ciasto czekoladowe - 22635 przepisów (strona:436/1509)

BISZKOPTOWE Z MASĄ TRUSKAWKOWO SMIETANOWĄ 151

truskawek poncz: woda cukier sok z cytryny dodatkowo: 3 łyżki żelatyny 3 łyżki wody dekoracja: czekoladowe rollsy  CUKIETERIA Wykonanie: *Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy po jednym żółtku, cały czas miksujemy, dodajemy cukier, następnie mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto wylewamy do wyłożonej papierem formy do pieczenia o śr. 24 cm. Pieczemy(...)śmietanowo truskawkowej. Połowę masy odkładamy na bok i wierzch ciasta, drugą połowę wykładamy na dolny blat biszkoptu, przykrywamy kolejnym, który następnie nasączamy.  Pozostałą masą smarujemy boki, wierzch ciasta. Dekorujemy truskawkami, czekoladowymi ołówkami. Odstawiamy do lodówki aby masy stężały

Z Majeczką w kuchni
Afrodyta 2310

budyniu śmietankowego, 1 kostka masła, 5 łyżek cukru pudru, 1 kieliszek spirytusu, Dodatkowo: polewa czekoladowa, 1/2 tabliczki białej czekolady. PRZYGOTOWANIE: 1. Biszkopt ciemny: Białka ubijam na sztywną pianę. Naprzemiennie dodaję cukier oraz żółtka. Nadal ubijając stopniowo dodaję olej, mąkę, kakao, cynamon oraz proszek do pieczenia. Ciasto wylewam na blaszkę (wymiary 25x35 cm). Piekę 30 minut w temperaturze 170 stopni(...)mleku gotuję budyń. Masło ucieram z cukrem pudrem. Dodaję po łyżce zimnego budyniu. Wlewam spirytus i ucieram. Masę wykładam na biszkopt jasny. Przykrywam biszkoptem ciemnym. 5. Wierzch ciasta polewam polewą czekoladową i ozdabiam rozpuszczoną na kąpieli wodnej białą czekoladą

Tradycyjna kuchnia Kasi
Ciasteczka grzybki 130

pieczenia Krem: 250 ml śmietanki kremówki 36% 250g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: 100g czekolady mlecznej lub deserowej (lub pół na pół) 3-4 łyżki mleka czekoladowa posypka do ciast       *** Z podanych składników zagniatamy jednolite ciasto. W razie potrzeby podsypujemy dodatkowo mąką. Z ciasta formujemy kulę i wkładamy ją do lodówki na około 1 godzinę(...)smarować, gdyż ciasto zawiera dużo tłuszczu i nie przywiera *** *** Ze średniej części wycinamy takie same kółka, ale w środku robimy małe otwory za pomocą np nakrętki *** *** Z małej części ciasta formujemy nóżki grzybków. Spodów i nóżek musi być tyle ile kapeluszy *** *** Wszystkie części grzybków układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w lekkich odstępach od siebie *** *** Wkładamy do piekarnika nagrzanego

Blog z Apetytem
Ciasta na Wielkanoc – bez jajek i mleka 338

jogurtowe jest lekko wilgotne i puszyste. W diecie bezmlecznej można łatwo przyrządzić go wykorzystując jogurt kokosowy, sojowy czy owsiany. Dla mnie świetnym dodatkiem do ciasta jogurtowego są mrożone maliny. Możecie też ozdobić je cukrem pudrem. Czekoladowy jagielnik, czyli „sernik” bez sera „Sernik” jaglany to nie tylko pyszny ale i zdrowy deser. Po nocy spędzonej w lodówce masa „sernikowa(...)klasyczny sernik. Faworki bez śmietany i alkoholu Takie faworki możecie spokojnie podać małemu alergikowi. Nie znajdziecie w nich ani śmietany, ani alkoholu. Faworki wychodzą przepyszne. Są delikatne i kruche. Ciasto pleśniak Pleśniak , mimo mało zachęcającej nazwy, jest pysznym i bardzo efektownym ciastem. Do jego przyrządzenia możemy wykorzystać domowe powidła śliwkowe. Samo ciasto nie jest słodkie, dlatego świetnie kontrastuje z pianką

Dieta bez mleka
Biszkopt z musem czekoladowym i czereśniami 121

blaszkę (20x30cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego do 180 o C piekarnika i pieczemy ok 40 minut. Sprawdzamy wykałaczką czy ciasto jest już upieczone. Odstawiamy do wystygnięcia. Dzielimy na 2 blaty. Mus czekoladowy : Śmietankę podgrzewamy, wrzucamy do niej połamaną czekoladę, odstawiamy na ok 3 minuty, dokładnie mieszamy, aż czekolada się rozpuści i powstanie jednolita masa. Studzimy, a następnie(...)ubijamy na puszysty krem. Poncz : cukier zalewamy przegotowaną wodą, rozpuszczamy, studzimy. Doprawiamy do smaku sokiem z cytryny. Dolną część biszkoptu sączymy połową ponczu. Wykładamy mus czekoladowy, przykrywamy pozostałą częścią ciasta. Na wierzch układamy uprzednio umyte i pozbawione pestek czereśnie. Polewamy tężejącą galaretką. Smacznego

Słodki Zakątek
Ciasto Grzesiek 2434

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto Grzesiek to kolejne smaczne ciasto bez pieczenia . Jest bardzo lekkie, puszyste i cudowne w smaku. Do jego przygotowania potrzeba kilku składników, takich jak bita śmietana Śnieżka, herbatniki, dżem porzeczkowy i wafelki Grześki. Stąd też nazwa ciasta, ponieważ masa zawiera w sobie właśnie te czekoladowe wafle. To delikatne ciasto wręcz rozpływa się w ustach. Wszystko dzięki temu

Przepiski.pl
Murzynek udający brownie 77

jest zgrzytem. Pocieszniak czekoladowo kakaowy zaraz spełni swe zadanie. Troszkę niech przestygnie. Troszkę trwało 10 minut. Już jeden trójkąt wchłonięty. Działa w dodatku, bo uśmiech wrócił. Składniki: 1 czekolada gorzka 1 czekolada mleczna 1 łyżka kakao szczypta soli 1/2 kostki masła 4 jajka 3/4 szklanki cukru pudru 3/4 szklanki mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem czekoladowy lub ciasteczkowy(...)składniki dokładnie się połączą. Masa jest gęsta, ale płynna. Przelewamy do foremki - u mnie silikonowa, okrągła 23 cm średnicy. Łyżeczką,  na całej powierzchni punktowo nakładamy krem czekoladowy lub ciasteczkowy. Do ciasta można ewentualnie dodać kawałki pokrojonej czekolady, groszki czekoladowe. Moja córka bardzo lubi, gdy do masy dodaję kilka pokruszonych herbatników. Tym razem tego nie zrobiłam. Pieczemy

Kronika Piekarnika
Murzynek z mąki orkiszowej 138

Składniki: – 1 i ¼ szklanki maki orkiszowej – 1 szklanka cukru pudru – 3 jajka – ¾ kostki masła bez laktozy – ½ szklanki śmietany bez laktozy –

I LOVE LIFE
Ciasto szachownica + film – proste i smaczne 137

Wbrew pozorom to proste i smaczne ciasto. Rozpływa się w ustach. Idealne na imprezę. Na pewno zaskoczysz nim swoich gości. Składniki na ciasto: 4 jajka 3

Przepisy Babci
Czekoladowe pisanki 154

tygodniu żyje przygotowaniami do Wielkanocy, sprząta, myśli o wypiekach i dekoracjach domu i stołu. Wszystkim zapracowanym i nie tylko proponuję przepis na pisanki z ciasta ucieranego, tym razem czekoladowe (bo cytrynowe były już na blogu wcześniej). Ciasto jest smaczne, bardzo proste i szybkie w przygotowaniu, a radosny wygląd pisanek zachwyci nie tylko najmłodszych. Ja do pieczenia używam silikonowej foremki

Cynamonowe szczęście
Pani Ambasadorowa 199

Mieszam. Masę wykładam na ciasto. Wyrównuję i przykrywam drugim blatem biszkoptu jasnego. 5. Białą czekoladę rozpuszczam nad kąpielą wodną. Dodaję mleko i mieszam, aż masą będzie jednolita. Polewę czekoladową rozsmarowuję na cieście. Wierzch ciasta oprószam posypką o smaku mango. Gotowe ciasto wstawiam na 2 godziny do lodówki

Tradycyjna kuchnia Kasi
Ciasteczka z bananami i czekoladą 238

połączenie smaku bananowego z czekoladą.Do takich wypieków jak zwykle fantastycznie sprawdza się ciasto francuskie lub na croissanty. Spróbujcie sami! Palce lizać:) Składniki: Opakowanie ciasta francuskiego lub ciasta na croissanty, krem czekoladowy typu Nutella, 1-2 banany Przygotowanie: 1. Ciasto kroimy na wąskie prostokąty (ok. 5cmX 8cm) 2. Na każdy prostokąt wykładamy łyżeczkę czekolady oraz plasterek lub dwa banana

Kuchnia Pełna Pasji
Ciasto ze śliwkami i migdałami 190

Węgierki to nieodłączny znak jesiennej aury. Ja najbardziej lubię je w cieście, ich soczystość, słodycz polskich sadów. Przedstawiam wam czekoladowe szybkie i pyszne ciasto z karmelizowanymi śliwkami,. Co prawda mi się lekko zapadło i śliwki zamiast na wierzchu były w środku ale nic nie ujęło to smakowi ciasta, które bardzo szybko zniknęło. Zapewniam. Źródło Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
ciasto kakaowo-kawowe z wiśniową galaretką – eksplozja smaków 368

oraz proszkiem do pieczenia. Białka ubijamy na sztywno. Następnie stopniowo dodajemy cukier i żółtka. Do puszystej masy jajecznej dodajemy w dwóch turach przesiane suche składniki i delikatnie mieszamy szpatułką. Ciasto przekładamy do foremki (ok.22x32cm, wyłożoną papierem do pieczenie samo dno. Pieczemy w ok. 175 st. C przez ok. 40 min. Upieczony i wystudzony biszkopt przekrawamy na dwa blaty. składniki(...)ciasta: Pierwszy blat biszkopta umieszczamy w foremce wyłożonej papierem do pieczenia, delikatnie nasączamy naparem kawowym i wykładamy 1/2 część kremu. Na kremie układamy nasączone w naparze kawowym okrągłe biszkopty, na które wylewamy lekko tężejącą galaretkę. Wstawiamy do lodówki aby galaretką stężała. Na galaretkę wykładamy pozostałą masę i przykrywamy drugim blatem, który również delikatnie nasączamy. Wierzch ciasta polewamy polewą czekoladową

Domowy Smak Jedzenia
Tarta czekoladowo karmelowa 316

Opis tarta czekoladowo karmelowa: Tarta czekoladowo karmelowa to niesamowity i pyszny deser. Najlepszy kruchy spód z warstwą ciągnącego się karmelu i grubą warstwą czekolady. Ja używam czekolady mlecznej, ponieważ nikt w domu nie lubi gorzkiej czekolady. Wy natomiast możecie użyć mleczną lub gorzką wedle uznania. Od kiedy upiekłam tarte czekolado-karmelową, stała się moją ulubioną wśród tart. Składniki(...)palnika. Dodajemy do tego masło i śmietanę (45 ml). Mieszamy do rozpuszczenia. Ponownie gotujemy na małym ogniu przez minutę. Gotową masę karmelową wylewamy na spód ciasta. Wstawiamy do lodówki do zastygnięcia. Przygotowujemy czekoladową masę. Do małego garnuszka wlać kremówkę, podgrzać i doprowadzić do wrzenia. Zdejmujemy z palnika i dodajemy posiekaną czekoladę i odstawiamy na 2 minuty. Po tym czasie wymieszać

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne