ciasto czekoladowe - 22798 przepisów (strona:343/1520)

Slodki weekend 165

można piec?! "DUŻO!" odpowie moje rodzinka. Trzy rodzaje ciastek (makowe z lukrem, czekoladowe i bezy), dwa ciasta (babka kawowa i ciasto pomaranczowo-czekoladowe z kawą), zapachniało Świętami. Ile można ja pytam? ile można? vs Oto mała, słodka zapowiedź

Dzieje kuchennej Wiewióry
Kruszon z jabłkami 203

cukier. Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia (chociaż kiedyś tego mi zabrakło i papier z drukarki się świetnie sprawdził). Na tarce o grubych oczkach zetrzeć część białego ciasta, potem czekoladowego. Następnie położyć jabłka, ubite białka i na wierzch zetrzeć ponownie białe ciasto. Piec ok 45 minut w 160 stopniach

Szybko Tanio Smacznie
FALE DUNAJU 141

dwukolorowe ciasto z wiśniami i czekoladowym kremem SKŁADNIKI Ciasto: (blaszka 24x39cm) 3 szkl. mąki 1 1/2 szkl cukru 1 cukier waniliowy 6 jajek 250g margaryny 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki mleka 3 łyżeczki kakao aromat rumowy Krem: 330 ml śmietany 30% 1 tabliczka gorzkiej czekolady 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki wiórek kokosowych Dodatkowo: 1 słoik wiśni

słodki bratek
Czekoladowe tartaletki 163

dodatkami  podgrzewania, zmienił się mój plan działania. Orzechy szybko uprażyłam, jajka z kakao połączyłam, jeszcze mąki dodałam  i masę z wszystkich składników przygotowałam. Co wyszło? ciasto mocno czekoladowe, smaczne, wyjątkowe. Dzieci w ozdabianiu mi pomagały i przy tym frajdę miały. Składniki: na 6 - 7 foremek na tartaletki o średnicy ok. 12 cm: 50 g tartych orzechów laskowych Back(...)przelewamy do foremek. Pieczemy ok. 15-20 minut w temperaturze 180°C. Po upieczeniu studzimy. Ozdabiamy rozpuszczoną w kąpieli wodnej białą czekoladą i czekoladowymi jajeczkami z migdałami. Rada: jeśli nie macie takich małych foremek, można ciasto upiec w dużej formie na tarte. Smacznego

Moniki Smakołyki
Ciasto Hali 186

Ciasto Hali czyli inaczej sernik na kruchym cieście z budyniem czekoladowym czyli jeszcze inaczej ciasto z dzieciństwa które dobrze wspominam po dziś dzień. Jest bardzo łatwe w przygotowaniu za to połączenie smaków jest bardzo efektowne. Piekłam w blaszce o wymiarach 41 cm x 25 cm. Czytaj więcej

Pychotkaaa
Biszkopt z makiem 193

zmielonego maku dodać jajka, mąkę ziemniaczaną, cukier, olejek migdałowy i wymieszać. Margarynę zagotować i nie zdejmując z ognia stopniowo dodawać mak. Gorącą masą przełożyć przekrojone ciasto. Górę ciasta polać polewą czekoladową lub lukrem. Kategoria: Ciasta

kuchcikownia
Czekoladowe ciasto meksykańskie 123

Leniwa niedziela przy piekarniku - w roli głównej ciasto meksykańskie! Przepis znalazłam przypadkiem na Kuchni Lidla , gdzie swoje ciasto trochę pozmieniałam, bo zamiast mango dałam banana i

pink envelope
Czekoladowy mazurek 143

Jest to moja propozycja na świąteczny mazurek w wersji czekoladowej. Nie wyobrażam sobie Wielkanocnego stołu bez tego ciasta, które jest wieloletnią tradycją kuchni polskiej. Bogato udekorowany mazurek jest ozdobą świątecznego stołu. Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 125g masła ¾  szklanki cukru pudru 3 łyżki śmietany 30% 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Warstwa czekoladowa: białka(...)minut, a następnie pozostawić do ostygnięcia. 2. Warstwa czekoladowa: Białka ubić, dodać cukier, całość ubić na sztywną pianę. Następnie dodać kakao, startą czekoladę i rodzynki. Masę czekoladową wyłożyć na wystudzonym cieście i piec w piekarniku rozgrzanym do 170°C przez około 20 minut. Pozostawić do ostygnięcia. 3. Masę kajmakową, podgrzać i rozprowadzić na wierzchu warstwy czekoladowej, a następnie wstawić

Szalona Kuchnia Eweliny
Piegusek brzoskwiniowy 157

było warstwowego ciasta z efektem wow, a wszystko dlatego, że ostatnio stawiałam na prostsze smaki z sezonowymi dodatkami - przerabiałam jabłka, śliwki, dynie, ale ponieważ uwielbiam składać wysokie ciasta i łączyć różne warstwy, dziś mam dla Was coś super pysznego - biszkopt makowy i biały biszkopt połączone kremem budyniowym i galaretką z brzoskwiniami i obowiązkowo polane polewą czekoladową. Czy muszę pisać jakie(...)jeden z przekrojonych wcześniej placków makowych wykładamy krem budyniowy, wyrównujemy, przykrywamy białym biszkoptem na który wykładamy tężejącą galaretkę z owocami. Przykrywamy drugim plackiem makowym i polewamy polewą czekoladową. Gotowe ciasto odstawiamy w chłodne miejsce, a najlepiej do lodówki na kilka godzin

Cynamonowe szczęście
Ekspresowe ciasteczka świąteczne, które zachwycą Twoje dziecko – tylko 2 składniki! 88

chrupiące są z czekoladą mają świąteczny kształt zrobisz je ekspresowo! wystarcza dwa składniki Ekspresowe ciasteczka czekoladowe w kształcie choinki dla dzieci wykonasz z dwóch prostych składników: ciasta francuskiego i kremu czekoladowego typu nutella. Przygotowanie szybkich ciasteczek świątecznych : Po rozwinięciu ciasta francuskiego, dzielisz go na pół. Na 1 części rozsmarowujesz krem czekoladowy, a drugą połówką przykrywasz. Możesz wykrywać różne świąteczne kształty

W Kawiarence
Czekoladowo-miętowa chmurka 474

mnie jednym z najlepszych. I od dawna już przymierzałam się do ciasta o takim smaku. W końcu wymyśliłam i zrobiłam, a efekt przeszedł moje najśmielsze oczekiwania. Spróbujcie sami! Ciasto czekoladowo-miętowe z bezą porcja na formę o wymiarach ok. 26x36 cm Składniki na biszkopt: 4 duże jajka 1/2 szklanki mąki tortowej 1/2 szklanki naturalnego kakao 2/3 szklanki cukru 1 łyżeczka(...)Śmietankę, mascarpone i cukier umieszczamy w wysokim naczyniu i ubijamy na sztywny krem. Delikatnie łączymy z rozpuszczoną żelatyną. Ostrożnie wykładamy na masę czekoladową, wyrównujemy i ponownie odstawiamy do lodówki na ok. 30 min. Bezowe wykończenie: Jeśli ciasto chcemy podać tego samego dnia, bezę polecam pokruszyć na spore kawałki i ułożyć je na kremie śmietankowym. Jednak jeśli ciasto przewidziane jest

Ratunku obiad
Babeczki z kremem podwójnie kakaowe 253

łyżki cukru pudru (można więcej) 2 łyżki kakao 50ml wódki (można więcej) 1 łyżka ekstraktu waniliowego czekoladowe groszki SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Mąkę łączymy z cukrem, kakao i proszkiem do pieczenia. Dodajemy zimne masło pokrojone w mniejsze kawałki oraz żółtka i szybko zagniatamy ciasto. Owijamy folią spożywczą i wkładamy do zamrażarki na 10 min. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na grubość(...)Babeczki są dobre kiedy ciasto odchodzi delikatnie od brzegów foremki. Jeszcze ciepłe babeczki odwracamy do góry nogami i wyjmujemy z foremek. Studzimy. Schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier puder, kakao, alkohol oraz ekstrat waniliowy i miksujemy do połączenia składników.  Krem przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy na babeczki. Na koniec ozdabiamy czekoladowymi groszkami. Babeczki przechowujemy w lodówce

DefinicjaSmaku
Czekoladowy chlebek cukiniowy 259

Składniki: CZEKOLADOWY CHLEBEK CUKINIOWY: 2 szklanki mąki pszennej; 2 i 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia; 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej; 1/4 szklanki naturalnego kakao; 115 g masła; 4 jaja; 1 i 3/4 szklanki białego cukru; 1 i 1/2 łyżeczki soli; 3 szklanki startej cukinii; 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego; 1 szklanka (140 g) drobno posiekanej, czekolady deserowej lub gorzkiej (u mnie(...)miseczki wsypać cukier puder. Wlać mleko. Dokładnie wymieszać, najlepiej trzepaczką kuchenną. Za pomocą obieraczki do warzyw , pozostałą czekoladę (60 g), pościnać w wiórki.  Wystudzone ciasto oblać lukrem i oprószyć wiórkami czekoladowymi. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Jest to przepis na formę keksową o wymiarach 26 x 13 cm  Chlebek ten jest mocno czekoladowy dzięki dodatkowi naturalnego kakao i deserowej/gorzkiej

Gospodyni Miejska
Bezglutenowe malinowo malinowe wegańskie brownie 146

pieczenie tez nie zajmuje dużo czasu (25 minut maksymalnie). Żeby jednak nie było zbyt ciężko, to nadałam mu lekkości dzięki dodaniu musu malinowego oraz użyłam mąki bez glutenu. Ciasto jest wytrawne, czyli nie za słodkie, wilgotne, ale nie za ciężkie- po prostu ideał na lato ps. Mąkę grochową możecie zastąpić każdą inną i będzie ok, byle nie pełnoziarnistą(...)malin i banany zblenduj na gładką masę. W kąpieli wodnej rozpuść czekoladę, olej i cukier. Do masy owocowej dodaj czekoladową. Wymieszaj. Do powstałej masy dodaj mąkę, sól i proszek do pieczenia. Wymieszaj tylko do połączenia składników. Przełóż ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu ciasta rozłóż resztę owoców. Piecz 20-25 minut na środkowej półce piekarnika w temp

greenscarf