ciasto czekoladowe - 21638 przepisów (strona:597/1443)

Sernik Snickers z orzechami w słonym karmelu 136

pracy z nim jest, ale efekt i smak wynagradza wszelkie wysiłki. Zainspirowana batonikiem snickers stworzyłam wypiek, który z chęcią jeszcze wykorzystam. Spód jest na bazie klasycznego ciasta kruchego- Pate sucree, sernik ma czekoladowo-orzechowy smak, no a wierzch to orzeszki  w solonym karmelu. Zatem do dzieła...  Składniki :  Na kruchy spód (Pate Sucree) :  210 g mąki tortowej(...)sera przynajmniej trzykrotnie mielonego  3 łyżki wrzątku 5 dużych jajek (L) 120 g masła  200 g śmietanki kremówki 36% 175 g cukru  1 budyń czekoladowy  1 budyń śmietankowy 200 g kremowego masła orzechowego  1 łyżka ekstraktu waniliowego  Na wierzch :  150 g orzechów ziemnych  350 g cukru  ok.100 ml śmietanki kremówki

vaniliowoczekoladowa
Bezglutenowe ciasto czekoladowe z całymi gruszkami gotowanymi w syropie 169

zdecydowanie najlepsze bezglutenowe czekoladowe ciacho, jakie kiedykolwiek upiekłem. Mięciutkie, wilgotne, pachnące czekoladą i pełne aromatycznych gruszek gotowanych w syropie. Upiekłem je na mące ryżowej i posłodziłem cukrem kokosowym, który nadaje wspaniałego karmelowego smaku. Gorąco polecam, bo to ciacho wprost stworzone na jesień! PS. W wersji dla leniwych można również użyć bardzo dojrzałych gruszek i uniknąć ich gotowania, chociaż wtedy(...)gruszki i gotuj na małym ogniu przez około 10 minut. Następnie delikatnie odcedź. W tym czasie przygotuj ciasto. Ciasto Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej i następnie zmiksuj z miękkim masłem (o temperaturze pokojowej). Żółtka oddziel od białek i dodaj do czekoladowej masy. Wsyp cukier i ubij ponownie. Do masy dodaj mąkę ryżową, mąkę ziemniaczaną, kakao, sodę, sól i cynamon. Zmiksuj

Food Square
Rogaliki francuskie z czekoladą 282

Składniki: 400 g gotowego ciasta francuskiego lub z tego przepisu: Nadzienie – krem czekoladowy OVOMALTINE lub: – 200 g gorzkiej czekolady – 200 ml śmietanki 18% – 50 g masła Przygotowanie: Jeśli nie używamy gotowego kremu czekoladowego np. OVOMALTINE. Przygotowanie kremu samodzielnie jest bardzo proste.Śmietankę podgrzewamy do 40 ᵒC. Zdejmij z ognia i dodawaj czekoladę i masło (50g) miksując

I LOVE LIFE
Babeczki brownies z Nutellą 224

czekoladowymi jajeczkami będę wspaniałą ozdobą na Wielkanoc. Po świętach możemy podawać je z innymi cukierkami, jak np: M&M-sami i wtedy będą idealne na urodzinowe przyjęcie dla dzieci. Bardzo polecam…   Zapraszam na FILM .   Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});     Babeczki brownies z Nutellą Składniki na 14 babeczek: Ciasto: 240ml(...)tłuszcze 82-83% w temperaturze pokojowej 240g nutelli 3 łyżki cukru pudru 1/4 łyżeczki aromatu waniliowego 2 spore łyżki serka mascarpone Dodatkowo: około 200g czekoladowych jajeczek lub inne cukierki, np: M&M   Ciasto: 1. Wodę zagotować. Dodać kakao i mieszać, aż kakao dobrze połączy się z wodą. Odstawić do całkowitego ostygnięcia. 2. Mąkę przesiać, dodać proszek, sól, wymieszać

Mała Cukierenka
Jogurtowa babka czekoladowa z polewa czekoladową 97

kremowego jogurtu greckiego, 3 szklanki mąki pszennej, 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 2 łyżeczki sody oczyszczonej, 3/4 szklanki kakao. Polewa czekoladowa: 50 ml mleka, 50 g czekolady (70% kakao), 1 łyżka cukru, 1 łyżka masła. Przygotowanie:   Ciasto: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę, kakao, sodę, proszek przesiać, odłożyć. Masło i cukier utrzeć mikserem, do otrzymania jasnej(...)suchego patyczka. Wyjąć z piekarnika, lekko przestudzić w foremce, następnie wyjąć i studzić na kratce. Polewa czekoladowa: Do gotującego się mleka wrzucić połamaną na małe kawałki czekoladę, cukier i masło. Delikatnie mieszać do powstania błyszczącej, gładkiej polewy. Posmarować ciasto czekoladą (ja czekoladę nakładałam sylikonowym pędzlem). Powyższy przepis jest na formę o średnicy 25 cm z kominem

Państwo Wojtczuk gotują
Cytrynowiec 241

Witam po długiej przerwie. Wracam z przepysznym ciastem cytrynowym . Akurat na gorące dni przedstawiam przepis pyszny biszkopt przełożony niezwykłym kremem , który po schłodzeniu przypomina cytrynowy sorbet , z p olewą czekoladową i lukrem cytrynowym . Po prostu coś niewiarygodnie pysznego . Serdecznie polecam :-) Do przepisu został dołączony filmik -> na końcu posta

Kawa z mlekiem
Torcik brownie z borówkami 392

Torcik brownie z borówkami powstał na potrzebę chwili. Małą blaszkę, której zwykle używam do brownie zostawiłam u mamy, dlatego kiedy piekłam ciasto dla gości zdecydowałam się na niedużą okrągłą tortownicę (16 cm średnicy). Brownie z malinami w bardziej klasycznej formie już wcześniej pojawiło się na blogu, można zobaczyć je tutaj , po wypróbowaniu mogę zapewnić, że borówki też pasują świetnie :) Składniki(...)posiekane orzechy i borówki i mieszamy. Masę przekładamy do formy. Pieczemy w temperaturze 150 stopni około 40 -50 minut lub do suchego patyczka. Po upieczeniu ciasto wyciągamy z formy. Kiedy nieco przestygnie dekorujemy kremem czekoladowym (można użyć też zwykłej rozpuszczonej czekolady) i borówkami. Smacznego! ciastkożercy

Ciastkozercy
Mazurek czekoladowy 179

było  w moim rodzinnym domu - a takie słodkie ciasta to nie moja bajka. Tak więc trochę kocham , trochę nienawidzę... składniki ciasto: 300 g mąki pszennej 100 g cukru 175 g masła 2 żółtka szczypta soli Masa czekoladowa: 100 g mlecznej czekolady 40 ml śmietany kremówki  - 30% lub 36% dodatkowo - gotowa masa marcepanowa migdały, rodzynki przygotowanie Ciasto - wszystkie składniki(...)niezbyt gruby placek (ok. 1 cm) o dowolnym kształcie. Z odłożonego kawałka ciasta uformować wyższy brzeg. Ciasto ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, nakłuć widelcem. Piec około 25 minut na złoty kolor w temp. 190°C. W międzyczasie przygotować czekoladową  masę w kąpieli wodnej : czekoladę połamać , włożyć do rondelka lub metalowej miski, dolać śmietankę. W większym garnku zagotować

Stare Gary
Wrześniowe jabłuszko 96

Dziś prezentuję Wam pyszne , sezonowe ciacho . Jabłuszko występuje tu w towarzystwie cynamonu i kokosu. Oczywiście wszystko z biszkoptem i polewą czekoladową ...mniam....za pierwszym razem jak robiłam to ciasto nie zdążyłam zrobić zdjęcia więc znów musiałam je upiec, żeby podzielić się z Wami przepisem. Inspiracją był przepis siostry Anastazji. Wrześniowe jabłuszko Ciasto jasne - 200ml pełnego mleka ( od 3,2%) - 120g

Kuchnia Pełna Emocji
Łaciate ciasto z krówką i cynamonem 114

Łaciate ciasto z krówką i cynamonem Lubicie szybkie ciasta? Dziś polewam Wam jedno z nich. Pyszne łaciate ciasto z krówką i cynamonem. Proste w przygotowaniu, idealne na każdą okazję. Takie ciasto sprawdzi się do popołudniowej kawy lub herbaty, jak również na świąteczny stół. A do ciasta polecam też pyszne produkty ze sklepu  Polski Spichlerz Znajdziecie tam nie tylko doskonałe(...)oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 płaska łyżka naturalnego kakao niepełna łyżeczka mielonego cynamonu 1-2 krówki do dekoracji: czekoladowa polewa i chrupiące czekoladowe kulki Przygotowanie: Piekarniki nagrzewamy do 180 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Formę na ciasto (18×28 lub 23×23 i podobne) smarujemy tłuszczem i obsypujemy kaszą manną (formę można również wyłożyć papierem do pieczenia

Słodkie okruszki
Jabłecznik z truskawkową pianką. 179

tarce o grubych oczkach, przesmażonych z 2 łyżkami cukru) 1 galaretka agrestowa lub cytrynowa (ewentualnie truskawkowa) 1 galaretka truskawkowa 1 opakowanie Śnieżki w proszku mleko do przygotowania Śnieżki polewa czekoladowa      Orzechy wkładamy do foliowego woreczka i rozdrabniamy za pomocą tłuczka do mięsa (lub siekamy nożem). Do miseczki wkładamy orzechy, rodzynki, kakao, proszek do pieczenia i mąkę, mieszamy(...)mlekiem według instrukcji na opakowaniu, gdy już jest gotowa pomalutku, cienką strużką wlewamy zimną galaretkę i dobrze miksujemy. Piankę przekładamy na mus i chłodzimy. Gdy ciasto stężeje (po około godzinie) polewamy polewą czekoladową. Pychotka

Rozpustne gotowanie
Ciasto drożdżowe z jagodami 58

jest zdecydowanie mój najlepszy przepis na ciasto drożdżowe. Testowałam go już z prawie każdymi owocami i zawsze efekt jest genialny. A z jagodami szczególnie. Jagody jak mało które owoce pasują wręcz idealnie do ciast drożdżowych i nie znam takiego człowieka, który nie lubi pysznej jagodzianki. @import url(https://static.mailerlite.com/assets/plugins/groot/modules/includes/groot_fonts/import.css?version=1643283); .ml-form-embedSubmitLoad{display:inline-block;width:20px;height:20px(...)form-2709473 .row-form").hide()} Lubisz ciasta ze świeżymi owocami, wypróbuj także: –  drożdżówki z serem –  drożdżówki z serem i rabarbarem –  brioszki –  ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką –  drożdżowe ze śliwkami i kruszonką –  racuchy drożdżowe –  drożdżówki z truskawkami –  drożdżowe topielec –  mini pączki serowe –  blok czekoladowy –  Drożdżowy wieniec pizzowy –  Drożdżówki

nietylkopasta.pl
Najlepsze ciasto marchewkowe! 66

zdecydowanie najlepsze, najbardziej wilgotne i puszyste ciasto marchewkowe jakie kiedykolwiek robiłam. Ciasto jest bardzo proste do zrobienia a efekt jest fantastyczny. Górę ciasta możesz przyozdobić świeżymi figami lub orzechami włoskimi, w obu wersjach będzie super! Blog nietylkopasta.pl to nie tylko najlepsze przepisy dla Ciebie i Twojej rodziny, ale także piękne i funkcjonalne produkty oraz książki kulinarne. Zajrzyj do zakładki sklep(...)kruszonką –  drożdżowe ze śliwkami i kruszonką –  racuchy drożdżowe –  drożdżówki z truskawkami –  drożdżowe topielec –  mini pączki serowe –  blok czekoladowy –  Drożdżowy wieniec pizzowy –  Drożdżówki z truskawkami i rabarbarem CIASTO MARCHEWKOWE Przygotowanie : 2 h 30 minut Składniki ciasto: 300 g startej marchewki (na małych oczkach) 250 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia

nietylkopasta.pl
Jagodzianki – najlepsze! 73

zbędnej ilości ciasta ale za to z mega dużą ilością pysznych jagód w środku. Ciasto tylko z 370 g mąki a aż 450 g jagód do nadziewania! Polecam Ci też przepisy: Drożdżówki z serem i borówkami Drożdżówki z serem i rabarbarem –  drożdżówki z serem –  drożdżówki z serem i rabarbarem –  brioszki –  ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką(...)drożdżowe ze śliwkami i kruszonką –  racuchy drożdżowe –  drożdżówki z truskawkami –  drożdżowe topielec –  mini pączki serowe –  blok czekoladowy –  Drożdżowy wieniec pizzowy –  Drożdżówki z truskawkami i rabarbarem –  Ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką –  Ciasto drożdżowe ze śliwkami i kruszonką JAGODZIANKI Przygotowanie:  około 2,5 h Ilość : 8 drożdżówek Składniki ciasto

nietylkopasta.pl
Ciasto drożdżowe – topielec 87

ciasto, kiedyś niezliczoną ilość razy. To według mnie jest najbardziej wilgotne i najlepsze drożdżowe, a do tego jest naprawdę szybkie w przygotowaniu bo nie wymaga długich godzin wyrastania. Ciekawe jest to, że ciasto topi się z bardzo zimnej wodzie, dość nietypowy proces ale ciasto dzięki temu jest naprawdę wilgotne po upieczeniu. Niezwykle krótki jest też czas wyrastania, ciasto wyrasta już(...)rabarbarem – brioszki – ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką – drożdżowe ze śliwkami i kruszonką – racuchy drożdżowe – drożdżówki z truskawkami – drożdżowe topielec – mini pączki serowe – blok czekoladowy – Drożdżowy wieniec pizzowy – Drożdżówki z truskawkami i rabarbarem CIASTO DROŻDŻOWE – TOPIELEC Przygotowanie :1 h 30 minut Składniki ciasto: – 750 g mąki pszennej – 4 jaja i 1 żółtko w rozmiarze

nietylkopasta.pl
Czekoladowa kostka piernikowa 71

formie silikonowej). Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C około 50 minut do suchego patyczka, jeżeli w połowie pieczenia zbytnio zacznie się rumienić przykrywamy ciasto folią aluminiową. Gotowy piernik studzimy, wierzch polewamy polewą czekoladową. Polewa. W rondlu roztapiamy masło, zdejmujemy z palnika. Następnie dodajemy posiekaną czekoladę, mieszamy aż do jej rozpuszczenia. Od razu polewamy nią ciasto i dekorujemy np. rodzynkami

Kocham Czekoladę
Ekspresowy śmietankowo-czekoladowy budyniowiec 533

Pyszny śmietankowo-czekoladowy budyniowiec na maślano-herbatnikowym spodzie to szybki deser bez pieczenia który przygotujemy w niecałe 20 min :). To mój pomysł na ciasto idealne dla zapracowanych jak i leniwców (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 300 gram herbatników 150 gram masła 4 budynie śmietankowe 1600 ml mleka 4 czubate łyżki mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 1 cukier wanilinowy 1 czubata łyżka

Blog kulinarny S9.PL
Czekoladowa kostka piernikowa 195

formie silikonowej). Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C około 50 minut do suchego patyczka, jeżeli w połowie pieczenia zbytnio zacznie się rumienić przykrywamy ciasto folią aluminiową. Gotowy piernik studzimy, wierzch polewamy polewą czekoladową. Polewa. W rondlu roztapiamy masło, zdejmujemy z palnika. Następnie dodajemy posiekaną czekoladę, mieszamy aż do jej rozpuszczenia. Od razu polewamy nią ciasto i dekorujemy np. rodzynkami

Kocham Czekoladę