ciasto czekoladowe - 21638 przepisów (strona:578/1443)

Czekoladowe brioche 211

świeżych drożdży 400 ml mleka, podgrzanego do 37ºC 180 g miękkiego masła 1 żółtko Nadzienie czekoladowe 100 g + 50 g gorzkiej czekolady, u mnie 70% 6 łyżki golden syropu 2 łyżka śmietanki Rozpuść drożdże w podgrzanym mleku. Dodaj cukier, mąkę, żółtko i zagnieć ciasto. Używasz kuchennego robota użyj haka do mieszania. Kiedy już wszystkie składniki się połączą dodaj miękkie masło

codojedzenia
Fit brownie z batatów 175

brownie to idealne ciasto dla maniaków słodkości. Fantastycznie wilgotne w środku, mocno czekoladowe, a przy okazji w wersji fit. Bez grama białego cukru, a wszystko za sprawą słodkiego ziemniaka, daktyli i kilku innych zdrowych produktów. Z pewnością zaskoczy nie jednego z naszych gości, a my możemy delektować się bez większych wyrzutów sumienia. Przepis na fit brownie z batatów: Składniki(...)masę wylewamy na blachę i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i pieczemy około 35 minut. Po upieczeniu ciasto odkładamy, aż ostygnie i na koniec dekorujemy cukrem pudrem i orzeszkami ziemnymi. Smacznego! Sprawdź również ten przepis – proste babeczki czekoladowe .   Artykuł Fit brownie z batatów pochodzi z serwisu Blog kulinarny | Ale Pysznie

ale Pysznie
Ciastka/babeczki "grzybki" 189

margaryna Dodatkowo: 1 białko mak niebieski kolorowe posypki (użyłam posypek z linii Decorada od Delecty: posypka smak owocowy, maczek smak truskawkowy, maczek smak mango, płatki czekoladowe) polewa smak mlecznej czekolady Delecta Sposób przygotowania: CIASTO: Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy kawałki margaryny i śmietanę, całość siekamy nożem, a następnie zagniatamy gładkie i elastyczne ciasto (gdyby nie chciało się połączyć dodajemy jeszcze(...)dokładnie oblepiamy. Foremki układamy w brytfannie i pieczemy do zrumienienia w 180 stopniach (około 20 minut). Spody układamy na papierze do pieczenia i także pieczemy do zrumienienia. Okrawki ciasta po wycinaniu ponownie zagniatamy i formujemy cienki wałek, rozcinamy go na około 2cm kawałki i formujemy ogonki - jeden koniec formujemy w dziubek, aby zmieścił się do dziurek w spodach grzybków (pamiętając

Kolorowy Przepisownik
Imprezowe Kruche Babeczki z Czekoladą 256

minut, aż ciasto się przyrumieni. Piekłam na drugiej od dołu półce piekarnika. Po wyjęciu z piekarnika odstawić babeczki do całkowitego ostygnięcia. Krem: 4. Do rondelka wlać śmietankę i zagotować. Czekoladę połamać i przełożyć do miseczki, zalać ją gorącą śmietanką. Odczekać 30 sekund i następnie mieszać, aż czekolada całkowicie się roztopi ( patrz FILM ). Krem czekoladowy nakryć folią spożywczą (na dotyk(...)przesiać cukier puder, wymieszać. 6. Gotowy krem przełożyć do rękawa cukierniczego z tylką (użyłam metalowej końcówki Wilton 1M), patrz FILM . 7. Kruche ciasto wyjąć z foremek i w każde nałożyć niedużą łyżeczkę konfitury. Wierzch ozdobić kremem czekoladowym, wyciskając piękne rozetki. Gotowe babeczki posypać kolorową posypką i złotym barwnikiem ( patrz FILM ). Babeczki przechowywać w lodówce, ale około 45 minut przed podaniem

Mała Cukierenka
Puszysty sernik 177

jajko,masa serowa:1 kg sera twarogowego,150 g margaryny,200 g cukru,7 jajek,1 budyń waniliowy,1 łyżka mąki ziemniaczanej,szczypta soli,dekoracja:polewa czekoladowa,płatki migdałowe. Przygotowanie:1. Przygotuj kruche ciasto: 100 gram   margaryny posiekaj, wymieszaj z mąką i cukrem pudrem, dodaj jako, zagnieć jednolite ciasto i włóż je do lodówki na 25 - 30 minut. Rozwałkuj

Aga w kuchni
Brownie z malinami 454

między słodyczą ciasta a wytrawnym smakiem gorzkiej czekolady i kakao. Do tego świetnie podbity smak słodko kwaśnych malin! Warto.. zdecydowanie warto upiec to brownie. Czekoladowe z owocami, jednak nieco lżejsze jest też ciasto murzynek brownie z porzeczkami . Gorąco polecam i ten przepis

AniaGotuje.pl
Czekoladowy brzoskwiniowiec 236

Czekoladowy brzoskwiniowiec to pyszne, wilgotne, podzielne ciacho – idealne gdy spodziewamy się gości (chociaż jestem pewna, że niejedna rodzina poradziłaby sobie z blaszką takiego ciasta, bez dodatkowej pomocy z zewnątrz ;)). Dwa biszkoptowe, czekoladowe blaty, przełożne brzoskwiniami i pysznym, śmietankowo-brzoskwiniowym kremem, oblane polewą czekoladową. W elemencie ozdoby bita śmietana oraz czekolada w postaci eleganckich zdobień, […] Artykuł Czekoladowy brzoskwiniowiec pochodzi

Domowe Torty
Sernik imbirowo-piernikowy 211

dałam upust kulinarnej fantazji i upiekłam dla Was sernik, imbirowy na kruchym spodzie o smaku piernika. Sos czekoladowo-pomarańczowy to kropka nad ” i „Święta bez dobrego sernika to wręcz niemożliwe. Jest elegancki i smaczny na pewno zdobędzie uznanie gości. Polecam gorąco! Składniki: Ciasto: 1,5 szklanki mąki pszennej 3 żółtka ½ kostki masła 50 g cukru pudru 1 łyżka  przyprawy(...)serowa: 1 kg twarogu mielonego 1 szklanka cukru 2 łyżki miękkiego masła 1 łyżka startego świeżego imbiru 3 białka- z ciasta kruchego 4 jajka 1  budyń śmietankowy Dr.Oetker 100 ml śmietany 18% 2 łyżki mleka w proszku Sos czekoladowo-pomarańczowy: 10 dag gorzkiej czekolady 1/2 szklanki soku pomarańczowego z kawałeczkami owoców 150 ml śmietanki kremowej 2 łyżki cukru pudru

Wanilia i Kardamon
Cytrynowa babka na samych białkach 53

samych białkach Cytrynowa babka na samych białkach to świetny dodatek do kawy lub herbaty. Prosta w przygotowaniu, słodka, po prostu pyszna. Ja swoje ciasto oprószyłam tylko cukrem pudrem, ale śmiało możecie je polać lukrem lub czekoladową polewą. Spróbujcie. Taka babka na białkach to świetny pomysł na deser. Cytrynowa babka na białkach – jak zrobić? Składniki: 8 białek średnich jaj (około(...)tłuszczem i obsypać np. mąką. Ciasto pieczemy około 45 min w piekarniku nagrzanym do 180 st (grzanie góra-dół, bez termoobiegu).  Uwaga: Ciasto pieczemy na przedostatnim poziomie piekarnika. Czas pieczenia może być różny w zależności od piekarnika, dlatego sprawdzamy ciasto patyczkiem. Przed podaniem babkę oprószamy cukrem pudrem. Babkę można też śmiało podać z czekoladową polewą lub lukrem. Smacznego

Słodkie okruszki
Pomarańczowy sernik z czekoladą (Cheesecake all'arancia e cioccolato) 140

przepis dla wielbicieli serników oraz połączenia orzeźwiającej pomara ń czy i gorzkiego smaku czekolady.  Zapraszam Was na kremowy sernik, kt ó rego baz ą  s ą  czekoladowe ciasteczka idealnie komponuj ą ce się z delikatn ą  mas ą  serow ą   z wyczuwaln ą  nut ą  pomara ń czow ą. Kropk(...)Ciasto przelewamy do formy do pieczenia, wierzch ciasta wygładzamy. Pieczemy w kąpieli wodnej ok. 1 godz. i 35-45 minut. Upieczony sernik odstawiamy do wystygni ę cia, następnie schładzamy w lodówce co najmniej przez 6 godzin. Dekoracja Czekolad ę i mas ł o  rozpuszczamy  w k ą pieli wodnej, mieszamy i odstawiamy do wystygni ę cia. Ostudzone ciasto

La grande e la piccola cuoca
Zebra 108

mamy. W dzieciństwie byłam zafascynowana tym ciastem, a raczej jego wykonaniem. Byłam przekonana, że mama przygotowując to ciasto włożyła mnóstwo pracy w wykonanie tych zabawnych biało-czarnych pasów. Ciasto jak się okazuje nie wymaga specjalnych zdolności kulinarnych, jest proste w przygotowaniu i świetnie pasuje do niedzielnej, popołudniowej kawy. Napisz opinię Zapisz przepis Drukuj Czas przygotowania 15 min Czas gotowania(...)pieczemy 20 minut. Po tym czasie temperaturę zwiększamy do 180'C i pieczemy kolejne 35-40 minut. Upieczone ciasto studzimy na kratce. Ciasto może popękać, ale to zupełnie naturalne. Polewa czekoladowa Do rondelka wlewamy mleko, dodajemy cukier i podgrzewamy do momentu, aż cukier się rozpuści. Dodajemy masło pokrojone na mniejsze kawałki i dalej podgrzewamy. Kiedy masło się rozpuści zdejmujemy

Wędrówki po kuchni
Tort Garfield 141

niepełna łyżeczka proszku do pieczenia *2 łyżeczki soku z cytryny biszkoptowe czekoladowe * 4 białka * 2/3 szklanki cukru * 1/2 szklanki mąki pszennej * 1 łyżeczka proszku do pieczenia * 1 budyń czekoladowy * 1/3 szklanki mielonych migdałów * 1/4 szklanki oleju krem kokosowy * 1 szklanka wiórek kokosowych * 1 szklanka kaszy manny błyskawicznej * 1 szklanka cukru * 1/2 szklanki mleka zagęszczanego niesłodzonego (może też być zwykłe(...)proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać. Wylać ciasto do tortownicy(24/24 cm) z dnem wyłożonym papierem do pieczenia. Piec w temp.180 stopni około 30 min. Ciasto do przekrojenia na dwa blaty . biszkoptowe czekoladowe Białka ubić na sztywno, dodać cukier i dalej ubijać, aż będą lśniące, a cukier się rozpuści. Mąkę pszenną przesiać z proszkiem do pieczenia, proszkiem budyniowym i stopniowo

Mix smaku
Kokosowo-czekoladowa krajanka 239

Dzisiejszy post wyłącznie dla miłośników kokosa i czekolady, jest o kokosowo-czekoladowym cudzie, który strasznie uzależnia. Nie baczcie na milion kalorii pochłanianych z każdym kęsem, ale na odlotową rozkosz, którą daje to ciasto. Pomysł ze strony  Billa Grangera, troszkę zmodyfikowany. Składniki na blaszkę 33x22: 500 g wiórków kokosowych 250 g cukru   180 g masła/margaryny 4 jajka

Mia Cucina Sofieta
Ciasta z makiem – najlepsze przepisy na święta i nie tylko 49

wielu smacznych wypieków. Może dominować w smaku, jak na przykład w przypadku ciasta makowiec japoński, lub być dodatkiem do ciasta, nadającym mu wyglądu i charakteru. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Różnego rodzaju ciasta makowe to obowiązkowe wypieki na świątecznym stole. Chyba w każdym domu na święta na stole gości ciasto makowe. Nie oznacza to jednak, że pieczemy je tylko na święta. Wypieki(...)wystarczy kliknąć w tytuł nad zdjęciem, który przeniesie Was do przepisu.  1. Makowiec z kremem śmietankowym 2. Makowiec japoński 3. Ciasto makowe z polewą (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 4. Makowiec z kremem czekoladowym 5. Makowa panienka z brzoskwiniami 6. Gwiazda makowa (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Ciasta z makiem – najlepsze przepisy na święta i nie tylko pochodzi z serwisu Damusia.pl

Damusia.pl
Szwedzkie ciasto czekoladowe bez mąki - Kladdkaka 75

tego ciasta jest w Szwecji sporo, jednak cechą wspólną wszystkich jest to że wygląda jak niedopieczone. Należy je dobrze schłodzić, co najmniej kilka godzin w lodówce i będzie przepyszne. Cechą charakterystyczną kladdkaka jest to że w piekarniku rośnie jak szalone a potem szybko opada, ale nie mylcie ciasta z zakalcem, tak ma być, taka jego uroda. Jest mega czekoladowe

Moje Małe Czarowanie