ciasto czekoladowe - 22138 przepisów (strona:329/1476)

Czekoladowy murzynek z buraków 182

dzielnie staram się zawsze zagospodarowywać jedzenie i ekonomicznie wykorzystywać resztki z lodówki, postanowiłam część tej buraczkowej dobroci spożytkować w postaci ciasta . Efekt przeszedł moje najśmielsze oczekiwania! Ciasto wyszło wilgotne, miękkie, przyjemnie czekoladowe. Buraków w ogóle tu nie czuć , konsument niezorientowany w składnikach kompletnie się ich w cieście nie będzie spodziewał. Bardzo dobry sposób na przemycenie warzyw do codziennej diety :) Składniki(...)termoobiegu. Stan upieczenia sprawdzać "testem patyczka" - będzie suchy, wtedy ciasto gotowe do wyjęcia . Po wystudzeniu wyjąć ciasto wraz z papierem do pieczenia z blaszki. Oblać domową polewą czekoladową . Po polaniu polewą, ciasto warto włożyć na co najmniej 30 minut do lodówki, do kompletnego zgęstnienia polewy. NA DZIEŃ BABCI SŁODKOŚCI WYPIEKAŁAM WSPÓLNIE

Grunt to przepis!
Czekoladowa babka na białkach 70

mojprzepisna.pl | Czekoladowa babka na białkach Ciasto genialne w swojej prostocie, ekspresowo się je robi, zawiera mało składników, jest przepyszne, lekko wilgotne, czekoladowe ale nie przytłaczające. Ma to coś, co sprawia że człowiek chętnie do niego wraca. Ciasto można przygotować z owocami lub bez, u mnie jest to czarna porzeczka z nalewki, w oryginalnym przepisie wykorzystane są śliwki maczane w brandy(...)wmieszać szpatułką, tylko do połączenia, wrzucić owoce. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. piec 45 min do suchego patyczka (jeżeli z termoobiegiem to w temp. 170 st.). Smacznego! Czekoladowa babka na białkach Czekoladowa babka na białkach

moj przepis na
Czekoladowa babka na białkach 70

mojprzepisna.pl | Czekoladowa babka na białkach Ciasto genialne w swojej prostocie, ekspresowo się je robi, zawiera mało składników, jest przepyszne, lekko wilgotne, czekoladowe ale nie przytłaczające. Ma to coś, co sprawia że człowiek chętnie do niego wraca. Ciasto można przygotować z owocami lub bez, u mnie jest to czarna porzeczka z nalewki, w oryginalnym przepisie wykorzystane są śliwki maczane w brandy(...)wmieszać szpatułką, tylko do połączenia, wrzucić owoce. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. piec 45 min do suchego patyczka (jeżeli z termoobiegiem to w temp. 170 st.). Smacznego! Czekoladowa babka na białkach Czekoladowa babka na białkach .pf-button.pf-button-excerpt { display: none

moj przepis na
Czekoladowa babka na białkach 85

mojprzepisna.pl | Czekoladowa babka na białkach Ciasto genialne w swojej prostocie, ekspresowo się je robi, zawiera mało składników, jest przepyszne, lekko wilgotne, czekoladowe ale nie przytłaczające. Ma to coś, co sprawia że człowiek chętnie do niego wraca. Ciasto można przygotować z owocami lub bez, u mnie jest to czarna porzeczka z nalewki, w oryginalnym przepisie wykorzystane są śliwki maczane w brandy(...)wmieszać szpatułką, tylko do połączenia, wrzucić owoce. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. piec 45 min do suchego patyczka (jeżeli z termoobiegiem to w temp. 170 st.). Smacznego! Czekoladowa babka na białkach Czekoladowa babka na białkach

moj przepis na
Ciasto z topinamburem i kremem z czekoladą 118

kawałkami orzechów włoskich i laskowych, z dodatkiem topinamburu. W formie tortu, w stylu, ostatnio popularnym, naked cake. Przełożony kremem czekoladowym, na bazie gorzkiego kakao i wiórków czekoladowych. Pomysł na świąteczne ciasto, w nieco mniej tradycyjnym wydaniu. Polecam :) Składniki na ciasto: 3 duże jajka 125 ml oleju 200 g brązowego cukru 125 g mielonych migdałów 200 g mąki pszennej 1 łyżeczka(...)Śmietanę ubić na sztywno, stopniowo dodawać mascarpone i cukier puder. Do masy śmietanowej dodać przygotowane wcześniej wiórki czekoladowe i kakao. Delikatnie, ale dokładnie połączyć. Pierwszy blat ciasta ułożyć na paterze, rozsmarować połową kremu czekoladowego, przykryć drugim krążkiem, lekko docisnąć i wyłożyć pozostały krem. Wygładzić. Schłodzić w lodówce. Smacznego :) Przepis dodaję do akcji: Link do książki - https://sklep.egmont.pl/ksiazki/literatura/p,moje-wypieki-wielki-powrot,11303.html

Domowa cukiernia Ewy
Czekoladowa babka na białkach 162

mojprzepisna.pl | Czekoladowa babka na białkach Ciasto genialne w swojej prostocie, ekspresowo się je robi, zawiera mało składników, jest przepyszne, lekko wilgotne, czekoladowe ale nie przytłaczające. Ma to coś, co sprawia że człowiek chętnie do niego wraca. Ciasto można przygotować z owocami lub bez, u mnie jest to czarna porzeczka z nalewki, w oryginalnym przepisie wykorzystane są śliwki maczane w brandy(...)Ciasto robiłam również w wersji bezglutenowej – przepis znajdziecie tu . listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='25 g kakao 100 g gorzkiej czekolady (70%) 50 g masła 120 g drobnego cukru do wypieków 4 duże białka 85 g mąki pszennej 1 łyżeczka cynamonu'; document.write(" "); Składniki na formę do babki 1,5 litra: 25 g kakao 100 g gorzkiej

moj przepis na
Ciasto wuzetka – polecany przepis 43

uniknąć efektu rozmoczonego ciasta, którego nie da się pokroić, do nasączenia użyj małej ilości herbaty, a warstwa powideł lub marmolady powinna być bardzo cienka. Masę śmietanową nakładaj na całkowicie wystudzony, a najlepiej odrobinę schłodzony spód. Ciasto krój po kilku godzinach chłodzenia. Wuzetka ciasto – przepis krok po kroku Przygotowywanie ciasta wuzetki rozpocznij od wykonania ciasta kakaowego. Ubij białka z cukrem(...)wuzetkę ciasto – co jest kluczem udanego wypieku? Przepis na ciasto wuzetkę nie jest skomplikowany, a sekretem udanego wypieku jest brak pośpiechu i zachowanie odpowiedniej temperatury . Jeżeli warstwę śmietanową nałożysz na nieprzestudzone ciasto, masa może się zwarzyć, opaść, a ciasto rozpłynie się przy krojeniu. Aby uniknąć niezwartej konsystencji, marmoladę i nasączenie stosuj w niewielkiej ilości. Polewę czekoladową wystudź przed nałożeniem

Ugotowane pozamiatane
Drożdżowa baba czekoladowa 167

Czekolada w duecie z drożdżami to rozkosz dla podniebienia sama w sobie. Małe co nie co dla wszystkich łasuchów :)Składniki ; 7 żółtek  1 szklanki cukru

Apetyczna babeczka
chałwowiec z delicjami 202

ognia i odstawiamy do wystudzenia. Masło miksujemy z chałwą, następnie dodajemy stopniowo budyń i miksujemy na jednolity krem. dodatkowo: duża paczka delicji o smaku wiśniowym polewa czekoladowa 1-2 sezamki wykonanie ciasta: Na pierwszy biszkopt wykładamy masę czekoladową, na masie układamy delicje. Na delicjach rozsmarowujemy masę chałwową (parę łyżek możemy zostawić na wierzch ciasta). Na masie chałwowej układamy drugi biszkopt(...)delikatnie dociskamy. Wierzch ciasta możemy posmarować masą, polać polewą czekoladową i posypać pokruszonymi sezamkami. (inspiracja z wszechjedzaca .pl z moimi zmianami

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto z galaretką z truskawkami i musem czekoladowym 141

warstw ciasta przygotowuje się banalnie prosto. Najlepiej w celu dodawania kolejnych warstw wykorzystać wysoką obręcz. Ja ostatnio w taką zainwestowałam i jestem bardzo zadowolona, bo nie muszę się już wspomagać folią aluminiową w celu przedłużenia za niskiej obręczy tortowej. Ciasto prezentuje się na tyle dobrze, że nie potrzeba tutaj wymyślnych dekoracji. Właściwie wystarczy starta mleczna czekolada na wierzch ciasta(...)przelać na galaretkę wyrównując wierzch. Włożyć do lodówki na co najmniej 2 godziny. Z gotowego ciasta zdjąć delikatnie obręcz (najlepiej boki naciąć lekko nożem) i udekorować czekoladową posypką lub startą mleczną czekoladą. Ciasto podawać schłodzone

Passions hobbies life
CIASTO FASOLOWE NA MLEKU Z PROSZKU MOCNO CZEKOLADOWE BEZ MĄKI 191

Ciasto mocno czekoladowe , pełne przypraw korzennych i mocnego alkoholu.W środku miękkie i lekko mokre , ale nie kruszące się .Polecam takie smaczne ciasto do kawy .Mina koleżanek bezcenna ha ha ....   1 puszka odcedzonej fasoli białej (30 dag.) 4 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 2 łyżeczki przyprawy do piernika 1/2 łyżeczki cynamonu 0.5 szkla.miodu(...)Kieliszek ) koniaku  Polewa czekoladowa ****************************************  1 . Fasolę opłukać i osączyć na sicie .W malakserze zmiksować fasolę z resztą składników na gładką masę. 2 . Wlać do formy silikonowej lub wyłożoną papierem do pieczenia. 3 . Piec 45 stopni w 160-180 stopniach 4 . Ciasto całkowicie wystudzić w formie.Po upieczeniu się jest mokre i się kruszy .Dlatego ważne jest jego wystudzenie całkowite

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Torcik czekoladowy z granatem 196

  To ciacho właściwie wymyślił mój Mąż, ja tylko poskładałam razem zakupione przez niego produkty i dodałam od siebie czekoladę :). Jest bardzo proste, szybkie w wykonaniu

Cynamonowe szczęście
CIASTO CZEKOLADOWO-MIGDAŁOWE Z GRUSZKAMI 127

znaczy, że nie można przygotować pysznego ciasta z owocami. To ciasto przygotowuję często i nie wyobrażam sobie aby zabrakło go na stole. Ciasto jest aromatyczne dzięki gruszkom gotowanych w przyprawach i mocno czekoladowe dzięki kakao. Jak raz go upieczecie to będziecie piekli je już zawsze :) Składniki: na syrop do gruszek: 3-4 gruszki 1 litr wody 1 szklanka cukru(...)czekolada rozpuści się. Jak sos czekoladowy będzie gładki zdjąć z ognia i przestudzić. Masło utrzeć z cukrem do puszystej masy. Dodawać po 1 jajku cały czas ucierając ciasto. Dodać sos czekoladowy (może być ciepły ale nie gorący) i zmiksować do połączenia się składników.  Do masy dodać migdały, kakao i proszek do pieczenia. Wymieszać aż wszystkie składniki wymieszają się

Kuchnia w oparach
Czekoladowe babeczki z malinowym kremem 169

masy jajecznej dodajemy wystudzoną masę czekoladową i dokładnie miksujemy. Odstawiamy mikser. Dodajemy suche składniki na przemian z kremówką i powoli mieszamy szpatułką, tylko do połączenia się składników. Na końcu dodajemy gorącą wodę i mieszamy tylko momentu uzyskania gładkiej masy, nie dłużej. Gotowe ciasto przekładamy łyżką do papilotek umieszczonych(...)studzimy. Małym nożem wycinamy w babeczkach małe otwory (nie wyrzucamy resztek ciasta, ponieważ będą potrzebne). Każdą babeczkę, za pomocą małej łyżeczki, nadziewamy kremem czekoladowym. Z resztek ciasta wykrawamy ‘zatyczki’ i przykrywamy otwory z kremem. Na końcu dekorujemy babeczki kremem malinowym – filmik instruktażowy Tutaj . Przechowujemy w lodówce. Czekoladowe babeczki

Słodki Pomysł
Brownie z ciecierzycy 350

Brownie z ciecierzycy to intensywnie czekoladowe, ciężkie i wilgotne ciasto, które skradnie niejedno serce . Ma kremową konsystencję i jest bardzo szybkie w przygotowaniu. Jeśli chcecie uzyskać zdrowszą i mniej kaloryczną wersję, pomińcie polewę czekoladową, a maliny dodajcie do ciasta przed pieczeniem . Dodam, że smak ciecierzycy w cieście jest niewyczuwalny, co sprawdziłam na kilku osobach . Brownie z ciecierzycy 480 g ciecierzycy

Przepisy na widelcu

Proponowane wyszukiwania