera jak ja to zrobiłam), dodajemy dropsy czekoladowe na oko (ile tylko sobie zażyczymy) i zalane wrzątkiem i odcedzone suszone jagody, zagniatamy ciasto.  Formułujemy kulki, rozpłaszczamy, pieczemy

Ana Mari's world
Ciasta z makiem – najlepsze przepisy na święta i nie tylko 58

wielu smacznych wypieków. Może dominować w smaku, jak na przykład w przypadku ciasta makowiec japoński, lub być dodatkiem do ciasta, nadającym mu wyglądu i charakteru. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Różnego rodzaju ciasta makowe to obowiązkowe wypieki na świątecznym stole. Chyba w każdym domu na święta na stole gości ciasto makowe. Nie oznacza to jednak, że pieczemy je tylko na święta. Wypieki(...)wystarczy kliknąć w tytuł nad zdjęciem, który przeniesie Was do przepisu.  1. Makowiec z kremem śmietankowym 2. Makowiec japoński 3. Ciasto makowe z polewą (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 4. Makowiec z kremem czekoladowym 5. Makowa panienka z brzoskwiniami 6. Gwiazda makowa (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Ciasta z makiem – najlepsze przepisy na święta i nie tylko pochodzi z serwisu Damusia.pl

Damusia.pl
Szwedzkie ciasto czekoladowe bez mąki - Kladdkaka 81

tego ciasta jest w Szwecji sporo, jednak cechą wspólną wszystkich jest to że wygląda jak niedopieczone. Należy je dobrze schłodzić, co najmniej kilka godzin w lodówce i będzie przepyszne. Cechą charakterystyczną kladdkaka jest to że w piekarniku rośnie jak szalone a potem szybko opada, ale nie mylcie ciasta z zakalcem, tak ma być, taka jego uroda. Jest mega czekoladowe

Moje Małe Czarowanie
Sernik kawowy - bez pieczenia 402

Witam i bez zbędnego rozpisywania się zapraszam na pyszny serniczek, który przygotujecie w 20 minut :) Składniki: 250 g serka mascarpone 400 g serka homogenizowanego 330 ml

Cynamonowe szczęście
Ciasteczka świąteczne- amoniaczki 135

mąki 15 dag cukru 5 dag smalcu 1 jajo 3/4 szklanki mleka 0,5 łyżeczki amoniaku w proszku Aromat cytrynowy Marmolada lub krem czekoladowy Wykonanie Z mąki, cukru, smalcu i jaja ugniatać ciasto. Wcześniej rozpuścić amoniak w mleku, dodać kilka kropel aromatu i po trochę dodawać do wyrabianego ciasta- aby uzyskać odpowiednia konsystencję. Ciasto rozwałkować na grubość 5 milimetrów, wykrawać

Tradycyjna Kuchnia
Babka ucierana w polewie kakaowej 183

źniakowskiego. Wybrałam szybki przepis na babkę pisakową w polewie kakaowej.  Wyszła naprawdę wyśmienita. Lekko wilgotna i nie za słodka, z dużą ilością polewy czekoladowej na wierzchu, dokładnie to co tygrysy lubią najbardziej. Składniki na ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka cukru 4 jajka 250 g masła lub margaryny Płaska łyżeczka proszku do pieczenia ½ łyżeczki olejku waniliowego 2 łyżki(...)suszonych żurawin Składniki na polewę czekoladową: 100 g masła lub margaryny 6 łyżek  cukru pudru 3 łyżki wody 4 łyżki kakao Dodatkowo do smarowania foremki Tłuszcz (masło lub margaryna) 2 łyżki bułki tartej. Sposób wykonania: Żurawinę namoczyć  1 godzinę w wodzie. Masło lub margarynę odpowiednio wcześniej wyjąć z lodówki, tak aby była w temperaturze pokojowej a następnie utrzeć

Na słodko lub wytrawnie
1443. Rogaliki ekspresowe ..po raz kolejny.. 207

śmietany 4 dkg świeżych drożdży 1/2 kostki margaryny 1 płaska łyżeczka cukr u nadzienie: dżem, owoce, krem czekoladowy itp. Do śmietany  wkruszyć drożdże, dodać cukier  i wymieszać na jednolitą masę.Mąkę przesiać,dodać śmietanę z drożdżami i margarynę.Zagnieść jednolite ciasto .Ciasto podzielić na kilka części i wałkować na wielkość talerza lekko podsypując mąką. Koło pokroić

Moje domowe kucharzenie
Tarta z malinami 328

malinami w roli głównej postaram się zamieścić. Zaczynamy od popularnego przepisu na tarte z malinami. Do tego spód ciasteczkowy bez pieczenia czyli szybko takie ciasto można zrobić.   Składniki 2 opakowania markiz czekoladowych 50g masła 50 g mlecznej czekolady 250 serka mascarpone 250g słodkiej śmietanki 30% 4 łyżki cukru 2 opakowania kartoników z malinami cukier puder Przygotowanie 1. Ciastka, masło

zjem to blog kulinarny
Tort angielski-ombre 210

łyżeczki proszku do pieczenia Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę.  Stopniowo dodawać jajka. Miksować do całkowitego połączenia. Następnie dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Wymieszać.  Ciasto podzielić na trzy porcje i wlać do przygotowanych wcześniej form (wysmarowanych i wyłożonych papierem do pieczenia) Piec w temperaturze 180 stopni  około 20 - 25 minut (do suchego patyczka(...)potrzebowali: Około 600 g mas cukrowej Barwnik spożywczy w żelu (użyła fiolet wiltona)  Wykrawaczkę okrągłą do ciastek (użyłam nakrętki od wina) Wykonanie: Wystudzony pierwszy blat ciasta ułożyć na podstawce i posmarować kremem czekoladowym.  W taki sposób złożyć cały tort. Schłodzić w lodówce co najmniej 2 godziny. Schłodzony tort posmarować masą maślaną. Posmarować go równo, aby krem maślany stanowił

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk

Proponowane wyszukiwania