ciasto czekoladowe - 22635 przepisów (strona:439/1509)

Piernik – najlepszy 98

dobre a co nie. Nie lubiłam w dzieciństwie ciast, za wyjątkiem kilku. Nie lubiłam większości, bo były albo suche, albo twarde, albo niesmaczne, bo pieczone na margarynie, albo po prostu nie miały odpowiednich proporcji. Piernik również był takim ciastem, choć nie bardzo pamiętam, aby był pieczony u mnie w rodzinie. Jedyne ciasta pierniki jakie znałam to te kupowane na odpuście(...)Czytaj dalej "Piernik – najlepszy" na blogu Moja Delicja. Podobne przepisy: Sernik królewski, warszawski – duża blacha, najlepszy Szybki piernik czekoladowy – bez miksera Ciasto Murzynek – najlepszy, wilgotny, puszysty, rozpływający się w ustach

Moja Delicja
Sernik z polewą czekoladową i daktylami 150

Sernik z polewą czekoladową i daktylami to ciasto, którego smak długo się pamięta. Bardzo proste wykonanie, świetnie smakuje i nieźle wygląda. Sernik dobrze się kroi i nie traci formy nawet po dłuższym staniu w temperaturze pokojowej. Sernik, który zawsze wychodzi, a po upieczeniu jest równiutki. Do zrobienia tego sernika najlepiej jest użyć gęstego białego sera twarogowego tłustego lub półtłustego. Ucierając(...)nadzieję, że sernik będzie smakować tak samo, jak wszystkim moim domownikom. Ilość porcji: 12 Czas przygotowania: 80 minut Forma o średnicy 28 cm Składniki na sernik z polewą czekoladową i daktylami: 1 kg sera białego twarogowego tłustego lub półtłustego 100 g masła 6 jajek 1 szklanka cukru pudru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 200 g suszonych daktyli 2 łyżki kaszy manny

Kuchcik gotuje
Walentynkowo. I ciasto z czekoladą... 128

Hiper proste ciasto. Kokosowo-czekoladowo-marchewkowe. Znalezione u  Konsti  i z wdzięcznościa wykorzystane. Bo nie ma chyba nic prostszego, niż wypiek wymagajacy tylko zamieszania wszyskich składników i wylania masy do foremki... Takie ciasto nada się idealnie, jako przyjemna niespodzianka z okazji, albo pyszna przekaska dla dzieci do parku - bez okazji. Składniki:   (keksówka 20/8cm) 200 g mąki

Lejdi of the house
karpatka królewska 186

mojej rodzinie karpatka to ulubione ciasto. Zawsze robię dużą porcję, bo znika ona błyskawicznie. Aby trochę zmienić tradycyjną wersję dodałam krem kakaowy i trochę polewy czekoladowej. Wyszło tak jak lubimy- chrupiące ciasto z dużą ilością kremu.  *porcja na dużą blaszkę z piekarnika: Składniki: na ciasto: 6 jajek 1 i 1/2 szklanki mąki 190 g masła 1 i 1/2 szklanki(...)reszcie mleka rozmieszać żółtka, mąkę, cukier i budyń (do drugiego dodać kakao). Wlać na gotujące mleko, ugotować gęsty budyń i wystudzić. Najpierw utrzeć krem czekoladowy: miękkie masło utrzeć z zimnym budyniem. Wyłożyć na jeden blat ciasta. tak samo przygotować jasny krem i delikatnie rozsmarować na ciemnym kremie. Przykryć drugim ciastem. Posypać cukrem pudrem. Czekoladę z mlekiem rozpuścić w kąpieli wodnej

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Sernik niejedno ma imię – najlepsze przepisy na sernik 85

orzechy. Kruszonką najczęściej ozdabia się szarlotkę lub ciasto drożdżowe, lecz nic nie stoi na przeszkodzie, aby wykorzystać ją do sernika. Sernik z rosą i agrestem Ciasto z rosą to świetny pomysł na wszelkiego rodzaju uroczystości, ponieważ prezentuje się elegancko. Czym jest rosa? To białko ubite na pianę i krótko zapiekane na cieście. Po wyjęciu wierzch przypomina krople rosy. W naszej(...)żelatyny do masy serowej oraz schłodzenie ciasta w lodówce. Truskawki dodajemy do samego ciasta, a także układamy na wierzchu i zalewamy galaretką. Nietypowy sernik ze słodkimi ziemniakami Przygotuj się na niecodzienne doznania z sernikiem, w którym znajdują się również bataty. Do masy twarogowej dodajemy puree ze słodkich ziemniaków, ale ciasto wyróżnia się również czekoladową kruszonką.  Wejdź na stronę

Kuchnia MagdaLeny
Sernik niejedno ma imię – najlepsze przepisy na sernik 85

orzechy. Kruszonką najczęściej ozdabia się szarlotkę lub ciasto drożdżowe, lecz nic nie stoi na przeszkodzie, aby wykorzystać ją do sernika. Sernik z rosą i agrestem Ciasto z rosą to świetny pomysł na wszelkiego rodzaju uroczystości, ponieważ prezentuje się elegancko. Czym jest rosa? To białko ubite na pianę i krótko zapiekane na cieście. Po wyjęciu wierzch przypomina krople rosy. W naszej(...)żelatyny do masy serowej oraz schłodzenie ciasta w lodówce. Truskawki dodajemy do samego ciasta, a także układamy na wierzchu i zalewamy galaretką. Nietypowy sernik ze słodkimi ziemniakami Przygotuj się na niecodzienne doznania z sernikiem, w którym znajdują się również bataty. Do masy twarogowej dodajemy puree ze słodkich ziemniaków, ale ciasto wyróżnia się również czekoladową kruszonką.  Wejdź na stronę

Kuchnia MagdaLeny
Piernik 113

wkładamy do nagrzanego już piekarnika ciasto. Ja piekę w opcji góra- dół. Ciasto pieczemy około 45 minut, to tak zwanego suchego patyczka. Otwórzcie piekarnik i wbijcie do środka długą wykałaczkę, jak nie będzie na niej ciasta to znaczy, że piernik jest upieczony. Po upieczeniu zostawiamy jeszcze go przez kilka minut w uchylonym piekarniku. Tego ciasta nie można piec(...)zbytnio wysuszyć. Piernik studzimy na kratce i zaraz po przestudzeniu jest gotowy do jedzenia. Teraz możecie go również polać polewą czekoladową i udekorować bakaliami. Polewa czekoladowa przepis Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej, dodajemy mleko, śmietanę i całość mieszamy. Ciasto dekorujemy gorącą czekoladą. Tak przygotowana polewa bardzo szybko zastyga. Jeśli zdecydowaliście się na dekorację ciasta bakaliami to obsypujemy je, jak jeszcze

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Szybki piernik bananowy 165

łyżki masła rozpuszczam w kąpieli wodnej), dekoracyjne groszki czekoladowe marki Delecta Białka jaj ubijam na sztywno, dodaję stopniowo cukier nada ubijając oraz żółtka. Banany rozgniatam na papkę, dodaję do ubitych jajek (nie mieszam), dodaję rozpuszczone masło, przesianą mąkę, przyprawy, proszek do pieczenia oraz kakao. Teraz całość dokładnie, lecz krótko, mieszam. Ciasto przekładam do wyłożonej(...)papierem do pieczenia keksówki i umieszczam w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Ciasto piekę przez 60 minut, następnie wyciągam z formy i studzę na kratce. Po przestudzeniu polewam ciasto przygotowaną polewą czekoladową i dekoruję czekoladową posypką marki Delecta. Smacznych i udanych Świąt życzy Wam Klaudia

Mango Papaja
Kakaowe ciastka z kremem czekoladowym 217

pieczenia. Margarynę utrzeć z cukrem i dodać jogurt naturalny. Połączyć z suchymi składnikami. Zagnieść ciasto. Następnie na rękę wziąć trochę ciasta, rozpłaszczyć, na środek nakładać odrobinę kremu czekoladowego. Formułować kule, spłaszczyć. Zresztą ciasta postępować analogicznie.  Ciastka układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok 10-15 minut w temperaturze 180 stopni. Smacznego, Anulla

Fabryka pomysłów
Sernik wiedeński z truskawkami i czekoladą 150

Sernik wiedeński z truskawkami i czekoladą Delikatny i puszysty sernik bez spodu, z polewą czekoladową i truskawkami. Ciasto prawie nie opada po upieczeniu, jest bardzo smaczne i efektowne. Polecam!     Składniki: 1 kg mielonego twarogu 200g masła 8 dużych jajek 200g cukru 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej Dodatkowo: 1 czekolada deserowa + kilka łyżek mleka 1 czekolada

Blog z Apetytem
Placuszki z malinami i czekoladą. 138

podwieczorek lub deser polecam takie oto placuszki z malinami czekoladą. Czekolada, którą starłam do ciasta nadaje im czekoladowego smaku, a maliny świeża lekkiej kwaskowatości. Słodkie z kwaśnym to dobre połączenie. Dodam, że placuszki wychodzą bardzo puszyste i możemy je przygotować dosłownie w pół godziny. Zapraszam:) Składniki: Ciasto: 2 jajka 2 łyżki cukru 1 cukier waniliowy pół szklanki mąki krupczatki półtorej

Izabelawkuchni
Ciasto Meluzyna 826

minuty. Odstawiam do całkowitego przestudzenia. Masło razem z cukrem pudrem ucieram na puszystą masę. Stopniowo dodaję ziemny budyń. Ucieram. Masę wykładam na wierzch przygotowanego ciasta. Wyrównuję. 4. Ciasto posypuję płatkami czekoladowymi i wstawiam na godzinę do lodówki. Zachęcam do zakupu produktów   ZENTIS .  W ofercie sklepu znajdziecie cały szereg przeróżnych nadzień, owoców w żelu oraz produktów niezbędnych do przygotowania

Tradycyjna kuchnia Kasi
francuskie wiatraczki – ekspresowe 153

składniki: 1 arkusz ciasta francuskiego ok. 12 łyżeczek gęstego powidła lub marmolady lub kremu czekoladowego 1 białko wykonanie: Ciasto rozwijamy i kroimy na 12 jednakowych kwadratów lub wg własnego uznania. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Każdy nacinamy po przekątnej nie nacinając środka. Na każdym środku nakładamy po małej łyżeczce powidła lub marmolady lub kremu czekoladowego. Składamy co drugi

Domowy Smak Jedzenia
Rolada bez pieczenia 63

kulkę owijam w folię i wkładam do lodówki na 30 minut. Śmietankę ubijam razem z mascarpone i cukrem pudrem. Do kremu dodaję jakiś ulubiony dodatek (u mnie to czekoladowy wafelek). Wyciągam ciasto z lodówki i kładę na folii aluminiowej. Rozwałkowuję na prostokąt ok. 30cmx20cm. Na ciasto wykładam krem, a wzdłuż jednego dłuższego boku dżem. Teraz najtrudniejsza część, czyli zwijanie. Roladę

Słodki sentyment
Rogaliki z ciasta francuskiego z nutellą i malinami 137

przekąska. Rogaliki z ciasta francuskiego z nutellą i malinami to przepyszne mini słodkości idealne do popołudniowej kawki Składniki (na 16 małych rogalików): 300 g ciasta francuskiego nutella (16 łyżeczek) maliny 1 roztrzepane jajko Przygotowanie: Ciasto francuskie rozwinąć i przekroić wzdłuż na pół (powinno być w temperaturze pokojowej). Każdy pasek pokroić na 7 trójkątów. Po bokach ciasta zostaną 4 skrawki (połówki(...)push({}); To też może Cię zainteresować: → Rożki francuskie z truskawkami i agrestem → Ciastka francuskie jabłkowo – migdałowe → Sakiewki z kurczakiem, serem lazur i orzechami pekan → Paluchy z ciasta francuskiego z pesto → Ciasteczka czekoladowe nadziewane nutellą Artykuł Rogaliki z ciasta francuskiego z nutellą i malinami pochodzi z serwisu Oryginalny smak

Oryginalny smak