ciasto czekoladowe - 22635 przepisów (strona:1256/1509)

TORCIK ORZECHOWO-JABŁKOWY 168

orzechowa wykonana jest z serka mascarpone i śmietanki kremówki z dodatkiem mielonych orzechów włoskich oraz pokruszonej Princessy orzechowej - ta masa jest genialna! Całość zwieńcza bita śmietana kremówka oraz wiórki czekoladowe. Wszystkie składniki tortu komponują się idealnie, dzięki temu smakuje on znakomicie i nie jest przesłodzony. Składniki: Biszkopt: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 3 łyżeczki octu 1 szklanka mąki 2 łyżeczki(...)sitko i proszek do pieczenia. Do ubitej piany dodajemy mąkę z proszkiem na przemian z olejem, cały czas mieszamy, aż masa ładnie się połączy, by nie było grudek. Gotowe ciasto przelewamy do tortownicy (średnica 18 cm), której dno wyłożone jest papierem do pieczenia. Pieczemy w temp. 180 stopni ok. 30- 35 min., aż boki lekko odejdą od formy. Sprawdzamy patyczkiem

Kuchnia MagdaLeny
Ciasto Ponczowy Pląs 138

font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Połączenie sernika, tortu i deseru : tym właśnie jest upichcony przez mnie Ponczowy pląs 😊 Bardzo delikatna serowa pianka na   szczycie mocnonasączonego ciasta biszkoptowego przełożonego ajerkoniakowym kremem. Mmmmm …. Brzmi niebiańsko? Więc jeszcze dodam , że ciacho, ze względu na dodatek dżemu porzeczkowego wcale nie jest przesłodzone 😊 Spróbujcie… Składniki na biszkopt: 6 jaj szklanka cukru(...)serka homogenizowanego waniliowego 2 galaretki cytrynowe Galaretki rozrabiamy w ½ szklanki gorącej wody. Odstawiamy do „półstężenia”. Serki przekładamy do miski, wlewamy tężejącą galaretkę i dokładnie mieszamy. Dodatkowo: dżem porzeczkowy polewa czekoladowa lub płynna czekolada ( sos ) WYKONANIE: biszkopt+ nasączenie+ krem ajerkoniakowy   dżem porzeczkowy blat biszkoptowy + nasączenie   krem serkowy + polewamy czekoladowym sosem     Smacznego

Domowe ciasta
Sernik krówkowy z czekoladą 424

poszatkowanymi orzeszkami. Sernik prosty w przygotowaniu i szybki, nie powinno być z nim problemu, nie jest za słodki. Będzie wspaniałym deserem na zbliżające się Święta. Polecam… (inspiracja z gazetki „Ciasta czytelników” 1/2016).   Zapraszam na FILM .   Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});     Sernik krówkowy z czekoladą   Składniki: 750g gotowego sera(...)dodać czekoladę i kakao, a do drugiej masę krówkową, każdą osobno wymieszać mikserem ( patrz FILM ). 5. Do tortownicy o średnicy 21-22cm wyłożonej papierem do pieczenia przełożyć masę czekoladową, wyrównać. Na wierzch wylać masę serowo – krówkową. Wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika (piekłam na najniższym poziomie piekarnika). Po 30 minutach zmniejszyć temperaturę do 160oC i piec dalej przez

Mała Cukierenka
Amerykany na Halloween 185

Amerykany ozdobione pajecza siecia i czekoladowo-cytrynowym lukrem sa moja propozycjy na Halloween.Aranzycje pajakowa potraktowalam jako element terapii przeciwko arachnofobii.Samo kupno tych czarnych straszydel bylo poczatkiem terapii.Nie wiem co takiego kryja w sobie te okragle ,oblane slodkim lukrem,kluchowate w srodku ciastka,czy moze lepiej bulki,ale uwielbiam je od zawsze.Po raz pierwszy nadarzyla sie okazja by je upiec(...)lyzki soku z cytryny,1 lyzka kakaoWykonanie:Maslo utrzec na puszysta mase,dodac cukier i cukier waniliowy,potem jajka i ucierac nadal.Amoniak rozpuscic w mleku.Do utartego na puszysta mase ciasta wsypac make i wlac mleko z amoniakiem.Dokladnie wyrobic.Ciasto powinno byc geste i z trudem spadac z lyzki.Gestosc regulowac dodatkiem mleka.Wykladac lyzka  kupki ciasta na blache wylozona papierem do pieczenia

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Naleśniki – jak zrobić idealne ciasto i wybrać najlepsze nadzienie 54

które sprawią, że ciasto będzie bardziej puszyste i żółte. – Dodaj płyny w odpowiednich proporcjach. Do ciasta naleśnikowego możesz użyć wody, mleka lub ich mieszanki. Woda sprawi, że ciasto będzie lżejsze i chrupiące, a mleko doda mu gęstości i smaku. Niektórzy dodają też do ciasta piwo lub wodę gazowaną, które wprowadzają bąbelki powietrza i czynią ciasto bardziej puszyste i elastyczne(...)ciasto i wylewać je na środek patelni. Zazwyczaj wystarczy około 1/4 szklanki ciasta na jeden naleśnik o średnicy około 20 cm. Rozprowadź ciasto równomiernie. Po wylaniu ciasta na patelnię należy szybko i zręcznie poruszać nią okrężnymi ruchami, aby ciasto pokryło całą powierzchnię patelni cienką warstwą. Jeśli ciasto jest zbyt gęste, możesz je rozrzedzić dodając trochę wody lub mleka. Jeśli ciasto

Ugotowane pozamiatane
Babeczki czekoladowe 81

Mięciutkie i pulchne w środku babeczki czekoladowe.Idealne do przygotowania w kilka chwil  gdy najdzie nas ochotę na coś słodkiego. 8 szt babeczek Suche składniki 130

Andzia Pichci
Torcik kokosowo – malinowy 158

Torcik jest doskonałym wyborem dla tych, którzy lubią połączenie orzeźwiających, kwaskowych, dojrzewających w słońcu malin z niezwykle zjawiskowym, słodkim ale delikatnym smakiem kokosu. Składniki: Biszkopt: 3

Szalona Kuchnia Eweliny
TORCIK ŚMIETANOWY Z WIŚNIAMI 193

Najprostszy torcik jaki znam, a przy tym jest bardzo smaczny i ładnie się prezentuje. Czekoladowy biszkopt przełożonym masą śmietanową z wiśniami. Idealnie sprawdzi się na każdej uroczystości, a goście będą zachwyceni. Nie jest za słodki, więc przypadnie do gustu nawet osobom, które nie przepadają za tradycyjnymi tortami. Polecam! Składniki: Biszkopt: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 3 łyżeczki octu niepełna szklanka(...)czas mieszamy aż masa ładnie się połączy żeby nie było grudek. Pieczemy w temp. 180 stopni ok. 25- 30 min aż boki lekko odejdą od formy, sprawdzamy patyczkiem czy ciasto w środku jest suche. Upieczony biszkopt wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do wystygnięcia. Lekko ścinamy wierzch. Masa: Żelatynę zalewamy odrobiną wody, aby napęczniała. Następnie rozpuszczamy ją w kąpieli wodnej

Kuchnia MagdaLeny
EKSPRESOWY PIERNIK (przepis uniwersalny) 172

piekarnik. Możecie go nawet wykonać w dzień Wigilii. Przepis jest na tyle uniwersalny, że możemy wykonać z niego zarówno piernik, jaki i muffinki czy ciasteczka piernikowe. Dodatek czekośliwki do ciasta sprawia, że piernik jest wilgotny i bardzo aromatyczny, a gdy się piecze w piekarniku zapach jest zniewalający... Polecam! Składniki: 2 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru pudru 2 jajka(...)PIERNIK Gotową masę wykładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 50 min. Studzimy. Na wystudzonym pierniku rozprowadzamy polewę czekoladową, a wierzch zdobimy posypką dekoracyjną. II - MUFFINKI Gotową masę wykładamy do papilotek na muffinki, zajmując 3/4 jej objętości. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20 min. Studzimy. Wystudzone

Kuchnia MagdaLeny
Wegańskie batony Snickers 560

Wegańskie batony Snickers są bardzo proste w wykonaniu, przepyszne i na dodatek zdrowe. Przyznam, że najczęściej jemy je bez polewy, bo nie chce nam się czekać

Lamarida.pl
Pocałunek murzyna 388

okazje gdyż prezentuje się naprawdę doskonale. Minusem jest to, że przygotowanie go zajmuje bardzo długo czasu, ale warto - pychota po prostu! POCAŁUNEK MURZYNA trudne ok 2h blaszka 21/26 Składniki: ciasto: * 1 szklanka (250 ml) mąki pszennej * 1 szklanka cukru pudru * 1 szklanka kwaśnej śmietany 18% * 1 jajko * 1 łyżka octu * 1 łyżeczka sody * 3 łyżki mielonego maku * 2 łyżki ciemnego(...)palniku i gotować aż zgęstnieje - ja ją ciągle miksowałam aby nie powstały grudki. Ostudzić. Masło utrzeć na puch i powoli dodawać masę jajeczną. Kremem przełożyć placki. Całość polać polewą czekoladową. Wstawić do lodówki na ok 2 h. Smacznego

sierotka maRysia w kuchni
SERNIK NA KRUCHYM SPODZIE 505

     Sernik, który króluje u nas praktycznie od zawsze. I mimo różnych eksperymentów, testowania innych serników, zawsze w końcu wracamy do tego. Serniczek idealny

Smaczne Zdrowe
Ciasteczka z czekoladą (czekoladowe) 86

Zapraszam po przepis na pyszne ciasteczka z kawałkami czekolady. Ich przygotowanie zajmie Wam tylko chwilę, świetnie sprawdzą się na przyjście niespodziewanych gości, do szkoły, pracy czy

To co lubię - gotuję i polecam
Babeczki z budyniem 287

dziś dla Was super prosty przepis na czekoladowe babeczki, bardzo podobny do tego, który tak lubicie ( proste babeczki czekoladowe ), ale postanowiłam dodać do nich do środka budyń. I powiem Wam, że to zmienia wszytko! :) Oprócz tego, że babeczki są ciekawsze ;) to dodatkowo nadzienie sprawia, że w środku są idealnie wilgotne, a na zewnątrz przyrumienione i chrupiące. Dla mnie bomba :) Składniki(...)Dodajemy mokre składniki: olej, mleko i jajko. Mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji (nie dłużej!). Do formy wyłożonej papilotkami (ja zrobiłam swoje samam z papieru do pieczenia) nakładamy niewielką ilość ciasta. Dodajemy po łyżeczce budyń i przykrywamy pozostałym ciastem. Na wierzch układamy kawałki gorzkiej czekolady, ja zuyżyłam pół tabliczki, resztę dołożyłam potem. Pieczemy ok. 30 min. w piekarniku rozgrzanym

Ciastkozercy

Proponowane wyszukiwania