ciasto czekoladowe - 22635 przepisów (strona:448/1509)

Tort Delicja czekoladowa z galaretką 102

szklanki mielonych orzechów włoskich lub ziemnych 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 5 łyżek oleju Na masę czekoladową do przełożenia blatów biszkopta: 1 1/2 tabliczki deserowej czekolady 1/2 słoika kremu czekoladowo - orzechowego - około 200 gram Na masę śmietankowo - czekoladową: 250 gram serka mascarpone 300 gram śmietany kremówki 30% 100 gram gorzkiej lub deserowej czekolady Na galaretkę: około10 baldachów kwiatów(...)pieczemy w 180 stopniach około 50 minut. Wyciągamy i studzimy. Zupełnie zimne ciasto,  ostrym nożem przekrajamy na trzy, jak najcieńsze blaty. Jeśli wierzch wyrósł z małą górką, ścinamy go,  by powierzchnia ciasta była płaska. Przygotowujemy poncz kawowy i przystępujemy do mas. Masa czekoladowa: Czekoladę połamaną na kostki wkładamy  do miseczki i rozpuszczamy w mikrofalówce. Po wyciągnięciu mieszamy

Kronika Piekarnika
Ciasteczka czekoladowo-orzechowe + filmik 115

Proponuję dziś przepis na przepyszne ciasteczka czekoladowo-orzechowe . Przepis dostałam od przyjaciółki i trochę go zmodyfikowałam. W oryginalnym przepisie była ciemna czekolada , którą wymieniłam na mleczną , ponieważ ciemna mocno dominowała i nie bardzo mi w tej wersji ciastka smakowały. Drugą modyfikacją było zmniejszenie ilości masła . W pierwotnej wersji była to cała kostka, a przecież ciasteczka zawierają dwie tabliczki czekolady(...)mieszamy. 4. Następnie dodajemy 100 g mąki pszennej, mieszamy. Kolejne 100 g mąki mieszamy z połową łyżeczki proszku do pieczenia i 1/3 łyżeczki sody oczyszczonej, mieszamy, dodajemy do ciasta, mieszamy. 5. Przekładamy na blat i zagniatamy. Gdy ciasto będzie już zagniecione, to stopniowo dosypujemy zmielone orzeszki i dalej zagniatamy. Zagniecione ciasto przekładamy do miski. 6. Piekarnik nagrzewamy do temperatury

Kawa z mlekiem
Piernik na ostatnią chwilę 109

korzenną . I to, co jest konieczne to słoik powideł śliwkowych . Powidła dodajemy do surowego ciasta oraz przekładamy nimi upieczone placki. Ciasto po upieczeniu jest rewelacyjne, puszyste delikatne i wilgotne. Piernik nie musi leżakować przed podaniem, jest gotowy do zjedzenia od razu! Po wyjęciu z piekarnika ciasto studzimy, a następnie przecinamy wzdłuż na pół po to, aby między warstwy rozsmarować porcję(...)pysznych powideł śliwkowych. Na powidła można położyć również warstwę masy marcepanowej , ale nie jest to konieczne. Piernik po nakryciu drugą warstwą ciasta oblewamy polewą czekoladową. Górę można udekorować kandyzowaną skórką pomarańczy lub płatkami migdałowymi. Z tym piernikiem jest tylko jeden problem, jest tak doby, że znika natychmiast ! Za pierwszym razem nie udało mi się zrobić zdjęć, ponieważ niepostrzeżenie zniknął! Następnego

SprawdzonaKuchnia.pl
Sernik zebra 155

części dodajemy budyń czekoladowy oraz kakao i mieszamy dokładnie do połączenia.  Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Na środku blachy wylewamy na przemian po 2 łyżki masy jasnej, a następnie masę ciemną, jedna warstwa na drugą. Na dno piekarnika kładziemy blaszkę z niewielką ilością wrzącej wody, dzięki której w piekarniku panuje wilgoć i sernik nie pęka. Ciasto wstawiamy do piekarnika

kulinarne odsłony pati
Ciasto Snikers 535

szklanka cukru200 g masła2 jajka2 łyżki miodu2 łyżeczki sody Dodatkowo 1 puszka masy kajmakowej (400 g)puszka orzeszków ziemnychgotowy krem karpatkowy (np. Delecta) lub własny krem budyniowypolewa czekoladowa - przepisPrzygotowanie1. Ciasto. Wszystko składniki na ciasto posiekać i wyrobić gładkie ciasto. Wstawić do lodówki (min. 1h, można na całą noc). Ciasto podzielić na dwie części, wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem(...)opakowaniu lub przygotować własny krem budyniowy.3. Złożenie ciasta. Układać wg następującej kolejności:I placek ciasta krem karpatkowy (Delecta) II placek  ciastakajmak (puszkę można wstawić do garnka z wodą i chwilę podgrzać)wysypać na powierzchnie kajmakową orzeszki ziemne (drobno posiekane) polewa czekoladowa (3 łyki kakao, 2 łyżki gorącej wody oraz 3 łyżki cukru pudru podgrzewać na wolnym

coolinarnastrefa.blogspot.com
CIASTO CHAŁWOWE 789

ciasto chałwowe zdecydowanie zasługuje na to, aby pojawić się na świątecznym stole. Cudownie czekoladowe z przepysznym kremem jest moim faworytem wśród ciast. Nie może(...)zabraknąć oczywiście miodownika , makowca czy sernika ale na pyszne ciasto chałwowe również znajdzie się miejsce. Jeżeli układacie już świąteczne menu to weźcie to ciasto pod uwagę :). CIASTO CHAŁWOWE BISZKOPT 6 jajek 3 budynie czekoladowe 2 łyżki mąki tortowej 1/2 szkl cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia KREM CHAŁWOWY 2 budynie śmietankowe 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 3 szkl mleka

Pieguskowa Kuchnia
Ciasto knoppers 508

popularnych Knoppersów, ten przepis jest zdecydowanie dla Was! Wafle przekładane masą mleczną (z mleka w proszku) i masą czekoladową z dodatkiem orzechów laskowych, których zwieńczeniem jest pyszna polewa czekoladowa. Pychotka! Artykuł Ciasto knoppers pochodzi z serwisu Blog kulinarny Kurkanielotka.pl

kurkanielotka.pl
Dekadenckie ciasto z buraków i czekolady 129

Dzisiaj mamy dla Was obiecany przepis z książki „Green Kitchen. Zielono & zdrowo” a jest nim dekadenckie ciasto z buraków i czekolady. Ciasto smaczne i czekoladowe, a za sprawą buraków bardzo wilgotne. Składniki: - 150 ml oliwy - 120 ml miodu - 3 jajka - 250g buraków - 50 g gorzkiej czekolady 75% - 200 g mąki orkiszowej - 2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)mieszanki czekoladowej. Jajka ubijamy chwilę i dodajemy do reszty. Mąkę, kakao, proszek do pieczenia i sól przesiewamy, dodajemy do mieszanki buraków z czekoladą i delikatnie mieszamy. Formę do babki smarujemy oliwą i posypujemy wiórkami kokosowymi. Masę wlewamy do formy i wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni i pieczemy 25-30 minut aż wierzch ciasta popęka. Smacznego

Kuchenne Wariacje
Ciasto czekoladowo-truskawkowe 77

czekoladową  i truskawkową.  Masa czekoladowa składa się z mascarpone i śmietanki oraz czekolady. Dodałam czekoladę gorzką ale można dodać inną dowolną, taką jaką lubimy. Masa truskawkowa to zmiksowane truskawki z galaretką i ubitą śmietanką. składniki: biszkopt 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżka kakao 4 łyżki cukru 4 jajka 2 łyżki oleju 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia masa czekoladowa(...)masę czekoladową. Dokładnie wyrównać. Na masie ułożyć warstwę herbatników. Wstawić do lodówki do schłodzenia Przygotować masę truskawkową. Galaretki rozpuścić w 450 ml gorącej wody i  odstawić do wystudzenia. Truskawki zmiksować na gładki mus i połączyć z wystudzonymi galaretkami. Śmietankę ubić na sztywno i zmiksować dokładnie z truskawkami wymieszanymi z galaretką. Gotową mase wylać na warstwę herbatników. Ciasto ponownie wstawić

Monia miesza i gotuje
Sernik na zimno z (nie) zwykłym ciastem 216

użyłam z wiaderka) 90g śmietany 1/2 szklani cukru pudru 2 łyżki mleka w proszku 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżeczki żelatyny (płaskie) Dodatkowo do dekoracji: beziki kulki czekoladowe owoce Przygotować ciasto.  Masło/margarynę utrzeć z cukrem, a następnie połączyć z jajkiem. Wsypać mąkę, sól i całość dokładnie wyrobić do uzyskania jednolitej konsystencji. Ciasto rozwałkować gładkim wałkiem

Di gotuje
Sernik alzacki z polewą czekoladową 202

się przepisem Michela Morana . Troszkę go zmodyfikowałam i uprościłam przygotowanie. Sernik rozpływa się w ustach - jest delikatny, puszysty i taki... serowy. Dzięki swojej sprężystości - idealnie się kroi. Wierzch ciasta udekorowałam polewą czekoladową, ale bez problemu można użyć np. jedynie cukru pudru. (Tortownica o średnicy 21 cm) Spód: 250g mąki pszennej 120g masła/margaryny 50g cukru 3-4 łyżki mleka Masa

Di gotuje
Ciasto czekoladowe z cukinią 147

pierwsze „warzywne” ciasto, ale na pewno nie ostatnie. Całej rodzinie tak bardzo przypadł do gustu jego smak, że pewnie zdążę je zrobić w tym roku jeszcze kilka razy :) W cieście w ogóle nie czuć cukinii, ale dzięki jej obecności pozostaje ono bardzo długo wilgotne i świeże (4-go dnia smakowało tak samo jak tuż po upieczeniu). Choć w przepisie jest(...)minut (sprawdzamy patyczkiem, czy ciasto jest upieczone). Po upieczeniu ciasto odstawiamy na ok. 10 minut i dopiero wyjmujemy z formy. Pozostawiamy do całkowitego ostudzenia. Na koniec polewamy ciasto gotową polewą czekoladową lub roztopioną w kąpieli wodnej czekoladą i posypujemy posiekanymi orzechami włoskimi. Smacznego

MyCookBook.pl
CIASTO "INKA" 164

Jeśli chcecie zrobić szybkie i smaczne ciasto, zdecydowanie polecam to!!! Powidła śliwkowe, firmy  Orzech , których użyłam, dodają całego aromatu, a polewa czekoladowa, którą oblałam całe ciasto, pasuje idealnie, wierzch posypałam wiórkami z białej czekolady. Ciasto nie jest za słodkie, słodyczy dodają powidła i polewa. Do tego filiżanka kawy Inki lub innej i oto pomysł na słodkie niedzielne popołudnie. SKŁADNIKI(...)powideł śliwkowych , polewa czekoladowa, biała czekolada (wiórki) WYKONANIE Mąkę, proszek i kawę mieszamy w 1 misce. Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy olej, następnie mąkę na przemian z mlekiem, a na końcu aromat, powidła i czekoladę, mieszamy. Przekładamy do formy o wym. 25X11 cm, pieczemy 35-40 min w 180 stopniach. Po upieczeniu studzimy na kratce. Wystudzone ciasto przekrawamy wzdłuż. Powidła

słodki bratek
Tarta bananowa z kremem czekoladowym, bezglutenowa, bez cukru 90

mojprepisna.pl | Tarta bananowa z kremem czekoladowym Nietypowa tarta bananowa, smaczna, zdrowa, bezglutenowa i prawie wegańska. Prawie, bo w cieście kruchym jest jedno jajko. Dopełnieniem tarty jest pyszny krem czekoladowy z dojrzałego awokado i bananów. Pomysł na spód i budyń mojego autorstwa. Pomysł na krem czekoladowy z blogu Lady och Mistrzyni . Polecam! Składniki na formę 23 cm: Składniki na spód(...)innego słodzika 1 łyżka kakao Formę wysmarować olejem kokosowym, wysypać mąką ryżową. Składniki na spód przełożyć do misy malaksera, wyrobić do momentu, aż ciasto stanie się mokre i zacznie się kleić. Można też wyrobić ręcznie. Ciastem wyłożyć formę, wyrównać, wstawić do zamrażarki na 10 min. Piekarnik rozgrzać do 180 st. Wstawić spód, podpiec na jasnozłoty kolor

moj przepis na
Tarta bananowa z kremem czekoladowym, bezglutenowa, bez cukru 96

mojprepisna.pl | Tarta bananowa z kremem czekoladowym Nietypowa tarta bananowa, smaczna, zdrowa, bezglutenowa i prawie wegańska. Prawie, bo w cieście kruchym jest jedno jajko. Dopełnieniem tarty jest pyszny krem czekoladowy z dojrzałego awokado i bananów. Pomysł na spód i budyń mojego autorstwa. Pomysł na krem czekoladowy z blogu Lady och Mistrzyni . Polecam! Składniki na formę 23 cm: Składniki na spód(...)innego słodzika 1 łyżka kakao Formę wysmarować olejem kokosowym, wysypać mąką ryżową. Składniki na spód przełożyć do misy malaksera, wyrobić do momentu, aż ciasto stanie się mokre i zacznie się kleić. Można też wyrobić ręcznie. Ciastem wyłożyć formę, wyrównać, wstawić do zamrażarki na 10 min. Piekarnik rozgrzać do 180 st. Wstawić spód, podpiec na jasnozłoty kolor

moj przepis na
Tarta bananowa z kremem czekoladowym, bezglutenowa, bez cukru 129

mojprepisna.pl | Tarta bananowa z kremem czekoladowym Nietypowa tarta bananowa, smaczna, zdrowa, bezglutenowa i prawie wegańska. Prawie, bo w cieście kruchym jest jedno jajko. Dopełnieniem tarty jest pyszny krem czekoladowy z dojrzałego awokado i bananów. Pomysł na spód i budyń mojego autorstwa. Pomysł na krem czekoladowy z blogu Lady och Mistrzyni . Polecam! Składniki na formę 23 cm: Składniki na spód(...)innego słodzika 1 łyżka kakao Formę wysmarować olejem kokosowym, wysypać mąką ryżową. Składniki na spód przełożyć do misy malaksera, wyrobić do momentu, aż ciasto stanie się mokre i zacznie się kleić. Można też wyrobić ręcznie. Ciastem wyłożyć formę, wyrównać, wstawić do zamrażarki na 10 min. Piekarnik rozgrzać do 180 st. Wstawić spód, podpiec na jasnozłoty kolor

moj przepis na