ciasto czekoladowe - 22138 przepisów (strona:458/1476)

Babeczki z pudełka 127

oleju 2 jajka mieszankę z opakowania kawałki czekolady z opakowania i formy do babeczek Do mieszanki dodajemy jaja, olej i wodę. Miksujemy na gładko. Dodajemy większą część czekoladowych płatków do ciasta i wlewamy do foremek. Posypujemy resztą czekolady z wierzchu. Wkładamy do nagrzanego do 175 stopni piekarnika

W kuchni bez szafek
Blueberry muffin — muffin z jagodami 170

Muffiny z jagodami należą do moich ulubionych. Smakują mi chyba bardziej niż czekoladowe z czekoladą. Ciasto robię lekko waniliowe. Jeśli nie wyobrażacie sobie muffinów bez czekolady polecam dodać do tych białej czekolady, która cudownie się komponuje smakowo jak i wizualnie z jagodami. Nowy post Blueberry muffin — muffin z jagodami pojawił się w Wypieki i Rumieńce

Wypieki i Rumieńce
Cupcake czekoladowo-truskawkowe 172

hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Uwielbiam cupcake o różnych smakach i kolorach. Tym razem proponuję "zatopić zęby" w czekoladowo-truskawkowym smaku. ciasto:  80 g masła 200 g mąki 230 g cukru 3 łyżki kakao 1/ 4 łyżeczki soli    1 łyżka proszku do pieczeni 12 dużych

Humanistka w kuchni
Jabłecznik z bitą śmietaną ---- Torta di mele con panna montata 151

puder , stale mieszając mikserem na zmniejszonych obrotach. Cienkim strumieniem nie przerywając mieszania  wlewamy rozpuszczona ,przestudzoną  żelatynę  Tak przygotowaną masę  rozprowadzamy na warstwie jabłkowej Powierzchnię ciasta posypujemy wiórkami czekoladowymi i ewentualnie płatkami dekoracyjnymi. Jabłecznik schładzamy w lodówce.== Torta di mele con panna montata pan di Spagna Ingredienti      3 uova

w mojej kuchni
Pieczony kalafior z granatem i migdałami 166

napiszę innym razem. Nie stosuję drastycznych diet, bo się do nich nie nadaję. Słodkich przepisów na blogu jednak nie zabraknie :) Blok czekoladowy, kokosanki i ciasto 3Bit ciągle czekają, aż znajdę chwilę i napiszę o nich dwa słowa. Tymczasem w weekendy i w tygodniu jest mniej więcej tak jak na zdjęciach poniżej. Granatowo, kalafiorowo i migdałowo!  składniki : 1 mały kalafior

bistro mama
"Piękny Leon" 365

porcję kremu i biszkopt nasączony herbatą. Na nim znów rozłożyć krem budyniowy,  żółty mus jabłkowy i pozostały krem. Wierzch przykryć ciastem miodowym. Ciasto ozdobić polewą czekoladową.   Smacznego

kgwjanczewo
Sernik mojej mamy - "Łzy Wałęsy" 435

pozostałych z ciasta białek dodając porcjami cukier puder. Jak będzie sztywna wykładamy pianę na gorący ser. Pieczemy jeszcze około 15 minut, aż się zarumieni. Gotowe, przestygnięte ciasto polecam polać czekoladową polewą

Piekę, bo lubię
Brownie z masłem orzechowym i orzeszkami ziemnymi 152

Intensywnie czekoladowe, lekko słone, wilgotne... po prostu pyszne. Brownie to najlepszy zakalec na świecie! Pogoda nas ostatnio nie rozpieszcza, więc czas na czekolado-terapię! Substancje zawarte

Smakowity Blog Kulinarny
Pischinger 2626

Wspaniały smak, który przypomina mi czasy dzieciństwa , gdzie wielkim rarytasem był torcik wedlowski :) Pamiętacie ten smak ? Przepis znalazłam w świetnej książeczce " Ciasta i desery czekoladowe". Przeglądając przepisy , zatrzymałam się na Pischingerze :) i przepadłam ;) musiałam go zrobić .Składniki:opakowanie okrągłych wafli1 tabliczka czekolady deserowej100 g zmielonych orzechów włoskich1/2 szklanki cukru pudru1/2 szkl. śmietanki 30 %2 łyżki masła ok. 50 gPolewa

Słodkości i nie tylko
Makowy mieszaniec 155

zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Z białek ubić pianę, połączyć z ciastem. Piec w blaszce 33x23 wyłożonej papierem do pieczenia, w temperaturze 180 stopni 45-50 minut. Wystudzone ciasto oblać polewą czekoladową lub lukrem

Praktyczna pl
Trzy kolory 155

łyżki mąki tortowej2 łyżki kakao1 płaska łyżeczka proszku do pieczeniaPrzygotować jak każde ciasto biszkoptowe i wylać na ciasto II. Piec w temperaturze 180 stopni około 50 minut. Wystudzone ciasto oblać polewą czekoladową lub posypać cukrem pudrem

Praktyczna pl
Słodki Książę 357

masła.Upieczony spód przekładamy z powrotem do blachy nakładamy masę korówkową następnie powidła śliwkowe.Przykrywamy drugim spodem. Na wierzch przekładamy krem jogurtowy  i  przykrywamy ostatnim plackiem.Wierzch ciasta polewamy polewą czekoladową

NaKońcuJęzyka
BOUNTY 406

wiórkową,wyłożyć na ciasto.POLEWAMargarynę roztopić w rondelku.Do miski wsypać cukier,kakao,wbić jajko,zmiksować.Następnie cienkim strumieniem wlewać gorącą margarynę do jajka,ciągle miksować do rozpuszczenia cukru.Wierzch ciasta polać polewą czekoladową

Kuchnia Danusi
Naleśniki amarantusowo-kokosowe 187

nalać łyżeczkę oleju i podgrzać.Zdjąć patelnię z ognia i za pomocą dekoratora cukierniczego zrobić cienkie paski z ciasta czekoladowego.Ponownie patelnie przełożyć na ogień i wlać tyle białego ciasta żeby zakryło czekoladowe paski.Smażyć naleśniki z obu stron.Naleśniki wystudzić. Czekoladę pokroić w drobną kosteczkę dodać do jogurtu naturalnego i wymieszać. Każdy naleśniki posmarować jogurtem,nałożyć kilka kawałków pokrojonego banana

Ala piecze i gotuje