bezowy, do tego krem budyniowy (można wykorzystać krem karpatkowy, gotowy budyń waniliowy/śmietankowy lub własny), biszkopty i polewa czekoladowa. Smaczny kwartet, polecam! Cycki murzynki PRZEPIS{blacha: 25x30 cm}Temperatura pieczenia: 180°C | Czas pieczenia: ok. 30-35 min. Ciasto makowo-kokosowo-bezowe 6 białek (dałam 5) 1 szkl. cukru (użyłam 3/4 szkl.) 1 szkl. wiórek kokosowych (dałam niepełną(...)Plasterki ananasów pokroić w drobną kostkę. Masło utrzeć z cukrem, dodać ostudzony budyń, zmiksować na gładką masę. Dodać pokrojone ananasy, wymieszać. Gotową masę wyłożyć na ostudzone ciasto makowe. Na kremie ułożyć biszkopty. Polewa czekoladowa. W rondelku wymieszać kakao, cukier puder i wodę. Postawić na ogniu i chwile podgrzać. Zdjąć z ognia, dodać łyżkę margaryny i śmietanę. Energicznie mieszać do uzyskania
coolinarnastrefa.blogspot.comzbyt wiele czasu na pichcenie. Dziś korzystając z dnia wolnego postanowiłam zrobić naleśniki czekoladowe i dżem z pomarańczy, ale o nim innym razem. Cóż naleśniki – ot łatwizna. Nie są zbyt słodkie, więc spokojnie można połączyć je ze słodkim dżemem lub owocami i bitą śmietaną. Ciasto wychodzi dość gęste, ale łatwo się rozprowadza po patelni, więc można wlewać mniejszą ilość
Niebieski kubek z kawasurowo ale wszelkimi ciastami, dżemami, sokami z ich wykorzystaniem. Od razu uprzedzę Wasze pytania, moje ciasto jest tak wystrojone i ozdobione truskawkami na górze, bo było elementem pewnej sesji zdjęciowej. Sesji która mimo że bardziej biznesowa musiała mieć akcent kulinarny, bo nie da się bez! Zrobiłyśmy zatem piękne zdjęcia na warszawskiej Pradze, gdzie ciasto wzbudzało ogólny entuzjazm i zaciekawienie. Najlepsze(...)Dodaj do koszyka Deska Gąska Apolonia – średnia 135,00 zł Dodaj do koszyka Lubisz ciasta ze świeżymi owocami, wypróbuj także: – ciasto kruche z rabarbarem – najlepsze ciasto kruche ze śliwkami – tort czekoladowy z owocami – makaron z truskawkami – szarlotka na kruchym cieście – biszkopt z truskawkami – sernik z malinami – szybki biszkopt
nietylkopasta.plWalentynki to dobra okazja żeby zrobić coś od serca ... np. szybkie ciasto bez pieczenia w kształcie serca. Masa serowo-czekoladowa, zalana musem malinowym - pychotka. Ciasto dla leniuchów - uda się każdemu. SKŁADNIKI Masa serowa: 450 g sera twarogowego, 2 łyżki jogurtu naturalnego, 3 łyżki cukru pudru, 50 g mlecznej czekolady, 50 g gorzkiej czekolady, 4 łyżeczki żelatyny, 1/3 szkl. wrzątku
słodki bratekciasto, które widzicie jest bardzo maślane i puszyste. Dodatek czekoladowych płatków podnosi walory smakowe ciasta. Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pyszniecieście znajdziecie kilka smaków. Jest czekoladowy, słodki i kwaśny. W całości się uzupełniają a ciasto jest delikatne i rozpływa się w ustach.Trochę przypomina smak wuzetki. Składniki: Biszkopt:* 6 jajek dużych-L 6 łyżek cukru 4 łyżki mąki pszennej 2 łyżki kakao 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Masa śmietankowa: 500 ml kremówki 30% 250 g mascarpone 4 łyżki cukru
Ala piecze i gotujeCiasto jest mocno pomarańczowe, mocno czekoladowe, mocno wilgotne.Zaskakuje smakiem i zaskakuje wykonaniem.Do ciasta należy przygotować się dzień wcześniej, ponieważ całe pomarańcze należy gotować przez dwie godziny, a następnie trzeba je wystudzić.Na drugi dzień wystarczy pomarańcze zmiksować i połączyć z resztą składników. Ciasto nie zawiera mąki. Czytaj więcej
bistro mamaBabeczki czekoladowe. Babeczki czekoladowe z tego przepisu są super wilgotne , delikatne i puszyste . Ich niewielkie rozmiary powodują, że możemy je udekorować na wiele sposobów. Nie zapychają, a stanowią idealną porcję dla jednej osoby. Ja w tych babeczkach zakochałam się już dawno. Przepis znalazłam na tej stronie. Zrobiłam, sprawdziłam, pokochałam… a teraz dzielę się nim z Wami. Choć przepis może(...)podobny sposób jak ciasto ucierane . Łączymy wszystkie mokre składniki , osobno wszystkie suche , a potem ostrożnie jedne dodajemy do drugich. Ciasto na babeczki jest dość rzadkie . Do nałożenia go do przygotowanych i wyścielonych foremek, potrzebujemy głęboką łyżkę . Najlepiej dużą łyżkę do lodów. Bardzo ważnym jest, żeby foremki wypełnić tylko do 2/3 ich wysokości . Babeczki czekoladowe bardzo ładnie rosną. A najładniejsze
SmartBake.plMasło kroimy na drobniejsze kawałki i ucieramy z cukrem pudrem. Dodajemy mąkę, jajko, wanilię i proszek do pieczenia, zagniatamy na stolnicy lub blacie. Gdy ciasto będzie już jednolite, dodajemy czekoladowe groszki i rozdrobnione orzechy włoskie, łączymy dokładnie z masą. Z powstałej kuli odrywamy kawałeczki ciasta, w dłoniach formując ciasteczka - układamy obok siebie na prostokątnej blaszce i lekko spłaszczamy. Pieczemy
sama złodyczWięc ostatecznie zdecydowałam się, na połączenie obu w jedno ciasto. I tak też powstała tarta ala sernik z całym mnóstwem truskawek. Polecam ten przepis, bo ciasto jest przepyszne. U mnie z półpłynną polewą czekoladową mleczną i truskawkami, ale z powodzeniem można ciasto udekorować jedynie cukrem pudrem i truskawkami. SKŁADNIKI Kruchy spód: 225 g mąki pszennej tortowej 60 g cukru pudru(...)kwaśnej śmietany 18% 1 opakowanie budyniu waniliowego z cukrem 50 g mąki ziemniaczanej Dekoracja: kilka truskawek polewa czekoladowa lub cukier puder WYKONANIE Kruchy spód: Do miski wsypać mąkę, dodać cukier puder, sól, jajko i posiekane nożem masło. Zagnieść jednolite ciasto, zawinąć w folię spożywczą i włożyć na 30 minut do lodówki. Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 ° C. Zimne ciasto rozwałkować
Passions hobbies lifeciasto jest nie tylko wyjątkowo pyszne, ale też proste do przygotowania. Dzisiaj przygotowałam mazurek z masłem orzechowym , lekko posiekanymi fistaszkami, suszonymi daktylami i polewą czekoladową. Pycha! Po inne wielkanocne przepisy zapraszam tutaj Składniki: Kruche ciasto: 2 szklanki mąki 160 g masła 3 żółtka 3 łyżki cukru pudru 1 płaska łyżka jogurtu naturalnego Nadzienie: 200 g masła orzechowego (gładkie) 1/2 szklanki(...)Pieczemy około 25 – 30 minut. Studzimy. Nadzienie: Masło orzechowe miksujemy z cukrem pudrem i śmietaną kremówką. Następnie rozsmarowujemy na upieczonym cieście, posypujemy lekko posiekanymi orzeszkami ziemnymi i posiekanymi daktylami. Delikatnie dociskamy. Polewa czekoladowa: W rondelku podgrzewamy śmietanę kremówkę, prawie do wrzenia (nie wolno zagotować!) i wyłączamy gaz. Dodajemy połamane czekolady i mieszamy, aż do całkowitego połączenia składników. Studzimy
Oryginalny smakwyposażenia piekarnika) wykładam papierem do pieczenia i na papierze rozkładam równomiernie ciasto. Blaszkę wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 12 minut. Ciasto wyciągam z piekarnika, przykrywam ściereczką kuchenną, przykrywam dużą deską i obracam papierem do góry. Papier smaruję wodą, wtedy lepiej odejdzie. Ciasto od razu zwijam w rulon razem ze ściereczką i odstawiam do wystygnięcia. W tym czasie(...)ściągam z ognia i dodaję masło. Mieszam, aż masło się rozpuści. Tak przygotowaną polewę odstawiam do przestygnięcia, a następnie wylewam ją na zimne ciasto. Na cieście możecie zrobić wzorki i przyozdobić roladę wg własnego uznania. Rolada czekoladowa z kremem spekulatius gotowa. Smacznego 🙂 Artykuł Rolada czekoladowa z kremem spekulatius pochodzi z serwisu Słodki sentyment
Słodki sentymentMoja słodka kombinacja smaków. Wysoki przekładaniec przełożony dwoma kremami: agrestowym i wiśniowym. Biszkopty pieczone z dodatkiem czekoladowych kulek śniadaniowych, którymi również dekorujemy wierzch ciasta. Bardzo efektowne i smaczne ciasto, bogate w wiele smaków. Polecam! Składniki: Biszkopt ze śniadaniowymi kulkami czekoladowymi: (składniki podane na 1 biszkopt. Potrzebne będą 3) 3 jajka w temperaturze pokojowej 3 łyżki cukru pudru szczypta soli(...)sztywno. Kilka łyżek odłożyć do dekoracji ciasta. Pod koniec ubijania dodać tężejące puree z wiśni i dobrze zmiksować. Gotowy krem wysmarować na cieście, przykryć ostatnim biszkoptem. Wierzch przekładańca wysmarować odłożoną wcześniej bitą śmietaną i udekorować kulkami czekoladowymi. Schłodzić do stężenia kremów. Smacznego
Nastoletnie WypiekanieKremowy, słodki i całkowicie legalny, krem czekoladowy z daktyli — do kanapek, do ciast, idealny do przekładania wafli Artykuł Krem czekoladowy z daktyli pochodzi z serwisu
NiePieprz.plJedliście kiedyś ciasto na bazie pomidorów? Założę się, że nie ;p Ciasto smakuje obłędnie – jest lekko mokre i czekoladowe jak brownie, aromatyczne jak korzenne ciasto marchewkowe, a przede wszystkim jest bardzo zdrowe – nie zawiera glutenu, białego cukru, produktów mlecznych, nie dodałam też do niego żadnego tłuszczu typu olej, masło itp. W cieście pomidorowym jest za to całkiem sporo
Eat me! Fit me!Bananowiec – czekoladowy biszkopt, banany, galaretka i bita śmietana. Ciasto po raz pierwszy jadłam u mojej koleżanki Asi i oczywiście nie byłaby sobą gdybym nie poprosiła o przepis:) To ciasto jest jednym z moich ulubionych. Jest sycące i słodkie, ale nie zawiera ciężkich mas. Czas wykonania
KuchniaWeDwoje.plSłowian oraz współczesnych Rodzimowierców, ta pora roku nadchodzi, gdy Perun pokonuje panującego nad światem Welesa (żmija). Mazurek to oczywiście nieodłączny element Wielkanocy. Moim ulubionym jest ten czekoladowy, który w tej wersji może zaskoczyć. :) Ciasto: 120g miękkiego masła (raczej nie polecam margaryny) 4 łyżki stołowe cukru pudru 2 żółtka (z jajka M) 280g mąki pszennej (t. 500) pół łyżeczki soli(...)Ponownie na parze łączymy śmietankę z czekoladą i dodajemy również masło. Krem pozostawiamy do przestudzenia. Do polania spodu powinien mieć temperaturę pokojową. Na przestudzone kruche ciasto wykładamy konfiturę z róży. Tę zalewamy kremem czekoladowym. Na koniec formę zawijamy w folię spożywczą i wstawiamy na noc do lodówki. Jeśli chcemy mazurek ozdobić bakaliami, należy zrobić to po polaniu ciasta kremem
Kuchenna Kontrrewolucyawzorem na 3 minuty do piekarnika nagrzanego na 180 stopni. Po tym czasie wyjąć i pozostawić do ostudzenia.Do reszty ciasta dodać kakao i dokładnie wymieszać łyżką. Czekoladową masę wylać na jasne podpieczone ciasto. Następnie rozprowadzić delikatnie masę, tak aby nie popsuć wzoru. Piec ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Jeszcze gorące ciasto zsunąć z blachy na ściereczkę
Fabryka pomysłówciasta na wierzchu.Śmietanę ubić mikserem na szytwną masę, po czym dodać wystudzoną, rozpuszczoną czekoladę i miksować na wolnych obrotach, aż do połączenia się skałdników.Na wystudzone ciasto wyłożyć równomiernie krem śmietanowo-czekoladowy i posypać ziarnami owocu granatu.Wierzch ciasta polać cienkim paseczkami z odłożonej 1 łyżki rozpuszczonej, białej czekolady.Uwagi do przepisu:Masło w cieście można zastąpić margaryną.Tartę przechowywać
Gospodyni Miejskajuż teraz zapraszam do przetestowania prostej i szybkiej w wykonaniu rolady czekoladowej. Gwarantuje, że jest przepyszna, w końcu to czekolada więc nie może być inaczej. Rolada czekoladowa z delikatnym musem. Składniki na ciasto: 4 jajka 50 g mąki tortowej 50 g mąki ziemniaczanej 100 g cukru 2 łyżki gorzkiego kakao szczypta soli wykonanie: Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy(...)śmietanę (200 ml) ubijamy mikserem. Możemy dodać cukier puder. Gotową bitą śmietanę dodajemy do ganache. Zimny biszkopt odwijamy z ręcznika. Robimy to delikatnie by nie uszkodzić ciasta. Na rozwiniętym biszkopcie rozprowadzamy 2/3 masy czekoladowej, zostawiamy około 2 cm marginesu na końcu biszkoptu. Gdy będziemy zwijać roladę masa czekoladowa się nieco przesunie..Odcinamy końcówki by roladzie nadać ładnego wyglądu. Resztą
Przysmaki Karolki